2021-2022学年高中英语 Unit 2 Poems 单元素养培优(含解析)新人教版选修6.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
1 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021-2022学年高中英语 Unit Poems 单元素养培优含解析新人教版选修6 2021 2022 学年 高中英语 单元 素养 解析 新人 选修
- 资源描述:
-
1、单元素养培优(二) Unit 2. 单句语法填空1. (2018江苏高考) Eventually(eventual), the couple found that their bodies turned for the better. 2. (2018浙江高考)Since then, this society has moved onward, never looking back, as the car transformed America from a farm-based society into an industrial power. 3. (2019天津卷)Ive never e
2、xchanged words with those moms beyond small talk, but they wanted to help. 4. (2019北京卷) If they run out of certain daily necessities, Wilson will drive to the nearest store and purchase whats needed. 5. In everyday communication, information conveyed (convey) by gestures is often misinterpreted. 6.
3、It is a surprise that the faraway village has been transformed (transform) into a famous tourist city in only ten years. 7. My grandmother prefers to sit in the yard, enjoying the warmth(warm) of the winter sun. 8. The lamp suddenly went out last night, leaving me completely in darkness(dark). 9. Th
4、e stories are easy to understand(understand). You can read them to your children. 10. It is clever for this young boy to use the new word appropriately (appropriate). . 选词填空take it easy, run out of, be made up of, in particular, try out, let out, be popular with, stay up, hold on, make sense1. I can
5、 tell you the truth, but you must promise not to let out the secret. 2. Society is made up of people of widely different abilities. 3. If we continue to destroy and waste the natural resources like this, we will run out of it sooner or later. 4. This passage just didnt make sense to me, no matter ho
6、w I read it. 5. I wasnt feeling too good, so I thought Id take it easy for a couple of days. 6. The whole meal was good and the wine in particular was excellent. 7. What has made us puzzled is that why this pop star is popular with the young. 8. There is no time left, so I am going to stay up late t
7、o finish my paper. 9. Facebook has a history of data-driven decisions and running tests on real users to try out new products. 10. How long do you think we can hold on? . 完成句子1. Only by doing so can we effectively maintain the international financial order. 只有这样做, 我们才能有效地维护国际金融秩序。2. Come to see me w
8、henever it is convenient to you. 你什么时候方便, 就请来看我。3. Moreover, with the stadium set up, a wide range of sports events are able to be held. (with+宾语+宾语补足语)另外, 由于建立了体育馆, 各种体育赛事能够得以举行。4. As you know, besides tasty dumplings, what elderly people in the nursing home also need is warmth and care. (warmth)正如
9、你知道的, 除了美味的饺子, 敬老院里的老年人同样需要的是温暖和关心。5. The reason why people carry umbrellas in hot summer days is that the hot sun may be harmful to the exposed skin. (why引导的定语从句)在炎热的夏天, 人们带伞的原因是暴露在烈日下可能对裸露的皮肤有害。6. To achieve ones dream, one must make great efforts to equip oneself with rich knowledge and set a goa
10、l which is easy to reach. (be+adj. +不定式)为了实现梦想, 必须要努力使自己具有丰富的知识, 并且设定一个容易达到的目标。7. Their sizes and colors are similar while the shapes are different. 它们的大小、颜色是相似的, 然而形状不同。8. It is likely that imaginative ideas come to us when were unfocused. 一些创造性的观点最有可能在我们放松的时候出现。. 阅读理解A(2021济南高二检测)Sam is a fourth-y
11、ear student at Harvard Medical School, but poetry is still a big part of his life, now with a new teacher, Rafael Campo, who believes poetry can benefit every doctors education and work. Rafael is a physician, professor and a highly respected poet. “Poetry is in every encounter(邂逅)with my patients.
12、I think healing is really in a very great way about poetry. And if we do anything when were with our patients, were really immersing(使沉浸于)ourselves in their stories, really hearing their voices. And, certainly, thats what a poem does, ”he said. Rafael worries that something important has been lost i
13、n medicine and medical education today: humanity, which he finds in poetry. To end that, he leads a weekly reading and writing workshop for medical students and residents(住院医生). He thinks medical training focuses too much on distancing the doctor from his or her patients, and poems can help close th
14、at gap. Third-year resident Andrea Schwartz was one of the workshop regulars. She said, “I think theres no other profession other than medicine that produces as many writers as it does. And I think that is because theres just so much power in doctors and patients interacting when patients are at the
15、ir saddest. ”Not everyone believes thats what doctors should do, though. Rafael said, “I was afraid of how people might judge me, actually. In the medical profession, as many people know, we must always put the emergency first. But, you know, that kind of treatment, if its happening in the hospital,
16、 very regrettably, sadly, results in a bad outcome. The family is sitting by the bedside. The patient hasnt survived the cancer. Dont we still have a role as healers there? ”In a poem titled“Health”, Rafael writes of the wish to live forever in a world made painless by our incurable joy. He says he
17、will continue teaching students, helping patients and writing poems, his own brand of medicine. 【文章大意】这是一篇新闻报道。诗歌不只是文人墨客的专属, 它还为前赴后继的医护人员带来内心的慰藉, 它是医护工作中的润滑剂, 是治愈伤痛的“良药”。1. What do we know about Rafael Campo? A. He works as a doctor. B. He is under medical care. C. He is a literature professor. D. H
18、e knows little about poetry. 【解析】选A。细节理解题。根据第一段中的“Rafael is a physician”可知, Rafael Campo是一名医生。故选A。2. What does the author try to show in Paragraph 2 ? A. The importance of medical training. B. The effect of poetry in medical treatment. C. The similarity involved in poetry and medical work. D. The pr
19、esent relationship between patients and doctors. 【解析】选C。推理判断题。根据第二段中的“Poetry is in every encounter with my patients(诗歌存在于我和病人的每一个邂逅中)”和“thats what a poem does”由此判断出, 作者想通过第二段表达诗歌和医护工作的相通之处。故选C。3. What does Andrea Schwartz think of poetry? A. It comforts patients family. B. It contributes to medical
20、work. C. It has nothing to do with doctors. D. It keeps doctors away from patients. 【解析】选B。推理判断题。根据倒数第三段第三句内容可知, Andrea Schwartz认为诗歌有助于医生和病人之间的互动, 医生和病患关系紧密就有助于医疗效果, 由此判断出, Andrea Schwartz认为诗歌有利于医疗工作。故选B。4. What is Rafael Campos view on poetry? A. It requires a lot of spare time. B. It can provide a
21、 useful tool for doctors. C. It has little effect on patients conditions. D. It should be included in emergency treatments. 【解析】选B。推理判断题。根据第一段后半部分 (Rafael Campo认为诗歌可以让每个医生的教育和工作受益)及最后一段最后一句(他说他会继续教学生, 帮助病人并写诗歌, 诗歌是他自己的医药品牌。)可以判断出, Rafael Campo认为诗歌对医生来说是一个有用的工具。故选B。BWhere some people see creepy (令人毛骨
22、悚然的) insects, Jennifer Angus sees beauty. Rather than rely simply on paints and dyes, the 55-year-old professor of textile (纺织品) design creates patterns from thousands of lively insects. As a kid, Angus had a penchant for patterns, but she didnt develop an interest in insects until her late 20s, whe
23、n she was researching textiles in Thailand and discovered a table cover. “The fringe (饰边) was made with metallic-looking green beetle (甲虫) wings, ” says Angus. “Id never seen beautiful insects maybe because I grew up in Canada, where all the insects were brown or black. I realized I could take insec
24、ts and turn them into patterns. ”Anguss insects arent backyard ones. Most come from countries like Peru, Malaysia and Indonesia. “I always try to use insects that have been farmed or gathered by local people, ” says Angus. And she refuses to work with endangered species: “If an insect seems hard to
25、find, I wont use it. ”Since 2002, Angus has created site-specific works of art at galleries and museums around the world like her latest piece at the Smithsonians Renwick Gallery in Washington, D. C. “My collection is very fragile, ” says Angus. “Ive been refusing some insects for more than 15 years
26、, so I drive it everywhere myself. That means working out exactly how many insects Ill use. I cant get to a gallery and go, I need another 500 cicadas! ”Angus hopes to inspire a sense of wonder and appreciation in her viewers. “If people leave one of my shows thinking about insects in a new way one
27、that doesnt involve a fly killer thats a success, ” she says. 【文章大意】本文是说明文。文章介绍了以昆虫为创作材料的艺术家Jennifer Angus。5. What does the underlined part “had a penchant for” in Paragraph 2 probably mean? A. Had respect for. B. Had a liking for. C. Was frightened of. D. Was confused about. 【解析】选B。词义猜测题。根据画线词前面的“t
28、he 55-year-old professor of textile design”和后面的“researching textiles” 可知, Angus 从小就对设计各类图案感兴趣。6. What kind of insects does Angus use in her patterns? A. Rare ones. B. Winged ones. C. Common ones. D. Backyard ones. 【解析】选C。推理判断题。根据第三段中的“I always try to use insects that have been farmed or gathered by
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-389387.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
二年级上语文作业课件-专项复习测试(一)字音、字词 人教(部编版)(共14张PPT).ppt
