2021-2022学年高中人教版英语选择性必修一单元提升 UNIT 5 WORKING THE LAND WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
5 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021-2022学年高中人教版英语选择性必修一单元提升 UNIT 5WORKING THE LAND WORD版含解析 2021 2022 学年
- 资源描述:
-
1、温馨提示: 此套题为Word版,请按住Ctrl,滑动鼠标滚轴,调节合适的观看比例,答案解析附后。关闭Word文档返回原板块。单元素养提升(五) Unit 5. 单词拼写1. I am convinced(确信) that he has learned from his mistakes. 2. Marty overcame(克服) a lot of difficulties and got some achievements. 3. A business can only be built and expanded(扩展) on a sound financial base. 4. The a
2、ccident generated(引起) a lot of public interest in the nuclear power issue. 5. The whole food chain is affected by the overuse of chemicals(化学品) in agriculture. 6. At first glance, organic(有机的) farming looks much more expensive for the farmer. 7. Most authorities agree that play is an essential(非常重要的
3、) part of a childs development. 8. I have given the matter much thought, examining all the possible alternatives(可供选择的事物). 9. The oil well extended several hundreds of feet in depth(深度). 10. He showed us aspects(方面) of the game that we had never seen before. . 单句语法填空1. I have personally been devoted
4、 to this cause for many years. 2. There is no shortage(short)of labour in the under-developed areas. 3. Its taken a long time to break out of my own conventional(convention) training. 4. Some people questioned the scientific assumption(assume)on which the global warming theory is based. 5. The laws
5、have led to a reduction in fuel consumption(consume) in the US. 6. The project team is comprised of the people who have assigned roles and responsibilities for completing the project. 7. I have so many friends, but deep down, I have a fear of loneliness. 8. We can have many lives on stage, but only
6、one life in reality(real). 9. Nutritional(nutrition) experiments have made it evident that vitamins are indispensable for ones health and growth. 10. Too much stress can result in anxiety, which in turn leads to some physical and mental problems. . 完成句子1. It is estimated that the meeting will last f
7、our days. 这次会议预计要开4天。2. You cannot rely on her, for instance, she arrived an hour late for an important meeting yesterday. 她这人靠不住, 例如昨天一个重要会议, 她竟迟到了一个小时。3. As for me, Id prefer this one to all the rest. 要是我, 我会首选这个。4. Hes searched all over but shes nowhere to be seen. 他已寻遍各地, 却仍不见她的踪影。5. What I want
8、ed, more than anything, was a few days rest. 我最想要的就是能休息几天。. 阅读理解President Theodore Roosevelt is remembered for his speech. His lines included“speak softly and carry a big stick”. He also said, “The government is us; we are the government, you and I. ”Roosevelt was also a conservationist and his skil
9、ls came into play in support of that cause. At the Conference of Governors in 1908, the question of what should be done with Americas natural resources was discussed. It might sound ordinary now, but then it was something new. Roosevelt opened the conference with a speech titled“Conservation as a Na
10、tional Duty”. Conservation“is second only. . . to the great fundamental questions of morality”. “We have become great in a material sense because of the wasteful use of our resources, ”he explained. “But the time has come to inquire seriously what will happen when our forests are gone, when the reso
11、urces are used up, when the soils shall have been still further impoverished(使贫瘠)and washed into the streams, polluting the rivers and making the fields bare. ”He said by planning ahead, these could be avoided. Roosevelt understood there would be impediments when saying resource use should be limite
12、d. For centuries citizens held the belief that the land with abundant resources belonged to them and allowed free use(and misuse) for survival and profit. Yet he also knew that was a must. During his presidential years since 1901, he had worked to establish a system and create national wildlife rese
13、rves, but his opening speech in 1908 was a critical moment inconservation. It positioned conservation“in a way that reassessed Americas Past actions and warned its possible future if nature was not saved”. The address greatly affected Americans view of conservation. It made conservation sound public
14、 and moral rather than a private and economic issue. And Roosevelt did so on a grand stage: his event involved all levels of governments and created a spectacle(壮观的场面) for the press to report on. Newspapers which were filled with advance notice of the Conference of Governors wrote at length about th
15、e event and Roosevelts speech. 【文章大意】本文为一篇说明文。主要介绍了罗斯福总统利用自己出色的演讲口才, 改变了美国人对自然保护的看法。1. How did Roosevelt stress the importance of conservation in his speech? A. By putting it in a place before morality. B. By listing potential consequences of overdeveloping. C. By criticizing Americansuse of resourc
16、es. D. By giving examples of environmental destruction. 【解析】选B。细节理解题。根据第二段可知, 罗斯福总统在他的演讲中列举了过度开发和消耗资源带来的后果, 故B项(列举过度开发的潜在后果)正确。2. What does the underlined word“impediments” in Paragraph 3 probably mean? A. Approvals. B. Failures. C. Risks. D. Barriers. 【解析】选D。词义猜测题。根据画线词后的内容可知, 长期以来, 美国人认为这片资源丰富的土地就
17、是属于他们自己的, 可以随意使用, 故当罗斯福总统提出应限制资源使用时, 他知道会遇到“障碍”。barrier “障碍, 阻力”, 故D项正确。3. It can be inferred from the last paragraph that the speech _. A. was highly valued by newspapersB. won support from all government membersC. promoted the establishment of the system D. made conservation a private and economic
18、 issue【解析】选A。推理判断题。根据最后一段可知, 各大报纸做了很多预先通知。并详细报道了这次事件和罗斯福的演讲, 由此可推断, 罗斯福的演讲受到了各大报纸的高度重视, 故A项正确。4. Which can be the most suitable title for the text? A. Conservation and Morality, Which Comes FirstB. President Roosevelt Contributed Much to the USC. An Address Changed AmericansAttitude to NatureD. Roos
19、evelt, a Great Man Remembered for His Speech【解析】选C。标题判断题。文章开头提到罗斯福总统发挥其口才优势促进自然保护事业的发展, 后引出1908年他的关于自然资源保护的演讲, 通过这一演讲, 他改变了美国人对自然保护的看法, 把自然保护变成了公众关心的问题。故C项正确。. 阅读填句When it comes to creativity, one of our biggest concerns is usually how we can be more creative, or how to come up with better ideas. Iv
20、e gathered some of the most practical studies to help improve creativity. 1Many people think that happiness is the ideal state to create something. Recently a study on creativity made a great conclusion. 2 I dont want you to put yourself in a bad mood to create something, but next time youre in stro
21、ng feelings, try to sit down and focus that energy on creating something. 3 Reading or feeling absurd(or dreamlike)things can help boost(促进)pattern recognition and creative thinking. Because the mind is always seeking to make sense of the things that it sees, and such objects put it in “overdrive”wh
22、ile the mind tries to work out exactly what it is looking at or reading. I like reading interesting short stories like The Last Question when looking for inspiration. You can also get moving, because its suggested that exercise can actually improve creative thinking as well, due to its ability to ge
23、t the heart pumping and put people in a positive mood. 4 Its not necessarily the act; its the change in moods. If youre stuck in a creative job and want to take a break, try exercise while your brain is subconsciously at work. 5 I tend to jogging outdoors in this case, and its truly helpful for me.
24、A. Why not stick to reading? B. Experiencing something unreasonable works. C. It may help to speed up your“Aha! ”moment. D. Creativity increases when whatever feelings run high. E. Try a few out for yourself and see which ones work best. F. It can produce more creative thoughts just like thinking ab
25、out love. G. We are in two very different states of mind when trying to create something. 【文章大意】本文为一篇说明文。创造力不管是在学习还是工作中都尤为重要, 文中介绍了提高创造力的方法。1. 【解析】选E。考查承上启下句。根据空前的“Ive gathered some of the most practical studies to help improve creativity”以及下文各段介绍的提高创造力的方法可知, E项承上启下, 符合语境。2. 【解析】选D。考查细节支撑句。结合空前的“hap
26、piness和Recently a study on creativity made a great conclusion”和空后的“I dont want you to put yourself in a bad mood to create something”可推测, 空处应是这一重大结论的具体内容, 且与情绪和感觉有关, 故D项符合语境。3. 【解析】选B。考查段落主旨句。该段主要讲了由于人类大脑的特性, 阅读或感受荒谬的(或梦幻的)东西可以帮助提高创造力, B项“经历一些不同寻常的事情可以奏效”可总结该段内容。4. 【解析】选F。考查细节支撑句。上文提到运动能够让心脏快速跳动并使人拥
27、有积极的心情, 再结合空后的“Its not necessarily the act; its the change in moods”可知, F项“运动就像对爱的思考一样可以产生更多有创造力的想法”符合语境。5. 【解析】选C。考查细节支撑句。该段主要讲运动可以激发创造力, 空前提到“If youre stuck in a creative job and want to take a break, try exercise while your brain is subconsciously at work, C项承接上文, 符合语境。. 完形填空Scott Poore is an ani
28、mal lover. He moves into the shelter kennel(犬舍)with the 1 of helping unwanted young dogs get adopted. Queen, a 3-year-old dog, has just gotten the most 2 roommate despite the narrow living room. Since Poore is a 3 visitor at the shelter, he is familiar with all of the 4. However, little Queen in par
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-387328.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
