分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 8

类型2020-2021学年高中英语 Unit 1 Festivals around the world Section Ⅳ Grammar—情态动词(Ⅰ)课时作业(含解析)新人教版必修3.doc

  • 上传人:a****
  • 文档编号:389813
  • 上传时间:2025-11-29
  • 格式:DOC
  • 页数:8
  • 大小:50KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    2020-2021学年高中英语 Unit Festivals around the world Section Grammar情态动词课时作业含解析新人教版必修3 2020 2021 学年
    资源描述:

    1、课时作业(四)Unit 1Festivals around the worldSection Grammar 情态动词()(本栏目内容,在学生用书中以独立形式分册装订!).用适当的情态动词填空1I have no idea.The manager _ allow you to take charge of the project.答案:may2When I was in London,I _ visit places of interest on weekends.答案:would3He is a native speaker of Japanese,so he _ communicate w

    2、ith them in Japanese freely.答案:can4My father proudly said that I _ speak at the age of ten months.答案:could5On winter evenings of those days,we _ sit around the fire and chat happily.答案:would6I parked my bike behind the building,but now it is gone.It _ have been stolen.答案:must7You _ leave the little

    3、boy alone at home.He is too young.答案:must not8Examinees _ remain in their seats until all the papers have been collected.答案:shall9Time is enough,so you _ do the task step by step.答案:must10At this time of year,it _ be very cold here sometimes.答案:can.阅读理解Living abroad brings many challenges.One of the

    4、m is looking for the best way to get used to a new culture while not losing your identity.In this process I have noticed that its very positive to be in touch with expats,especially with expats from your own country.Why?Read on.I have been in Germany for one year and I have had many experiences.Some

    5、 of them were more positive than others.But when unexpected things happened,it was nice to meet with other Colombians to listen to their experiences.Through this exchange,I have realized that others have felt the same,and that I am not the only one who has had difficulties.I also believe that they,t

    6、oo,have taken something from my experience.Colombians are really friendly and usually dont have any problems with meeting new people.This has helped me to increase my social network quickly.When I arrived in Germany,I had two Colombian friends here,and I have kept in touch with one of them who helpe

    7、d me to meet other people,not only Colombians.Most likely,if you are a foreigner in Germany,your native language is not German.This is the way it is in my case.My native language is Spanish and I really enjoy speaking it.But its even better when I can share my opinions,thoughts,and worries with othe

    8、r expats,or when I can talk about topics which would not seem interesting to local Germans.Besides,its possible to use lines and jokes that only those who come from the same country or the same corner of the world can understand.I like social networks and since I arrived in Germany,I have been conne

    9、cted with other expats through Facebook,Twitter and Instagram.On these social networks,I can communicate with others and share my experiences.Meanwhile,I also find interesting information that I dont usually get in other forms of media,such as information about jobs,flats,language courses,offers of

    10、Colombian products and events which are not in the local newspapers.语篇解读在国外居住,通过跟来自同一个国家的人交流可以让在国外的生活变得更好。1. Who are most probably expats?APeople who face many challenges.BPeople who have lost their identities.CPeople who love trying different cultures.DPeople who have moved to another country.解析: 推

    11、理判断题。根据第一段的“Living abroad brings many challenges.”以及“.I have noticed that its very positive to be in touch with expats,especially with expats from your own country.”可推测,expats是指移民国外的人。答案:D2. Why did the author exchange experiences with other Colombians?ATo get positive experiences.BTo avoid difficul

    12、ties he may face.CTo feel relieved after knowing their difficulties.DTo say something nice to make them feel good.解析: 推理判断题。根据第二段的“Through this exchange,I have realized that others have felt the same,and that I am not the only one who has had difficulties.”可知,作者是想通过别人的困难经历找安慰。答案:C3What does the auth

    13、or want to show by mentioning his Colombian friend?AColombians are really friendly.BOther expats can help you make friends.CIts very important to meet new people.DThere are ways to increase social network quickly.解析:细节理解题。根据第三段的“I have kept in touch with one of them who helped me to meet other peopl

    14、e.”可知,作者是想表明别的移民可以帮助你结识朋友。答案:B4What is the benefit of keeping in touch with expats according to Paragraph 4?AYou can learn a new language.BYou can play jokes on each other.CYou can use your own language.DYou can share opinions with others.解析:细节理解题。根据第四段的内容可知,作者认为和来自同一国家的侨人保持联系会让你在异国他乡使用本国的语言交流和沟通更加畅

    15、通。答案:C.完形填空A long time ago,I was in a rush to get the Air Canada flight home on a Friday evening after a business trip.I was seated beside a rather_1_man in a long coat and a hat.He had his face_2_by a newspaper.A young shy passenger_3_him and asked for an autograph (亲笔签名)He provided it_4_and then c

    16、ontinued getting his face beneath the newspaper and saying_5_.This lasted for minutes until the plane was filled and then he put the_6_down.I turned to look and_7_that the gentleman was Donald Sutherland,a famous Canadian_8_.Seeing him,I decided to make a_9_about him.Then I said,“_10_youre trying to

    17、 be unknown,you should have done a rather poor job.”No answer.I had to_11_to look out of the window,thinking,“Well,this is going to be a long and_12_flight”When I heard him clear his throat,I turned back and saw his eyes fixed on mine.“Were you_13_that I am a bad actor?”he said with a smile.“No.no.”

    18、 I stammered (结结巴巴地说)“Im going to_14_the great doctor Norman Bethune in Montreal this time.Well,just now I was_15_how to act the role out and trying to practice his words.” Then he laughed,and I laughed,too.In fact,Sutherland is a very_16_and talkative man.Although we didnt_17_lifelong friends,we di

    19、d have a fairly pleasant threehour_18_on the plane.He and I_19_a common love for the Montreal Expos (博览会) and a lot of other interesting_20_,which I will never forget.语篇解读本文是一篇记叙文。作者讲述了自己曾经在飞机上偶遇著名的加拿大电影明星并与他愉快交谈的故事。1A.reliable BresponsibleCfashionable Dknowledgeable解析:根据“in a long coat and a hat”及后

    20、文提到他是演员的语境可知,这个人应该很时尚(fashionable)。答案:C2A.hurt BcoveredCwiped Dprotected解析:根据语境可知,他是用报纸盖住(covered)自己的脸。答案:B3A.sent for Bsearched forCgot close to Dkept up with解析:根据“asked for an autograph”可知,一位年轻害羞的乘客走近(got close to)他,找他签名。答案:C4A.quickly BfinallyCseriously Dnervously解析:根据“continued getting his face

    21、beneath the newspaper”及后文内容可知,他要忙自己的事,所以很快地(quickly)签了名。答案:A5. Anothing BanythingCeverything Dsomething解析:根据后文的“trying to practice his words”可知,他把脸埋在报纸下练习台词,所以应该是嘴里说着什么(something)。答案:D6A.hat BcoatCglasses Dnewspaper解析:根据语境可知,他之前拿着报纸,现在应该是把报纸(newspaper)放下了。答案:D7A.admitted BguessedCrealized Dannounced

    22、解析:根据“the gentleman was Donald Sutherland”可知,作者朝那人一看,意识到(realized)他就是唐纳德萨瑟兰。答案:C8A.poet BactorCpainter Ddirector解析:根据后文的“.I am a bad actor?”及后文他说自己扮演白求恩的语境可知,他是一个著名的演员(actor)。答案:B9A.joke BplanCwish Ddecision解析:根据后文作者说的话可知,作者是想跟那位演员开个玩笑(joke)。答案:A10A.If BOnceCAfter DAlthough解析:作者幽默地说:“如果(If)你不想出名,你应该

    23、表现得更差些。”答案:A11A.give in Bcalm downCturn away Dlook around解析:根据上文的No answer及后文的to look out of the window可知,那位演员没有搭腔,作者只好转过身去(turn away)看着窗外。答案:C12A.boring BexcitingCrelaxing Dconfusing解析:根据语境可知,那位演员没有理睬作者的玩笑,作者心想,这趟行程肯定会漫长而乏味(boring)。答案:A13A.predicting BsuggestingCimagining Dexplaining解析:根据语境可知,那位演员是

    24、问作者:“你是在暗示(suggesting)我是个差劲的演员吗?”答案:B14A.visit BplayCthank Drecord解析:根据后文的“how to act the role out and trying to practice his words”可知,那位演员此行要去扮演(play)白求恩这个角色。答案:B15A.showing BdiscussingCteaching Dconsidering解析:根据语境可知,那位演员说自己刚才是在考虑(considering)如何演好这个角色。答案:D16A.friendly BoutstandingCconsiderate Dinde

    25、pendent解析:根据上文内容可知,一开始作者尝试与那位演员交流却碰了壁,作者应该会觉得那位演员不好相处,但现在作者发现他其实很友好(friendly)。答案:A17A.meet Bmention Cwelcome Dbecome解析:根据语境可知,作者说尽管他与那位演员没有成为(become)长期的朋友,但他们的确有三个小时愉快的交谈。答案:D18A.game BrestCchat Dinterview解析:根据语境可知,作者说尽管他与那位演员没有成为长期的朋友,但他们的确有三个小时愉快的交谈(chat)。答案:C19A.expected BdescribedCpraised Dshare

    26、d解析:根据语境可知,作者与那位演员都喜欢(shared)Montreal博览会。答案:D20A.songs BtopicsCsecrets Dmemories解析:作者与那位演员还一同交流了其它有趣的话题(topics),这些他永远不会忘记。答案:B.语法填空Riding a bicycle 1._(be) great exercise.Depending on how fast you ride,you could 2._(easy) burn 700 to 1,000 calories (卡路里) in an hour.It helps relax the muscles in your

    27、 lower body.Cycling is gentle on the joints (关节),3._makes it a good choice for people who suffer from arthritis (a disease that causes pain in one or more joints of the body)If you decide to get started,dont try to do too much too soon.4._(start) with short rides of 10 miles or so on mostly flat roa

    28、ds without a lot of traffic.When it becomes easy,you can add five miles or so.Youll want to avoid big 5._(hill) when youre cycling,but they can be an 6._(interest) challenge (挑战) if you hope to get in better shape.Even if it didnt do anything for your health,riding a bicycle would still be a great w

    29、ay 7._(get) around.Bicycles dont cause 8._(pollute),and they let you see the neighborhood or the countryside 9._a slow speed without a car window getting in the way.Finally,riding for exercise 10._jumping on the bike for fun will just become a habit,and you wont even give much thought to the fact th

    30、at youre exercising.语篇解读本文是说明文。文章介绍了骑自行车的种种好处。1解析:考查主谓一致。单个动词ing形式短语作主语,谓语动词用单数,又因为设空处所在句描述的是客观情况,应用一般现在时,故填is。答案:is2解析:考查副词。设空处作状语修饰谓语动词burn,表示“容易地”,故填副词easily。答案:easily3解析:考查关系代词。设空处引导非限制性定语从句,指代前面整个主句,且在从句中作主语,故填which。答案:which4解析:考查祈使句。设空处所在句是祈使句,应用动词原形,故填Start。答案:Start5解析:考查名词复数。设空处作宾语,表示“山”,hil

    31、l是可数名词,且此处表示泛指,故填hills。but后面的they也是提示。答案:hills6解析:考查形容词作定语的用法。设空处作定语修饰名词challenge,表示“有意思的”,故填形容词interesting。答案:interesting7解析:考查不定式作定语的用法。way后常跟不定式作定语,表示“的方式”。答案:to get8解析:考查名词。设空处作宾语,表示“污染”,故填名词pollution。pollution是不可数名词,无复数形式。答案:pollution9解析:考查介词。at a slow speed意为“以缓慢的速度”。答案:at10解析:考查连词。设空处所在句意为“最终,骑车锻炼或者骑车只是为了好玩都会变成一种习惯”,故填or。答案:or

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:2020-2021学年高中英语 Unit 1 Festivals around the world Section Ⅳ Grammar—情态动词(Ⅰ)课时作业(含解析)新人教版必修3.doc
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-389813.html
    相关资源 更多
  • 四年级上册英语课件-《Unit 9 It’s one hundred》|湘少版(三起) (共11张PPT).ppt四年级上册英语课件-《Unit 9 It’s one hundred》|湘少版(三起) (共11张PPT).ppt
  • 2022高考英语复习:高考英语词汇400题及详解(三).docx2022高考英语复习:高考英语词汇400题及详解(三).docx
  • 四年级上册英语课件-《Unit 9 It’s one hundred》|湘少版(三起) (共18张PPT).ppt四年级上册英语课件-《Unit 9 It’s one hundred》|湘少版(三起) (共18张PPT).ppt
  • 2022高考英语复习:高考英语词汇400题及详解(七).docx2022高考英语复习:高考英语词汇400题及详解(七).docx
  • 四年级上册英语课件-《Unit 8 She wears a white and black sweater》|湘少版(三起) (共8张PPT).ppt四年级上册英语课件-《Unit 8 She wears a white and black sweater》|湘少版(三起) (共8张PPT).ppt
  • 2022高考英语复习:高考英语词汇400题及详解(一).docx2022高考英语复习:高考英语词汇400题及详解(一).docx
  • 四年级上册英语课件-《Unit 8 She wears a white and black sweater》|湘少版(三起) (共24张PPT).ppt四年级上册英语课件-《Unit 8 She wears a white and black sweater》|湘少版(三起) (共24张PPT).ppt
  • 2022高考英语备考:易错题典型题详解(四).docx2022高考英语备考:易错题典型题详解(四).docx
  • 2022高考英语备考:易错题典型题详解(五).docx2022高考英语备考:易错题典型题详解(五).docx
  • 2022高考英语备考:易错题典型题详解(二).docx2022高考英语备考:易错题典型题详解(二).docx
  • 2022高考英语备考:易错题典型题详解(三).docx2022高考英语备考:易错题典型题详解(三).docx
  • 四年级上册英语课件-《Unit 8 Dolls》|译林版(三起) (共8张PPT).ppt四年级上册英语课件-《Unit 8 Dolls》|译林版(三起) (共8张PPT).ppt
  • 2022高考英语备考:易错题典型题详解(一).docx2022高考英语备考:易错题典型题详解(一).docx
  • 四年级上册英语课件-《Unit 8 Dolls》|译林版(三起)(共8张PPT).ppt四年级上册英语课件-《Unit 8 Dolls》|译林版(三起)(共8张PPT).ppt
  • 2020-2021学年英语人教版必修3课件:UNIT 2 SECTION Ⅱ LEARNING ABOUT LANGUAGE AND USING LANGUAGE .ppt2020-2021学年英语人教版必修3课件:UNIT 2 SECTION Ⅱ LEARNING ABOUT LANGUAGE AND USING LANGUAGE .ppt
  • 四年级上册英语课件-《Unit 7 Whose is this》|湘少版(三起)(共12张PPT).ppt四年级上册英语课件-《Unit 7 Whose is this》|湘少版(三起)(共12张PPT).ppt
  • 2020-2021学年英语人教版必修3课件:UNIT 1 FESTIVALS AROUND THE WORLD 写作技巧点拨 .ppt2020-2021学年英语人教版必修3课件:UNIT 1 FESTIVALS AROUND THE WORLD 写作技巧点拨 .ppt
  • 四年级上册英语课件-《Unit 7 How much》|译林版(三起)(共20张PPT).ppt四年级上册英语课件-《Unit 7 How much》|译林版(三起)(共20张PPT).ppt
  • 四年级上册英语课件-《Unit 7 How much》|译林版(三起) (共13张PPT).ppt四年级上册英语课件-《Unit 7 How much》|译林版(三起) (共13张PPT).ppt
  • 2020-2021学年英语人教版必修3素养作业:UNIT 5 WARMING UP & READING WORD版含解析.doc2020-2021学年英语人教版必修3素养作业:UNIT 5 WARMING UP & READING WORD版含解析.doc
  • 四年级上册英语课件-《Unit 7 How much》|译林版(三起)(共52张PPT).ppt四年级上册英语课件-《Unit 7 How much》|译林版(三起)(共52张PPT).ppt
  • 四年级上册英语课件-《Unit 7 How much》|译林版(三起) (共38张PPT).ppt四年级上册英语课件-《Unit 7 How much》|译林版(三起) (共38张PPT).ppt
  • 2020-2021学年英语人教版必修3学案:UNIT 1 LEARNING ABOUT LANGUAGE WORD版含解析.doc2020-2021学年英语人教版必修3学案:UNIT 1 LEARNING ABOUT LANGUAGE WORD版含解析.doc
  • 四年级上册英语课件-《Unit 7 How much》|译林版(三起)(共21张PPT).ppt四年级上册英语课件-《Unit 7 How much》|译林版(三起)(共21张PPT).ppt
  • 2020-2021学年英语人教版必修3同步课件:单元素养提升 UNIT 3 A TASTE OF ENGLISH HUMOUR .ppt2020-2021学年英语人教版必修3同步课件:单元素养提升 UNIT 3 A TASTE OF ENGLISH HUMOUR .ppt
  • 四年级上册英语课件-《Unit 6 Turn right》|湘少版(三起)(共24张PPT).ppt四年级上册英语课件-《Unit 6 Turn right》|湘少版(三起)(共24张PPT).ppt
  • 四年级上册英语课件-《Unit 6 Turn right》|湘少版(三起) (共20张PPT).ppt四年级上册英语课件-《Unit 6 Turn right》|湘少版(三起) (共20张PPT).ppt
  • 2020-2021学年英语人教版必修2课时作业:UNIT 1 CULTURAL RELICS 4 WORD版含解析.doc2020-2021学年英语人教版必修2课时作业:UNIT 1 CULTURAL RELICS 4 WORD版含解析.doc
  • 2022高考英语北师大版一轮总复习课件:专题十一 特殊句式 .pptx2022高考英语北师大版一轮总复习课件:专题十一 特殊句式 .pptx
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1