2021-2022学年新教材高中英语 课时练习十四 Unit 5 Using language(含解析)外研版选择性必修第二册.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
6 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021-2022学年新教材高中英语 课时练习十四 Unit Using language含解析外研版选择性必修第二册 2021 2022 学年 新教材 高中英语 课时 练习 十四 language
- 资源描述:
-
1、Unit 5Using language. 单句语法填空1. Long years of hard work made it possible for him to enter a key university in Beijing. 2. I find it a waste of time watching (watch) TV. 3. Employers like it when their employees get along well and get the job done. 4. We found it very important to keep(keep) the light
2、 out of a dark room. 5. Make a point, and make it safe for others to do the same. 6. No matter where he is, he makes it a rule to go for a walk before breakfast. 7. He is so stubborn, which made it no use persuading (persuade) him to change his mind. 8. People in ancient times took it for granted th
3、at the sun moved round the earth. 9. He found it useless arguing (argue)with her. 10. Please keep it in mind that only by working hard can we live up to our expectation and choice. . 完成句子1. People make it a rule to buy presents for their mothers on Mothers Day. 人们把在母亲节给母亲买礼物当成了一个规矩。2. I dont think i
4、t possible to master a foreign language without remembering words. 我认为不记单词掌握一门外语是不可能的。3. I have a good command of English, which makes it easier for me to find a good job. 我精通英语, 这使得我更容易找到一份好工作。4. You can depend on it that China is always a country to live in harmony with her neighbors. 你可以相信, 中国始终是
5、那个能保持睦邻友好的国家。5. You see to it that the luggage is brought back. 你负责把行李带回来。6. He felt it his duty to fight for human rights and progress. 他感觉为人类的权利和进步而奋斗是他的责任。7. I think it right that you didnt tell him the bad news. 我认为你没有告诉他这个坏消息是正确的。8. Id appreciate it if you could give me a chance. 如果你能给我一个机会, 我将
6、不胜感激。. 阅读理解Humans share Earth with many different kinds of wildlife. However, many of our animal friends may not be around for much longer. According to the Living Planet Report released by the World Wildlife Fund (WWF) in October, the populations of animals including mammals, birds and fish have fa
7、llen by an average of 60 percent since 1970. “We are sleepwalking towards the edge of a cliff (悬崖), Mike Barrett, executive director of science and conservation at WWF, told the Guardian. “If there was a 60 percent decline (下降) in the human population, that would be equivalent (等于) to emptying North
8、 America, South America, Africa, Europe, China and Oceania. ”According to the report, one of the biggest causes of wildlife losses is human activity. Three-quarters of the worlds land is largely affected by human activity. Many natural habitats (栖息地) have been destroyed to create farmland. About 300
9、 mammal species are dying out because we eat them. Another example is the industrial over fishing of the oceans, the Guardian noted. “The astonishing decline in wildlife population. . . is a reminder and perhaps the ultimate (最终的) sign of the pressure we exert (施加) on the planet, ” Marco Lambertini,
10、 the director general of the WWF, wrote in the report. These developments lead scientists to believe that there could be a sixth mass extinction, the first to be caused by humans according to the Guardian. There have been five mass extinction before, the last being 655 million years ago. That time i
11、t was the dinosaurs that died out. WWF has called on world governments and businesses to strike a deal to protect people and nature. Neither is the situation in China promising. According to a report by China Daily in November, Chinese paddlefish (白鲟) in the Yangtze River, may have become extinct. A
12、nd there are now less than 500 green peafowl (孔雀) in the wild, reported CCTV in June. To protect endangered animals, measures have been taken in China and progress has been made. For example, China has banned the use of rhino horn and tiger bones; and ivory (象牙) trade, reported China Daily. It also
13、emphasizes increasing public, awareness by holding activities when celebrating the World Wildlife Day. But more efforts are still needed to protect wildlife in China and around the world. “We are the first generation to know we are destroying our planet and the last one that can do anything about it
14、, ” WWF UK Chief Executive Tanya Steele told CNN. 【文章大意】本文是一篇说明文。人类与许多不同种类的野生动物共享地球。然而, 我们的许多动物朋友可能已经不在了。根据世界野生动物基金会(WWF)10月份发布的地球生命力报告, 自1970年以来, 包括哺乳动物、鸟类和鱼类在内的动物数量平均下降了60%, 因此我们应该采取措施保护它们。1. What did the Living Planet Report point out? A. The loss of animal populations has sped up over the past d
15、ecade. B. China is losing more animals than any other country. C. The animal population will decrease by 60 percent in the next decade. D. The animal population has dropped sharply in past decades. 【解析】选D。细节理解题。根据第二段可知, 根据世界野生动物基金会(WWF)10月份发布的地球生命力报告, 自1970年以来, 包括哺乳动物、鸟类和鱼类在内的动物数量平均下降了60%。由此可知, 地球生命
16、力报告指出, 过去几十年动物数量急剧下降。故选D。2. What is a main cause of the loss of the fish population, according to the Guardian? A. Over-hunting. B. Food shortage. C. Climate change. D. Environmental pollution. 【解析】选A。细节理解题。根据第五段中的Another example is the industrial over fishing of the oceans, the Guardian noted. 可知,
17、据卫报报道, 另一个例子是海洋渔业的过度捕捞。由此可知, 过度捕捞是造成鱼类数量减少的一个主要原因。故选A。3. What can we learn from the last two paragraphs? A. China provides a model of animal protection for other countries. B. China has made some progress in protecting endangered animals. C. Experts are not optimistic about the future of wildlife. D
18、. Governments should take the responsibility to protect wildlife. 【解析】选B。细节理解题。根据倒数第二段中的To protect endangered animals, measures have been taken in China and progress has been made. 可知, 在保护濒危动物方面, 中国已经采取了一些措施, 并取得了一些进展。故选B。4. What does the underlined part mean? A. the last generation to do more thing
19、s to save our planetB. the last generation that can do anything they want to save the planetC. we should not do anything more to destroy our planetD. we could not care less about the planet【解析】选C。句意猜测题。根据画线词所在句可知, 世界自然基金会英国分会首席执行官Tanya Steele告诉CNN: “我们是第一代知道我们正在破坏我们的星球的人, 也是最后一代对此无能为力的人。” 也就是说, 画线部分
20、的意思是“我们不应该做更多的事情来摧毁我们的星球”。故选C。【点睛】依据逻辑推理猜测词义/句意: 运用逻辑推理猜测词义/句意是使用最广、考查最多也最易失分的猜词/句方式。要求考生具备整合分散、复杂信息的能力, 充分利用上下文中相关的词汇并结合具体的语境, 从形式和内容上把握语言之间的内在联系, 理顺语言之间的逻辑关系, 进而达到猜词/句的目的。如第4小题, 根据画线部分所在句“We are the first generation to know we are destroying our planet and the last one that can do anything about i
21、t, ” WWF UK Chief Executive Tanya Steele told CNN. 可知, 世界自然基金会英国分会首席执行官Tanya Steele告诉CNN: “我们是第一代知道我们正在破坏我们的星球的人, 也是最后一代对此无能为力的人。” 也就是说, 画线部分的意思是“我们不应该做更多的事情来摧毁我们的星球”。故选C。. 完形填空(2021济宁高二检测)A few years ago, I was at the clinic with my father, who was sitting in the waiting room for a routine test. An
22、 elderly woman arrived and 1 herself directly across from my dad. Time 2 terribly as we waited. The woman began singing My Heart Will Go Onthe Titanic theme song. I was3 about how my dad would react to it. He had been 4 from Alzheimers(阿尔茨海默症)for several years. Since Alzheimers had a 5 to make peopl
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-385746.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
《高考复习方案》2016高考数学理(课标通用)二轮课件:专题二十 函数与方程思想、数形结合思想 .ppt
