2021-2022学年新教材高中英语 课时评价十七 Unit 5 Languages Around the World Discovering Useful Structures(含解析)新人教版必修第一册.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
9 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021-2022学年新教材高中英语 课时评价十七 Unit Languages Around the World Discovering Useful Structur
- 资源描述:
-
1、十七Unit 5Discovering Useful Structures. 单句语法填空1. My computer, without which I cant surf the Internet, broke down yesterday. 2. When I arrived, my friend took me to see the house where I would be staying. 3. One of the reasons why he was refused in the interview was that his spoken English was terribl
2、e. 4. Ill never forget the time that/which we spent together in the army camp. 5. Miss Liu is an excellent teacher from whom I have learned a lot. 6. They have reached the stage where they are going to get married. 7. The woman with whom you shook hands just now is the head of our company. 8. We hav
3、e come to a point where everyone has different opinions and it is difficult to reach an agreement. 9. We all want to know the reason for which he was absent from the lesson. 10. Maria has written two novels, both of which have been made into television series. . 用定语从句合并下列句子1. The university is big a
4、nd beautiful. I really want to study in it. The university where/in which I really want to study is big and beautiful. 2. Paul looked so excited today. His friend didnt know the real reason. Pauls friend didnt know the real reason why/for which he looked so excited today. 3. She has three sons. All
5、of her sons are abroad now. She has three sons, all of whom are abroad now. 4. Well go to meet the famous singer. We often talk about the famous singer. Well go to meet the famous singer about whom we often talk. 5. We paid a visit to that coffee shop last summer. A writer wrote his famous book in t
6、he coffee shop. Last summer we paid a visit to the coffee shop where/in which a writer wrote his famous book. 6. There are sixty students in our class. Thirty of the students in our class are boys. There are sixty students in our class, thirty of whom are boys. 7. He wrote many childrens books. Near
7、ly half of the childrens books were published in the 1990s. He wrote many childrens books, nearly half of which were published in the 1990s. . 阅读理解(2021兰州高一检测)If you are fond of learning languages, you must start learning Chinese. English is the most widely spoken language in the world and it is a m
8、ore powerful language in all fields. But it is expected that Chinese, which is one of the six official languages of the United Nations (UN), will be the most important language in the coming years. What are the reasons behind the rapid spread of this language and why should you learn it? I studied m
9、any Latin languages and in the process, I deepened my knowledge of the languages. And I gained a lot of information about the Western world. But I always felt I needed to learn Chinese to be a global citizen because “without learning Chinese, we see with one eye”. My contact with many international
10、organizations and government institutions made me believe that Chinese is one of the most important languages of our time. After visiting the capitals such as Paris and London, I discovered that the Chinese language can be heard everywhere in these places. In the subway in Paris, you will hear instr
11、uctions in French, English and Chinese. In London, for example, the Chinese language was introduced in schools. China is an important political and economic country because it is making great economic progress that has never been seen before. The world is watching China with great surprise, and this
12、 peaceful Chinese rise makes us decide to focus on learning the Chinese language and knowing more about Chinese culture. To be a global citizen these days, I would advise you to learn Chinese. It will add more beauty to your life and allow you to better understand Chinese civilization. 【文章大意】文章主要说明了
13、作为联合国六种官方语言之一的汉语有望成为未来几年最重要的语言。分析了必须学习汉语和汉语变得越来越重要的原因。作者认为要成为一个世界公民就要学习中文。它将为你的生活增添更多的美丽, 让你更好地了解中国文明。1. What can we learn about languages in the future according to the first paragraph? A. Some of them will disappear. B. More official languages will be added to the UN. C. English will still have an
14、 advantage over others. D. Chinese language will probably be second to none. 【解析】选D。细节理解题。根据第一段中第三句“但是, 作为联合国六种官方语言之一的汉语有望成为未来几年最重要的语言。”可知, 关于未来的语言, 汉语可能会是首屈一指要学的语言。second to none“首屈一指”。故选D。2. What do the examples in Paragraph 3 show? A. Paris is a wonderful capital city worth a visit. B. Chinese le
15、arning is very popular in schools in London. C. People in some Western countries like speaking Chinese. D. Chinese is playing an important role in the world. 【解析】选D。推理判断题。根据第三段“我与许多国际组织和政府机构的接触使我相信汉语是我们这个时代最重要的语言之一。在游览了巴黎、伦敦等首都之后, 我发现在这些地方到处都可以听到汉语。在巴黎的地铁里, 你会听到法文、英文和中文的指示。例如, 在伦敦, 汉语被引入学校。”可推知, 第三段
16、的例子说明了汉语在世界上起着重要的作用。故选D。3. What mainly causes Westerners to start learning Chinese according to the text? A. The rise of Chinese economy. B. Their love for language learning. C. Their curiosity about Asian culture. D. The long history of Chinese civilization. 【解析】选A。细节理解题。根据倒数第二段“中国是一个重要的政治和经济国家, 因为
17、它正在取得巨大的经济发展, 这是前所未有的。世界正惊讶地注视着中国, 中国的和平崛起让我们决定专注于学习汉语和了解更多的中国文化。”可知, 西方人开始学习汉语的主要原因是中国经济的崛起。故选A。4. What could be the best title for the text? A. How to be a global citizen. B. Chinese the language you must learn. C. What you should know about Chinese culture. D. Chinese economythe most powerful eng
18、ine. 【解析】选B。主旨大意题。根据第一段中第一句“如果你喜欢学习语言, 你必须开始学习中文。”以及文章主要说明了作为联合国六种官方语言之一的汉语有望成为未来几年最重要的语言。分析了必须学习汉语和汉语变得越来越重要的原因。可知, B选项“中文你必须学习的语言”最适合作文章标题。故选B。【长难句分析】China is an important political and economic country because it is making great economic progress that has never been seen before. 分析: 本句是一个复合句。句中be
19、cause引导原因状语从句; that引导定语从句, 修饰先行词progress。翻译: 中国在政治和经济上是一个重要的国家, 因为在经济领域, 它正在取得巨大的, 前所未见的进步。. 完形填空(2021荆州高一检测)When he was young, Emmett Diggs liked nothing more than boxing. He even 1 a national prize in 1961. 2 at age 45, he wasnt able to move as usual. A doctor told him he had Parkinsons disease. A
20、t first, he thought nothing of it until one day while cleaning the floor on his hands and knees, he found that he couldnt get up without 3. After that, he began to feel 4 and showed no interest in doing anything. It was the 5 period Emmett had experienced. One morning, Emmetts wife, Patty, shared wi
21、th him a newspaper story about a man with Parkinsons disease who practiced a 6 training called Rock Steady Boxing (RSB), which 7 shadow boxing with strength training. So, Emmett decided to turn to John, the local program director, for help. When they first met, John 8 Emmett boxing gloves and let hi
22、m take over a heavy bag. Just putting on the gloves brought wonderful 9 back for Emmett. When John said, “Hit the bag. ” Emmett did as he was told. “It felt 10 as the bag was hitting back, ” Emmett said excitedly. Soon, Emmett 11 a regular RSB class of a dozen people who were dealing with Parkinsons
23、 disease like him. Emmetts boxing skills impressed them all and soon they became friends. Over time, the class became something of a(n) 12 group in which they could share their pains and hopes. “I had thought Parkinsons disease was going to 13 everything that mattered to me, ” Emmett has written. “1
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-385764.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
