2021-2022学年高中外研版英语必修3训练:MODULE5 GREATPEOPLEANDGREATINVENTIONSOFANCIENTCHINA 模块测评 WORD版含解析.docx
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
1 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021-2022学年高中外研版英语必修3训练:MODULE5GREATPEOPLEANDGREATINVENTIONSOFANCIENTCHINA 模块测评
- 资源描述:
-
1、第五模块测评(时间:120分钟满分:150分)第一部分:听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。M:I wonder if you are free on the evening of May 5th.W:Yes,I believe so.M:Good.You see,we were thinking that wed like to invite you and your
2、 husband to dinner.1.When will the man invite the woman to dinner?A.On the evening of May 5th.B.On the morning of May 15th.C.On the afternoon of May 15th.答案AW:My tooth hurts,doctor.M:When did it start feeling like this?W:Two days ago.2.Whats the matter with the woman?A.She has a headache.B.She has a
3、 toothache.C.Her back hurts.答案BM:Waitress!W:Yes?What is it?M:I ordered 20 minutes ago,but I havent got my food.3.Where does the dialogue take place?A.In the office.B.At the mans house.C.In a restaurant.答案CW:Do you have any blue shirts?M:Yes,madam.Whats your size?W:Im not familiar with American sizes
4、.4.What kind of person is the woman?A.An American.B.A customer.C.A salesgirl.答案BW:How long are you staying here?M:Three weeks.W:May I ask what brought you here?M:Im here on business.5.Why did the man come here?A.On holiday.B.On a visit.C.On business.答案C第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几
5、个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6至8题。W:Hi,David.M:Hi,Liu Mei!W:When is Independence Day in the USA?M:July 4.Americans celebrate Independence Day every July 4.W:It has a long history,doesnt it?M:Yes,it does.It was made an offi
6、cial holiday in 1783.W:Do you have a holiday every Independence Day?M:Yes.Americans have a holiday from work every July 4.W:Do you have some activities on Independence Day?M:Yes.Many people have a day-long picnic with favorite foods.W:Great!Any other activities?M:Yes.Some people have a friendly base
7、ball game and some have pie-eating or watermelon-eating contests.Some cities have parades to the music of high school bands.W:What do you like best?M:I like watching fireworks with my friends.6.What are they talking about?A.Womens Day.B.Mothers Day.C.Independence Day.答案C7.What activities do American
8、s do when the holiday comes?A.Have a football game.B.Have a pie-eating contest.C.Have a meeting.答案B8.What does David like doing?A.Playing baseball.B.Eating watermelon.C.Watching fireworks.答案C听第7段材料,回答第9至11题。M:Li Lan,you know when Mothers Day is,but do you know when Fathers Day is?W:No,I dont know.M:
9、Fathers Day is on the third Sunday in June.W:Today is the first Sunday in June,so Fathers Day is only two weeks away.M:Yes.A dad can be one of our very best friends!So I am going to buy a nice necktie for him as a present.W:A nice necktie is a very good present.M:What are you going to give to your f
10、ather?W:Let me see.I will also buy a necktie for him and say “Happy Fathers Day” to him.M:Your father will be very glad if you do so.W:I think so.9.How soon will they give their fathers some presents?A.In a week.B.In two weeks.C.In three weeks.答案B10.What will the man buy for his father?A.A nice neck
11、tie.B.A shirt.C.A nice coat.答案A11.What does the woman think of the mans idea?A.Its a good idea.B.Its not good.C.We dont know.答案A听第8段材料,回答第12至14题。W:What a lot of rubbish and waste!I just wonder how people can deal with these things every day.M:Dont worry.There are many ways of dealing with them.The o
12、ther day,I heard that a big rubbish factory is being built near our town.W:A rubbish factory?To produce rubbish or to deal with rubbish?M:To deal with rubbish,of course.W:How much rubbish can it deal with each day?M:Maybe 30,000 tons,Im not sure.W:Our town will become cleaner after the factory is bu
13、ilt.M:I hope so.12.Where is the factory being built?A.Far away from the town.B.Not far away from the town.C.North of the town.答案B13.What is the factory built for?A.Producing cars.B.Dealing with waste paper.C.Dealing with rubbish.答案C14.What do you know from the dialogue?A.How to deal with rubbish is
14、a big problem.B.They hope that another rubbish plant will be built in their town.C.The rubbish factory can deal with 3,000 tons of rubbish.答案A听第9段材料,回答第15至17题。M:Why do you look so upset,Ella?W:Well,Ive got a maths exam tomorrow and I really have to study.But my roommate has several friends visiting
15、from her hometown and I cant hold my attention with them in the room.M:How about the school reading room?Its very quiet there.W:Yes,I know,but the reading room is closed this weekend for repairs.M:Thats right.Did you try the classroom?Its open 24 hours a day,right?W:Some club is having a meeting the
16、re and I was asked to leave this afternoon.M:Well,theres always the city library.Its not so pleasant to go out in this kind of weather,but its only a 10-minute walk.W:Yes,I suppose so.I was hoping I wouldnt have to walk in the rain.Oh,I guess this is the only way if I want to get any study done.Id b
17、etter hurry.Bye!15.What is the womans problem?A.She has some friends in the room.B.She is looking for a place to study.C.She cant walk in the rain.答案B16.Why cant the woman use the classroom?A.Its closed for repairs.B.Its not quiet enough there.C.A club is having a meeting.答案C17.Where will the woman
18、probably go?A.To the city library.B.To the mans home.C.To the reading room.答案A听第10段材料,回答第18至20题。Things are different in different countries.If you go to Britain,it is a good idea to ask people there about good manners.First of all,you should never talk about two things:money and age.You should never
19、 ask others how much they are paid for their work.One safe subject to talk about is the weather.People in Britain are quite pleased to talk about weather.And some people like to hear good words about their dogs or cats.When a man is walking into a room with a woman,he should always hold the door ope
20、n for her,and let her go through first.When a man is walking along the road with a lady,he should always walk near the traffic.And,of course,you should,again,never ask a womans age.As Oscar Wilde,the famous writer,once said,“A woman who tells you her age will tell you anything.”18.What are the Briti
21、sh pleased to talk about?A.Money.B.Age.C.The weather.答案C19.What should a man do when he is walking with a woman?A.Ask her age.B.Follow her.C.Hold a door open and let her in first.答案C20.Whats the meaning of the sentence “A woman who tells you her age will tell you anything.”?A.The woman will tell you
22、 nothing.B.The woman will pass her secrets to you.C.The woman is very honest.答案B第二部分:阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。AStep into Wonderland and follow any of the many tracks around Kinabalu Park.Even though it is the most explored and studied place in Borneo,new
23、discoveries of rare plants are frequently being made here.So take a map and set off on your own or follow Park Naturalists as they take you on guided path walks and point out the various wonders.There are also visual shows advertising rare plants and animals here.If you are a first-time visitor,sign
24、 up for these shows and youll be excited when you find yourself identifying the same plants and animals on your walks or during your climb up Mt.Kinabalu.Mt.Kinabalu Botanical Garden is one of the biggest attractions at the park,which started in 1981.This 5-acre garden is an excellent collection of
25、different kinds of plants on the mountain,as plants from all over the park have been replanted here.There are hotels,inns and chalets(小屋) at Kinabalu Park to suit ones budget.TIMETABLE GUIDEPLACE/INTERESTTIME(HRS)1.KINABALU PARK HQ:Botanical GardenGuided WalkSlide Show9:0015:0011:0014:00 (and 19:30
26、on weekends)2.PORINGButterfly FarmTropical GardenNight Walk9:0016:0013:30By Prior(提前) Arrangement Only3.MESILAUGuided Nature WalkMonday to FridaySaturday and Sunday9:30,11:00,14:007:30,10:30,14:004.KUNDASANGWAR MEMORIALDaily(Monday to Sunday)Memorial Services & Special Programs10:0017:00By Prior Arr
27、angementNote:Adult:$20Kid under twelve:50% offFamily including two adults and a kid under twelve:$40【语篇解读】本文介绍了基纳巴卢公园的特色和公园内的一系列活动的时间及票价。21.What can we infer according to this text?A.Therere still some unknown rare plants in Kinabalu Park.B.Mt.Kinabalu is a more explored and studied area than Borneo
28、.C.Mt.Kinabalu Botanical Garden attracts visitors due to its long history.D.Visitors should follow Park Naturalists so as not to get lost.答案A解析推理判断题。根据文中第一段第二句可知,这个公园仍然有一些未知的稀有植物。故选A项。22.Which of the following is a fact based on this text?A.Guided Nature Walk is a favorite of first-time visitors.B.B
29、otanical Garden and Butterfly Farm open at the same time.C.Slide Show is unavailable unless it is arranged in advance.D.Visitors can have access to Night Walk anytime they want.答案B解析细节理解题。BotanicalGarden的开放时间是9:0015:00,而ButterflyFarm的开放时间是9:0016:00,所以它们都是早上九点开放,故B项正确。23.If a couple visit the park wi
30、th their son aged 19,how much will they pay?A.$30.B.$40.C.$50.D.$60.答案D解析细节理解题。根据文中Adult:$20Kidundertwelve:50%off及Familyincludingtwoadultsandakidundertwelve:$40可知,成人每人$20,如果孩子在12岁以下有优惠,但他们的儿子已经19岁了,所以不能享受优惠,3个人是320=60(美元),故D项正确。B导学号86964032A build-it-yourself solar still(蒸馏器) is one of the best ways
31、 to obtain drinking water in areas where the liquid is not readily available.Developed by two doctors in the U.S.Department of Agriculture,its an excellent water collector.Unfortunately,you must carry the necessary equipment with you,since its all but impossible to find natural substitutes.The only
32、components required,though,are a 55 sheet of clear or slightly milky plastic,six feet of plastic tube,and a containerperhaps just a drinking cupto catch the water.These pieces can be folded into a neat little pack and fastened on your belt.To construct a working still,use a sharp stick or rock to di
33、g a hole four feet across and three feet deep.Try to make the hole in a damp area to increase the water catchers productivity.Place your cup in the deepest part of the hole.Then lay the tube in place so that one end rests all the way in the cup and the rest of the line runs upand outthe side of the
34、hole.Next,cover the hole with the plastic sheet,securing the edges of the plastic with dirt and weighting the sheets center down with a rock.The plastic should now form a cone(圆锥体) with 45-degree-angled sides.The low point of the sheet must be centered directly over,and no more than three inches abo
35、ve,the cup.The solar still works by creating a greenhouse under the plastic.Ground water evaporates (蒸发) and collects on the sheet until small drops of water form,run down the material,and fall off into the cup.When the container is full,you can suck the refreshment out through the tube,and wont hav
36、e to break down the still every time you need a drink.24.What do we know about the solar still equipment from the first paragraph?A.Its delicate.B.Its expensive.C.Its complex.D.Its portable.答案D解析推理判断题。从文章第一段的“Thesepiecescanbefoldedintoaneatlittlepackandfastenedonyourbelt.”可知,这种集水器设备携带起来很方便。人们可以把它折叠成
37、一个小包并系在腰带上。25.Whatdoestheunderlinedphrase“thewatercatcher”inparagraph2referto?A.Thetube.B.Thestill.C.Thehole.D.Thecup.答案B解析词义猜测题。从文章第二段的“Toconstructaworkingstill.”和画线词后的productivity可推断出画线部分指的是thestill。26.Whatisthelaststepofconstructingaworkingsolarstill?A.Digaholeofacertainsize.B.Putthecupinplace.C.
38、Weightthesheetscenterdown.D.Covertheholewiththeplasticsheet.答案C解析细节理解题。从文章第三段的“Next,covertheholewiththeplasticsheet,securingtheedgesoftheplasticwithdirtandweightingthesheetscenterdownwitharock.”可知,用塑料布把洞穴覆盖,并把塑料布的边缘用泥土弄牢。最后把一块石头压在塑料布的中心。因此选C项。27.Whenasolarstillworks,dropsofwatercomeintothecupfrom.A.
39、theplastictubeB.outsidetheholeC.theopenairD.beneaththesheet答案D解析推理判断题。从文章最后一段的“Groundwaterevaporatesandcollectsonthesheetuntilsmalldropsofwaterform,rundownthematerialandfalloffintothecup.”可知,这种蒸馏器的工作原理是创造一个温室。地面的水向上蒸发并在塑料布上聚集形成小水滴,然后水滴顺着塑料布流下来落到杯子里。CWhen I was 12,all I wanted was a signet(图章) ring.I
40、t was the “in” thing and it seemed every girl except me had one.On my 13th birthday,my mum gave me a signet ring with my initials(姓名首字母) carved into it.I was in heaven.What made it even more special was that it was about the only thing that wasnt being “replaced”.Wed been burnt out in fires that swe
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-390394.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
三年级上册语文课件-6 蜗牛|语文S版 (共13张PPT).ppt
