宁夏银川唐徕回民中学2020届高三下学期第一次模拟考试英语试题 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
1 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 宁夏银川唐徕回民中学2020届高三下学期第一次模拟考试英语试题 WORD版含解析 宁夏银川 回民 中学 2020 届高三 下学 第一次 模拟考试 英语试题 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、银川唐徕回中2020届高三年级第一次模拟考试英语试卷本试卷共6页。全卷满分150分。考试用时120分钟。注意事项:1.答题前,先将自己的姓名、准考证号填写在试题卷和答题卡上,并将准考证号条形码粘贴在答题卡上的指定位置。用2B铅笔将答题卡上试卷类型A后的方框涂黑。2.选择题的作答:每小题选出答案后,用2B铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑,写在试题卷、草稿纸和答题卡上的非答题区域均无效。3.非选择题的作答:用签字笔直接答在答题卡上对应的答题区域内。写在试题卷、草稿纸和答题卡上的非答题区域均无效。4.考试结束后,请将本试题卷和答题卡一并上交。第卷第一部分 听力(共两节,满分 30 分)做题时,现
2、将答案标在试卷上,录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题卡上。第一节(共 5 小题;每小题 1.5 分,满分 7.5 分)听下面 5 段对话,每段对话后有一个小题。从题中所给的 A,B,C 三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有 10 秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. What do we learn from the conversation?A. There will be a math exam tomorrow. B. Today is the mans birthday.C. The man doesnt
3、 like math exams.2. What colour is the womans dress?A. Blue. B. White. C. Black.3. When did the mans daughter set a new world record?A. In 1999. B. In 2005. C. In 2009.4. What does the man mean?A. He moved the desk alone.B. His classmates helped him move the desk.C. He had some classmates move the d
4、esk.5. What time is it now?A: 3:10. B: 3:15. C. 4:10.第二节 (共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各个小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。6. Who might the man be?A. A waiter. B. The womans friend. C. The womans husband.7. Wh
5、ere was the wallet found?A. In the restroom. B. At the cash desk. C. On the table.听第7段材料,回答第8、9题。8. What are those children like?A. Shy. B. Active. C. Selfish.9. Why does the woman have to leave?A. Because her children are ill.B. Because her parents are in poor health.C. Because her friends made her
6、 leave.听第8段材料,回答第10至12题。10. What happened to the man?A. He got up late in the morning. B. He stayed up all night reading.C. He felt asleep while reading.11. What makes the man sleepy when reading?A. He doesnt like reading. B. He didnt sleep well last night.C. He doesnt understand the meaning of the
7、book.12. What may help to better understand a book?A. Find the main idea first.B. Skip the difficult parts of the book.C. Recite the details of the book.听第9段材料,回答第13至16题。13. Where does the conversation take place?A. At a party. B. In a shop. C. In a game room.14. Whose birthday is coming?A. The mans
8、. B. The womans brothers. C. The womans sons.15. How much does the woman plan to spend?A. $ 20. B. $ 30. C.$ 50.16. What does the woman choose at last?A. A book about PC games. B. A magic car. C. A pencil-box.听第10段材料,回答第17至20题。17. Who is the man talking to?A. His students. B. His parents. C. His chi
9、ldren.18. Why was the mans mother mad at him?A. He didnt become a doctor.B. He painted everywhere in the house.C. He was crazy about taking photos.19. What is the mans father?A. A painter. B. A doctor. C. A photographer.20. What do we learn about the man?A. He gave up his dream because of his mother
10、. B. He feels extremely regretful.C. He still paints as a hobby.第二部分 阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题:每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。AMost Helpful Apps for StudentsTheres almost an app for everything nowadays, and this can make student life easier, cheaper, safer and more fun. Whe
11、ther you want help with taking notes, revising, waking up on time or keeping fit, read on for our student app picksLecture recording appsJust a few years ago, students attending lectures would have to spend the entire time writing wildly on notepads, in order not to miss any vital bit of information
12、. Then along came technology, and now, lecture recording apps are a reality.Sound Note is a popular lecture recording app for iPad users. You can store an entire lecture in both visual and audio form. Other good quality lecture recording apps include Notes Plus and Audio Memos FreeThe Voice Recorder
13、.Student planner appsOrganization is key for success and well-being at university, and student planner apps are becoming increasingly popular. As well as saving on paper, many student planner apps also send reminders and warnings straight to your phone or device. Popular student planner apps include
14、 Timetable, My Class Schedule and Class Timetable.Student safety appsA number of apps for students have been developed promoting personal safety if out alone at night. The Circle of Six app is particularly useful for locating lost friends on nights out and also allows users to send their circle of s
15、ix friends an instant call for help at the touch of a button. The GPS tracker will mark your location on your friends devices, ensuring youll always be able to find one another if necessary. Other student apps that promote safety include bSafe and React Mobile.Healthy eating appsIf youre interested
16、in eating healthily while keeping to a student budget consider downloading a few healthy eating apps. Examples Ive come across which are perfect apps for students include Rockin Ramen, a student app featuring a number of nutritious recipes with Ramen as a main ingredient, and MealBoard, an app which
17、 plans healthy meals, grocery shops and recipes based on what youve got in the fridge.1. Which apps send reminders to users?A. Student planner apps.B. Lecture recording apps.C. Student safety apps.D. Healthy eating apps.2. What can we learn about the Circle of Six app?A. It allows users to seek help
18、 during an emergency.B. It encourages users to communicate with friends.C. It enables users to store an entire lecture.D. It helps users to lead a healthy life.3. The main purpose of the passage is to .A. categorize appsB. introduce appsC. evaluate appsD. compare apps【答案】1. A 2. A 3. B【解析】这是一篇应用文。主要
19、介绍了几款对于学生来讲最好用的应用软件。【1题详解】细节理解题。根据第四段中“As well as saving on paper, many student planner apps also send reminders and warnings straight to your phone or device. ”可知,很多学生计划软件也可以直接向你的手机或设备发送提醒和警告,A项Student planner apps切题。故选A项。【2题详解】推理判断题。根据第五段中“The Circle of Six app is particularly useful for locating
20、lost friends on nights out and also allows users to send their circle of six friends an instant call for help at the touch of a button.”可知The Circle of Six应用软件对于定位在夜间迷路的朋友很有用,并且允许使用者按一个按钮就可以给使用The Circle of Six的朋友发即时求救,A项切合题意。故选A项。【3题详解】推理判断题。文章的第一段是主题段。作者在这一段中首先从整体上介绍了学生使用手机应用软件的益处,然后在下面的几段中具体介绍了每个
21、应用软件的特点,因此B项符合题意。故选B项。BA Dream Chaser in a WheelchairSince the age of three, Chelsie Hill had dreamed of becoming a dancer. That ambition nearly ended in 2010 when Hill was in a car accident, which put the 17- year-old high school senior in hospital for 51 days and left her paralyzed from the waist
22、down. For most people, that would have destroyed any hope of a dancing career. But for Hill, it was the beginning. Far from being a barrier, her wheelchair encouraged her to fight. “I want to prove to everyone including myself that Im still normal,” she said, whatever normal means.Normal for her mea
23、nt dancing, so Hill did it in her wheelchair alongside her nondisabled high school dance team. Half of her body was taken away from her, so she had to move it with her hands. It took much learning and patience.After graduation from high school, Hill wanted to expand her dance network to include wome
24、n like her. She met people online who were fighting for the dream of dancing against various spinal(脊椎的)injuries, and invited them to dance with her. To reach more people in a larger city, Hill moved to Los Angeles in 2014 and formed a team of dancers with disabilities she called the Rollettes.Every
25、 year Hill holds a dance camp called the Rollettes Experience for wheelchair users to help them bring out their acting talent. In 2019, 173 participants from ten countries attended. For many, it was the first time theyd felt they belonged. Edna Serrano said that being part of the Rollettes team gave
26、 her the courage to get behind the wheel of a car. “I didnt know I could do so many things that my fellow teammates had taught me.” she said. “I didnt know I could be sexy. Its so powerful to have my teammates in my life, because theyre my teachers. I have more confidence.”Chelsie Hill attained what
27、 many of us never will: her childhood dream. She has been chasing her dream in the wheelchair. Shes a dancer. The Rollettes have helped her find something else just as fulfilling.4. What happened to Chelsie Hill in 2010?A. She last her hope of dancing.B. She suffered from a serious disease.C. She re
28、alized her dream of becoming a dancer.D. She was severely disabled due to a car accident.5. Why did Chelsie Hill set up the Rollettes in 2014?A. To expand her social network.B. To enlarge her dance business.C. To seek more chances to dance.D. To motivate more people like her.6. What change did the R
29、olleltes Experience bring to Edna Serrano?A. She could help others.B. She had more faith in herself.C. She learned how to drive.D. She became sexier than before.7. Which of the following words can best describe Chelsie Hill?A. Modest and professional.B. Responsible and creative.C. Determined and ins
30、piring.D. Cooperative and generous.【答案】4. D 5. D 6. B 7. C【解析】这是一篇记叙文。文章主要讲述了身残志坚的女孩Chelsie Hill,虽身有残疾,但是努力追逐梦想,并且也帮助其他人实现梦想的故事。【4题详解】细节理解题。根据第一段中 “That ambition nearly ended in 2010 when Hill was in a car accident, which put the 17- year-old high school senior in hospital for 51 days and left her p
31、aralyzed from the waist down.”可知,2010年,Hill遭遇了车祸而且使她腰部以下瘫痪了。结合选项,故选D。【5题详解】细节理解题。根据第三段中 “Hill wanted to expand her dance network to include women like her. She met people online who were fighting for the dream of dancing against various spinal(脊椎的)injuries, and invited them to dance with her. . To r
32、each more people in a larger city, Hill moved to Los Angeles in 2014 and formed a team of dancers with disabilities she called the Rollettes.”可知,为了激励更多像她一样的人,她创建了Rollettes。结合选项,故选D。【6题详解】细节理解题。根据倒数第二段中“I didnt know I could do so many things that my fellow teammates had taught me.” she said. “I didnt
33、 know I could be sexy. Its so powerful to have my teammates in my life, because theyre my teachers. I have more confidence.”可知,加入Rolleltes使她对自己更加自信。结合选项,故选B。【7题详解】推理判断题。根据第一段中“For most people, that would have destroyed any hope of a dancing career. But for Hill, it was the beginning. Far from being
34、a barrier, her wheelchair encouraged her to fight”可知,虽严重瘫痪了,但是却没有放弃追逐梦想,故她是一个坚定的人;根据倒数第二段中 “Every year Hill holds a dance camp called the Rollettes Experience for wheelchair users to help them bring out their acting talent. In 2019, 173 participants from ten countries attended. For many, it was the
35、first time theyd felt they belonged.”可知,她激励了很多人。结合选项,故选C。CA new study has shown how computers and robots powered by artificial intelligence can read human eye movements to “read” human personalities.The eyes, they say, are the windows to the soul. And if that is true, computers and robots powered by
36、 sophisticated(复杂的) artificial intelligence algorithms(算法) may soon have the ability to peer into your soul. That is the result of a new study on the connection between eye movements and personality, conducted by neuroscience researchers based at the University of South Australia and Published in th
37、e scientific Journal Frontiers in Neuroscience.“Eye movements during an everyday task predict aspects of our personality,” wrote the researchers, led by University of South Australia neuroscientist Tobias Loetscher, whose team follows 42 study subjects around the university campus recording their ey
38、e movements, then determines their personality traits(特点) with “well-established questionnaires” for determining personality type, according to a summary of the study published by the site Science Daily.The researchers fed the data into their AI algorithms and found that computers running the algori
39、thms were able to record human eye movements and immediately determine a persons major personality traits, such as “neuroticism, extraversion(外向), agreeableness, conscientiousness, as well as perceptual(感知的) curiosity”, the scientists wrote.“The new findings could improve the way human beings intera
40、ct with their computers and other high-tech devices, even robots, allowing for more natural and realistic social interactions with machines,” Loetscher said.“People are always looking for improved, personalized services. Todays robots and computers are not socially aware so they cannot adapt to non-
41、verbal information,” Loetscher said in a statement quoted by Indian Express. “This research provides opportunities to develop robots and computers so that they can become more natural, and better at interpreting human social signals.”The study revealed previously undiscovered relations between speci
42、fic personality characteristics and specific eye movement tendencies, according to a summary in Britains Daily Mail newspaper.8. What do the underlined words “peer into” in Paragraph 2 probably mean?A. understandB. stare atC. search forD. concern about9. How did the researchers conduct the research?
43、A. It was carried out in a lab.B. 42 subjects eye movements were recorded.C. The students daily movements were tracked.D. Its subjects personalities were determined by computer.10. According to Tobias Loetscher, what can we know?A. Robots and computers are socially conscious.B. People care less abou
44、t improved, personalized services.C. Todays robots and computers can accustom to non-verbal information.D. The discovery will improve the interaction between human beings and machines.11. What can be a suitable title for the text?A. Human Personality TraitsB. What Human Eye Movements AreC. Tell Pers
45、onalities by Eye MovementsD. How Humans and Machines Interact【答案】8. A 9. B 10. D 11. C【解析】本文为说明文。一项新的研究表明,由人工智能驱动的计算机和机器人可以通过阅读人类的眼球运动来“解读”人类的性格。【8题详解】词义猜测题。根据第二段中的The eyes, they say, are the windows to the soul.(人们说眼睛是心灵的窗户。)可知,划线词组所在句的句意为“如果这是真的,由复杂的人工智能算法驱动的计算机和机器人可能很快就能探究你的灵魂。” peer into与underst
46、and意思相近,故选A。【9题详解】细节理解题。根据第三段中的whose team follows 42 study subjects around the university campus recording their eye movements, then determines their personality traits(特点) with “well-established questionnaires” for determining personality type(该研究小组在大学校园内对42名研究对象进行了观察,记录他们的眼球运动,然后用“成熟的调查问卷”来确定他们的性格
47、特征)可知,研究人员通过记录42名研究对象的眼球运动来进行这项研究的。故选B。【10题详解】细节理解题。根据第六段中的The new findings could improve the way human beings interact with their computers and other high-tech devices, even robots, allowing for more natural and realistic social interactions with machines.(这项新发现可能会改善人类与电脑和其他高科技设备,甚至是机器人的互动方式,从而使人类与
48、机器进行更自然、更现实的社会互动成为可能)可知,这一发现将改善人类和机器之间的互动。故选D。【11题详解】标题判断题。通读全文可知,文章主要介绍了一项新的研究发现由人工智能驱动的计算机和机器人可以通过阅读人类的眼球运动来“解读”人类的性格。因此,C项“通过眼睛的运动来判断一个人的性格”适合做本文标题。故选C。DBritains got talentbut were still wasting it. Thats the main finding of a new report by researchers from Oxford University. Children of similar
49、cognitive (认知) ability have very different chances of educational success; it still depends on their parents economic, socio-cultural and educational resources. This contradicts a commonly held view that our education system has developed enough to give everyone a fighting chance. The researchers lo
50、oked at data from groups of children born in three decades: 1950s, 1970s and 1990s.They found significant evidence of a wastage of talent. Individuals with high levels of cognitive ability but with disadvantages in their social origins are unable to translate their ability into educational achieveme
51、nt to the same extent as their more advantaged counterparts (对照组). The research, funded by the Nuffield Foundation, found that only about half of the difference in educational achievement between children from advantaged and disadvantaged parental backgrounds is due to differences in their cognitive
52、 ability. The other half is due to other factors (因素)associated with their backgrounds.“If we compare the educational achievement of children born in the 1990s to those in the late 1950s and early 1970s, we see that parents economic resources have become a less important factor, but their socio-cult
53、ural and educational resources have grown in significance, says Dr. Bukodi. “That means that your parents place in society and their own level of education still play a big part in how well you may do.These experts are now calling for policy-makers to acknowledge that formal qualifications is only o
54、ne channel for upward mobility (流动性)for high-ability individuals of disadvantaged backgrounds. Dr. Bukodi says, “These findings show that there are limits to how far inequalities of opportunity can be reduced through educational policy alone. Changes in educational policy arent having the powerful e
55、ffect we want.12. What is the main finding of the research?A Were wasting talent due to education system.B. Children of similar cognitive ability have different chances of educational success.C. Childrens cognitive ability depends on different educational resources.D. Education system has developed
56、enough to give chilidren a fighting chance.13. How does the author mainly develop the text?A. By making a comparison.B. By discussing a result.C. By giving examples.D. By presenting reasons.14. According to Dr. Bukodi, what affects childrens educational achievement greatly?A. Childrens cognitive abi
57、lity.B. Parents economic resouces.C. Educational policy.D. Parents socio-cultural and educational backgrounds.15. What is the authors attitude towards the finding of the new report?A. Favorable.B. Objective.C. Doubtful.D. Negative.【答案】12. B 13. A 14. D 15. B【解析】这是一篇说明文。文章介绍了牛津大学研究人员发表的一份新报告的主要发现:认知能
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-386838.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
