2020秋高中英语 Unit 2 Poems Section 1训练与检测(含解析)新人教版选修6.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
6 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020秋高中英语 Unit Poems Section 1训练与检测含解析新人教版选修6 2020 高中英语 训练 检测 解析 新人 选修
- 资源描述:
-
1、Unit 2Section .完形填空A Writing Kind of Day: Poems for Young Poets by Ralph Fletcher is an unusual book.On one hand, it is an_1.C_collection of poems written in the_2.D_of a boy in middle school who enjoys writing_3.B_.On the other hand, it is a book of poetry for teens about the creative process of wr
2、iting poetry.While the book can be_4.B_just as an interesting book of poetry, it also provides a lot of information and inspiration that will be helpful to young_5.A_.Fletchers poems about writing show the boys great_6.D_in writing, his_7.A_of words, and his constant search for ideas.In the poem, “P
3、oetry Recipe”, the boy writes about trying to write a poem using the_8.B_, suggested by his friend and finding that it doesnt_9.A_for him; he needs his own ingredients.A Writing Kind of Day is_10.C_for young teens who enjoy reading poetry or who want to write poetry.It_11.D_a lot of things, such as
4、homework, interpersonal relationships, tests, which middle schoolers deal with.And it would be an excellent_12.C_to use in a middle school language arts classroom to show how_13.D_poetry can be reached.Finally, middle school boys who are_14.B_readers might enjoy reading it because the book is far sh
5、orter than a_15.A_novel.文章大意:本文介绍由年轻诗人Ralph Fletcher所写的诗集A Writing Kind of Day。1Asurprising Bexciting Cinteresting Ddespairing解析:根据第二段首句“While the book can be enjoyed just as an interesting book of poetry”可知答案选C。2Arhyme Bcharacter Cemotion Dvoice解析:此处in the voice of意为“以声音/名义”。3Arhyme Bpoetry CnovelD
6、story解析:根据空后“On the other hand, it is a book of poetry for teens about the creative process of writing poetry.”可知选B。4Atransformed Benjoyed Ctranslated Drepeated解析:句意:虽然这本书可以作为一本有趣的诗集来欣赏,但它也提供了许多对年轻诗人有用的信息和灵感。此处enjoy意为“欣赏”。5Apoets BfoundersCsponsors Dscholars解析:根据下一段首句“for young teens who enjoy readi
7、ng poetry or who want to write poetry”可知,此处young poet指的是想学习写诗歌的青少年。故选A适合。6Aload Bpride Cfreedom Dinterest解析:根据空前的“Fletchers poems about writing show the boys great”可知Fletcher是个孩子就能够写出一本诗集,由此推断他对写作很有兴趣。故选D合适。7Alove Bcontradiction Chate Dpattern解析:根据前面的“Fletchers poems about writing show the boys grea
8、t_6_in writing”可知,既然Fletcher对写诗充满兴趣,那么他对文字肯定是热爱的。故答案选A合适。8Abranch Brecipe CruleDrhythm解析:根据前面的“In the poem, Poetry Recipe”可知选B。属于原词复现。9Awork Bmean Cawait Dsearch解析:根据空后“he needs his own ingredients”可知,Fletcher的朋友推荐给他的写诗的方式(write a poem using the recipe)对他(Fletcher)没用。表“对没作用/无效”常用it doesnt work for s
9、b.表达。10Aflexible Bendless CsuitableDunforgettable解析:根据空后的“who enjoy reading poetry or who want to write poetry”可知选C。11Acompletes Bdivides Crecognizes Dmentions解析:由空后的“such as homework, interpersonal relationships, tests”等可知,A Writing Kind of Day这本书提到了很多东西。故选D。12Aobject Bmodel CbookDphrase解析:根据空前“And
10、 it would be an excellent”中的it指代的是A Writing Kind of Day这本书。13Abarely Bappropriately Cendlessly Deasily解析:根据空前和空后的信息可知,只有答案D才符合前后语境逻辑。14Aperfect Breluctant CsuperDdevoted解析:斟酌四个选项,B项reluctant与readers构成reluctant readers意为“不愿读书者”,与后面的“enjoy reading it”构成结果,because后是原因。15Atraditional Bmoving Cappropriat
11、e Dconcrete解析:整个句子句意:最后,学校里不愿读书的孩子们可能会喜爱读它,因为这本书比传统的小说要短得多。斟酌此题的四个选项,选A最符合语境。.阅读理解ANo poem should ever be discussed or analyzed, until it has been read aloud by someone, teacher or student.Better still, perhaps, is the practice of reading it twice, once at the beginning of the discussion and once at
12、 the end.All discussions of poetry are, in fact, preparations for reading it aloud, and the reading of the poem is, finally, the most telling “interpretation” of it, suggesting tone, rhythm, and meaning all at once.Hearing a poet read the work in his or her own voice, on records or on films, is obvi
13、ously a special reward.But even those aids to teaching cannot replace the student and the teacher reading it or, best of all, reciting it.I have come to think, in fact, that time spent reading a poem aloud is much more important than analyzing it, if there isnt time for both.I think one of our goals
14、 as teachers of English is to have students love poetry.Poetry is a criticism of life, and a heightening (提升) of life.It is an approach to the truth of feeling, and it can save your life.I am not saying that every English teacher must teach poetry.Those who dont like it should not be forced to put t
15、hat dislike on anyone else.But those who do teach poetry must keep in mind a few things about its essential nature, about its sound as well as its sense, and they must make room in the classroom for hearing poetry as well as thinking about it.文章大意:本文主要强调了朗读有利于对诗的理解。1To have a better understanding of
16、 a poem, one should _D_.Adiscuss it with othersBanalyze it by oneselfCcopy it down in a notebookDpractice reading it aloud解析:细节理解题。文章第一段的前两句给出了答案,说明读诗的重要性。2According to the writer, one of the purposes of teaching English is to get students _B_.Ato understand life Bto enjoy poetryCto become teachers
17、Dto become poets解析:细节理解题。由第二段中的“I think one of our goals as teachers of English is to have students love poetry.”可以推知答案。3What does the last sentence in the third paragraph imply?_A_AMore stress was laid on the understanding of poetry in the past.BPoetry is more important than any other subject.COne
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-390200.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
五年级上册语文课件-4.12.藏北草原 鄂教版 (共34张PPT).ppt
