宁夏银川市长庆高级中学2017-2018学年高二下学期期末考试英语试题 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
4 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 宁夏银川市长庆高级中学2017-2018学年高二下学期期末考试英语试题 WORD版含解析 宁夏银川 市长 高级中学 2017 2018 学年 高二下 学期 期末考试 英语试题 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、宁夏长庆高级中学20172018学年第二学期高二年级期末考试英语试卷满分:150分 时间:120分钟 命题人:祝海英注意事项:1. 答卷前,考生务必将自己的姓名、准考证号填写在答题卡上。2. 回答选择题时,选出每小题答案后,用铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑。如需改动,用橡皮擦干净后,再选涂其他答案标号。回答非选择题时,将答案写在答题卡上,写在本试卷上无效。3. 考试结束后,请将答题卡交回。第一部分听力 (共两节,满分30分)做题时,先将答案标在试卷上。录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题卡上。第一节 (共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话
2、后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。例:How much is the shirt?A. 19. 15. B. 9. 18. C. 9. 15.答案是C。1. What does John find difficult in learning German?A. Pronunciation. B. Vocabulary. C. Grammar.2. What is the probable relationship between the speakers?A. Colleagues.
3、B. Brother and sister. C. Teacher and student.3. Where does the conversation probably take place?A. In a bank. B. At a ticket office. C. On a train.4. What are the speakers talking about?A. A restaurant. B. A street. C. A dish.5. What does the woman think of her interview?A. It was tough. B. It was
4、interesting. C. It was successful.第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。6. When will Judy go to a party?A. On Monday. B. On Wednesday. C. On Tuesday.7. What will Max do next?A. Fly a kite. B
5、. Read a magazine. C. Do his homework.听第7段材料,回答第8、9题。8. What does the man suggest doing at first?A. Going to a concert. B. Watching a movie. C. Playing a computer game.9.What do the speakers decide to do?A. Visit Mike. B. Take a walk. C. Go boating.听第8段材料,回答第10至12题。10. Which color do cats see better
6、 than humans?A. Blue. B. Green. C. Red.11. Why do cats bring dead birds home?A. To make their owners happy.B. To show off their hunting skills.C. To eat them in a safe place.12. How does the man sound at the end of the conversation?A. Grateful. B. Humorous. C. Curious.听第9段材料,回答第13至16题。13. Who is Mac
7、y?A. Eds friend. B. Eds teacher. C. Eds mother.14. How does Ed usually go to kindergarten?A. On foot. B. By car. C. By bus.15. What does Ed enjoy doing at the kindergarten?A. Telling stories. B. Singing songs. C. Playing with others.16. What do the teachers say about Ed?A. Hes quiet. B.Hes clever. C
8、. Hes brave.听第10段材料,回答第17至20题。17. At what age did Emily start learning ballet?A. Six. B. Five C. Nine.18. Why did Emily move to Toronto?A. To work for a dance school.B. To learn contemporary dance.C. To perform at a dance theater.19. Why did Emily quit dancing?A. She was too old to dance. B. She fai
9、led to get a scholarship. C. She lost interest in it.20. How does Emily feel about stopping training?A. Shes pleased. B. Shes regretful. C. Shes upset.第二部分 阅读理解(共两节,满分40分)第一节 (共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。APassenger InformationCarry-on Bag RulesWhen travelling on China Southern
10、 planes, we ask our customers to follow our simple bag rules.-Each passenger is allowed to bring one bag onto the plane.-Weight limit: Each carry-on bag may weigh up to 10 kilos.-Size limit: Each carry-on bag can be up to 110cm long, 60cm high and 30cm wide.-Additional bags and oversized/overweight
11、bags may be allowed on the plane if there is enough room. There will be a fee for such bags (see the table below). Please note that if your bag breaks more than one rule then you must pay a fee for each rule broken.Safety RulesFor the safety of our passengers, the following items must not be taken o
12、nto the plane:-Bottles containing gas (e.g. cigarette lighter)-Bottles containing any cream, oil or other liquid that are over 100ml.Note:If you have any liquid medicines over 100ml that you must use during your flight, please contact our customer service manager on 34533566 to make arrangements at
13、least 24 hours before your departure. You will need to have a doctors letter explaining why you need the medicine.Bag FeesRuleFeeOverweight*Bags heavier than 10 kilos¥100 per kilo over limitOversized*Bags larger than 110cm*60cm*30cm¥250 per bagExtra bags¥400 per extra bag*No bag over 15 kilos will b
14、e allowed on the plane. *No bag over 150cm long or 80cm high may be taken on the plane. Passengers must put such bags in the planes storage.1. What is not allowed to be taken onto the plane by a passenger?A. A gas bottle. B. Medical equipment.C. A 100ml bottle of cream . D. A bag that is 120cm long.
15、2. When must a passenger speak with the manager about taking over 100ml of liquid medicine onto their flight?A. After they get on the plane. B. Six hours before their flight.C. When they arrive at the airport. D. At least one day before their flight.3. How much will a passenger pay for a carry-on ba
16、g that is 110cm*50cm*25cm in size and weighs 13 kilos?A. 250yuan B. 300yuanC. 550yuan D. 850yuan【答案】1. A 2. D 3. B【解析】【分析】本文是一篇说明文。主要向读者介绍了乘坐飞机时需要注意的一些事情。【1题详解】细节理解题。根据Safety Rules中的第一条For the safety of our passengers, the following items must not be taken onto the plane:-Bottles containing gas (e.g
17、. cigarette lighter)可知,含有气体的瓶子是不允许带上飞机的,故选A。【2题详解】细节理解题。根据Note中的第一句话If you have any liquid medicines over 100ml that you must use during your flight, please contact our customer service manager on 34533566 to make arrangements at least 24 hours before your departure.可知如果携带任何超过100ml液体药物的话,乘客需要在出发前24小
18、时(一天)告知乘客服务经理,故选D。【3题详解】推理判断题。由Carry-on Bag Rules可知包的大小限制为110cm long, 60cm high and 30cm wide,题中所给的大小为110cm*50cm*25cm,没有超过限制的要求。由表格Bag Fees中的第二行可知,包重量超过10千克,超重部分每千克需要付费100,13千克超重3千克,因而超重费用为300元,故选B。【点睛】细节理解题:可采用“寻读法”,即“带着问题找答案”,先从问题中找到关键词,这种关键词可以被称为“定位词”,然后以此为线索,运用略读查读等方法快速的找到问题的答案。例如第二题的关键词是100ml o
19、f liquid medicine,在做此题时就以此为线索,把阅读的重点锁定在这个关键词上,去寻找这个关键词在什么位置,然后找出与之相关的信息,从而选出正确答案D。BOn a hot summer day in America a little boy decided to go for a swim in the old swimming hole behind his house. He dived into the cool water, not realizing that as he swam towards the middle of the lake, a crocodile w
20、as swimming toward him.His mother in the house was looking out of the window and saw the two as they got closer and closer. In great fear, she ran toward the water, shouting to her son as loudly as she could. Hearing her voice, the little boy became alarmed and made a U-turn to swim to his mother. I
21、t was too late. Just as he reached her, the crocodile reached him. From the shore, the mother grabbed her little boy by the arms just as the crocodile snatched his legs. That began an incredible tug-of-war (拔河) between the two. The crocodile was much stronger than the mother, but the mother was much
22、 too passionate to let go. A farmer happened to drive by, heard their screams, raced from his truck, took aim and shot the crocodile.Remarkably, after weeks and weeks in the hospital, the little boy survived. His legs were extremely scarred by the attack of the animal. And, on his arms, were deep sc
23、ratches where his mothers fingernails dug into his flesh in her effort to hang on to the son she loved.The newspaper reporter, who interviewed the boy, asked if he would show him his scars(伤疤). The boy lifted his legs. And then, with obvious pride, he said to the reporter, “But look at my arms. I ha
24、ve great scars on my arms, too. I have them because my Mom wouldnt let go.”Never judge another persons scars, because you dont know how they were made.4. Which of the following is most related to the underlined word “passionate”?A. Anxious. B. Determined.C. Frightened. D. Courageous.5. Who killed th
25、e crocodile in the end?A. A farmer. B. The boys mother.C. The boy. D. The boys father.6. In the story the writer intends to tell us that _.A. scars always remind people of their past experiencesB. its dangerous to swim alone in the waterC. the boy also feels painful in his mindD. scars do not necess
26、arily mean pain at all times7. Which of the following will be the best title for the text?A. A Terrible ExperienceB. Women Hold up Half the SkyC. Scars of LoveD. Dont Judge by Appearances【答案】4. D 5. A 6. D 7. C【解析】本文是一篇记叙文。文章主要讲述了一位伟大的母亲从鳄鱼的嘴里救出了自己的儿子,救儿子的过程中,母亲在儿子的胳膊上留下一些伤疤,这些伤疤是爱的痕迹,是母亲对男孩的爱。【4题详解
27、】词义猜测题。根据上半句The crocodile was much stronger than the mother可知鳄鱼比这位母亲更强壮,后半句用了but连接,表示转折,说明母亲并没有被鳄鱼的强壮所吓倒,而是很有胆量的(courageous)牢牢地抓住儿子的胳膊不放开,所以此处passionate的意思是有胆量的(courageous),故选D。【5题详解】细节理解题。根据第二段A farmer happened to drive by, heard their screams, raced from his truck, took aim and shot the crocodile.
28、可知最后一位农民瞄准并杀死了鳄鱼,故选A。【6题详解】目的意图题。根据最后一段Never judge another persons scars, because you dont know how they were made.可知不要轻易的去判断别人的伤疤,因为你不知道这些伤疤是怎么来的。本文中的伤疤并不意为着痛苦,而是母亲对孩子的爱。所以说并不是所有的伤疤都意味着痛苦,这就是作者讲述这个故事想要告诉我们的,故选D。【7题详解】主旨大意题。文章主要讲述了一位勇敢的母亲从鳄鱼的嘴里救出了自己的儿子,救儿子的过程中,母亲在儿子的胳膊上留下一些伤疤,这些伤疤是爱的痕迹,是母亲对男孩的爱。所以文章
29、最好的题目是爱的伤疤,故选C。CLast night, on my way home I stopped because of being attracted by some hamburgers at a fast food restaurant. On my way in, a homeless man approached me and asked, “Do you have any bottles lying around?” I knew he would recycle them for a few cents, but I didnt have any, so I said no
30、. And again he asked, “Can you spare some change (零钱)?” I smiled, and said no again. He was very respectful; he smiled back and said, “OK, thank you.” Even though he didnt have anything, he was still in good spirits. From the way he spoke I could tell he was smart.Then I bought one hamburger and enj
31、oyed my meal, but in the back of my mind I wondered whether the homeless man was hungry. After I finished my meal I decided to order another one for him. At this point I didnt know if he was still around, but I tried anyway.At the counter I ordered a hamburger and also a hot chocolate, because it wa
32、s cold outside, and I thought it would help warm him up. They delivered me the hot chocolate first and as I waited for my hamburger, I noticed the homeless man was standing right beside me. I looked at him and smiled, “This hot chocolate is for you.”He replied like a gentleman,“Thank you so much. Th
33、ats very kind of you.”I always believe no matter how hard up (缺钱) I am, there are always those who are worse off than I. When you help someone, its not always about money, its about love. The love you give today, someone might forget tomorrow. It doesnt matter. Love anyway, because the greatest thin
34、g you can give is love.8. Why did the author stop at a fast food restaurant?A. Because he was hungry and thirsty.B. Because he wanted to help the homeless man there.C. Because he hoped he could collect some bottles there.D. Because the hamburgers there interested him.9. We can learn from the first t
35、wo paragraphs that the author _.A. was angry with the homeless manB. decided to help the homeless man after his mealC. was an old friend of the homeless manD. finished his meal quickly to help the homeless man10. We can infer from the text that the homeless man was _.A. old and sick B. sad and nervo
36、usC. polite and friendly D. calm and confident11. The author wants to tell us that _.A. there is always someone that we can helpB. money cannot buy everythingC. we shouldnt forget those who once helped usD. love cannot be forced【答案】8. D 9. B 10. C 11. A【解析】本文是一篇记叙文。作者主要讲述了自己给一个无家可归的人买饭的经历,并鼓励人们尽可能的帮
37、助他人。【8题详解】细节理解题。根据第一段Last night, on my way home I stopped because of being attracted by some hamburgers at a fast food restaurant.可知作者在一个快餐店停下的原因是因为被一些汉堡吸引了,故选D。【9题详解】细节理解题。根据第二段but in the back of my mind I wondered whether the homeless man was hungry. After I finished my meal I decided to order ano
38、ther one for him.可知作者在吃饭期间一直在想这个无家可归的人是不是饿了,所以吃完饭后作者决定帮助这个无家可归的人,给他买一份饭,故选B。【10题详解】推理判断题。从第一段He was very respectful; he smiled back and said,以及第三段He replied like a gentleman,可知这个无家可归的人很有礼貌也很友好,故选C。【11题详解】目的意图题。根据最后一段I always believe no matter how hard up (缺钱) I am, there are always those who are wor
39、se off than I.可知作者认为不管自己有多缺钱,总会有人比自己更贫困,总有一些人我们可以帮助他。故选A。DShyness is the cause of much unhappiness for a great many people. Shy people are anxious and self-conscious; that is, they are excessively concerned with their own appearance and actions.Worrisome thoughts are constantly occurring in their mi
40、nds: what kind of impression am I making? Do they like me? Do I sound stupid? Am I wearing unattractive clothes? It is obvious that such uncomfortable feelings must negatively affect people. A persons conception of himself or herself is reflected in the way he or she behaves, and the way a person be
41、haves affects other peoples reactions. In general, the way people think about themselves has a profound effect on all areas of their lives.Shy people, having low self-esteem, are likely to be passive and easily influenced by others. They need reassurance that they are doing the right thing. Shy peop
42、le are very sensitive to criticism; they feel it confirms their feelings of inferiority. They also find it difficult to be pleased by compliment with a statement like this one, Youre just saying that to make me feel good. I know its not true. It is clear that while self-awareness is a healthy qualit
43、y, overdoing it is harmful.Can shyness be completely eliminated, or at least reduced? Fortunately, people can overcome shyness with determined and patient efforts in building self-confidence. Since shyness goes hand in hand with a lack of self-esteem, it is important for people to accept their weakn
44、esses as well as their strengths. Each one of us is a unique, worthwhile individual, interested in our own personal ways. The better we understand ourselves, the easier it becomes to live up to our full potential. Lets not allow shyness to block our chances for a rich and fulfilling life.12. The fir
45、st paragraph is mainly about _.A. the cause of shyness B. the feeling of shy peopleC. the effect of shyness on people D. the question in the minds of shy people13. Accordingtothewriter,self-awarenessis_.A. harmfultopeople B. ahealthyqualityC. thecauseofunhappiness D. aweakpointofshypeople14. What is
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-387365.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
