2021-2022学年高中人教版英语选择性必修一课时评价 UNIT 1 LEARNING ABOUT LANGUAGE WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
1 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021-2022学年高中人教版英语选择性必修一课时评价 UNIT 1LEARNING ABOUT LANGUAGE WORD版含解析 2021 2022 学年 中人 英语 选择性 必修 课时 评价
- 资源描述:
-
1、温馨提示: 此套题为Word版,请按住Ctrl,滑动鼠标滚轴,调节合适的观看比例,答案解析附后。关闭Word文档返回原板块。二Unit 1Learning About Language. 单句语法填空1. The film brought the hours back to me when I was taken good care of in that far away village. 2. Tom was late for school again and again, which made his teacher very angry. 3. This is the same dict
2、ionary as/that I lost last week. 4. A young man had a new girl friend, whom he wanted to make impressions on. 5. Last Sunday they reached Nanjing, where a conference was to be held. 6. Mr Zhang, who came to see me yesterday, is an old friend of mine. 7. China, which was founded in 1949, is becoming
3、more and more powerful. 8. The newly-built cafe, whose walls are painted light green, is really a peaceful place for us, especially after hard work. 9. The place I visited last summer is just the place where I spent my childhood. 10. I am going to the airport to meet my uncle tomorrow morning, when
4、he will be back from abroad. . 翻译句子1. 我最尊敬的人是我的物理老师。The person (whom) I respect most is my physics teacher. 2. 但这是有意义的一天, 我们学到很多东西。But it was a meaningful day, when we learnt a lot. 3. 她工作一直很努力, 这是大家有目共睹的。She is working hard, which everyone can see. 4. 正如期望的那样, 他试验做得非常成功。He did the experiment succes
5、sfully, as had been expected. 5. 门开了, 英语老师王老师走了进来, 她个子不高, 但很漂亮。The door opened, and in came the English teacher Ms Wang, who is not tall but pretty. . 阅读理解(2021石家庄高二检测)Frankenstein, written by Mary Shelley, turned 200 years old in 2018! It has been called the first true work of science fiction and t
6、he first English horror novel. The story has been told over and over againnot just in books, but in movies and television shows. To celebrate, New York Citys Morgan Library & Museum has a special exhibit on the writer and the book. The reason for the success is that Doctor Frankenstein and his creat
7、urethe monster, live on in numerous remakes, shows, and even comic books. Mary Shelleys classic is one of the most famous horror stories of all time. But Frankenstein is so much more than that. It presents ideas or themes that are still important today. Knowing something about her sufferings can hel
8、p readers have a good knowledge of her work. Shelley wrote the book when she was only 18 years old. And it relates to her own sad life. Her mother died 10 days after she gave birth to her. She knew what it meant to be a child without a mother. It is no surprise that Shelley wrote a story about a mot
9、herless creature one that is very much alone in the world. Losing her mother shortly after her birth in 1797 was only part of her life stories. Mary Shelley gave birth to four children, but only one child survived to adulthood. Around the age of 17, she fell in love with the poet Percy Shelley. The
10、two writers got married in 1816. However, the marriage of Percy and Mary Shelley was short-lived. Her husband died in a sailing accident in 1822. She was still in her twenties when she became a widow. In some ways, its not entirely surprising that she ended up with a story about a monster without a
11、mother. After the publication of Frankenstein, Mary Shelley continued to write. She died from brain cancer on February 1, 1851. Her most important legacy is a monster that is still very much alive today. 【文章大意】本文主要介绍了科幻小说家玛丽雪莱一生的事迹。1. What do we know about Frankenstein? A. It exists in different for
12、ms of art. B. It is a romantic fiction. C. It is not popular with modern readers. D. It has been made into the most interesting science fiction movie. 【解析】选A。细节理解题。根据第一段中“The story . . . shows. ”可知这个故事被一遍又一遍地讲述不仅在书中, 在电影和电视节目中也是如此。以及第二段弗兰肯斯坦博士和他的怪物, 在无数的翻拍, 表演, 甚至漫画书中继续存在。由此可知, Frankenstein存在于不同的艺术形
13、式中。故选A。2. What did Shelley and the monster have in common? A. They were quite creative. B. They felt lonely. C. They had the same character. D. They behaved badly at home. 【解析】选B。细节理解题。根据第三段可知这本书提出的观点或主题在今天仍然很重要。雪莱写这本书时只有18岁。这和她自己的悲惨生活有关。雪莱写了一个故事, 关于一个没有母亲的生物, 它在世界上非常孤独的故事, 由此可知, 雪莱和怪物的共同之处是她们都感到孤独。
14、故选B。3. Why did the author mention Shelleys sufferings? A. To show pity to her. B. To introduce her to readers. C. To make readers understand her novel better. D. To show her difficulty in writing the novel. 【解析】选C。推理判断题。根据第三段第四句可知, 了解她的遭遇有助于读者更好地了解她的作品。故选C。4. What is the main idea of the text? A. Su
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-387340.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
