山东滕州一中2020届高三4月份线上模拟英语试题 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
1 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 山东滕州一中2020届高三4月份线上模拟英语试题 WORD版含解析 山东 滕州 一中 2020 届高三 月份 线上 模拟 英语试题 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、滕州一中高三4月线上模拟考试英语试题第一部分阅读(共两节,满分50分)第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5 分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、 D四个选项中选出最佳选项。AEvery man dreams of having a good car. With luxury cars, like Bentley, Lamborghini and Rolls-Royce, going into the world of SUVs, if you have deep pockets, you will be spoilt for choice. Lamborghini Avent
2、ador SVJUsing a new aerodynamic system allows it to set a car lap record of 6: 44 97 at Nurburgring, one of the longest and most challenging circuits in the world. Plus, carbon fiber can be seen everywhere, which makes the car strong and lightweight. Therere only 900 being built and you11need to cou
3、gh up $517, 770 to buy one. Aston Martin DBXThe DBX is Aston Martins maiden SUV product. It features a choice of two gas enginesa 4.0-liter V8 from Mercedes and a 5.2-liter V12 from its own. The price is predicted to be around $250, 000. Audi E-tronBeing an eco-friendly motoring. it is an all-electr
4、ic SUV that makes up for its rather ordinary appearance with design, luxury and technology. At the front and back are electric motors which insure progress is rapid. In addition to plenty of storage space, the Audi E-tron provides side cameras instead of side mirrors and air suspension that adapts t
5、o the terrain (地 形). Hand over $74, 800 and its yours. Tesla RoadsterTesla Roadster will turn most heads, Zero to 60 in 1.9 seconds means it will leave most cars for dust. The top speed is 250 mph, which is also unheard of for most carslet alone an a11-electric one. Having advanced autonomous drivin
6、g systems and a huge touchscreen for surfing the Internet, it wont make you regret for paying $200, 000.1. Whats special about Lamborghini Aventador SVJ?A. It offers two gas engines.B. It is an all-electric SUV.C. It uses lightweight materials.D. It has the most challenging circuit.2. Which car is s
7、uitable if you want one with adaptable air suspension?A. Lamborghini Aventador SVJ.B. Aston Martin DBX.C. Audi E-tron.D. Tesla Roadster3. Which of the following does Tesla Roadster provide?A. Self-driving systems.B. A gas-saving engine.C. Side cameras.D. Much storage space.【答案】1. C 2. C 3. A【解析】【分析】
8、这是一篇应用文。文章介绍了四款豪华汽车的卖点以及价格。【1题详解】细节理解题。由问题中的“Lamborghini Aventador SVJ”将答案定位在第一个小标题下。由段落中的“Plus,carbon fiber can be seen everywhere,which makes the car strong and lightweight”可知,碳纤维是这种车使用的主要材料,这使得这种车很结实而且重量轻。也就是说车使用的是轻型材料。故选C。【2题详解】细节理解题。由第三个小标题下的“In addition to plenty of storage space, the Audi E-t
9、ron provides side cameras instead of side mirrors and air suspension that adapts to the terrain (地形)”可知,奥迪e-tron不仅有足够大的存储空间,还有侧边摄像机和适应地形的可调节的空气悬挂。且“air suspension”只在第三个小标题下出现,其它三个小标下均没有出现空气悬挂。故选C。【3题详解】细节理解题。细节理解题。由问题中的“Tesla Roadster”将答案定位在第四个小标题下。由本段中的“Having advanced autonomous driving systems an
10、d ”可知,特斯拉 Roadste 拥有高端的自动驾驶系统。故选A。【点睛】应用文是高考中必考的文体。它与其他文章不同,应用文阅读主要考查学生快速提取信息的能力。也就是说考试时这三道小题花费时间不易过长。解这类题目第一步定位要准,第二步巧用排除法。例如本题中的第二题完全考查定位。第一题和第三题用排除法很快可以得到答案。同学们在做应用文时,不要被生僻单词难倒,很多时候应用文阅读只需要提取需要的信息,不需要全部翻译就可以做题。BThe bus screamed to a stop in Nazareth, Israel. Five Australian backpackers boarded an
11、d struck up a conversation with me. They asked typical travelers questionswhere was I going and why was I traveling alone? My plan was to travel with a friend of a friend, I explained, but when I called her that morning, she didnt pick up and I had no other way to reach her. My stomach was in knots,
12、 but I decided to head out anyway, thinking I might run into her if I traveled to Tiberius, where we had planned to go together.“Why dont you travel with us?” one of the backpackers offered. They were experienced adventurers who would work for a few months, save, then travel for as long as they coul
13、d. Their current plan was to explore the Middle East and Europe in three months while working in London.It seemed risky to travel with strangers, but my instinct said yes. For the next two weeks, I explored Israel with the backpackers and learned to trust my instincts in all types of new and interes
14、ting situations. When they hook a ride, I took the bus, but when they wanted to steal into the King David Hotels swimming pool, I led the way. The world opened up to me because I chose to travel alone. I joined complete strangers, who become close friends. Years later, one couple from the backpackin
15、g group even flew from Sydney to Phoenix to be in my wedding. The trip was such a special experience that it gave me confidence in all areas of my life. Since then, Ive backpacked alone across South Africa, sky-dived from 12,000 feet in New Zealand and even moved across the U.S. with no job lined up
16、.On my third day wandering in Israel with my new friends, I bumped into the woman I was supposed to meet. Though I was happy she was all right, I was grateful she hadnt picked up the phone.4. By “My stomach was in knots” (in paragraph 1), the author most likely means that she was _.A. sick of riding
17、 on a bumpy busB. nervous of meeting strangersC. upset about the sudden changeD. sorry about the impractical plan5. Which of the following best describes the backpackers the author met?A. Courageous but disrespectful.B. Jobless and poorly educated.C. Warmhearted and trustworthy.D. Homeless but light
18、hearted.6. The authors sixth sense told her that _.A. she would get along with the backpackersB. it might cause trouble to have a swimC. she ought to stay away from the backpackersD. it could add excitement to get a free ride7 What can be inferred from the passage?A. Most of the backpackers became t
19、he authors lifelong friends.B. The author gathered the courage to be a fulltime backpack traveler.C. The woman missed the phone call with the purpose of traveling alone.D. The author considered it the best decision of her life to travel on her own.【答案】4. C 5. C 6. A 7. D【解析】这是一篇记叙文。作者原本与朋友约好去旅游,却被放了
20、鸽子,她决定一个人去。途中她遇见了五个背包客,这些背包客邀请她一起去旅游,她和这些人一起经历了美好的几天,并和他们成了好朋友。【4题详解】推理判断题。根据前文“My plan was to travel with a friend of a friend, I explained, but when I called her that morning, she didnt pick up and I had no other way to reach her.”可知作者被朋友放鸽子了,被放鸽子肯定是失望的,C项(因为突然的变化而感到沮丧的)最符合作者此时的心情,所以选C。【5题详解】推理判断题
21、。根据“Why dont you travel with us?” one of the backpackers offered”可知这些背包客邀请作者一起旅游,说明他们很热心;根据“ They were experienced adventurers who would work for a few months, save, then travel for as long as they could”可知这些背包客旅游经验很丰富,所以是值得信任的,综合选C。【6题详解】推理判断题。根据“It seemed risky to travel with strangers, but my ins
22、tinct said yes.”可知这些背包客邀请作者一起旅游时,她的本能(instinct)也就是第六感说了“好”,也就是说她的第六感让她相信她能和这些背包客相处的很好,才会答应他们的邀请,故选A。【7题详解】推理判断题。根据“The world opened up to me because I chose to travel alone.”可知作者觉得自己选择一个人旅游让自己看到了更大的世界,再结合最后一句“Though I was happy she was all right, I was grateful she hadnt picked up the phone.”可知作者庆幸她
23、的朋友没有接她的电话。由此可以判断作者认为自己选择一个人去旅行是一个很好的决定,故选D。CWhen baby turtles first come out of eggs, they head to the sea by nature. The beach surface goes down, which is one directional clue they follow. Another is light: The horizon (地平线) over the sea is brighter than the horizon over land.But lights from towns
24、 and beach developments can confuse the baby turtles. The sky shining above a city can mislead them to wander. And particularly bright lights can draw them away from the sea.Youd think the extra time crawling (爬行) might wear out baby turtles, which need energy once they get in the water to swim for
25、about a day to get to their destination in the sea. In a normal trip from nests to waves, the babies build up chemicals that show they have been pushing themselves.Some researchers took the baby turtles to a lab, where they ran on a treadmill and swam in a tank while their blood and breathing were m
26、onitored. The finding is surprising: even after hours of crawling, the turtles were fine by all measures and swam as well as turtles that didnt have an extra crawling period.The reason is that they often stop while crawling if they are doing U for a long time, unlike the disturbed trip they make whe
27、n heading straight to the water. So misled turtles are not worn out.But the misleading lights are still a problem for the babies. The longer they spend on the beach wandering, the more they are exposed to natural enemies. They can also end up losing their lives in the heat of the sun.8. What attract
28、s the baby turtles away from the sea?A. Bright lights.B. Vast beaches.C. Buildings in cities.D. Noises from towns.9. What does the underlined word “they” refer to in paragraph 3?A. Chemicals.B. Nests.C. Waves.D. Baby turtles.10. Why dont the baby turtles feel exhausted after long crawling?A. They tr
29、avel by night.B. Their trip is undisturbed.C. They take frequent breaks.D. They are refreshed by city lights.11. What may happen to the baby turtles exposed to misleading lights?A. They are in great danger.B. They avoid their natural enemies.C. They will wander on the beach for a while.D. They are m
30、ore likely to find the destination.【答案】8. A 9. D 10. C 11. A【解析】本文是一篇说明文。文章讲述了小乌龟出生后自然就会奔向海洋。海滩表面和光线是它们前进的指示,在进入海洋的过程中它们有时会处于危险之中。【8题详解】细节理解题。根据第二段中的“The sky shining above a city can mislead them to wander. And particularly bright lights can draw them away from the sea.”可知,城市上空闪耀的天空可能误导它们四处去游荡。特别明亮的
31、灯光会吸引它们离开大海。即明亮的灯光吸引小海龟远离大海。故选A。【9题详解】词义猜测题。根据第三段中的“Youd think the extra time crawling (爬行) might wear out baby turtles, which need energy once they get in the water to swim for about a day to get to their destination in the sea.”可知,额外的爬行可能会使小乌龟疲劳,它们需要能量使自己进入水中游大约一天的时间到达目的地。因此划线词they指的是小乌龟。故选D。【10题详
32、解】推理判断题。根据倒数第二段中“The reason is that they often stop while crawling if they are doing U for a long time. So misled turtles are not worn out.”可知,如果小乌龟长时间地以U形路线移动,它们经常会在爬行时停下来。因此它们不会感到疲惫。即长时间爬行后小海龟不感到筋疲力尽的原因在于它们经常停下来得到了休息。故选C。【11题详解】推理判断题。根据最后一段中的“But the misleading lights are still a problem for the b
33、abies. The longer they spend on the beach wandering, the more they are exposed to natural enemies. They can also end up losing their lives in the heat of the sun.”可知,对于小乌龟来说,误导性的灯光仍然是一个问题。它们在海滩上的时间越长就越容易受到天敌的伤害。它们还可能最终在阳光下失去生命。因此暴露于误导性光照下的小乌龟会处于极大的危险中。故选A。DMusic is not just a set of sounds and rhyth
34、ms. Its influence on the brain is much deeper than any other human experience. Keep on reading to know all those amazing powers of music.A recent study suggests that preterm (早产的) babies appear to experience less pain and feed more when listening to music. Experts led by Dr. Manoj Kumar of the Unive
35、rsity of Alberta, Canada, found that music had a beneficial effect on reducing pain for preterm babies experiencing painful medical tests. It also appeared to benefit full-term babies during operations.Many people experiencing brain damage have speech and movement-related problems. Music can help re
36、cover from brain injuries. As a different and effective treatment, doctors often advise such patients to listen to good music to improve the parts of the brain responsible for these two functions. When people with neurological (神经的) disorders hear a musical beat, it helps them to regain a balanced w
37、alk.Though music cannot make deafness disappear, it really can stave off the loss of hearing. There was an experiment involving 163 people where 74 were musicians. Participants were asked to pass some listening tests. Musicians heard the sounds better than non-musicians, and this difference gets cle
38、arer with age. This means that a 70-year-old musician hears better than a 50-year-old non-musician, even in a noisy environment.Besides, music mends a broken heart. It is not about a thrown-away love, but about a heart attack. The matter is that music can help people recover from a heart attack or h
39、eart operation by reducing blood pressure, slowing down the heartbeat rate, and reducing anxiety. Listening to the quality music produces positive emotions, improves the movement of blood, and expands blood vessels, thus, promoting quick recovery of the whole cardiovascular (心血管的) system.12. How doe
40、s music affect preterm babies?A. It helps reduce their pain.B. It helps develop their potential in music.C. It helps improve their hearing systems.D. It helps repair their neurological systems.13. What does the underlined phrase “stave off” in Paragraph 4 mean?A. Lead toB. IncreaseC. PreventD. Break
41、 into14. Why can music mend a broken heart?A. It has a positive effect on human body systems work.B. It can help people prevent diseases caused by anxiety.C. It helps make a person feel optimistic about life.D. It can help patients recover in a slow way.15. What may be the best title for the text?A.
42、 Who can benefit from musicB. The best time to listen to musicC. The way to choose quality musicD. How music affects our mind and body【答案】12. A 13. C 14. A 15. D【解析】这是一篇说明文,主要说明了音乐对人大脑和心理的所能够产生的积极影响。【12题详解】细节理解题。第二段第一句“A recent study suggests that preterm (早产的) babies appear to experience less pain
43、and feed more when listening to music.”可知最近的一项研究表明,早产儿在听音乐时,似乎经历的痛苦更少,吃得更多。故音乐可以帮助早产儿减少痛苦,故选A。【13题详解】词义猜测题。划线部分第四段第一句“Participants were asked to pass some listening tests. Musicians heard the sounds better than non-musicians, and this difference gets clearer with age. This means that a 70-year-old m
44、usician hears better than a 50-year-old non-musician, even in a noisy environment.”可知,音乐家比非音乐家听到的声音好,而且这种差异随着年龄的增长而越来越明显。这意味着,即使在嘈杂的环境中,70岁的音乐家的听觉也比50岁的非音乐家强。所以通过下文语境可以判断出,stave off意思为“预防;阻止”。故选C。【14题详解】细节理解题。最后一段最后一句“Listening to the quality music produces positive emotions, improves the movement o
45、f blood, and expands blood vessels, thus, promoting quick recovery of the whole cardiovascular (心血管的) system.”可知听高质量的音乐可以产生积极的情绪,促进血液运动,扩张血管,从而促进整个心血管系统的快速恢复。所以为什么音乐能治愈一颗破碎的心 是因为它对人体系统的工作有积极的影响。故选A。【15题详解】主旨大意题。通读全文可知,主要说明了音乐对人身体和心理的影响。所以短文的最佳标题为“音乐如何影响我们的身心”。故选D。第二节(共5小题:每小题2.5分,满分12.5分)阅读下面短文,优题速享
46、从短文后的选项中选出可以填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。I still remember my first time going to the Chinese companys canteen. When I stepped onto the elevator, each one was full of people. _16_ However, there was no sign of fire and people were laughing and talking. I followed the flow of the crowd to the doors of the c
47、anteen. It occurred to me that in China everyone has lunch almost at the same time. _17_The canteen followed this schedule, only being open a few hours per day.When I stood in the doorway, I realized I had to act fast or I would be left behind. _18_ Unlike my school lunchroom, here everyone lined up
48、 and took a tray, and instead of silverware there were chopsticks and soup spoons.As I was pushed along the line, I saw dishes I didnt recognize and as people cut in line and picked up dishes left and right, _19_ I ended up taking a pork and cucumber dish and a tofu salad.I have been at my company f
49、or over a year and a half. _20_ I have learned what dishes I like, mostly by trial and error, and a lot of the workers know me and say hello to me.I am still getting used to eating lunch at lunchtime, but I think the schedule definitely helps keep me on track during the day. I wish there were someth
50、ing like this at offices in my hometown.A. I thought I had missed a fire drill.B. There was no emergency; it was just lunchtime.C. I noticed things at lunchtime were a bit different.D. I felt that I needed to make some quick decisions.E. The canteen reminded me of my school lunchroom.F. And now I am
51、 glad to say I am more confident in the canteen.G. I was not very familiar with the local food or restaurants in China.【答案】16. A 17. B 18. E 19. D 20. F【解析】这是一篇记叙文。文章主要讲述了作者第一次在中餐厅就餐的感受。【16题详解】根据后一句“However, there was no sign of fire and people were laughing and talking.(然而,并没有着火的迹象,人们都有说有笑)”可知,设空处的
52、内容需说明一下为何提到“有着火的迹象”。A项“I thought I had missed a fire drill.(我本以为我错过了消防演习)”解释了为何作者会认为应该出现着火的情况。故选A项。【17题详解】根据前一句“It occurred to me that in China everyone has lunch almost at the same time.(我突然想起在中国每一个人几乎都在同一时间吃午饭)”和后一句中“The canteen followed this schedule(餐厅遵守着这个时间表)”可知,作者已经明白了为什么会有如此多的人。因此B项“There wa
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
