宁夏银川市第二中学2020-2021学年高一下学期期末考试英语试题 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
2 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 宁夏银川市第二中学2020-2021学年高一下学期期末考试英语试题 WORD版含解析 宁夏 银川市 第二 中学 2020 2021 学年 一下 学期 期末考试 英语试题 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、银川二中2020-2021学年第二学期高一年级期末考试英语试题第卷 (选择题,共75分)第一部分: 听力(共两节,满分 20分)第一节:(共 5 小题;每小题 1 分,满分 5 分)听下面 5 段对话,每段对话后有一个小题。从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有 10 秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. What are the two speakers talking about?A. Wildlife. B. Homework. C. A book.2. How much will the woman spen
2、d surfing the Internet for an hour?A 10. B. 12. C. 20.3. What can we learn about Prince?A. He is excellent at maths.B. He is good at speaking.C. He is very talkative.4. What does the woman mean?A. The girls got along well with each other.B The girls lacked the courage to fight others.C. Its understa
3、ndable that the girls had an awful time.5. What does the man advise the woman to do?A. Lose weight.B. Save money.C. Fasten the safety belt.第二节 (共15小题;每小题1分,满分15分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听第6段材料,回答6至7题。6. Where are the speakers most probably?A. In a classroom.B. In a
4、n office.C. At home.7. What will happen to the man if he does not improve?A. He will get a B.B. He will fail the course.C. He will get a grade lower than B.听第7段材料,回答第8至10题。8. What is the woman probably?A. An actressB. An athlete.C. A reporter.9. When did the woman begin preparing the performance?A.
5、In March.B. In April.C. In May.10. Why do they collect money?A. To repair the Youth Square.B. To help the poor children.C. To open a theatre.听第8段材料,回答第11至13题。11. What makes the man take part in the long race?A. Desire for fitness.B. Sense of responsibility.C. Confidence in his strength.12. What does
6、 the man think of the young people nowadays?A. They dont get much exercise.B. They seldom watch games on TV.C. They love all kinds of popular sports.13. What does the man suggest the woman do?A. Stick to one type of exercise.B. Take part in the race next year.C. Do easy movements at first.听第9段材料,回答第
7、14至第16题。14. How does the man feel about watching Star Wars?A. He wouldnt mind seeing it again.B. Hed prefer to watch something else.C. Hed like to watch it a billion times.15. What do the speakers decide to watch at last?A. Star Wars.B. A basketball game.C. A home improvement show.16. What is the pr
8、obable relationship between the two speakers?A. Husband and wife.B. Teacher and student.C. Employer and employee.听第10段材料,回答第17至第20小题。17. On which day can students of the reading club get together?A. On Wednesday. B. On Thursday. C. On Saturday.18. How many clubs are mentioned in the text?A. Five. B.
9、 Four. C. Three.19. How long will the bike riding last at least?A. One hour. B. Two hours. C. Three hours.20. What does the speaker mainly talk about?A. The school clubs.B. The school website.C. Students outdoor activities.第二部分:阅读理解(共两节,满分35分 )第一节:(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选
10、项,并在答题卡上将该项涂黑。AThe following are reviews of the films that are being shown at the moment.No.1 Happiness (Romance) Happiness tells the story of two people (Lisa Turbot and Danny Roy) who work for different advertising companies. They talk on the phone all the time and dont like each other. But then t
11、hey correspond by e-mail and fall in love. This movie will be very popular with teenagers and people who like romances. It also has beautiful music.No.2 I Scream (Thriller) In I Scream, Paul (Colin Jacks) is a young man who joins a thriller club. Each of the members tries to frighten the others. Pau
12、l is told to stay in an old house for the night. Everyone who has tried to stay in the house before has died. This movie is very frightening but also quite silly. It doesnt make sense for Paul to stay in the house when things start to go wrong. It is only for people who like thrillers.No.3 Pauls Her
13、oes (Comedy) This is a very funny war movie set in World War. Six soldiers (including Sammy Turblow) have to get to Italy to take secret messages to the American army there. In the movie, they dress up as women and fight with Italian workers. You can guess the ending, but its great fun getting there
14、.No.4 _ (Drama) This is a very good drama with Jack Ross, who plays a hard-working truck driver. His wife becomes ill and he has to find a doctor who can help her. In his travels he meets Dr Lloyd who has found the cure for the illness, but Jack Ross has only twelve hours to get the medicine back to
15、 his wife on the other side of America. This is an excellent movie, which is my favorite.1. Which movie does the reviewer like best?A. No.1B. No.2C. No.3D. No.42. The underlined word “correspond” can be replaced by _.A. communicateB. damageC. catchD. grow3. Which of the following is the best title f
16、or the fourth film?A. A Hard-working Truck DriverB. MedicineC. Strange IllnessD. Twelve Hours4. Which of the following is TRUE according to the passage?A. Happiness tells the story of two people who dont like each other but fall in love.B. Thrillers are popular with most people.C. Pauls Heroes is no
17、t worth seeing at all.D. Its easy for Jack Rosss wife to be saved.【答案】1. D 2. A 3. D 4. A【解析】【分析】这是一篇应用文。文章对四部电影发表了评论。【1题详解】细节理解题。根据最后一段最后一句“This is an excellent movie, which is my favorite.(这是一部很棒的电影,也是我的最爱)”可知,第四部电影是这位评论者最喜欢的。故选D。【2题详解】词义猜测题。根据第二段中的“They talk on the phone all the time and dont lik
18、e each other. But then they correspond by e-mail and fall in love.(他们总是在电话上交谈,互不喜欢对方。但后来他们通过电子邮件correspond并坠入爱河)”可得出,此处是指他们通过电子邮件交流,所以correspond意为 “交流”。故选A。【3题详解】主旨大意题。根据最后一段中的“In his travels he meets Dr Lloyd who has found the cure for the illness, but Jack Ross has only twelve hours to get the med
19、icine back to his wife on the other side of America.(在他的旅行中,他遇到了找到治愈这种疾病的方法的劳埃德医生,但是杰克 罗斯只有12个小时的时间把药送到在美国另一边的妻子那里)”可知,电影用仅有的12个小时突出冲突,营造紧张氛围讲述故事,可得出用 “十二小时”作标题更能制造悬念。故选D。【4题详解】细节理解题。根据第二段前三句“Happiness tells the story of two people (Lisa Turbot and Danny Roy) who work for different advertising compa
20、nies. They talk on the phone all the time and dont like each other. But then they correspond by e-mail and fall in love.(幸福讲述了两个人(Lisa Turbot和Danny Roy)的故事,他们分别为不同的广告公司工作。他们总是在电话上交流,互不喜欢对方。但后来他们通过电子邮件通信并坠入爱河)”可知,幸福讲是两个原本不喜欢对方的人后来坠入爱河的故事。故选A。BDr Dian Fossey, one of the worlds leading women scientists
21、, had a remarkable career. The work she devoted her life to protecting and studying the mountain gorillas (大猩猩) of Africa - has proved highly effective and has resulted in the steady (平稳的) increase of this most endangered great apes.Fossey made her first trip to Africa in 1963. Three years later, sh
22、e returned to Africa to begin a long-term study of the mountain gorillas. She set up camp in the Democratic Republic of Congo but moved to Rwanda because of political reasons in 1967. She established her “Karisoke” Research Centre camp on September 24, 1967.Fosseys aims were to study gorilla ecology
23、 (生态学) and social organization. She found that in order to achieve this, she needed to recognize individual gorillas, which required that the gorillas get used to her presence (出现). By copying gorillas behaviour and sounds, Fossey began to gain their trust, and in 1970 an adult male gorilla she had
24、named “Peanuts” reached out to touch her hand.Close observations over thousands of hours enabled Fossey to gain the gorillas trust and bring forth new knowledge about their behaviour. Stories and photographs of her work were published in National Geographic Magazine and elsewhere.In 1977, one of Fos
25、seys favorite gorillas, Digit, was killed by poachers and she established the Digit Fund to help raise money for gorilla protection efforts in the same year.On December 26, 1985, Fossey was murdered while going back to her house in Karisoke. Her body was discovered near the research centre. Most pro
26、bably, Dian Fossey had been killed by the poachers shed fought against. On her tombstone (墓碑) “No one loved gorillas more .”In 1988, the life and the work of Fossey were made into a movie based on her story.5. Why does the author say that Dr Dian Fossey had a remarkable career?A. Because she travell
27、ed all over the world.B. Because she liked to play with gorillas.C. Because she studied gorilla ecology.D. Because she made great apes increase steadily.6. Which of the following shows the right time order of the events in Fosseys life?a. She established the Digit Fund.b. Her story was shown in a mo
28、vie.c. She was killed probably by the poachers.d. She established her “Karisoke” centre.A. a. d. c. bB. a. c.d. bC. d. c. b. aD. d. a. c. b7. The underlined word “poachers” in Paragraph 5 probably refers to people who _.A. sell drugs against the lawB. hunt animals against the lawC. hate successful p
29、eopleD. like to do harm lo people8. From the words on Fosseys tombstone, we can infer that _.A. Fossey was the person who loved gorillas mostB. after Fossey died, no one loves gorillasC. Fossey was the first one to study gorillasD. everybody loves gorillas as Fossey did【答案】5. D 6. D 7. B 8. A【解析】【分析
30、】本文是一篇人物传记。本文主要讲述了世界顶尖女科学家Dian Fossey博士非凡的职业生涯:她致力于研究和保护非洲山地大猩猩,使得这种濒危物种的数量稳步增加。【5题详解】细节理解题。根据第一段The work she devoted her life to protecting and studying the mountain gorillas of Africa - has proved highly effective and has resulted in the steady increase of this most endangered great apes.可知,Dian F
31、ossey博士致力于研究和保护非洲山地大猩猩,使得这种濒危物种的数量稳步增加,所以说她的职业生涯是非凡的,故选D。【6题详解】细节理解题。根据第五段In 1977, one of Fosseys favorite gorillas, Digit, was killed by poachers and she established the Digit Fund to help raise money for gorilla protection efforts in the same year可知,Dian Fossey建立Digit Fund是在1977年;根据文章最后一句话In 1988,
32、 the life and the work of Fossey were made into a movie based on her story可知,她的故事被拍成电影是在1988年;根据第六段On December 26, 1985, Fossey was murdered while going back to her house in Karisoke可知,Dian Fossey被偷猎者杀害是在1985年;根据第二段最后一句话She established her “Karisoke” Research Centre camp on September 24, 1967可知,她建立“
33、Karisoke” Research Centre是在1967年,综上所述,故选D。【7题详解】词义猜测题。根据第五段In 1977, one of Fosseys favorite gorillas, Digit, was killed by poachers and she established the Digit Fund to help raise money for gorilla protection efforts in the same year.可知,1977年,Fossey最喜欢的一只大猩猩被杀害了,捕杀大猩猩的应该是违反法律狩猎动物的人,故选B。【8题详解】推理判断题。
34、根据她的墓志铭“No one loved gorillas more .”(没有人比Fossey更爱大猩猩),也就是说Fossey是最爱大猩猩的,故选A。CFacebook is an Internet-based social network site that lets people get in touch with family and friends and reach out to people with common interests around the world, all through computer. It is very popular, with more th
35、an 900 million users. If Facebook were a country, it would have about three times the population of the United States.Documents say Facebook has hundreds of millions of active users who send billions of messages each day and upload 250 million photographs on their personal pages.On Facebook, “Friend
36、ing” someone means you add the person to your list of people you can communicate with directly, which often allows him/her to see more personal information about you than you share with the general public.Facebook was started by Mark Zuckerberg and other students at Harvard University in 2004, and h
37、as grown at an amazingly fast pace.Facebook makes money when advertisers pay to get access to hundreds of millions of Facebook users. Advertisers can often directly send their messages to the people who are interested in their products because Facebook computers can keep track of information that us
38、ers place on their pages. For example, a person interested in diving, planning a wedding, looking for work, or suffering from diabetes may see advertisements related to those topics.Facebook has become so much a part of the culture of the United States and other nations that it has been the subject
39、of a Hollywood movie. It is a key marketing tool for many businesses and its users content has been used as evidence in some divorce or criminal cases.9. From the first paragraph, we can learn that _.A. about 900 million Americans are using FacebookB. Facebook is widely used in the worldC. Facebook
40、is a country on the InternetD. Facebook is a place where people can meet face to face10. If you are a friend of someone on Facebook, you _.A. will get all his/her informationB. can download 250 million photographsC. will share more personal information about youD. have to send messages each day11. A
41、dvertisers use Facebook because they can know _.A. who are interested in their productsB. how to keep track of informationC. what products are popular with the youngD. where their products are sold well12. What might be the most suitable title for the passage?A. Who starts Facebook?B. How to use Fac
42、ebook?C. When is Facebook on?D. What is Facebook?【答案】9. B 10. C 11. A 12. D【解析】【分析】这是一篇说明文。本文主要介绍了脸书,包括它的创建者,它在世界上的广泛运用和影响等。【9题详解】细节理解题。根据第一段中“It is very popular, with more than 900 million users. If Facebook were a country, it would have about three times the population of the United States.(它非常受欢迎
43、,拥有超过9亿用户。如果Facebook是一个国家,它的人口大约是美国的三倍)”可知,Facebook在世界上被广泛使用。故选B。【10题详解】细节理解题。根据第三段中“On Facebook, “Friending” someone means you add the person to your list of people you can communicate with directly, which often allows him/her to see more personal information about you than you share with the gener
44、al public.(在Facebook上,“加某人为好友”意味着你把这个人添加到你可以直接交流的人列表中,这通常会让他/她看到更多关于你的个人信息,而不是你与公众分享的信息)”可知,如果你是某人在Facebook上的朋友,你会分享更多关于你的个人信息。故选C。【11题详解】细节理解题。根据倒数第二段中“Advertisers can often directly send their messages to the people who are interested in their products because Facebook computers can keep track of
45、information that users place on their pages. For example, a person interested in diving, planning a wedding, looking for work, or suffering from diabetes may see advertisements related to those topics.(广告商通常可以直接向对他们的产品感兴趣的人发送他们的信息,因为Facebook电脑可以跟踪用户在他们页面上放置的信息。例如,对潜水、计划婚礼、找工作或患有糖尿病感兴趣的人可能会看到与这些主题相关的
46、广告)” 可知,广告商们经常在脸书上投放广告是因为他们知道哪些用户对他们的产品感兴趣。故选A。【12题详解】主旨大意题。根据第一段中“Facebook is an Internet-based social network site that lets people get in touch with family and friends and reach out to people with common interests around the world, all through computer.( Facebook是一个基于互联网的社交网络,它可以让人们通过电脑与家人和朋友联系,并
47、与世界各地有共同兴趣的人联系)”结合文章简单的介绍了什么是脸书,包括它的出现以及应用等。可知,D选项“Facebook是什么?”最符合文章标题。故选D。DOne of my neighbors used to have a beautiful tree in her front yard. Her dad had planted it for her and several years later it started to shoot towards the sky with amazing speed. Soon it blessed her with cooling shade in t
48、he summer and glorious, golden leaves in the fall.When the two-day snowstorm struck our town, heavy snow fell on the trees branches that were still full of leaves. The weight broke that lovely tree down the middle. It was so sad seeing half of it lying on the ground after the storm. When I talked to
49、 my neighbor later, she said that the damage had been too much and that the entire tree would have to be cut down.Still, it was a shock to drive by her house the other day and see nothing but a stump in her front yard. I missed that tree. I missed its beauty, its leaves shinning in the afternoon sun
50、. I thought that the stump would be a sad reminder of its loss for a long time to come. My wonderful neighbor, though, had another plan. When I drove by her home today I saw a tiny bird feeder sitting on that stump and a lovely bird having its dinner. It was such a joy to see this. I could feel my h
51、eart smile.Life sometimes hands us both beauty and tragedy, love and loss, pleasure and pain. What we do with it, however, is up to us. We can let it break us in two or we can use even its hardest times to make our souls stronger and our hearts more loving.13. We know from the first paragraph that _
52、.A. the tree grew very slowlyB. the tree showed its beauty and benefitsC. the authors neighbor was good at planting treesD. the tree was so strong that it could bear any weight14. The authors neighbor left the stump in her front yard to use it as _.A. a good reminderB. a seat after dinnerC. a place
53、to feed birdsD. a beautiful sculpture15. What does the author mainly want to show in the passage?A. Life has beauty and tragedy.B. Life consists of pain and suffering.C. Life should be pleasant rather than painful.D. Life is determined by our attitude towards it.【答案】13. B 14. C 15. D【解析】【分析】这是一篇记叙文。
54、文章主要讲述了作者的邻居前院本来有一颗很美的树,结果某一年冬天树被暴风雪吹倒了,只能砍掉,但是邻居想出了树桩当作喂鸟地方的办法,这让作者感悟到生活有时给了我们美和悲剧,爱和失去,快乐和痛苦。 然而,我们如何处理它取决于我们自己。【13题详解】细节理解题。根据第一段“One of my neighbors used to have a beautiful tree in her front yard. Her dad had planted it for her and several years later it started to shoot towards the sky with am
55、azing speed. Soon it blessed her with cooling shade in the summer and glorious, golden leaves in the fall.(我的一个邻居以前在她的前院有一棵漂亮的树。她爸爸为她种下了这棵树,几年后,它开始以惊人的速度冲向天空。不久,它就为她带来了夏天凉爽的树荫和秋天灿烂的金色树叶)”可知,树显示了它的美丽和好处。故选B。【14题详解】细节理解题。根据倒数第二段中“My wonderful neighbor, though, had another plan. When I drove by her hom
56、e today I saw a tiny bird feeder sitting on that stump and a lovely bird having its dinner. It was such a joy to see this. I could feel my heart smile.(然而,我的好邻居有另一个计划。 今天我开车经过她的家时,看到一个小小的喂鸟器坐在树桩上,一只可爱的鸟正在吃它的晚餐。看到这些真是太让人高兴了。我能感觉到我的心在微笑)”可知,作者的邻居把树桩留在前院用作喂鸟的地方。故选C。【15题详解】推理判断题。根据最后一段“Life sometimes ha
57、nds us both beauty and tragedy, love and loss, pleasure and pain. What we do with it, however, is up to us. We can let it break us in two or we can use even its hardest times to make our souls stronger and our hearts more loving. (生活有时给了我们美和悲剧,爱和失去,快乐和痛苦。然而,我们如何处理它取决于我们自己。我们可以让它把我们一分为二,或者我们可以利用最艰难的时
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-387190.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
