2021-2022学年新教材高中英语 课时素养评价十三 Unit 5 Revealing nature Starting out .doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
8 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021-2022学年新教材高中英语 课时素养评价十三 Unit Revealing nature Starting out 2021 2022 学年 新教材 高中英语 课时 素养 评价 十三
- 资源描述:
-
1、十三Unit 5Starting out & Understanding ideas. 单句语法填空1. As well as generating (generate) electricity, the Three Gorges Dam is intended to reduce the potential floods. 2. Some samples of the strain in China and Vietnam show its continuing evolution (evolve). 3. Some of the evidence (evident) they produc
2、ed was highly suspect. 4. Many local people will profit by/from the development of tourism. 5. He was greatly inspired when he heard the old soldiers inspiring story. (inspire)6. Zhang Yimous film, Under the Hawthorn Tree, described the innocent love between a teacher, Jing Qiu, and a geologist (geo
3、logy), Lao San. 7. (2020全国卷)Our tour also includes a chance to walk (walk) in the footsteps of Van Gogh and Gauguin. 8. He was not brave enough to report (report) the loss of the documents. 9. Suspecting (suspect) he had a serious medical condition, I persuaded him into seeing a doctor. 10. Later on
4、 that day, I saw that there was a difference between us. . 选词填空be similar to, be home to, whats more, lead to, a variety of, be crowded with, come to exist, adapt to, be regarded as, in particular1. No one knows when such a custom first came to exist. 2. No wonder that it is regarded as one of the f
5、ive best-known mountains in China. 3. It is always crowded with customers at meal times. Some people even have to wait outside. 4. Their house is similar to ours, but ours is bigger. 5. Attracting senior citizens, Florida is home to the largest population of elder Americans. 6. Parents should pay at
6、tention to the cases where their children have difficulty adapting to new surroundings. 7. Why should he notice her car in particular? 8. There are many theme parks and they are famous for a variety of themes in the world. 9. Progress must lead to a better life and a better way of doing things. 10.
7、Whats more, the seats at the back of the cinema should be placed higher than the ones at the front. . 完成句子1. It was only when the car pulled up in front of our house that we saw Lily in the passenger seat. 只有当汽车停在我们房子前面时, 我们才看到莉莉坐在副驾驶座上。2. It was evident that a mistake had been made. 很明显, 犯了一个错误。3.
8、Tsinghua University, Chinas highest-ranked university, rose from 16th place last year to 15th, leaving Yale University behind. 中国排名最高的大学清华大学从去年的第16名升至第15名, 将耶鲁大学(Yale University)甩在了后面。4. Meanwhile, both countries are awakening to the problem that climate change will cause damage. 与此同时, 两国都开始意识到气候变化将
9、造成破坏这个问题。5. People in our country think it is a disgrace not to help but to kick people when they are in trouble in other countries. 我们国家的人们认为别人在其他国家遇上困难时不去帮忙而是落井下石是丢脸的事。. 阅读理解A(2021武汉高二检测)When a leafy plant is under attack, it doesnt sit quietly. Back in 1983, two scientists, Jack Schultz and Ian B
10、aldwin, reported that young maple trees getting bitten by insects send out a particular smell that neighboring plants can get. These chemicals come from the injured parts of the plant and seem to be an alarm. What the plants pump through the air is a mixture of chemicals known as volatile organic co
11、mpounds, VOCs for short. Scientists have found that all kinds of plants give out VOCs when being attacked. Its a plants way of crying out. But is anyone listening? Apparently. Because we can watch the neighbours react. Some plants pump out smelly chemicals to keep insects away. But others do double
12、duty. They pump out perfumes designed to attract different insects who are natural enemies to the attackers. Once they arrive, the tables are turned. The attacker who was lunching now becomes lunch. In study after study, it appears that these chemical conversations help the neighbors. The damage is
13、usually more serious on the first plant, but the neighbors, relatively speaking, stay safer because they heard the alarm and knew what to do. Does this mean that plants talk to each other? Scientists dont know. Maybe the first plant just made a cry of pain or was sending a message to its own branche
14、s, and so, in effect, was talking to itself. Perhaps the neighbors just happened to “overhear” the cry. So information was exchanged, but it wasnt a true, intentional back and forth. Charles Darwin, over 150 years ago, imagined a world far busier, noisier and more intimate(亲密的) than the world we can
15、 see and hear. Our senses are weak. Theres a whole lot going on. 【文章大意】本文是一篇说明文。研究发现, 当多叶植物受到攻击时, 它们不会坐以待毙, 会发出挥发性有机化合物, 以此来保护自己或者与周围的植物通过化学物质进行交流。1. What does a plant do when it is under attack? A. It makes noises. B. It gets help from other plants. C. It stands quietly. D. It sends out certain che
16、micals. 【解析】选D。细节理解题。根据第一段第二、三句可知, 当植物受到伤害时, 会分泌一种特殊的化学物质。故选D。2. What does the author mean by “the tables are turned” in paragraph 3? A. The attackers get attacked. B. The insects gather under the table. C. The plants get ready to fight back. D. The perfumes attract natural enemies. 【解析】选A。词义猜测题。根据“
17、Once they arrive, the tables are turned. The attacker who was lunching now becomes lunch”, 一旦它们到达这里, 然后这些原本在进食的攻击者就会成为它们的午餐, 根据语境, 故选A。3. Scientists find from their studies that plants can _. A. predict natural disastersB. protect themselves against insectsC. talk to one another intentionallyD. help
18、 their neighbors when necessary【解析】选B。细节理解题。根据第四段可知, 植物在必要的时候会通过分泌化学物质, 通知周围的植物保持警惕。故选B。4. What can we infer from the last paragraph? A. The world is changing faster than ever. B. People have stronger senses than before. C. The world is more complex than it seems. D. People in Darwins time were imag
19、inative. 【解析】选C。推理判断题。根据“imagined a world far busier, noisier and more intimate than the world we can see and hear. Our senses are weak. Theres a whole lot going on”可知, 这个世界远比我们看到或听到的更热闹、更亲密, 我们认知能力有限, 有很多事仍在继续发生, 远比我们想象的要复杂。故选C。BThe worlds biggest COVID-19 vaccine (疫苗) study started on Monday. A to
20、tal of 30, 000 volunteers will help test the effectiveness and safety of a shot developed by the National Institutes of Health and drug maker Moderna. The volunteers will each receive two doses (剂量) of a shot. They will not know whether they are getting the real vaccine or a false version (版本). Scie
21、ntists will then closely follow the volunteers as they go about their daily activities. They want to see which group experiences a higher rate of infections (感染), especially in areas where the virus still is spreading unchecked. Volunteers from more than 80 test areas across the country will take pa
22、rt in the study. Moderna said the first vaccines were given on Monday morning in Savannah, Georgia. The U. S. government requires its tests of any vaccine that might be used in the country. The aim is not just to test if a vaccine works, but also to check if it is safe. Through the government-funded
23、 COVID-19 Prevention Network, the U. S. plans a new study for vaccine candidates (候选人) each month through autumn. Each will involve 30, 000 newly chosen volunteers. The hope is that, by using the same rules for each study, scientists will be easily able to compare the vaccines. In August, the U. S.
24、will carry out its final stages of Oxford Universitys vaccine candidate. The study of Johnson & Johnsons vaccine will start in September. Drug maker Pfizer also plans to carry out its own 30, 000-person study this summer. That is a lot of volunteers needed to test possible vaccines. But in recent we
25、eks, more than 150, 000 Americans have registered to volunteer for the studies, says Dr. Larry Corey. He is with the Fred Hutchinson Cancer Research Institute in Seattle, Washington. It normally takes years to create a new vaccine from start to finish. But this time, scientists are setting speed rec
26、ords. 【文章大意】这是一篇说明文。文章讲述了30000名志愿者将帮助测试各大药厂开发的COVID-19疫苗的有效性和安全性。5. What can be learned according to the second paragraph? A. The volunteers will be divided into two groups. B. A false version will influence the volunteers poorly. C. Every volunteer gets two doses of shot at different times. D. Scie
27、ntists will keep the volunteers in a special place. 【解析】选A。推理判断题。根据第二段可知, 把志愿者分成两组进行测试。故选A项。6. What do you know about the vaccine test? A. This test involves volunteers from different countries. B. Some volunteers have been injected with the vaccine. C. The aim of the test is to see how the vaccine
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-385709.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
2020-2021学年人教版语文必修4作业课件:第7课 李清照词两首 .ppt
