广东省化州市2020届高三英语考前冲刺卷试题(含解析).doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
9 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 广东省 化州市 2020 届高三 英语 考前 冲刺 试题 解析
- 资源描述:
-
1、广东省化州市2020届高三英语考前冲刺卷试题(含解析)注意事项:1.本试题卷共8页,满分120分,考试时间120分钟。2.答题前,考生务必将自己的姓名、准考证号填写在答题卡的相应位置。3.全部答案在答题卡上完成,答在本试题卷上无效。4. 回答选择题时,选出每小题答案后,用2B铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑。如需改 动,用橡皮擦干净后,再选涂其他答案标号。5.考试结束后,将本试题卷和答题卡一并交回。第一部分 阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。AHere are some drop-de
2、ad wonderful botanical gardens where you can fill your mind with facts as well as filling your camera roll with beautiful pictures.Cape Town, South AfricaRhodes Drive, Newlands, 7735 Cape Town, South Africa.Kissing the east side of Table Mountain, Kirstenbosch is one of the worlds most biodiverse ga
3、rdens and a leader in conservation science. The sprawling site contains incredible forms of flora and near-endangered plants that have been cultivated since the early 1900s. Explore at ground level or from up above along the Boomslang , a treetop walkway.Dont miss: The beautiful sculpture garden inc
4、ludes a bust of Nelson Mandela and breathtaking Mambo sculptures, carved from opal stone(蛋白石).Singapore Botanical Gardens1 Cluny Rd, 259569 Singapore.This place is called the Disneyland of Botanical Gardens. Now 160 years old, the tropical garden has it all:a section of the citys primary rainforest,
5、 an orchid garden, a ginger garden and an exhibition on ethnobotany, plus some wise old trees. It even has a pair of swans from Amsterdam, a national flower called Vanda Miss Joaquim and its own mist garden.Dont miss:The National Orchid Garden with more than 1 000 species and 2 000 hybrids on displa
6、y, plus a series of special tools and equipment to ensure the right humidity(湿度).Ryoan-ji Temple, Kyoto, Japan13 Ryoanji Goryonoshitacho, Ukyo Ward, Kyoto 616 -8001, Japan.While Kyotos bonsai-and bamboo-filled botanical gardens are worth a visit, you should also check out the citys Zen Buddhist temp
7、le. Set inside a fifteenth-century temple, this is a place for reflection. For maximum zen(禅/禅宗),walk the grounds and a lake flanked by Japanese blossom and maple trees.Dont miss: Try the local delicacy, yudofu(boiled tofu)at the temples traditional restaurant.1. What is Kirstenbosch garden special
8、for?A. Wonderful views.B. Garden tools.C. Stone sculptures.D. Local foods.2. Where would a person go if he is interested in religion?A. Rhodes Drive, Newlands, 7735 Cape Town, South Africa.B. 1 Cluny Rd, 259569 Singapore.C. Royal Botanic Gardens, London, TW9 3AB, UK.D. 13 Ryoanji Goryonoshitacho, Uk
9、yo Ward, Kyoto 616 -8001, Japan.3. Which section of a newspaper does the passage belong to?A. Agriculture.B. Photography.C. Traveling.D. Food.【答案】1. C 2. D 3. C【解析】这是一篇应用文。文章主要向读者介绍了世界上几个著名的植物园及其相关信息。【1题详解】细节理解题。由第四段中的“The beautiful sculpture garden includes a bust of Nelson Mandela and breathtaking
10、 Mambo sculptures, carved from opal stone(蛋白石).”(美丽的雕塑花园包括纳尔逊曼德拉的半身像和用蛋白石雕刻的令人惊叹的曼波雕塑。)可知Kirstenbosch花园的石雕使其变得与众不同。故选C项。【2题详解】细节理解题。由倒数第二段13 Ryoanji Goryonoshitacho, Ukyo Ward, Kyoto 616 -8001, Japan.和For maximum zen(禅/禅宗),walk the grounds and a lake flanked by Japanese blossom and maple trees.(为了获得
11、最大的禅(禅/禅宗),您可以漫步在庭院和湖边,湖边有日本的花朵和枫树。)可知日本京都的龙安寺具有浓郁的宗教色彩,对宗教感兴趣的人可以去这里参观。故选D项。【3题详解】推理判断题。由第一段“Here are some drop-dead wonderful botanical gardens where you can fill your mind with facts as well as filling your camera roll with beautiful pictures.”(这里有一些令人垂涎的植物园,在那里你可以用事实填充你的头脑,也可以在你的相机卷里填满美丽的图片。)和文章
12、之后介绍的世界上几个著名的植物园的特点和美景,并提供了这几个植物园的详细的地址,由此可推知,本文应出自报纸的旅游版块。故选C项。BSometimes while sitting doing nothing, our minds recall events from the past that make us all tingly inside. I had one of those moments yesterday. I believe this was triggered(引起)by the oldie The Impossible Dream that was playing on th
13、e radio yesterday afternoon!In 1971, returning from our regular Friday night pregame meeting, I had no sooner walked in the door of our three-room apartment hack than the phone rang. It was the township police. They inquired if I was the football coach. I answered yes and asked if there was a proble
14、m. He said our football team had climbed the fence of the township football field and were sitting somewhere around the 50-yard line quietly. It was really not a problem. However, he thought I would like to know. I called my assistants, and made our way to the field.We met the police at the locked g
15、ate. The field was dark and silent. Then, suddenly, we heard voices singingtogether and on keythe team theme song, The Impossible Dream. Silently, we listened and became overwhelmed(压倒)with emotion. Even the policemen had tears rolling down their cheeks. When the team had finished, they walked slowl
16、y to the now-opened gate of the field and were shocked to see us waiting there. Of course, our first words were, What is going on?Mike Bernert, the team captain, replied, Well, coach, you told us to visualize our performance in our mind just before the night of the game. So we came and visualized th
17、e upcoming game while sitting on the 50-yard line. Afterward, we would sing The Impossible Dream.”The coaches and I were overwhelmed. And of course, the team, which was undefeated at this point, never lost a game that season.4. What does the underlined word “tingly” in Paragraph 1 mean?A. Frightened
18、.B. Excited.C. Worried.D. Puzzled.5. Why did the police call?A. The team did something unusual.B. The team had conflicts with fans.C. The team locked themselves in the football field.D. The team damaged the fences of the playground.6. How did the team feel when they saw the author and the policeman?
19、A. Happy.B. Sad.C. Ashamed.D. Surprised.7. What is the purpose for the team to sing the song?A. To enjoy themselves.B. To inspire themselves.C. To celebrate their success.D. To rest themselves.【答案】4. B 5. A 6. D 7. B【解析】这是一篇记叙文。文章讲述了作者因听到熟悉的歌曲,回忆起多年前自己所带领的球队在比赛前夕去球场高唱机歌以鼓舞士气的故事。【4题详解】词义猜测题。由第一段“Some
20、times while sitting doing nothing, our minds recall events from the past that make us all tingly inside.”(有时候,坐着无所事事时,我们的大脑会回忆起过去让我们内心充满刺激的事件。),根据下文内容可知作者回忆起了过去的事情,这让他的内心很激动,由此可推知,此处是指当“我们”回忆过去时,“我们”的内心很激动,因此,画线词tingly应意为“激动的”,与B项意思相近。故选B项。【5题详解】推理判断题。由第二段中的“He said our football team had climbed the
21、 fence of the township football field and were sitting somewhere around the 50-yard line quietly.”(他说,我们的足球队已经爬上了镇足球场的围栏,静静地坐在50码外的某个地方。),可知队员们在夜里翻越栏 杆进入球场里静坐,(行为)有些反常,由此可推知,警察打电话是因为球员们做了一些不同寻常的事情。故选A项。【6题详解】细节理解题。由第三段倒数第二句“When the team had finished, they walked slowly to the now-opened gate of the
22、 field and were shocked to see us waiting there.”(当队伍结束后,他们慢慢地走到现在已经打开的场地大门,看到我们在那里等着,他们感到很震惊。),可知队员们看到作者和警察在球场外面时感到很惊讶。故选D项。【7题详解】推理判断题。由倒数第二段“Mike Bernert, the team captain, replied, Well, coach, you told us to visualize our performance in our mind just before the night of the game. So we came and
23、 visualized the upcoming game while sitting on the 50-yard line. Afterward, we would sing The Impossible Dream.”(队长迈克伯内特回答说:“教练,你让我们在比赛前把自己的表现形象化。所以,我们坐在50码线上,想象着即将到来的比赛。然后,我们会唱出不可能的梦。”)和最后一段“And of course, the team, which was undefeated at this point, never lost a game that season.”(当然,在这一点上不败的球队,在
24、那个赛季从来没有输过一场比赛。),可知队员们在赛前唱队歌,比赛时一分未丢,大获全胜,由此可推知,队员们在赛前唱队歌是为了激励自己。故选B项。CLike producers of wine from Frances Champagne area, Brazils chocolate industry is using geographical indication, or GI labels with good results. These labels show where the cocoa comes from and its quality. The special labels can
25、 lead to higher prices on the market.Henrique Almeida is the 63-year-old owner of a farm in Coaraci, in the northeastern Brazilian state of Bahia. He is pleased with the South Bahia geographical indication for his cocoa. The production of fine cocoa and the creation of the geographical indication la
26、bel make it possible to have a profitable business and pull our region upwards, Almeida said.For many years, farmers in Bahia had produced common cocoa, used widely in the chocolate industry. But in 1989, an outbreak of witches broom disease sharply reduced the productivity of Bahias cocoa trees. Th
27、ese trees make up to 86 percent of Brazils national crop. At the time, Almeida, like other producers in southern Bahia, chose to improve the quality of his crop in order to be able to continue growing.When I bought the farm, standard cocoa prices were low, and cocoa farmers were unmotivated(无动机的), w
28、hile the chocolate market was doing well, he told the French news agency AFP. I started growing fine cocoa to make my own chocolate and add value to my product.The label is the result of 10 years of work by Almeida and other cocoa producers, as well as cooperatives and researchers. Together, they cr
29、eated the South Bahia Cocoa Association to define(定义)production rules. The National Institute of Industrial Property registered the GI 6 years after the first registered GI.The “South Bahia” label is the second GI given to Brazilian cocoa. The Linhares region in the state of Espirito Santo was the f
30、irst GI to be registered in 2012. Tome-Acu in the northeastern state of Para became the third in 2019.8. What might be a result of witches broom in 1989?A. Many cocoa trees in Brazil died.B. Cocoa became quite expensive.C. Farmers started to grow fine cocoa.D. Chocolate industry had to use common co
31、coa.9. When was the South Bahia labeled?A. In 2012.B. In 2014.C. In 2016.D. In 2018.10. What might happen to Brazilian cocoa in the future?A. A national cocoa association may appear quickly.B. Common cocoa may disappear soon.C. Cocoa fanners may apply for more GI labels.D. Cocoa prices will be highe
32、r and higher.11. Whats the main idea of the text?A. Brazils cocoa industry benefits from GI labels.B. Brazils cocoa farmers are learning to make French wine.C. GI labels are making higher profits for Brazils cocoa farmers.D. Better Brazils cocoa trees will bring finer Brazils cocoa.【答案】8. C 9. D 10.
33、 C 11. A【解析】这是一篇说明文。文章介绍了巴西种植可可的农民,通过申请地理标志以提升可可的质量。【8题详解】细节理解题。由第三段最后一句“At the time, Almeida, like other producers in southern Bahia, chose to improve the quality of his crop in order to be able to continue growing.”(当时,阿尔梅达和巴伊亚南部的其他生产者一样,为了能够继续种植,他选择提高作物的质量。)可知在疾病导致可可树的产量减少后,种植可可豆的农民开始注重提升可可的质量。故选
34、C项。【9题详解】细节理解题。由第五段尾句“The National Institute of Industrial Property registered the GI 6 years after the first registered GI.”(美国国家工业产权协会在第一个已注册的GI 6年后注册了GI。)和最后一段“The “South Bahia” label is the second GI given to Brazilian cocoa. The Linhares region in the state of Espirito Santo was the first GI to
35、 be registered in 2012.”(“South Bahia”标签是巴西可可的第二个GI。圣埃斯皮里托州的林哈雷斯地区是2012年注册的第一个GI。)可知第一个地理标志颁发于2012年,South Bahia标志是在首个标志颁发的6年后又再次颁发的,即2018 年。故选D项。【10题详解】推理判断题。由第一段中的“Like producers of wine from Frances Champagne area, Brazils chocolate industry is using geographical indication, or GI labels with good
36、 results.”(和法国香槟区的葡萄酒生产商一样,巴西的可可行业也在使用地理标志,或者说是地理标志,效果很好。)第二段中的“The production of fine cocoa and the creation of the geographical indication label make it possible to have a profitable business and pull our region upwards, Almeida said.”(阿尔梅达说:“优质可可的生产和地理标志标签的建立,使我们有可能拥有一个有利可图的业务,并将我们的地区向上拉。”)和最后一段内
37、容,可知种植可可的农民一直在申办地理标志,现在已经获得了三个地理标志,这大大地提高了他们所销售的可可的价格,由此可推知,未来可能会有更多种植可可的农民申办地理标志。故选C项。【11题详解】主旨大意题。由第一段中的“These labels show where the cocoa comes from and its quality. The special labels can lead to higher prices on the market.”(这些标签显示可可的产地和质量。这种特殊的标签会导致市场价格上涨。)和第四段中的“I started growing fine cocoa t
38、o make my own chocolate and add value to my product.”(我开始种植优质可可来制作我自己的巧克力,为我的产品增加价值。)可推断出文章主要介绍了在巴西种植可可的农民通过申办地理标志提高了可可的质量与售价,A项“巴西的可可产业受益于地理标志”准确地概括了文章主旨。故选A项。DWhile its no surprise that heavy drinking comes with health consequences, women in particular are more likely to suffer from alcoholincludi
39、ng an increased risk of alcohol-related death, according to a new study.The study, published in the journal Alcoholism: Clinical and Experimental Research, looked at the death data of Americans 16 and older from 1999 to 2017. The researchers found nearly 1 million alcohol-related deaths in that time
40、 period and the largest annual increase of alcohol-related deaths occurred among Non-Hispanic white women.Historically, the most protective factor for women was that it was less common for women to drink a lot, Keith Humphreys, a professor of Stanford University tells Yahoo Lifestyle. That was chang
41、ed largely by alcohol companies. Women were targeted in advertising and it workedand now women drink much more and now theyre dying much more. ”Excessive alcohol use can lead to several health problems over timeand women are particularly affected. The risk of cirrhosis(肝硬化)and other alcohol-related
42、liver diseases is higher for women than for men, according to the CDC. Drinking too much alcohol can also affect the brain, causing shrinkage(收缩)and memory loss. Research suggests that women are weaker than men to the brain damaging effects of alcohol abuse, and the damage tends to appear with short
43、er periods of excessive drinking for women than for men. Heavy drinking also influences heart health. The CDC states that studies show women who drink excessively have a higher risk of damaging the heart muscle than men, even for women drinking at lower levels. The health consequences of drinking al
44、so develop more rapidly in women than in men. Youll commonly see a woman who hasnt been drinking alcohol as long as men and the physical punishment comes faster,” says Humphreys.12. How was the study done?A. By doing experiments.B. By comparing data.C. By watching closely.D. By asking and recording.
45、13. Whats the main idea of Paragraph 3?A. It explains the reasons for women to drink.B. It compares the past and present of women.C. It shows the newest finding about women drinking.D. It comments on the terrible results of women drinking.14. How many body parts of women may be damaged by excessive
46、drinking?A. Two.B. Three.C. Four.D. Five.15. What might be the best title for the passage?A. Women, Suffer More from DrinkingB. Drinking, Fashionable but HarmfulC. Drinking Does Harm to HealthD. Men and Women, Drink Less【答案】12. B 13. A 14. B 15. A【解析】这是一篇新闻报道。文章介绍了一项最新的科学研究成果,该研究表明饮酒对女性造成的危害比男性大。【12
47、题详解】推理判断题。由第二段第一句中“The study, published in the journal Alcoholism: Clinical and Experimental Research, looked at the death data of Americans 16 and older from 1999 to 2017.”( 这项研究发表在酒精中毒:临床与实验研究杂志上,研究了1999年至2017年16岁及以上美国人的死亡数据。),可推断出该研究是通过对比数据来进行的。故选B项。【13题详解】主旨大意题。由第三段“Historically, the most protec
48、tive factor for women was that it was less common for women to drink a lot, Keith Humphreys, a professor of Stanford University tells Yahoo Lifestyle. That was changed largely by alcohol companies. Women were targeted in advertising and it workedand now women drink much more and now theyre dying muc
49、h more. ”(斯坦福大学教授Keith Humphreys在接受Yahoo Lifestyle采访时说:“从历史上看,对女性来说,最具保护性的因素是女性很少酗酒。”这在很大程度上被酒类公司改变了。女性是广告的目标,这起作用了,现在女性喝得更多,现在她们死得更多。”),可知,原本只有较少的女性饮酒,后因造酒企业大幅度地针对女性做广告,导致很多女性开始饮酒,所以本段主要介绍了女性喝酒的原因。故选A项。【14题详解】细节理解题。由倒数第二段的“The risk of cirrhosis(肝硬化)and other alcohol-related liver diseases is higher
50、 for women than for men, according to the CDC. Drinking too much alcohol can also affect the brain, causing shrinkage(收缩)and memory loss.”(据疾病预防控制中心称,女性患肝硬化和其他与酒精有关的肝病的风险高于男性。饮酒过量也会影响大脑,导致大脑萎缩和记忆力减退。),和“Research suggests that women are weaker than men to the brain damaging effects of alcohol abuse,
51、and the damage tends to appear with shorter periods of excessive drinking for women than for men.”(研究表明,女性比男性更容易受到酗酒对大脑的损害,女性过度饮酒的时间往往比男性短酗酒也会影响心脏健康。),可知过度饮酒会对女性的肝脏、大脑和心脏这三个部位造成危害。故选B项。【15题详解】主旨大意题由第一段“While its no surprise that heavy drinking comes with health consequences, women in particular are
52、more likely to suffer from alcoholincluding an increased risk of alcohol-related death, according to a new study.”(一项新的研究显示,尽管酗酒会对健康造成影响并不奇怪,但女性更容易患上酒精,包括增加与酒精相关的死亡风险。),第二段尾句“The researchers found nearly 1 million alcohol-related deaths in that time period and the largest annual increase of alcohol-
53、related deaths occurred among Non-Hispanic white women.”(研究人员发现,在这段时间内,与酒精有关的死亡人数接近100万人,而与酒精有关的死亡人数年增幅最大的是非西班牙裔白人妇女。),第三段尾句“Women were targeted in advertising and it workedand now women drink much more and now theyre dying much more.”(女性是广告的目标,这起作用了,现在女性喝得更多,现在她们死得更多。),第四段首句“Excessive alcohol use c
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
2021二年级语文上册识字3拍手歌初读感知课件新人教版.ppt
