2020-2021学年新教材高中英语 题型强化练习(含解析)新人教版选择性必修第一册.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
3 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020-2021学年新教材高中英语 题型强化练习含解析新人教版选择性必修第一册 2020 2021 学年 新教材 高中英语 题型 强化 练习 解析 新人 选择性 必修 一册
- 资源描述:
-
1、题型强化练习.阅读理解AThe idea came to him when he least expected it. Alvin Irby was at a barbershop when he saw one of his former students sitting in the shop with a bored look on his face. That was when Irby realized that by pairing barbershops and books, he might be able to inspire young black boys to read
2、.Irby, a former kindergarten and first grade teacher, knows how important it is for young children to read. He also knows that young black boys in particular often dont have adult male role models who inspire them to read.Thats where the barbershops come in.Irby launched Barbershop Books as a way to
3、 not just get books into the hands of young black boys, but also create community reading spaces in a place where kids go frequently. Since its launch in 2013, the program has created kidfriendly reading spaces in 50 barbershops in 12 states throughout the United States.“Our belief is that if we can
4、 create positive reading experiences early and often for young black boys, then they will choose to read for fun because they will identify themselves as readers,” Irby noted, adding. “This is really what Barbershop Books is about, getting young black boys to say three words: Im a reader.”Irbys idea
5、 is catching on, and it will continue to spread thanks in part to the National Book Foundation. Barbershop Books recently won the organizations 2017 Innovations in the Reading prize, which is given to programs that use reading to make a social impact. The award comes with a 10,000 prize. Irby plans
6、to use the prize money to bring Barbershop Books to more communities and to offer training programs for barbers so that they can create their own community reading spaces.本篇文章讲述的是一位之前教过幼儿园和一年级的老师在理发时产生灵感,为黑人男孩创立“理发馆阅读空间”,鼓励他们寻找良好阅读体验的故事。1What do we know about Alvin Irby?AHe was the owner of a barber
7、shop.BHe once taught in a school.CHe was a young black man.DHe was a role model for boys.答案:B解析:细节理解题。从文章第二段“Irby, a former kindergarten and first grade teacher, knows how important it is for young children to read.”可以得知,他以前是一位幼儿园和一年级的老师,因此选B。2How does Barbershop Books help young black children?AIt
8、offers free reading courses.BIt raises money to buy children books.CIt offers children reading spaces and fun.DIt invites volunteers to help children read.答案:C解析:细节理解题。从第四段的“as a way to not.the program has created kidfriendly reading spaces in 50 barbershops”和第五段的“if we can create positive reading e
9、xperiences early and often for young black boys, then they will choose to read for fun”可以得知,这个项目不仅给孩子们提供书,更重要的是给他们提供阅读空间和积极的阅读体验,因此选C。3What does Irby plan to do with his prize money?ATrain barbers to be interested in the program.BBuy more books for the program.CSet up a reading foundation.DPromote r
10、eading awareness nationwide.答案:A解析:细节理解题。从最后一段中的“Irby plans to use the prize money to bring Barbershop Books to more communities and to offer training programs for barbers”可以得知,Irby将把奖金用来培训理发师,因此选A。4What can be a suitable title for the text?AReading while having your hair cutBFinding male role model
11、sCGiving the prize money back to the communityDInspiring black boys to read答案:D解析:标题判断题。从第一段以及最后一段可以得知,本文重点讲述的是Irby得到灵感,创立Barbershop Books来鼓励黑人男孩读书的故事,因此选D项。BI have traveled to many placesthe jungles where the water is unsafe; places with the wildest animals. Friends always ask why I,a middleaged wo
12、man with no athletic talent,go to such places. I never know how to answerJust I want to put my toes in the mud of adventure.I stopped traveling nine years ago after I suffered a stroke (中风)caused by a disease, APS. To prevent another stroke, my doctors told me that traveling to remote places without
13、 medical help would be risky. A slip on a damp temple step,even a slight traffic accident,would no longer be mere annoyances.My return to travel after my stroke came in baby stepsa feast in Texas; a visit to my mom in Virginia. They all came back,the freedom,the excitement and the fresh air.The firs
14、t real test of my travel courage came nine months after my stroke when I joined my husband in visiting China. After we had toured a temple, Jack wanted to ride down on a toboggan (平底雪橇)Before the stroke it would have seemed like fun for me. But now I stepped back. I feared. My mind screamed warnings
15、 of a fall or a crash. Then gathering confidence from nowhere,I lowered myself and took the flying toboggan ride,which marked my adventure travels coming back. Since then, Ive dared to take challenges and have challenged many places.But I watch my medicine like an eagle. I get my blood tested. I wei
16、gh the risks. Then, if I decide its okay, like that toboggan ride down the mountain, I just jump in, let go and enjoy the ride. I think I travel for hoping to broaden my world and keep me connected with friends and families. Most of all,saying “yes” to travel is related to my APS. If I let myself be
17、 afraid to travel,then my APS will win.本文属于记叙文,讲述作者因为中风暂停了旅行,但是后来又重新拾起了对探索的热情的故事。5How do the authors friends react to her adventures?A. They try to stop her. B. They dont understand her.C. They admire her. D. They are inspired.答案:B解析:推理判断题。根据第一段Friends always ask why I,a middleaged woman with no ath
18、letic talent,go to such places.可知,朋友们会好奇,为什么作者作为一个中年妇女,没有体育天赋,要去那些地方。由此推断,朋友们对作者的行为不理解,故选B。6What do we know about the authors return to travel?AShe followed her doctors advice.BShe gradually overcame challenges.CShe was encouraged by her husband.DShe got more enthusiastic about toboggan.答案:B解析:推理判断题
19、。根据第三段My return to travel after my stroke came in baby steps以及第四段The first real test of my travel courage came nine months after my stroke when I joined my husband in visiting China.可知,中风之后,作者重新开始旅行都是慢慢开始的,而中风九个月之后,重新拾起对旅行的热爱则是与丈夫一起去中国开始的,故可知,作者重新旅行是逐渐的,一步一步的,故选B。7What does the visit in China mean t
20、o the author?AA turning point. BA fun experience.CA health alarm.DA lifeanddeath test.答案:A解析:推理判断题。根据第四段Since then, Ive dared to take challenges and have challenged many places.可知,从那时开始,作者敢去接受挑战,并且去挑战很多地方,故可知,中国一行对于作者来说就是一个转折点,故选A。8Whats the main reason for the author to continue her adventures now?
21、ATo relax herself.BTo broaden her mind.CTo keep herself connected.DTo fight her disease.答案:D解析:推理判断题。根据最后一段Most of all,saying “yes” to travel is related to my APS. If I let myself be afraid to travel,then my APS will win.可知,大多数时候,旅行对我来说与我的APS疾病有关,如果我害怕旅行的话,我的疾病就会战胜我,故可知,作者旅行是为了与疾病做斗争,故选D。CMost of th
22、e worlds progress is made by the few pioneers who break barriers,reach new distances,and find a new path. They are the few brave enough to believe in the seemingly impossible and dedicate themselves to make it possible. Once they do this,they open the gates for others to follow. A powerful demonstra
23、tion of this is Roger Bannister,who in 1954,broke the fourminute mile barrier with a record of 3 minutes,59.4 seconds. Before Bannister succeeded,the prospect was considered not only dangerous but impossible. But Bannister did not limit himself by this way of thinking; he developed within himself a
24、certainty that it was achievable; even though there was no evidence to suggest it. In fact,there was a lot of evidence to suggest it wasnt achievable. But his belief to the contrary allowed him to train for years to his end goal. On 6 May,1954,Bannisters remarkable achievement created a new wisdom.
25、Just 24 days later,the barrier was broken again and in the last 50 years,more than 1,000 other runners have achieved the feat.It was not that these runners had enhanced physical qualities from the runners who had tried and failed before them,but that they had enhanced psychological qualities. They h
26、ad proof of the possible. Sometimes we do need to see it to believe it. But if we are limited to stories of problems and failures,it can be difficult to see beyond them. Those people who achieve extraordinary things do not accept the current standards; they break the barriers of “what is” and push b
27、eyond them to “what could be”: It is through learning from those who force progress into existence that we too can realize our own potentialsto be a powerful force for good. 本文属于说明文,作者通过这篇文章主要向我们描述了世界上大部分的进步都是由少数几个开拓者取得的,他们打破了障碍,到达了新的距离,找到了一条新的道路。9.What does the underlined word “this” refer to in Pa
28、ragraph 2?AFinding a new path. BBeing a pioneer. CThe worlds progress.DThe 4minute mile barrier. 答案:B解析:代词指代题。根据A powerful demonstration of this (这个的有利的示范)可知,画线词this指的是第一段的内容。第一段主要讲了先锋。故选B。 10What do we know about Roger Bannister? AHe wanted others to follow him. BHe made a breakthrough in running.
29、CHe received support from his family. DHe collected evidence to support himself. 答案:B解析:细节理解题。根据文章第二段A powerful demonstration of this is Roger Bannister,who in 1954,broke the fourminute mile barrier with a record of 3 minutes,59.4 seconds.可知,1954年,罗杰班尼斯特(Roger Bannister)以3分59.4秒的成绩打破了4分钟的障碍。所以罗杰班尼斯特
30、在跑步方面取得了突破,故选B。11Why are “other runners” mentioned in Paragraph 3?ATo show the bravery of other runners. BTo confirm the significance of pioneers. CTo illustrate the power of following others. DTo state the importance of physical qualities. 答案:B解析:细节理解题。根据文章第三段It was not that these runners had enhan
31、ced physical qualities from the runners who had tried and failed before them,but that they had enhanced psychological qualities.(并不是因为这些跑步者较他们之前尝试过和失败过的选手而言提高了身体素质,而是他们提高了心理素质)可知第3段提到“其他跑步者”是为了证实先驱的重要性,故选B。12What does the author advise the readers to do in the last paragraph?AIgnore the barriers. BL
32、earn from failures. CFulfill the potentials. DAccept the existing standards.答案:C解析:细节理解题。根据文章最后一段It is through learning from those who force progress into existence that we too can realize our own potentialsto be a powerful force for good.(通过向那些推动进步的人学习,我们也能实现自己的潜能成为一股强大的力量。)可知在最后一段中,作者建议读者充分发挥潜力,故选
33、C。.七选五AThe next time youre online, think about what you share with others. Do you forward pictures or videos of your friends from your phone? Do you have a profile on a social network, or a blog?_1_about yourself,your family,and your friendswhen youre online. Before you do,keep in mind: Your online
34、actions can have realworld consequences. The pictures you post and the words you write can affect the people in your life. Think before you post and share. What you post could have a bigger “audience” than you think._2_, its impossible to completely control who will see your social networking profil
35、e,pictures,videos,or texts. Before you click “send”, think about how you will feel if your family,teachers,coaches,or neighbors find it. Once you post information online,you cant take it back. You may think that youve deleted a comment or a picture from a siteor that you will delete it later._3_. _4
36、_. Online photo albums are great for storing and sharing pictures. Its so easy to snap a shot and upload it instantly._5_,stop and think about your own privacyand other peoples.It can be embarrassing,unfair, and even unsafe to send or post photos and videos without getting permission from the people
37、 in them. AEven if you use privacy settings BIf you say yes,you are onlineaction fans CBefore you share photos and videos online DYou should never tell others of your privacy settings EYou have tons of opportunities to share all kinds of information FBut it may still be online or saved on someone el
38、ses computer GGet someones okay before you share photos or videos theyre in文章介绍了社交网络或博客上发布的图片和你写的文字会影响生活中的人,在发布和分享之前要认真地想一想。1E解析:根据后文about yourself,your family,and your friendswhen youre online.可知关于你自己、你的家人和你的朋友。E项You have tons of opportunities to share all kinds of information(当你上网时,你有很多机会分享各种各样的信息
39、)符合文意,故选E。2A解析:根据后文its impossible to completely control who will see your social networking profile,pictures,videos,or texts.可知不可能完全控制谁会看到你的社交网络档案、图片、视频或文本。A项Even if you use privacy settings(即使使用隐私设置)符合文意,故选A。3F解析:根据前文Once you post information online,you cant take it back. You may think that youve d
40、eleted a comment or a picture from a siteor that you will delete it later.可知一旦你在网上发布了信息,你就不能撤回它了。你可能认为你已经从一个网站上删除了一条评论或一张图片,或者你以后会删除它。F项But it may still be online or saved on someone elses computer(但它可能仍然在线或保存在其他人的计算机上)符合文意,故选F。 4G解析:根据后文Online photo albums are great for storing and sharing pictures
41、. Its so easy to snap a shot and upload it instantly.可知在线相册非常适合存储和共享图片,拍摄照片并立即上传非常容易。G项Get someones okay before you share photos or videos theyre in(在你分享照片或视频之前,先要征得当事人的同意)符合文意,故选G。5C解析:根据后文stop and think about your own privacyand other peoples.可知停下来想想你自己和别人的隐私。C项:Before you share photos and videos
42、online(在你在线分享照片和视频之前)符合文意,故选C。BHow can we keep safe personal information on our computers or cellphones? _1_View emails with a careful eyeIts best to view all emails with care. Hackers (黑客) can make emails look like real company emails. _2_ Its best to search for the original source of the informati
43、on, and try to find the direct link from the site instead of using the link provided in the email.Use twofactor authentication (双重认证)Twofactor authentication adds a second level of safety to an account. _3_ Its a safety option that requires a password as well as an additional piece of information on
44、ly the user would know.Update apps and operating systems_4_ While these updates may appear to only change the way your phones software looks, they often come with safety improvements. There may be a bug (软件漏洞). Those bugs are discovered by cell providers or smartphone makers, so its a good idea to u
45、pgrade them._5_Its no surprise that changing your password has always been a basic form of protection. But what we pick as passwords and how we manage them are important. First, passwords should never include your personal information. So stay away from names and birthdates. Ideally, passwords are a
46、 combination of lowercase (小写) and uppercase (大写) letters and random characters. It could be a strong, long password that doesnt have any personal information, making it harder to remember.AManage passwords safety.BHere are some steps to make it.CIt can trick readers into clicking on dangerous links
47、.DOften users are unwilling to update their mobile devices.ECombine your personal information with random figures.FHere are some ways to create your online personal passwords.GDo it if theres an option for your email, banking site or social media site.本文介绍了一些方法让你安全地把个人信息保存在电脑或手机上。1B解析:此空位于第一段的末尾,它起着
48、承上启下的作用。上句:我们如何保持安全的个人信息在我们的电脑或手机上呢?空格下文介绍了一些方法,由此可知,此处是有一些方法,故选B。2C解析:上文:黑客可以使邮件看起来像真正的公司电子邮件。下文:最好是搜索原始的信息来源,并尝试从网站上找到直接链接,而不是使用电子邮件中提供的链接。由此可知,它可以让读者点击进入危险链接。此处it指的是邮件,故选C。3G解析:上句:双重认证增添又一个安全级别到账户上。下句:这是一个需要密码和一个只有用户才知道的信息的安全选项。由此可知,如果你的电子邮件、银行网站或社交媒体网站有该选项,那就这么做。故选G。4D解析:本段标题:更新软件和操作系统。下文:虽然这些更新
49、可能只会改变手机软件的外观,但它们通常会带来安全方面的改进。由此可知,通常用户不愿意升级他们的移动设备。故选D。5A解析:本空是小标题。本段第一句:更改密码一直是一种基本的保护方式。由此可知本段讲的是关于管理密码的安全,故选A。CA dogs mind is only equal to that of a twoyearold baby. _1_ Therefore, they are probably the first to notice any change in the behavior of their masters. Lets do some deepdigging to und
50、erstand the amazing ability of a dog.They sense your feelings. Isnt it strange? _2_ This is true. A study published in the Animal Cognition journal says that dogs are known to come to people who appear sad or depressed. It doesnt matter if the person is their owner or a stranger. They have an abilit
51、y to sense sadness and are attached to troubled souls._3_ Dogs can easily tell when youre playing with favorites, and if you reward or play more with other pets, your dog might notice it and feel uncomfortable. As they cant say how they feel, they will scratch, yawn or lick their mouths.They smell f
52、ear. Lets say youre faced with your worst fear. Would you get scared and run away or just face it? Before choosing how to deal with it, you should remember one thing. _4_ Research shows that dogs often sense their masters responses in dangerous situations. If you fear something and choose to back aw
53、ay, chances are that your pet is going to do the same thing.Theyre watching you. We are all raised as respectable individuals who are taught to respect elders, obey the law and help out people in need from time to time. _5_ But if you have a dog at home, it is time to be serious about them. Dogs lik
54、e generous people. So just be careful around your pet; it may judge you on how you behave with others.AThey sense health problems.BThey understand when ignored.CThey know when no ones looking at them.DYou would be setting an example to your pet.EEvery time you feel sad, your dog just know it.FBut do
55、gs are able to sense everything around them.GHowever, not all of us take these three things seriously.本篇是一篇科普文章。狗的思想虽说只和两岁的婴儿差不多,但狗能感知周围的一切。狗的能力惊人感觉到你的感受;知道什么时候被忽略;能嗅出恐惧;会以你为榜样;会监视你;可以判断你和别人的行为举止。所以一定要小心你周围的宠物。1F解析:文章第一句说狗的思想只和两岁的婴儿一样。但是狗能感知周围的一切。表转折。所以选F。2E解析:根据下文可知,杂志说,狗是知道来的人是悲伤的或抑郁的。E项“每次你感觉伤心,你
56、的狗都知道”符合语境。所以选E。3B解析:从下文内容可知如果你奖励或与更多的其他宠物玩,你的狗可能会注意到被忽略了,觉得不舒服。因为它们说不出自己的感受,它们会抓、打哈欠或舔嘴。所以本段讲的是狗能感觉到被忽略了。所以选B。4D解析:根据下文可知,研究表明狗在危险的情况下通常能感觉主人的反应。如果你害怕某事并选择放弃,很可能你的宠物会做同样的事情。所以是你给狗做了示范。所以选D项。5G解析:根据上文可知,狗在监视你。我们都是作为负责任的人成长起来的,被教导要尊敬长者,遵纪守法,不时地帮助有困难的人。G项“然而,并不是所有的人都认真对待这三件事”符合语境。故选G。.完形填空AI was once
57、a dropout. I know how powerfully a _1_ can influence the life of a person who does not _2_ herself. I quit school at sixteen to work. Years later, I had a(n) _3_ and couldnt work for months. I felt depressed. With an unemployable father and a mentally ill mother to support, I couldnt _4_ to give up.
58、Searching the ads, I found a notice that our local community college offered free work _5_. One requirement was a highschool diploma or GED certificate. Years ago, I got my GED certificate, but with _6_ scores. I felt certain that I had little to _7_ other than a willingness to _8_. After my physica
59、l injury healed, I went to meet Ruby Martin, the advisor who would _9_ me.I sat _10_ waiting while Mrs Martin looked over my score sheet. I was _11_ to hear her blame me for wasting her valuable time. She looked at me for a long moment _12_ she spoke.“Why did you apply for this _13_?” she asked. “Wh
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-390331.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
