2021-2022学年新教材高中英语 课时评价四 Unit 1 Teenage Life Reading and Thinking(含解析)新人教版必修第一册.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
9 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021-2022学年新教材高中英语 课时评价四 Unit Teenage Life Reading and Thinking含解析新人教版必修第一册 2021 2022 学年 新教材 高中英语 课时
- 资源描述:
-
1、四Unit 1Reading and Thinking. 单词拼写1. Im writing to apply to be an English editor(编辑). 2. They have been working for a charity organization since they graduated(毕业) from university. 3. Obviously(显然), the kids are amazed at the new machine and wonder how to operate it. 4. The content(内容) of the next le
2、sson is to learn some basic strokes. 5. With living standards improved, teenagers(青少年) tend to eat too much food. 6. Emotions can be judged from body movements(动作)as well as facial expressions. 7. I didnt have the extra(额外的) three dollars to buy it for him. 8. You might have never heard of Chong Yan
3、g festival, but it is actually(事实上) my favorite. 9. I like playing the guitar and keep my schedule(安排表) of training for it. 10. I really expect to become a volunteer(志愿者) for this important event. . 单句语法填空1. In the coming three years, our school life will be challenging(challenge). 2. Seeing this, m
4、y son became confused(confuse) and surprised. 3. The secretary recommended that I (should) fill (fill) in the application in black ink. 4. Lewis was much admired for his work on the advanced (advance) medical research. 5. Although trains are scheduled to depart (depart) at a certain hour, they are o
5、ften late. 6. Weve got to be practical and buy only what we need. 7. We must make sure that all the food is suitable(suit) for the health of the children. 8. He was told to be responsible for the quality of the new product. 9. By the end of next month, we will have found a good solution to the techn
6、ical problem. 10. He speaks English as fluently (fluent) as if he were an Englishman. . 完成句子1. Taking exercise every morning helps make one healthy. (动词-ing形式作主语)每天早上锻炼有助于身体健康。2. Could you tell me what I should do with the money? (what引导宾语从句)你能告诉我我该如何处理这笔钱吗? 3. Tom has decided to join the Volunteer
7、Club, because he prefers helping/to help others. (prefer)汤姆已经决定要加入志愿者俱乐部, 因为他喜欢帮助别人。4. What made me confused was that he quit the football club soon. (quit)令我感到困惑的是他不久就退出了足球俱乐部。5. I think it is wrong of us students to use smartphones at school. (it作形式主语)我认为我们学生在学校使用智能手机是错误的。6. He does not always sea
8、rch for solutions when he is in difficulty. (部分否定)他在遇到困难时并不总是寻找解决办法。. 阅读理解A(2021绵阳高一检测)Need a Job This Summer? The provincial government and its partners offer many programs to help students find summer jobs. The deadlines and what you need to apply depend on the program. Not a student? Welcome to t
9、he government website to learn about programs and online tools available to help people under 30 build skills, find a job or start businesses all year round. Jobs for YouthIf you are a teenager living in certain parts of the province, you could be eligible (符合条件) for this program, which provides eig
10、ht weeks of paid employment along with training. Who is eligible: Youth 1518 years old in select communities (社区). Summer CompanySummer Company provides students with hands-on business training and awards of up to $3, 000 to start and run their own summer businesses. Who is eligible: Students aged 1
11、529, returning to school in the fall. Stewardship Youth Ranger ProgramYou could apply to be a Stewardship Youth Ranger and work on local natural resource management projects for eight weeks this summer. Who is eligible: Students aged 16 or 17 at time of hire, but not turning 18 before December 31 th
12、is year. Summer Employment Opportunities (机会)Through the Summer Employment Opportunities program, students are hired each year in a variety of summer positions across the Provincial Public Service, its related agencies and community groups. Who is eligible: Students aged 15 or older. Some positions
13、require students to be 15 to 24 or up to 29 for persons with a disability. 【文章大意】文章主要讲述了省政府及其合作伙伴提供了许多项目来帮助学生暑期找到工作。1. If you are 15, which program cant you apply to? A. Jobs for Youth. B. Summer Company. C. Stewardship Youth Ranger Program. D. Summer Employment Opportunities. 【解析】选C。细节理解题。由Stewards
14、hip Youth Ranger Program中的第二段可知, 符合条件的人: 在聘用之时年龄是16或17岁, 在今年12月31日之前没达到18岁的学生。由此可知, 如果你是15岁, 你不能申请Stewardship Youth Ranger Program青少年管理员项目, 故选C。2. What is special about Summer Employment Opportunities? A. It requires training before employment. B. It offers the disabled job opportunities. C. It prov
15、ides awards for running new businesses. D. It allows one to work in the natural environment. 【解析】选B。细节理解题。由Summer Employment Opportunities中的第二段可知, 符合条件的人: 年龄是15岁或者更年长的学生。一些职位需要学生是15到24岁之间, 或者残疾人年龄最大是29岁。由此可知, Summer Employment Opportunities暑假就业机会这个项目给残疾人提供工作机会, 故选B。3. Where can you probably find the
16、 passage? A. Magazine. B. Textbook. C. Newspaper. D. Website. 【解析】选D。推理判断题。由第一段的最后一句可知, 欢迎来这个政府网站来了解全年均可使用的帮助30岁以下的人们培养技能, 寻找工作或者创业的项目和在线工具。由此可见, 这篇文章是出现在网站上。故选D。B(2021唐山高一检测)A few weeks ago, I picked up my 14-year-old daughter and her friend from dance class. The two girls chatted happily until I r
17、eached her friends house. And then I began the drive home and my daughter, who had been talking nonstop a minute before, went completely silent. I assumed she was lost in thought. When I came to a stoplight, I looked in the mirror. My daughter wasnt looking out of the window or staring into spaceshe
18、 was on her phone. I felt my anger rise. “Get off your phone. That is rude. You make me feel like an Uber driver. ” I shouted. “But Im texting friends about biology homework, Mom! ” she said. “That can wait. ” I was mad and she was angry. Back home, she disappeared into her room, and I thought about
19、 how I was still trying to take control of my daughters growing independence, which was fruitless. The next day I was thinking about my outburst when a parenting program on TV caught my eye, in which the hosts interviewed Dr. Ken Ginsburg, the author of a famous parenting book. It completely changed
20、 my attitude. Ginsburg said. “Why are our teens pushing us away? Its not because they hate usits because they love us so much and yet they know they have to become independent. So this is a process of figuring out how to push away the things they love the most. It is crazy to fly from a comfortable
21、nest, so teens get ready for it by temporarily pushing their parents away. ”I need to honor her independence and create space for both of us to face this monumental developmental challenge as teammates, not adversaries(对手). 【文章大意】文章叙述了几周前, 作者接送女儿时因女儿在玩手机而非常生气。而作者在一个电视节目中意识到女儿逐渐长大, 逐渐独立, 要尊重她的独立性。这个节
22、目帮助作者改善了与女儿的关系。4. What made the writer mad? A. She served as an Uber driver. B. The two girls were chatting happily. C. Her daughter was playing with the phone. D. Her daughter forgot her biology homework. 【解析】选C。细节理解题。根据第二段二、三句, “我女儿没有看窗外, 也没有盯着某处发呆她在看手机。我感到愤怒起来。”可知, 是女儿在玩手机使作者感到生气。故选C。5. What do w
23、e know about the daughter? A. She is being under her mothers control. B. She is on the way to being independent. C. She enjoys making friends using social media. D. She hates making conversation with her mom. 【解析】选B。细节理解题。根据第六段“回到家, 她躲进自己的房间里, 我在想, 我仍然在试图控制我女儿日益增长的独立性, 但这是徒劳的。”可知, 作者的女儿正在走向独立。故选B。6.
24、 Which of the following best describes the mother? A. Open-minded. B. Hardworking. C. Inspiring. D. Weak-willed. 【解析】选A。推理判断题。根据最后一段可知, 我需要尊重她的独立性, 并为我们双方创造空间, 作为队友而不是对手来面对这一巨大的发展挑战。推测母亲是个思想开放的人, 能够接受女儿的日渐独立。故选A。7. What is the passage mainly about? A. I was pushed away by my teenaged daughter. B. Li
25、fe of a teenager is moving at its own slow pace. C. Parents completely rely on parenting experts to educate children. D. My relationship with my daughter was improved by a suggestion. 【解析】选D。主旨大意题。根据倒数第三段可知, 电视上的一个教育节目完全改变了我的态度。又结合最后一段内容可知, 所以短文主要在叙述一个建议改善了我和女儿的关系。故选D。【阅读多维训练】I thought about how I w
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-385772.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
五年级上册语文习题课件-20学会看病∣人教新课标(共15张PPT).pptx
