2020-2021学年高中英语 Module 6 Unexplained Mysteries of the Natural World Grammar课时素养评价 外研版必修4.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
9 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020-2021学年高中英语 Module Unexplained Mysteries of the Natural World Grammar课时素养评价 外研版必
- 资源描述:
-
1、Module 6 Unexplained Mysteries of the Natural WorldGrammar. 用“情态动词+have done”的形式填空1. You shouldnt/oughtnt to have helped (help) him; he could do it by himself. 2. Wang Lin came out. He must have finished(finish) his work. 3. Mike couldnt have found(find) his bike, for he came to school by bus this m
2、orning. 4. The dust cloud may have cut(cut) off the sunlight. 5. Today is Sunday. You neednt have come(come) to school. 6. He must have been (be)to Beijing, for he knows it very well. 7. He cannot have been (be) to the city. 8. We ought to/ should have reviewed (review) lessons last night, but we we
3、nt to the concert instead. 9. There was a time when people may have felt (feel) awkward about ordering one dish in a restaurant. 10. I saw Professor Li in the supermarket the day before yesterday. No, you couldnt have seen (see) him. I heard that he is still abroad. . 单句改错1. What do you suppose has
4、happened to him? I dont know. He should have got lost. (shouldmay/might)2. Jerry doesnt mind lending you his bike. He couldnt. I have borrowed Marys. (couldntneednt)3. I didnt hear the phone. I should have been asleep. (shouldmust)4. My English-Chinese dictionary has disappeared. Who would have take
5、n it? (wouldcould)5. Great changes must have taken place in the village in the past few years, mustnt they? (mustnthavent)6. He mustnt have watched TV yesterday for I saw him in the lab. (mustntcouldnt)7. Jane didnt come to school yesterday, so she neednt have been ill. (needntmust)8. Who would have
6、 taken away the book I put here yesterday? (wouldcould)9. She is two hours late. What should have happened? (shouldcan)10. There is no sound in the bedroom. Would the two kids have gone to bed? (WouldCan). 阅读理解Biologist Robert Pitman and his colleagues tracked orcas, or killer whales, and humpback w
7、hales off the coast of Western Australia. To research further, the scientists attached a tracker to a female orca, which allowed them to use satellites to monitor her movements. They followed her for six days. During that time, the orca attacked eight young humpback whales. During the seven attacks,
8、 the orca killed the humpback whale calf (幼兽) on three occasions. But the story doesnt end there. Humpback whales themselves are popularly thought to be large but generally, passive creatures. Pitmans study findings may let people think otherwise. When chased by orcas, humpback whales are known to t
9、ry to outswim orcas. They are thought to do this at high speed so that the orcas cant keep up. On some occasions, the humpback whales sought out protection. They swam to shallow water, nearby reefs, or even under the researchers boats. These ways often reduced the attack. But at other times, the hum
10、pback whales decided to stay and fight. As the orcas approached, the mother humpback would sometimes move her calf to her side, or lift it out of the water using her head or flippers. She also blew huge breaths of air to disturb the orcas, and lunged or charged at them, slashing(劈) and slapping her
11、tail and flippers. Perhaps most surprisingly, humpback whales also have adult “escorts(护卫队)” that try to protect calves that are not their own, joining the mother in defending the smaller whale. These escort whales either charged at the orcas, or placed themselves between the attackers and calves, s
12、lashing their tails and flippers. Despite the efforts of the mother whales and escorts, the orcas were more often than not successful in their attacks. But the presence of the escorts did reduce how many times a whale calf was killed. 【文章大意】本文是一篇说明文, 主要讲的是科学家使用科学仪器来观察杀人鲸是如何追杀驼背鲸及后者是如何反击和保护幼小的驼背鲸的。1.
13、 Whats the purpose of the scientists further research? A. To keep a record of whales living habits. B. To observe orcas hunting humpback whales. C. To see what life-or-death battles whales may face. D. To find out the techniques orcas use when hunting. 【解析】选B。细节理解题。根据文章第一段中的“To research further. . .
14、 to use satellites to monitor her movements. They followed her for six days. During that time, the orca attacked eight young humpback whales. . . ”可知, 科学家进行进一步研究的目的是观察杀人鲸追杀驼背鲸的活动。2. Why did the humpback whales swim to shallow water? A. To avoid being attacked. B. To hunt for food. C. To protect thei
15、r young. D. To trick the chasers. 【解析】选A。细节理解题。根据文章第三段中的“On some occasions, the humpback whales sought out protection. They swam to shallow water, nearby reefs, or even under the researchers boats. ”可知, 驼背鲸游至浅水区是出于自身的安全考虑, 为了避免被攻击。3. What is mainly talked about in Paragraph 4? A. Why humpback whales
16、 fall victim to orcas. B. How humpback whales protect their calves. C. The great mother love of humpback whales. D. Smaller humpback whales ways of surviving. 【解析】选B。段落大意题。根据第四段的内容可知, 本段主要讲的是在面对杀人鲸的攻击时, 驼背鲸是如何进行反击来保护自己的幼崽的。4. What does Pitmans study find? A. Orcas are successful in their attacks. B.
17、 Its not easy for orcas to obtain food. C. Humpback whales swim faster than orcas. D. Humpback whales could be active animals. 【解析】选D。推理判断题。第二段提到“Humpback whales themselves are popularly thought to be large but generally, passive creatures. Pitmans study findings may let people think otherwise. ”驼背鲸
18、普遍被认为是大型的但是通常被动的生物, Pitman的研究发现可能会让人不这么认为。下文接着讲了面对杀人鲸的攻击时, 驼背鲸所采取的一些应对方式, 其中包含积极迎击。. 完形填空(2020邯郸高一检测)On March 10, 2019, eight-year-old Tanitoluwa “Tani” Adewumi beat 73 young competitors to win the New York State Chess Championship in his age categorykindergarten to third grade. While the1 is great,
19、 what is even more amazing is that the boy 2learning the game less than a year ago. Tani and his family 3in New York City from Nigeria in 2017. Soon after, Tani started to study at the 4elementary school, P. S. 116, which is near his home. It was here that the young boy was first 5to the chess. 6by
20、the game, the boy begged his mother, Oluwatoyin, to allow him to 7the schools chess club. Considering that the family would be unable to afford the 8, Oluwatoyin emailed chess9Russel Makofsky, who ran the club. To her surprise and 10, Makofsky agreed to charge young Tani nothing. The young boy made
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-389665.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
