安徽省十校联盟2022-2023学年高二英语下学期期中联考试题(Word版附解析).docx
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
1 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 安徽省 联盟 2022 2023 学年 英语 学期 期中 联考 试题 Word 解析
- 资源描述:
-
1、20222023学年度第二学期高二期中联考英语考生注意:1.本试卷分选择题和非选择题两部分。满分150分,考试时间120分钟。2.答题前,考生务必用直径0.5毫米黑色墨水签字笔将密封线内项目填写清楚。3.考生作答时,请将答案答在答题卡上。选择题每小题选出答案后,用2B铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑;非选择题请用直径0.5毫米黑色墨水签字笔在答题卡上各题的答题区域内作答,超出答题区域书写的答案无效,在试题卷、草稿纸上作答无效。第一部分 听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项
2、。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. Where does the conversation probably take place?A. On a bus. B. At a subway station. C. At a bus station.2. Why did the man play badly in the tennis match?A. He didnt eat enough food.B. He had too little sleep the night before.C. He felt thirsty during t
3、he competition.3. At what time does the yoga class end?A. 6:00. B. 7:00. C. 7:15.4. What are the speakers mainly talking about?A. An old film. B. An actor. C. A novel.5. What does the woman think of her new neighbors?A. They are noisy. B. They are untidy. C. They are unfriendly.第二节(共15小题;每小题1.5分,满分2
4、2.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。6. How long is Mabels Cafe open?A. For 7 hours. B. For 9 hours. C. For 10 hours.7. What do we know about Mabels Cafe?A. It serves coffee and sweet food.B. It doesnt take any
5、 reservations.C. It is far from Pyramids Mexican Restaurant.听第7段材料,回答第8至10题。8. What is the man?A. A news reporter. B. An editor. C. A short story writer.9. What does the man say about his job?A. He has to attend more meetings.B. He works more slowly than he used to.C. He has more space to express hi
6、s ideas.10. What is the probable relationship between the speakers?A. Co-workers. B. Boss and secretary. C. Father and daughter.听第8段材料,回答第11至13题。11. What does the woman think is wrong with her at first?A. She has a headache. B. She has an earache. C. She has a toothache.12. What will the woman do at
7、 once?A. Stop taking medicine.B. Make a dentist appointment.C. Write down her problems on paper.13. What does the man tell the woman?A. Where to get the medicine.B. How to make an appointment.C. When to have her tooth checked.听第9段材料,回答第14至16题。14. Where will the girl go on Saturday?A. A cinema, B. A
8、restaurant. C. Toms house.15. When does the movie start?A. At 7:15. B. At 8:00. C. At 12:30.16. What is the girl going to do next?A. Call Jane. B. Study at home. C. Eat some food.听第10段材料,回答第17至20题。17. What was the first attraction the speaker visited in London?A. Buckingham Palace. B. Churchill War
9、Rooms. C. The Britain at War Experience.18. What did the speaker do in St. Jamess Park?A. He went boating on the lake.B. He took photos of the scenery.C. He spent some time on a bridge.19. Where is Buckingham Palace?A. In Tooley Street. B. Near Green Park. C. At London Bridge main-line station.20. H
10、ow did the speaker pay for the Britain at War Experience and Churchill War Rooms?A. In cash. B. By credit card. C. With supermarket reward bills.第二部分 阅读(共两节,满分50分)第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。APeaks of the BalkansJoin us for the adventure through the Accursed Mountain Ra
11、nge. The journeys unmatched beauty, undiscovered rawness and welcoming locals will leave you feeling relaxed and fulfilled. This hike previously won the World Travel &. Tourism Award and is one of the most beautiful hiking trails(小径)in the world.PACKAGE INCLUDES Accommodation in Montenegrin and Alba
12、nian guest housesWhere we stay is what makes this tour special. We have built amazing relationships with the locals on the trail who essentially welcome you into their home. They treat you like family and serve you food and drink that only your grandmother could.Rooms are shared, but private rooms c
13、an be requested for an additional cost. Local guideEmir is a guide with a great passion and knowledge of the Accursed Mountain Range. He speaks fluent English, Serbo-Croatian and broken Spanish. What to eatBreakfast, lunch and dinner are provided during days 28. Meals on the trail will be traditiona
14、l local cuisine. Please make any dietary restrictions known and we will gladly cater (迎合) to you. Days 1 and 9 are arrival and departure days. Only dinner will be served on day 1 and breakfast on day 9.MORE INFORMATION WhenThe dates are fixed for open groups. Additional dates can be requested for pr
15、ivate groups. How much it is$950 (All inclusive) How to bookFill out your contact information and tell us a little bit about yourselves. Feel free to ask any questions and well get back to you as soon as possible.1. What makes the trip to Peaks of the Balkans special?A. The time.B. The convenience.C
16、. The price.D. The accommodation.2. How many meals are provided on the tour?A. 27.B. 23.C. 9.D. 8.3. What is the text?A. A diary entry.B. A notice.C. A travel advertisement.D. A book review.【答案】1. D 2. B 3. C【解析】【导语】本文是一篇应用文。主要介绍了巴尔干半岛Accursed山脉徒步旅行的相关信息。【1题详解】细节理解题。根据Accommodation in Montenegrin an
17、d Albanian guest houses部分“Where we stay is what makes this tour special. (我们住的地方使这次旅行与众不同)”可知,住宿使巴尔干之旅变得特别。故选D。【2题详解】细节理解题。根据What to eat部分“Breakfast, lunch and dinner are provided during days 28Days 1 and 9 are arrival and departure days. Only dinner will be served on day 1 and breakfast on day 9. (
18、第28天提供早餐、午餐和晚餐第1天和第9天是抵达和出发日。第一天只供应晚餐,第九天供应早餐)”可知,这次旅游会提供37+2=23份餐食。故选B。【3题详解】推理判断题。根据How to book部分“Fill out your contact information and tell us a little bit about yourselves. Feel free to ask any questions and well get back to you as soon as possible. (填写您的联系方式,并告诉我们一些关于您自己的信息。请随时提出任何问题,我们会尽快回复您)”
19、可推断,本文是一篇旅游广告。故选C。BMariah Galloway has observed her mother and other family members driving a car so many times. She knew just what to do when she was involved in a scary incident right in her own driveway. The trouble began one day when the 8-year-olds great-grandmother, Patricia Lynch, picked her
20、up from school and brought her home.Patricia had done this many times, but on this day, a moment of inattention nearly turned deadly. While Mariah was still in the car, the 79-year-old accidentally put her car in the wrong gear (档位).“She thought her car was in park but it was in reverse (倒车),” Maria
21、h said. “It started moving. She tried to stop it but she fell. The tire went over her foot.”Mariah immediately knew what to do. She jumped into the front seat and quickly pulled the keys from the ignition (点火装置), stopping the car in its tracks. With Patricias leg trapped under the cars front left wh
22、eel, Mariah rushed to the house to get help.Mariahs mom, Porchia Lane, came running, calling an ambulance when she realized what had happened. Somehow Patricia was able to pull herself out from under the cars tire, but her leg was badly injured and bleeding heavily. “Mariah went to take a towel. We
23、wrapped Patricias leg up and caught the ambulance,” Porchia recalled, “She really thought fast.”Patricia is now recovering at Trinity Health Oakland Hospital, and Mariah is being called a hero for her quick thinking. Even though the child admitted she felt scared during the accident, she managed to
24、keep a cool head and avoided further tragedy.Porchia is left to count her lucky stars that her daughter was watching her while she drove. “She was able to think fast and she probably was calmer than me in this situation because I would have been crazy,” she tells other parents. “I just told Mariah t
25、o follow her heart and make right decisions.”4. How did Mariah Galloway know what to do in the terrible incident?A. Her school had just started relevant courses.B. Her mother taught her to drive at an early age.C. She watched family members drive a lot of times.D She drove the family car secretly mo
26、re than once.5. What did Mariah Galloway do at first when spotting the danger?A. She called her mother for help.B. She managed to stop the car.C. She jumped out of the car to help.D. She drove the car off by herself.6. How does Porchia Lane feel about her daughter?A. Relieved and proud.B. Surprised
27、and confused.C. Worried and regretful.D. Annoyed and doubtful.7. What is the best title for the text?A. Educating Children Needs Many SkillsB. Not All Kids Were Paying Attention to YouC. A Girl Is Always Ready to Help StrangersD. A Little Girl Rescued Her Great-grandmother【答案】4. C 5. B 6. A 7. D【解析】
28、【导语】本文是一篇记叙文。8岁女孩Mariah Galloway多次观察到她的母亲和其他家庭成员开车。本文主要讲述了Mariah冷静地救了把车挂错档的曾祖母的故事。【4题详解】细节理解题。根据第一段“Mariah Galloway has observed her mother and other family members driving a car so many times. She knew just what to do when she was involved in a scary incident right in her own driveway. (Mariah Gall
29、oway多次观察到她的母亲和其他家庭成员开车。当她在自己的车道上卷入一起可怕的事件时,她知道该怎么办)”可知,Mariah Galloway是通过观察家人如何开车后才知道在这起可怕的事件中该怎么做的。故选C。【5题详解】细节理解题。根据第四段“She jumped into the front seat and quickly pulled the keys from the ignition (点火装置), stopping the car in its tracks.(她跳到前排座位上,迅速拔出点火开关上的钥匙,使汽车停在轨道上)”可知,Mariah Galloway意识到危险后首先做的是
30、停车。故选B。【6题详解】推理判断题。根据最后一段“ “She was able to think fast and she probably was calmer than me in this situation because I would have been crazy,” she tells other parents. “I just told Mariah to follow her heart and make right decisions.” (“在这种情况下,她能够快速思考,可能比我更冷静,因为我会疯掉的,”她告诉其他父母。“我只是告诉玛丽亚要遵从她的内心,做出正确的决
31、定。”)”可推知,对于她的女儿,Porchia Lane感到既安心又骄傲。故选A。【7题详解】主旨大意题。通读全文可知,本文主要讲的是一个小女孩救了她的曾祖母的故事。由此可知,D项“A Little Girl Rescued Her Great-grandmother (一个小女孩救了她的曾祖母)”最能概括本文主旨。故选D。CAustralia recently declared the koala an endangered species in Queensland, the Australian Capital Territory, and New South Wales (NSW) b
32、ecause of its obvious population decline. In the state of NSW, koala conservation has become a key topic of discussion in the lead-up to the 25 March state election. However, the debate has focused on the expansion of protected areas and ignored the importance of koala conservation on private lands.
33、The major cause of the koalas declinein addition to climate change, wildfires, disease, and encounters with vehicles and dogsis the loss and degradation(退化)of suitable habitat. In response, the NSW Government has expanded publicly protected areas in the state. Over the past 20 yearsabout three koala
34、 generationsNSW has officially confirmed an additional 1.5 million hectares(公顷)of protected land, some of which is high-quality koala habitat.However, across Queensland, the Australian Capital Territory and NSW, 77% of the koalas range is located on land that is owned or rented by private citizens o
35、r businesses, where degradation continues. Between 2003 and 2020, agriculture, forestry and infrastructure(基础设施)development have led to the act of cutting down or burning the trees within 760,500 hectare in NSW, including in regions such as the Cumberland Plain and Liverpool Plains, where koalas are
36、 known to live. Such development has reduced the gains made through new protected areas.The current NSW Koala Strategy adopts a free approach without any restrictions, which leaves private landowners, renters and industry have the power to decide what should be done in much of koala habitat conserva
37、tion.An effective koala conservation strategy must include conservation measures in private protected areas, such as payments for ecosystem services, in addition to publicly protected areas. In other words, post-election agendas must strengthen protection of koala habitats on private lands.8. What d
38、id the discussion before the state election fail to notice?A. The voice of local citizens.B. The expansion of protected areas.C. The decrease of koala population.D. The koala conservation on private lands.9. The decrease in the number of koalas is due to _.A. the attack of diseasesB. the spreading w
39、ildfiresC. the worsening of living environmentD. the constant threats from climate change10. What does the author intend to do in paragraph 3?A. Add some background information.B. Summarize the previous paragraphs.C. Introduce a new topic for discussion.D. Offer some advice for the government.11. Wh
40、ats the authors attitude to the present NSW Koala Strategy?A. Supportive.B. Disapproving.C. Tolerant.D. Unclear.【答案】8. D 9. C 10. A 11. B【解析】【导语】本文是一篇说明文。澳大利亚最近宣布考拉为昆士兰、澳大利亚首都领地和新南威尔士州的濒危物种,因为其数量明显下降。本文主要讲了在私人土地上保护考拉的重要性。【8题详解】细节理解题。根据第一段“However, the debate has focused on the expansion of protected
41、 areas and ignored the importance of koala conservation on private lands. (然而,争论的焦点是保护区的扩大,而忽视了在私人土地上保护考拉的重要性。)”可知,州选举前的讨论没有注意到在私人土地上保护考拉。故选D。【9题详解】推理判断题。根据第二段“The major cause of the koalas declinein addition to climate change, wildfires, disease, and encounters with vehicles and dogsis the loss and
42、 degradation(退化)of suitable habitat. (除了气候变化、野火、疾病以及与车辆和狗的接触之外,考拉数量减少的主要原因是合适栖息地的丧失和退化。)”可推断,考拉数量减少的原因是生存环境的恶化(包括气候、野火等)。故选C。【10题详解】推理判断题。根据第三段,尤其是“However, across Queensland, the Australian Capital Territory and NSW, 77% of the koalas range is located on land that is owned or rented by private citi
43、zens or businesses, where degradation continues。(然而,在昆士兰州、澳大利亚首都领地和新南威尔士州,77%的考拉分布在私人公民或企业拥有或租赁的土地上,退化仍在继续。)”可推断,本段主要是提供一些背景知识,即私人土地上对于考拉保护的现状。故选A。【11题详解】推理判断题。根据第四段“The current NSW Koala Strategy adopts a free approach without any restrictions, which leaves private landowners, renters and industry
44、have the power to decide what should be done in much of koala habitat conservation. (目前的新南威尔士州考拉战略采取了一种没有任何限制的自由方式,这使得私人土地所有者、租房者和行业有权决定在大部分考拉栖息地保护中应该做什么。)”以及最后一段“An effective koala conservation strategy must include conservation measures in private protected areas, such as payments for ecosystem se
45、rvices, in addition to publicly protected areas. In other words, post-election agendas must strengthen protection of koala habitats on private lands. (有效的考拉保护战略必须包括私人保护区的保护措施,如支付生态系统服务费,以及公共保护区。换句话说,选举后的议程必须加强对私人土地上考拉栖息地的保护。)”可推断,作者对目前的新南威尔士州考拉战略持反对的态度。故选B。DGiven that stress can adversely affect hum
46、an health and well-being, including causing high blood pressure and increasing the risk of heart disease, it is essential to understand our individual responses to stress and identify potential factors that can act as effective stress buffers (缓冲).In the paper, which was recently published in the Jo
47、urnal of Psychophysiology, Brian Leavy, Brenda H. OConnell, and Deirdre OShea propose that, although the previous research suggests that gratitude and affect balance play key stress-buffering roles, to date, little has been known about the impact of these variables on cardiovascular (心血管的) recovery
48、from acute (急性的) psychological stress.That was the focus of the study by the researchers from the Universities of Maynooth and Limerick in Ireland, who also sought to find out whether affect balance could regulate the relationship between gratitude and cardiovascular reactions to acute psychological
49、 stress.The research carried out at the Irish University of Maynooth involved 68 undergraduate students (24 male and 44 female), aged between 18 and 27. This study used a within-subjects experimental design with lab tasks in which stress was put on participants and then cardiovascular reactivity and
50、 recovery in response to this was measured.The results showed that the state of gratitude predicted lower blood pressure responses throughout the stress-testing period, which means that the state of gratitude has a unique stress-buffering effect on both reactions to and recovery from acute psycholog
51、ical stress. It was also found that affect balance increases the effects of gratitude.These findings have practical value as there are several low-cost gratitude methods which can contribute to well-being, including keeping a gratitude journal and practising acts of kindness. Previous research has s
52、hown how patients who make use of gratitude journals have better cardiovascular outcomes than those who do not. Another tool to help individuals express gratitude is a gratitude card, which is one of the suggestions from Mental Health America (MHA).12. What does the underlined word “adversely” in pa
53、ragraph 1 mean?A. Unfavorably.B. Creatively.C. Barely.D. Fortunately.13. What is paragraph 2 mainly about?A. A new concept.B. Result comparisons.C. The problems of an experts research.D. The focus of the study.14. Which is a finding of the research?A. The effects of gratitude are often age-related.B
54、. Gratitude contributes to lower blood pressure.C. Affect balance reduces the effects of gratitude.D. Acute psychological stress is difficult to relieve.15. What can we learn from the text?A The results of the study are not reliable.B. The methods of gratitude come at a high cost.C. MHAs advice is c
55、onfirmed effective by the research.D. The researchers have proposed new ways to express gratitude.【答案】12. A 13. D 14. B 15. C【解析】【导语】本文是一篇说明文。爱尔兰梅努思大学的一项研究表明,感恩状态和情感平衡对急性心理压力的反应和恢复都有独特的压力缓冲作用。【12题详解】词义猜测题。根据画线词后“affect human health and well-being, including causing high blood pressure and increasing
56、 the risk of heart disease (影响人类健康和福祉,包括导致高血压和增加患心脏病的风险)”可推断,画线词adversely的意思是“不利地”,即压力会给人带来不利的影响。A. Unfavorably.不利地;B. Creatively.创造性地;C. Barely.仅仅;几乎;D. Fortunately.幸运地。故adversely和Unfavorably最为接近。故选A。【13题详解】主旨大意题。根据第二段“In the paper, which was recently published in the Journal of Psychophysiology, B
57、rian Leavy, Brenda H. OConnell, and Deirdre OShea propose that, although the previous research suggests that gratitude and affect balance play key stress-buffering roles, to date, little has been known about the impact of these variables on cardiovascular (心血管的) recovery from acute (急性的) psychologic
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-389638.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
