山东滨州市2016高考英语二轮阅读理解精选(1)及答案.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
3 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 山东 滨州市 2016 高考 英语 二轮 阅读 理解 精选 答案
- 资源描述:
-
1、山东滨州市2016高考英语二轮阅读理解精选(1)及答案由 (2013四川广元高三第一次高考适应性统考)改编The ball struck the bat and flew high, above the infield. I gasped (倒抽气). Oh my gosh, its heading for Mitzi, Mitzi will never catch it. I dont think she has ever caught a fly ball in her life. I wish Coach Jim wouldnt have put her into the game. I
2、 know its the rule that all girls play, but I want to win. Mitzi just wants to have fun playing softball (垒球).I wish she hadnt joined our team.So far weve won nine games. If we win this one, we ll have wonall of our games and be the champions, Oh, gosh, look at Coach Jim. Hes standing up and watchin
3、g the flight of the ball too and I bet hes thinking the same thing that I am. If Mitzi doesnt catch it, the other team will score and the game will be over. Ive got a sick feeling in my stomach. I cant look, but I have to. Look at her. She has her glove down by her side and shes moving around.Now th
4、e ball is starting to come down. Mitzi isnt moving anymore and she isnt back far enough. Its going over her head. I can hear our coach yelling from the bench. Back up Mitzi. Back up. Oh, God, I want to win this game so bad. Please let Mitzi catch the ball.Its there. The ball has slammed into her glo
5、ve and Mitzis arm is back over her shoulder. Im closing my eyes. I cant look anymore.Its that? I hear a yell and then another one. I don t want to look. It must be the girls on the other team yelling. But that sounds like Mitzi yelling. I m going to peek (偷看).Mitzi is jumping up and down with her gl
6、ove held high above her head and sticking out of the top of her glove, like an ice cream in a cone (圆锥体), is the softball. Mitzi caught the ball. Were the champions.Mitzi, Mitzi. That was a great catch. Im so glad youre playing on our team.1.What does the author mean when she says “hes thinking the
7、same thing”?()A.The coach wishes Mitzi hadnt joined their team.B.The coach hopes Mitzi will catch the ball.C.The coach thinks their team will win all the games.D.The coach thinks Mitzi will miss the ball.2.The author writes the first three paragraphs toA.make Mitzis latter performance look more stri
8、kingB.indicate that Mitzi is an excellent playerC.indicate the match will be a very close oneD.tell the readers that their team is a strong one3.Which of the following statements is TRUE?()A.Hearing the yelling, the author was sure their team had won.B.The girls of the other team began to yell, for
9、their team won.C.Mitzi succeeded in the end with the coachs encouragement.D.Mitzi seemed confident of catching the coming softball.4.What is the best title for the text?()A.A Close Softball Match.B.A Wonderful Catch.C.Dont Lose Heart.D.My Friend Mitzi.语篇解读:Mitzi的同学和教练都不看好她的垒球技术,但在最后的关键比赛中,她的成功接球为全队赢
10、得冠军起了至关重要的作用,令同学和教练刮目相看。答案及剖析:1.A推理判断题。由第一段的最后一句话I wish she hadnt joined our team可知,作者认为Mitzi不该加入她们的队,她认为教练也是这么想的,故选A项。2.A推理判断题。由前三段的描述可知,作者认为Mitzi的垒球技术不怎么样,可能因为她而整个队与冠军失之交臂,更加衬托下文Mitzi成功接球的魅力,故选A项。3.D细节理解题。由第三段的Mitzi isnt moving anymore and she isnt back far enough. Its going over her head和下文Mitzi成
11、功接球,表明她对接住球胸有成竹,故选D项。由倒数第二段的前两句话可知,作者不能确定欢呼声来自对方还是自己的队友,故排除A、B两项;由第三段的I can hear our coach yelling from the bench可知,作者只是听到教练大声喊叫,但不是鼓励Mitzi,故排除C项。4.B主旨大意题。由全文内容可知,Mitzi在别人不看好的情况下,成功地接住了球,为自己的队赢得冠军起了关键作用,故B项作为标题最合适。【长难句子分析】 , Mitzi把手套举过头高兴地跳起来,那个垒球像一个圆锥体的冰激凌一样从她的手套里伸出来。【浙江省金丽衢十二校2014高考英语第二次联考】阅读下列短文,
12、从每题所给的四个选项(A,B,C和D)中,选出最佳选项,并在答题卡上将该选项标号涂黑。Ok, I said to my daughter as she bent over her afternoon bowl of rice. Whats going on with you and your friend I? J. is the leader of a group of third-graders at her campa position Lucy herself occupied the previous summer. Now shes the one on the outs, and
13、 every day at snack time, she tells me all about it, while I offer up the unhelpful advice all summer long.Shes fond of giving orders , Lucy complained. Shes fat, Lucy mumbled(含糊地说) ineo he bowl We are going upstairs, I said, my voice cold, We are going to discuss this. And up we went. Id spent the
14、nine years since her birth getting ready for this day, the day wed have to havethe conversation about this horrible word. I knew exactly what to say to the girl on the receivingend of the teasing(嘲笑),but in all of my imaginings, it never once occurred to me that mydaughter would be the one who used
15、the F word一Fat. My daughter sat on her bed, and I sat beside her.“How would you feel if someone made funof you for something that wasnt your fault?”I began.“She could stop eating so much,”Lucymumbled, mouthing the simple advice a thousand doctors and well-meaning friends and relativeshave given over
16、weight women for years Its not always that easy,”I said.“Everyones different in terns of how they treat food”Lucy looked at me, waiting for me to go on. I opened my mouth,then closed it. Should I tell herthat, in teasing a womans weight, shes joined the long, proud tradition of critics who go after
17、anywoman with whom they disagree by starting with youre ugly and ending with“no man wouldwant you and there must be something wrong with any man who does?Should I tell her I didntcry when someone posted my picture and commented,“Im sorry, but arent authors who writebooks marketed to young women supp
18、osed to be pretty?” Does she need to know, now, that life isnt fair? I feel her eyes on me,waiting for an answerI dont have. Words are my toolsStories are my jobIts possible shell remember what I sayforever, and I have no idea what to say. So I tell her the only thing I can come up with that is abso
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
