宁夏银川市宁夏大学附属中学2020届高三第五次模拟考试英语试题 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
7 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 宁夏银川市宁夏大学附属中学2020届高三第五次模拟考试英语试题 WORD版含解析 宁夏 银川市 大学 附属中学 2020 届高三 第五 模拟考试 英语试题 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、英语试卷注意事项:1. 答卷前,考生务必将自己的姓名、准考证号填写在答题卡上。2. 回答选择题时,选出每小题答案后,用铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑。如需改动,用橡皮擦干净后,再选涂其他答案标号。回答非选择题时,将答案写在答题卡上,写在本试卷上无效。3. 考试结束后,将本试卷和答题卡一并交回。第一部分 听力(共两节,满分30分)做题时,先将答案标在试卷上。录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题卡上。第一节 (共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来
2、回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。例:How much is the shirt?A. 19.15. B. 9.18. C. 9.15.答案是C。1.When does the conversation take place?A. Before the meal. B. After the meal. C. During the meal.2. What is the mans advice?A. Dont exercise. B. Take some exercise. C. Go to bed early.3. What does the man think of the oi
3、l painting?A. attractive B. Ugly C. Plain4. How many years will the man have taught by retiring?A. 25 B. 30 C. 355. Where is Timmy probably now?A. At home B. In the hospital C. in the office第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题
4、将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第六段材料,回答6、7题。6. what are the speakers doing?A. Visiting a shoe store. B. Going to a shoe store. C. looking for a dress.7. what does the women think of the prize?A. Too low. B. too high. C. Reasonable。听第七段材料,回答8至10题。8.what did the man buy today?A. Office supplies. B. Vegetable
5、s. C. Snacks.9. What can we know about the woman?A. She likes shopping. B. she likes eating. C. She likes talking.10. Why does the man say that he can help?A. He is hungry. B. He is warmhearted. C. He is joking.听第八段材料,回答11至13题。11. where does the man live/A. Los Angeles B. St. Paul. C. Tokyo.12. Why
6、does the woman fly to Los Angeles?A. To stay with her family. B. To have a holiday. C. To teach kids English.13. What do the speakers have in common?A. They both enjoy the fly. B. They work in the same country. C. They are both teachers.听第九段材料,回答14至17题。14. what is the probable relationship between t
7、he speakers?A. Schoolmates. B. sister and brother. C. teacher and student.15. Where are the speakers now?A. In Egypt. B. In France. C. In London.16. What does the man want to be?A. Translator. B. writer. C. Teacher.17. what will the man do after graduation?A. Go back home. B. Stay in London. C. Trav
8、el abroad.听第十段材料,回答18至20题。18. What determines the flavors of tea?A. Picking. B. storing. C. Processing.19. What happens to the tea when it is laid out in a warm room?A. It changes color. B. It becomes drier. C. It gets a shape.20. what does the speaker mainly talk about?A. The growing of tea. B. The
9、 producing of tea. C. The types of tea.第二部分 阅读理解(共两节,满分40分)第一节 (共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。AFrom cheap family rooms to child discounts and personalised kids menus, Londons best family hotels have many ways to make it a memorable stay. Browse (浏览) our favourite budget hotels f
10、or families in London at and get ready for your family stay.Luna&Simone HotelIdeally situated a short stroll from Victoria coach, it offers a welcoming bed and breakfast accommodation with a child-friendly focus. This charming family-run hotel offers affordable family rooms just minutes away from Bu
11、ckingham Palace, St Jamess Park and the musicals at the Apollo Victoria Theatre.Nightly rate: 136. 50 per roomTelephone: +44 (0) 20 7834 5897Travelodge London DocklandsIt has everything you need for a good nights sleep offering great value rooms close to the river Thames, with fast rail connections
12、to the city centre. To accommodate families, there are family rooms, which come equipped with a sofa bed and can sleep up to two adults and two children under 16.Nightly rate: 29.00 per roomTelephone: 0871 9846192Generator Hostel LondonGenerator is part of Europes fastest growing hostel brand and of
13、fers stylish accommodation. The single, twin and family rooms as well as larger dorms (female-only) cater to a range of travellers. A late checkout at 5 p. m. is possible at weekends, so you can make the best of your time in London.Nightly rate: 33 per roomTelephone: +44 (0) 20 7388 7666Holiday Inn
14、London Kensington ForumBook a family-friendly room and enjoy a cheap but comfortable stay in one of Londons most fascinating areas, within walking distance of Harrods, the Natural History Museum and the Royal Albert Hall. Children under 18 stay free in a family room, and under-12s also eat for free
15、from a healthy and affordable kids menu.Nightly rate: 119.00 per roomTelephone: 0870 40091001. Which number had you better call if your family visit Buckingham Palace?A. +44 (0)20 7834 5897.B. 0871 9846192.C. +44 (0)20 7388 7666.D. 0870 4009100.2. What is the unique advantage of Generator Hostel Lon
16、don?A. The cheap family rooms.B. The easy access to the city centre.C. The late checkout at weekends.D. The safety measures for female visitors.3. Where is the text probably from?A. A hotel poster.B. A travel website.C. A travel journal.D. A science magazine.【答案】1. A 2. C 3. B【解析】本文为网页信息。文章介绍了伦敦的四家旅
17、馆。【1题详解】细节理解题。根据Luna&Simone Hotel中This charming family-run hotel offers affordable family rooms just minutes away from Buckingham Palace, St Jamess Park and the musicals at the Apollo Victoria Theatre. 这家迷人的家庭经营酒店提供经济实惠的家庭客房,距离白金汉宫、圣詹姆斯公园和阿波罗维多利亚剧院的音乐剧仅几分钟路程。Telephone: +44 (0)20 7834 5897。可知,如果家
18、人去白金汉宫,打+44 (0)20 7834 5897。故选A项。【2题详解】细节理解题。根据Generator Hostel London中A late checkout at 5 p. m. is possible at weekends, so you can make the best of your time in London. 周末可以在下午5点结帐,这样你就可以充分利用在伦敦的时间。可知,伦敦发电机旅馆的独特优势是周末可以延迟结账。故选C项。【3题详解】推理判断题。根据第一段Browse (浏览) our favourite budget hotels for families
19、 in London at and get ready for your family stay. 浏览我们最喜欢的伦敦家庭经济型酒店酒店准备好你的家人入住。推测文章来自旅游网站。故选B项。BA 3-year-old boy who was lost in the woods for two days is now safe at home with his family. But Casey Hathaway told his rescuers that he was not alone in the rainy, freezing cold woods. He said he was wi
20、th a frienda bear.The child went missing on January 22 while playing with friends at his grandmothers house in the southern state of North Carolina. When the other children returned to the house and Casey did not, the family searched the area for almost an hour before calling the police.Police forme
21、d a search and rescue team to look for the young boy in the nearby woods. But two days went by and still-no Casey. Two days later, someone called the police saying they heard a child crying in the woods. Police followed up on the information and found Casey at about 9:30 that night. They pulled him
22、out of some wild bush. He was in good health. Casey told the rescuers that he had hung out with a black bear for two days, a bear he called his friend.The police officer Chip Hughes spoke with reporters from several news agencies. He said Casey did not say how he was able to survive in the woods for
23、 three days in the cold, rainy weather. However, the police officer said, he did say he had a friend in the woods that was a bear that was with him. Hundreds of people helped in the search and rescue efforts, including some 600 volunteers, federal police and members of the military. Officer Hughes t
24、old reporters that at no point did he think Casey had been kidnapped.Doctors at Carolina East Medical Center treated Casey for minor injuries. He was then released to his family on January 25. His mother Brittany Hathaway was on cloud nine and talked with reporters from a local news agency and thank
25、ed everyone who joined the search for her son. We just want to tell everybody that were very thankful that you took the time out to come search for Casey and prayed for him, and hes good, said his mother. He is good, he is up and talking. Hes already asked to watch Netflix. So, hes good.4. What did
26、Caseys family do on finding he went missing?A. They rang up the police at once.B. They got into a panic and at a loss as to what to do.C. They didnt call up the police until nearly an hour later.D. They gathered together and discussed what they should do next.5. How was Casey when he was found?A. He
27、 was almost frozen to death.B. He simply got some slight injuries.C. He was badly injured by the bear.D. He was all right as he usually was.6. Who helped a lot in the process of the rescue work according to the text?A. The reporters.B. Caseys friends.C. A bear staying with Casey.D. Some person passi
28、ng by the woods.7. What does the underlined phrase on cloud nine probably mean in the last paragraph?A. extremely excitedB. terribly frightenedC. mentally troubledD. unusually annoyed【答案】4. C 5. B 6. D 7. A【解析】这是一篇新闻报道。文章主要讲述一个3岁名叫凯西的小孩子失踪多时后,警方终于找到了他,并将其救出,孩子安然无恙。4题详解】细节理解题。根据文章第二段When the other ch
29、ildren returned to the house and Casey did not, the family searched the area for almost an hour before calling the police(当其他孩子回到家里,而凯西没有回来时,这家人在附近搜索了近一个小时才报警)可知,他们在孩子失踪后一个小时才打电话报警。故选C项。【5题详解】细节理解题。根据最后一段Doctors at Carolina East Medical Center treated Casey for minor injuries(卡罗莱纳东部医疗中心的医生对凯西的轻伤进行了治
30、疗)可知,Casey只是受了点轻伤。故选B项。【6题详解】推理判断题。根据第二段Police formed a search and rescue team to look for the young boy in the nearby woods. But two days went by and still-no Casey. Two days later, someone called the police saying they heard a child crying in the woods. Police followed up on the information and fo
31、und Casey at about 9:30 that night(警察组成了一个搜救队在附近的树林里寻找那个小男孩。但是两天过去了,凯西还是没有。两天后,有人报了警,说他们听到一个小孩在树林里哭。警方跟踪了这一信息,并在当晚9:30左右发现了凯西)可知,警方找了很久都没有找到,后根据有人报警说听到了一个小孩子在树林里哭的信息最终找到了走失的小男孩。由此判断出那个报警的人起很大的作用。故选D项。【7题详解】词义猜测题。前句提到Doctors at Carolina East Medical Center treated Casey for minor injuries. He was the
32、n released to his family on January 25(卡罗莱纳东部医疗中心的医生对凯西的轻伤进行了治疗。1月25日,他已经回到家了)可知,Casey失踪多天后被找到,经过医生检查他只是受了轻伤并且已经回到了家。由此可以推测他的妈妈很高兴。A. extremely excited 十分兴奋;B. terribly frightened 十分害怕;C. mentally troubled精神有问题;D. unusually annoyed异常恼火。故选A项。CIf youre looking for a reason to care about tree loss, thi
33、s summers record-breaking heat waves might be it. Trees can lower summer daytime temperatures by as much as10 degrees Fahrenheit(华氏度), according to a recent study. But tree cover in US cities is shrinking. A study published last year by the US Forest Service found thatwe lost 36 million trees annual
34、lyfrom urban and rural communities over a five-year period. If we continue on this path, cities will become warmer, more polluted and generally more unhealthy for inhabitants, said David Nowak, a senior US Forest Service scientist and co-author of the study. Nowak says there are many reasons our tre
35、e cover is declining, including hurricanes, tornadoes, fires, insects and disease. But the one reason for tree loss that humans can control is sensible development.We see the tree cover being changed, which means when we look at the photographs, what was there is now replaced with a parking lot or a
36、 building, Nowak said. Every time we put a road down, we put a building and we cut a tree or add a tree, it not only affects that site, it affects the region. The study placed a value on tree loss based on trees role in air pollution removal and energy conservation.Nowak says theres a downside to tr
37、ees too, such as pollen allergies or large falling branches in storms, and people dont like sweeping leaves. But, he says, there are ways cities and counties can manage trees to help communities thrive. Urban forests especially need our help to replace fallen trees. Unlike rural areas, it is very di
38、fficult for trees to repopulate themselves in a city environment with so much pavement and asphalt(沥青). A lot of our native trees cant actually find a place to drop a seed so they can regenerate, explains Greg Levine, co-executive director for Trees Atlanta. Thats why the community has to go in and
39、actually plant a tree because the areas just arent natural anymore.Nowak says the first step is caring for the trees on your own property. We think we pay for our house, and so we must maintain it. But because we dont pay for nature, we dont need to. And thats not necessarily true.8. Why does the au
40、thor mention “trees can lower summer daytime temperatures” ?A. To tell the temperatures in summer are high.B. To introduce the topic.C. To tell trees are helpful.D. To explain the reason of tree loss.9. How can humans control tree loss according to Nowak ?A. Improve climate to let trees grow.B. Prev
41、ent fires form damaging trees.C. Develop cities in reasonable ways.D. Decrease insects in citites.10. Why forests in cities need our help ?A. Because trees in urban areas cant regenerate naturally.B. Because native trees dont drop seeds any more.C. Because trees dont grow in a city environment.D. Be
42、cause humans want to plant more trees.11. What is the purpose of this passage ?A. Describe the importance of trees in cities.B. Show the number of trees in the US is declining.C. Ask people to plant trees with the author.D. Appeal people to protect trees in their surroundings.【答案】8. B 9. C 10. A 11.
43、 D【解析】本文是一篇说明文。讲述了美国正在面临大量的树木流失,分析了其原因以及会造成什么影响,以此来号召我们保护树木。【8题详解】推理判断题。根据第一自然段Trees can lower summer daytime temperatures by as much as 10 degrees Fahrenheit, according to a recent study. But tree cover in US cities is shrinking. A study published last year by the US Forest Service found that we lo
44、st 36 million trees annually from urban and rural communities over a five-year period(根据最近的一项研究,树木可以将夏季白天的温度降低10华氏度。但美国城市的树木覆盖率正在萎缩。美国林业局去年发表的一项研究发现,在五年的时间里,我们每年从城市和农村社区流失3600万棵树木)可知,作者首先介绍了树木可以降温,随后讲到了美国城市的森林覆盖率正在下降,然后列数据说明情况非常严重。所以我们可以推断出作者借由树木可降低气温,引出美国森林覆盖率下降所带来的严重后果,引出了本文的主题。故此题选B。【9题详解】细节理解题。根
45、据第一自然段最后一句But the one reason for tree loss that humans can control is sensible development.(但是人类能够控制的树木减少的一个原因是合理的发展)可知,人类能够控制数目减少的原因就是能够合理的发展。那么C项Develop cities in reasonable ways(合理的方式发展城市)满足题意。故此题选C。【10题详解】推理判断题。根据第三自然段Unlike rural areas, it is very difficult for trees to repopulate themselves in
46、 a city environment with so much pavement and asphalt(与农村地区不同的是,在有如此多的路面和沥青的城市环境中,树木很难重新繁殖)以及Thats why the community has to go in and actually plant a tree because the areas just arent natural anymore(这就是为什么社区必须进去种树,因为这些地方已经不再是天然的了)我们可以推断出由于城市有大量的路面和沥青,许多地方已经不是天然的,所以树木无法自我繁殖。那么A项Because trees in urb
47、an areas cant regenerate naturally(因为城市里的树无法自然再生)满足推断。故此题选A。【11题详解】推理判断题。根据最后一段the first step is caring for the trees on your own property(第一步是爱护你自己的土地上的树木)可知,作者现在号召我们首先要做的事情就是保护树木,所以这就是作者写这篇文章的意图。那么D项Appeal people to protect trees in their surroundings(呼吁人们保护周围的树木)就是本文写作目的。故此题选D。DAs millions of peo
48、ple move indoors to curb the spread of the coronavirus, the World Health Organization suggested that governments should restrict access to alcohol during lockdowns.Drinking alcohol can affect peoples immune systems and make them more vulnerable to the bad health effects of COVID-19, the disease caus
49、ed by the coronavirus, according to WHO. Alcohol use is also associated with diseases and mental health disorders that can make a person more likely to contract COVID-19.At times of lockdown during the COVID-19 pandemic, alcohol consumption can worsen the health vulnerability, risk-taking behaviours
50、, mental health issues and violence, WHO noted in a press release.The organization encouraged governments to enforce measures which limit alcohol consumption.In the US, alcohol sales increased 55% over a one-week span last month, according to market research firm Nielsen.Excessive drinking can cause
51、 alcohol poisoning and increase the risk of violence among intimate partners.WHO Director General Tedros Adhanom Ghebreyesus warned earlier this month that stay-at-home orders and self-quarantining will likely lead to more home violence.Women in abusive relationships are more likely to be exposed to
52、 violence, as are their children, as family members spend more time in close contact, and families cope with additional stress and potential economic or job losses, Tedros said.The guidance issued last week came from WHOs European regional entity. The area has the highest alcohol intake in the world
53、, and roughly 1 million deaths are caused by alcohol every year there.Alcohol is consumed in excessive quantities in the European Region, and leaves too many victims. During the COVID-19 pandemic, we should really ask ourselves what risks we are taking in leaving people under lockdown in their homes
54、 with a substance that is harmful both in terms of their health and the effects of their behaviour on others, including violence, Carin Ferreira-Borges, the program manager for the regions alcohol and illicit drugs program, said in a statement.12. What did WTO encourage the governments to do during
55、the lockdowns?A. It encouraged the governments to prevent people from going out.B. It encouraged the governments to tell people to keep social distance.C. It encouraged the governments to close the schools.D. It encouraged the governments to limit the sale of alcohol.13. Which is not the reason why
56、people are not allowed to drink more alcohol?A. Drinking more alcohol will affect peoples Immune systems.B. Drinking more alcohol will cause more violence at home.C. Drinking more alcohol will cause more traffic accidents.D. Drinking more alcohol can cause poisoning.14. In what area did people like
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-387091.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
2022五年级英语下册 Module 2 Unit 1 She learnt English习题课件 外研版(三起).pptx
