分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 11

类型吉林省扶余市第二实验学校2020-2021学年高一英语下学期第一次月考试题(B).doc

  • 上传人:a****
  • 文档编号:390644
  • 上传时间:2025-11-29
  • 格式:DOC
  • 页数:11
  • 大小:107.50KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    吉林省 扶余 第二 实验学校 2020 2021 学年 英语 下学 第一次 月考 试题
    资源描述:

    1、吉林省扶余市第二实验学校2020-2021学年高一英语下学期第一次月考试题(B)注意事项:1.答题前,先将自己的姓名、准考证号填写在试题卷和答题卡上,并将准考证号条形码粘贴在答题卡上的指定位置。2.选择题的作答:每小题选出答案后,用2B铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑,写在试题卷、草稿纸和答题卡上的非答题区域均无效。3.非选择题的作答:用签字笔直接答在答题卡上对应的答题区域内。写在试题卷、草稿纸和答题卡上的非答题区域均无效。4.考试结束后,请将本试题卷和答题卡一并上交。第卷(选择题)第一部分 听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话

    2、后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. What is the weather like?A. Its raining.B. Its cloudy.C. Its sunny.2. Who will go to China next month?A. Lucy. B. Alice. C. Richard.3. What are the speakers talking about?A. The mans sister.B. A film. C. An actor.4

    3、. Where will the speakers meet?A. In Room 340.B. In Room 314. C. In Room 223.5. Where does the conversation most probably take place?A. In a restaurant.B. In an office. C. At home. 第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选岀最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给岀5秒钟的作答

    4、时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6至8题。6. Why did the woman go to New York?A. To spend some time with the baby.B. To look after her sister.C.To find a new job.7. How old was the baby when the woman left New York?A. Two months.B. Five months.C. Seven months.8. What did the woman like doing most with the baby?A

    5、. Holding him.B. Playing with him. C. Feeding him.听第7段材料,回答第 9至11题。9. What are the speakers talking about?A. A way to improve air quality.B. A problem with traffic rules.C. A suggestion for city planning.10. What does the man suggest?A. Limiting the use of cars.B. Encouraging people to walk.C. Warni

    6、ng drivers of air pollution.11. What does the woman think about the mans idea?A. Its interesting.B. Its worth trying.C. Its impractical(不现实的).听第8段材料,回答第12至14题。How long will the man probably stay in New Zealand?A. One week.B. Two weeks. C. Three weeks.13. What advice does the woman give to the man?A.

    7、 Go to New Zealand after Christmas.B. Book his flight as soon as possible.C. Save more money for his trip.14. What can we learn about flights to New Zealand at Christmas time?A. They require early booking.B. They can be twice as expensive.C. They are on special offer.听第9段材料,回答第15至17题。15. Why did Jan

    8、e call Mike?A. To ask him to meet her.B. To tell him about Tom.C. To borrow his car.16. Where will Jane be in about one hour?A. At Mikes place.B. At the airport.C. At a garage(车库) .17. What can we infer from the conversation?A. Jane has just learned to drive.B. Janes car is in bad condition.C. Mike

    9、will go to the airport.听第10段材料,回答第18至20题。18. What did the speaker ask the students to do the week before?A. Write a short story.B. Prepare for the lesson.C. Learn more about the writer.19.Why does the speaker ask the questions?A. To check the students understanding of the story.B. To draw the studen

    10、ts attention to reading skills.C. To let the students discuss father-son relationships.20. What will the students do in 10 minutes?A. Ask more questions.B. Discuss in groups.C. Give their answers. 第二部分 阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。APlanning a vis

    11、it to the UK? Here we help with ways to cut your costs.AVOID BIG EVENTSBig sporting events, concerts and exhibitions can increase the cost of accommodation and make it harder to find a room. A standard double room at the Thistle Brighton on the final Friday of the Brighton Comedy Festival(19 Oct.) c

    12、ost 169.15 at B. A week later, the same room cost l18.15.If you can be flexible and want to know dates to avoid-or youre looking for a big event to pass your time check out sites such as W, which allow you to search for events in the UK by city, date and category.STAY AWAY FROM THE STATIONIf traveli

    13、ng to your destination by train, you may want to find a good base close to the station, but you could end up paying more for the sake of convenience at the start of your holiday.Dont be too choosy about the part of town you stay in. Booking two months in advance, the cheapest room at Travelodges Cen

    14、tral Euston hotel in London for Saturday 22 September was 95.95. A room just a tube journey away at its Covent Garden hotel was 75.75. And at Farringdon, a double room cost just 62.95.GET ON A BIKELondons Boris bikes have attracted the most attention but other cities also have similar programmes tha

    15、t let you rent a bicycle and explore at your own pace, saving you on public transport or car parking costs.Among the smaller cities with their own programmes are Newcastle(casual members pay around 1.50 for two hours) and Cardiff(free for up to 30 minutes, or 5 per day).21. The Brighton Comedy Festi

    16、val is mentioned mainly to show big events may .A. help travelers pass timeB. attract lots of travelers to the UKC. allow travelers to make flexible plansD. cause travelers to pay more for accommodation22. “Farringdon” in Paragraph 5 is most probably .A. the tube line to Covent GardenB. an ideal hol

    17、iday destinationC. a hotel away from the train stationD. the name of a travel agency23. The main purpose of the passage is .A. to offer visitors some money-saving tipsB. to tell visitors how to book in advanceC. to supply visitors with hotel informationD. to show visitors the importance of self-help

    18、 B“I will think of it.” It is easy to say this, but do you know what great things have come from thinking? We cannot see our thoughts, or hear, or taste, or feel them; and yet what strong power they have!Sir Isaac Newton was seated in his garden on a summer evening, when he saw an apple fall from a

    19、tree. He began to think, and, in trying to find out why the apple fell, discovered how the earth, sun, moon, and stars are kept in their places.A boy named James Watt sat quietly by the fireside, watching the lid(盖子) of the tea kettle as it moved up and down. He began to think,and he wanted to find

    20、out why the steam in the kettle moved the heavy lid. From that time he went on thinking and thinking and when he became a man, he improved the steam engine so much that it could, with the greatest ease, do the work of many horses.James Ferguson was a poor Scotch shepherd(羊倌) boy. Once, seeing the in

    21、side of a watch, he was filled with wonder.“Why should I not make a watch?” he thought. But how was he to get the materials out of which to make the wheels and the mainspring(钟表等的主发条)? He soon found how to get them: he made the mainspring out of a piece of whalebone. He then made a wooden clock whic

    22、h kept good time. He began, also, to copy pictures with a pen, and portraits(肖像) with oil colors. In a few years, while still a small boy, he earned money enough to support his father. When he became a man, he went to London to live. Some of the wisest men in England, and the king himself, used to a

    23、ttend his lectures. His motto was “I will think of it.” and he made his thoughts useful to himself and the world.When you have a difficult lesson to learn, dont feel discouraged or ask someone to help you before helping yourselves. Think, and by thinking you will learn how to think to some purpose24

    24、. Which word can best describe the three scientists mentioned in this text?A. Crazy.B. Impatient.C. Curious.D. Easy-going.25. What can we learn about James Ferguson?A. He was born in a rich family.B. His wooden clock seldom worked well.C. He was a painter from England.D. His mind greatly influenced

    25、the world.26. What is the author trying to tell us?A. Thoughts are not important since we can not see or touch them.B. It is important to try a challenge on our own.C. Ask for help right away when things get hard.D. Great people have great teachers.27. What is the best title for the text?A. I Will T

    26、hink of ItB. Why Should Not I Have a Try?C. Nothing Is Impossible to a Willing HeartD. Great Scientists Make a Great World CSwimming and English LearningCan you swim? Do you like swimming? Yes? Well, how can you learn to swim? I think the best way is to go into the water and learn. Im afraid youll n

    27、ever learn to swim just by reading books about swimming or looking at others swimming. Its the same with the English study. We must practice, practice and practice.Listening and speaking are very important for beginners. The children in English-speaking countries first listen to others. Then they tr

    28、y to imitate and speak. We can listen to English programs on radio. You may just understand a few words. It doesnt matter. Just be relaxed, try to catch every word.Somebody may be a good listener. But he dare not speak. Hes afraid of making mistakes. You know we sometimes make mistakes when we speak

    29、 Chinese. Dont be afraid. We must be brave. If you really want to learn English well, you must try to speak with everyone so long as he knows English. Whether you know him or not is not important when theres nobody to talk with, you can talk to yourself in English. Its interesting and also a good wa

    30、y to practice your spoken English. Remember, the more you speak, the fewer mistakes youll make.Reading and writing are more important for senior school students. First we must choose the books were interested in. A lot of reading will improve your language sense. This is the most important.Keep writ

    31、ing English diaries. We can also write English articles. You may even post them to English magazines. Dont be afraid of failure. Failure is the mother of success.Easier said than done. Well, lets do more practice from now on. Im sure youll learn English well in this way.28. We should learn English b

    32、y _.A. listening and speakingB. reading and writingC. A and BD. swimming29. What will you do with mistakes when you speak?A. Dont make mistakes.B. Study hardC. Try not to speak EnglishD. Dont be afraid.30. Whats more important for senior school students?A. ListeningB. speakingC. reading and writingD

    33、. learning31. We can listen to English _, according to the passage.A. by trainB. on the radioC. every minuteD. now and then DIt was not easy to buy a delicious pineapple more than 10 years ago. The fruits that made it to the UK were green on the outside and, more often than not, hard with an unpleas

    34、ant taste within. Then in 1966, the Del Monte Gold pineapple produced in Hawaii first hit ourselves.The new type of pineapple looked more yellowy-gold than green. It was slightly softer on the outside and had a lot of juice inside. But the most important thing about this new type of pineapple was th

    35、at it was twice as sweet as the hit-and-miss pineapples we had known. In no time, the Del Monte Gold took the market by storm, rapidly becoming the worlds best-selling pineapple variety.In nutrition(营养) it was all good news too. This nice tasting pineapple contained four times more vitamin C than th

    36、e old green variety. Nutritionists said that it was not only full of vitamins, but also good against some diseases. People were eager to be able to buy this wonderful fruit. The new type of pineapple was selling fast, and the Del Monte Gold pineapple rapidly became a fixture in the shopping basket o

    37、f the healthy eater.Seeing the growing market for its winning pineapple, Del Monte tried to keep market to itself. But other fruit companies developed similar pineapples. Del Monte turned to law for help, but failed. Those companies argued successfully that Del Montes attempts to keep the golden pin

    38、eapple for itself were just a way to knock them out of the market.32. We learn from the text that the new type of pineapple is _.A. good-looking outside and soft insideB. green outside and sweet insideC. a little soft outside and sweet insideD. yellowy-gold outside and hard inside33. Why was the new

    39、 type of pineapple selling well?A. It was less sweet and good for health.B. It was rich in nutrition and tasted nice.C. It was developed by Del Monte.D. It was used as medicine.34. The underlined word “fixture” in Paragraph 3 probably refers to something _.A. that is always presentB. that people don

    40、t like eatingC. that is difficult to getD. that people use as a gift35. We learn from the last paragraph that Del Monte _.A. succeeded in keeping the pineapple for itselfB. slowed other companies to develop pineapplesC. planned to help the other companiesD. tried hard to control the pineapple market

    41、 第二节(共5小题;每小题2分,满分10分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。Have you ever changed your mind, or even given up a dream because you were afraid of what someone else might think of you? If youre often worried about what friends, family, or even strangers in the street might think, then youre using u

    42、p a huge amount of energy worrying. 36 But the steps below should help.Step 1: Ask yourself what matters to you.Maybe you cant stand the gym, but your best friend works out every day. Its natural for people around you to have different values from you. 37 Step 2: 38 The truth is that Im not the cent

    43、re of the world, and neither are you! Most of the people around you are far too busy going about their own lives to think much about you.Step 3: Recognize that their opinion cant hurt you.There are a few cases where opinions will make a difference. 39 But the people who really matter are going to lo

    44、ve you for who you are.Step 4: 40 You cant control peoples thoughts. Youve got no idea what might go through their head, or why. You cant please everyone all of the time, and theres no need to try to.A. Do whatever you want to do.B. This is a hard habit to get rid of.C. You should make everyone arou

    45、nd you happy.D. So just be clear and honest with yourself.E. Remember that theyre not all watching you.F. Accept that you cant control what people think.G. For instance, your bosss opinion is usually important to you. 第三部分 英语知识运用(共两节,满分45分)第一节 完形填空(共20小题;每小题1.5分,满分30分)阅读下面短文,从短文后各题所给的四个选项(A、B、C和D)中,

    46、选出可以填入空白处的最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。When I was young, I never had a special Christmas gift that I dreamed of and was crazy about. I know I 41 a lot of great Christmas presents as I grew up. Chatty Cathy, Baby Thumbelina, Little Miss No Name.I just dont remember 42 them. Although my parents had their financia

    47、l 43 , they always made Christmas special for their four children. Dad worked a(n) 44 job as a referee in high school basketball games to 45 a little more cash, and Mum was the queen of bargain shopping. The gifts 46 have been inexpensive, but there was more than enough under the tree.Stored in happ

    48、y memories are the family 47 : helping Mum and Dad drag the Christmas decorations out of the attic, going with Dad to 48 the tree from the Kiwanis, and decorating the tree 49 strings of blue lights and Christmas lasting days and days and days. The piles of 50 under our tree wrapped in newspaper are

    49、more memorable than 51 was wrapped. The act itself of unwrapping and 52 seeing what was beneath the newspaper was 53 and memorable. But the most clear are the images of smiles, the sounds of 54 , not the images of toys or clothes.Its the 55 of Christmas. The best moments, the happy moments were not

    50、the gifts, 56 the togetherness, the love of family. Even in the occasional quarrels of brothers and sisters, even in the 57 of late nights, even in the sometime stress of it all.Christmas should not 58 on whats on our gift lists. For its not about what gifts we 59 or receive, but about what we do, w

    51、hat we experience.Those are the happy moments that 60 .41. A. sentB. receivedC. boughtD. chose42. A. openingB. seeingC. orderingD. packing43. A. independenceB. struggleC. supportD. influence44. A. busyB. pleasingC. ordinaryD. extra45. A. apply forB. give awayC. bring inD. set down46. A. mayB. mustC.

    52、 shouldD. would47. A. valuesB. featuresC. traditionsD. principles48. A. borrowB. selectC. separateD. deliver49. A. aroundB. betweenC. throughD. with50. A. lightsB. decorationsC. toysD. presents51. A. whichB. thatC. whatD. as52. A. finallyB. suddenlyC. frequentlyD. usually53. A. inspiringB. excitingC

    53、. satisfyingD. puzzling54. A. whispersB. criesC. complaintD. laughter55. A. processB. arrangementC. experienceD. atmosphere56. A. butB. orC. andD. so57. A. tirednessB. wanderingC. sleeplessnessD. entertainment58. A. dependB. putC. centreD. work59. A. acceptB. giveC. likeD. require60. A. differB. hap

    54、penC. meanD. matter 第卷(非选择题)第三部分 英语知识运用(共两节,满分45分)第二节(共10小题,每小题1.5分,共15分)阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。Happiness is for everyone. You dont need to admire 61 who have beautiful houses with large gardens and swimming pools or those who have 62 (value) cars and lots of money. 63 (actual) happiness is

    55、 always around you if you put your heart into it. When you are in trouble, your friends will lend you 64 hand. When you are successful, you friends will provide you with 65 (congratulate). When you do something wrong, people who love you will help you correct it. And doing something good for others

    56、makes you feel happy, too. Taking a look around you, youll see that you are surrounded with 66 (happy).Happiness is not necessarily related 67 money. It is a feeling in your heart. When you are poor, you can also say you are very OPP because you have something else 68 cant be bought with money. When

    57、 69 (meet) with difficulties, you can say loudly you are very happy, because you have more chances 70 (challenge) yourself. If you take every chance you get, you can be a happy and lucky person. 第四部分 写作(共两节,满分35分)第一节 短文改错(满分10分)假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共有10处语言错误,每句中最多有两处。每处错误仅涉及一个单词的增加、删

    58、除或修改。增加:在缺词处加一个漏字符号(),并在其下面写出该加的词。删除:把多余的词用斜线()划掉。修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。注意:1.每处错误及其修改均仅限一词;2.只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。Since I was a kid, Ive considered different job I would like to do. First, I wanted to be a fireman, whose uniform looked so coolly. Then, when I was in the five grade, I wanted t

    59、o be a teacher because I liked my English teacher too much. When I studied chemistry high school, I reconsidered my goal or decided to be a doctor. They were two reasons for the decision. One was that I was amazing at the fact that a sick person could feel much more better after seeing a doctor. And

    60、 the other is that I wanted to help people in need. 第二节 书面表达(满分25分)假如你是李华。你的美国笔友即将随其父母来中国,并在中国度过中秋节。他来信向你询问有关中秋节的习俗,请你告诉他有关中秋节的习俗。要点如下:1.历史悠久。2.中国人独有的传统节日。3.家庭团圆。4.共进晚餐。5.吃月饼。6.赏月。要求:1.词数100左右。2.可适当添加细节。3.开头已给出,不计入总词数。Dear Mike, Yours,Li Hua2020-2021学年下学期高一第一次月考卷英 语 (B)答案 第一部分 听力(共两节,满分30分)【答案】1-5 B

    61、ACAB6-10 ACCAA11-15 CCBBC16-20 ABBAC第二部分 阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)A【答案】21-23 DCA【解析】这是一篇广告布告类阅读。文章作者对于去欧洲旅行的游客,给出了一些省钱的建议。21.细节理解题。答案定位在AVOID BIG EVENTS部分“Big sporting events, concerts and exhibitions can increase the cost of accommodation and make it harder to find a room.”(大型体育赛事、音乐会和展

    62、览会增加住宿成本,让人更难找到房间。),故选D。22.推理判断题。答案定位在STAY AWAY FROM THE STATION部分可知,后面用几个较便宜的旅馆来举例说明黑体部分,即一家离火车站很远的旅馆,故选C。23.细节理解题。答案定位在第一段“Planning a visit to the UK? Here we help with ways to cut your costs.”可知这篇文章的主要目的是给游客一些省钱的建议,故选A。B【答案】24-27 CDBA【解析】本文是一篇夹叙夹议文。主要用三个科学家的事例来证明思考的力量可以改变自己,甚至改变世界,所以我们也要学会思考。24.推

    63、理判断题。根据文章第二段“He began to think, and, in trying to find out why the apple fell, discovered how the earth, sun, moon, and stars are kept in their places.(他开始思考,在试图找出苹果掉下来的原因时,他发现了地球、太阳、月亮和星星是如何固定在各自的位置上的。)和第三段“He began to think and he wanted to find out why the steam in the kettle moved the heavy lid.

    64、”(他开始思考,他想知道壶里的蒸汽为什么会移动沉重的壶盖),以及第四段“Once, seeing the inside of a watch, he was filled with wonder. “Why should I not make a watch?” he thought.”(有一次,他看到了手表的内部,非常惊奇。想道:“我为什么不做一只表呢?”)可知,这三位科学家都是从最初的好奇开始,后来成为伟大的科学家的,因此推断他们都是有好奇心的。故选C。25.细节理解题。根据第四段最后一句(他的座右铭是:我会想想看的。而且他让自己的想法付诸实践服务于全世界。)可知,他的想法影响了世界,故选

    65、D。26.推理判断题。根据最后一段内容可知,当你学习难的课程时,不要感到气馁或请别人帮助你。学会独立思考,通过思考你将学会如何有目的地思考。由此可知,作者告诉我们要学会思考,也就是要挑战我们自己,故选B。27.主旨大意题。根据第一段内容可知,本文是主要讲述思考有很强的力量,也在告诫我们遇到事情,要学会思考。A选项符合主题,适合做标题,故选A。C【答案】28-31 CDCB【解析】本文是一篇说明文,主要讲述了如何学好英语的问题,并对如何学好英语提出了具体的建议。28.细节理解题。根据文章第二段“Listening and speaking are very important for begin

    66、ners.”和第四段“Reading and writing are more important for senior school students.”可知学好英语就应该通过听说和读写来进行。可知C项正确。29.细节理解题。根据第三段“Somebody may be a good listener. But he dare not speak. Hes afraid of making mistakes. You know we sometimes make mistakes when we speak Chinese. Dont be afraid. We must be brave.”

    67、可知当我们犯错的时候,不要害怕,故D项正确。30.细节理解题。根据第四段第一句“Reading and writing are more important for senior school students.”可知阅读和写作对senior学生来说更为重要。故C项正确。31.细节理解题。根据第二段“We can listen to English programs on radio.”可知我们可以通过收音机听英语节目,故B项正确。D【答案】32-35 CBAD【解析】这是一篇说明文。文章主要介绍了一种产于夏威夷的可口的、营养丰富的菠萝。32.细节理解题。根据文章第二段的“It was sli

    68、ghtly softer on the outside and had a lot of juice inside. But the most important thing about this new type of pineapple was that it was twice as sweet as the hit-and-miss pineapples we had known.”(它外表稍软,里面多汁。但这种新品菠萝最重要的特点是它比我们所知道的普通菠萝甜两倍。)可知,这种新品菠萝的特点是外面稍软,多汁且很甜。C选项符合以上说法,故选C项。33.细节理解题。根据第二段的“But t

    69、he most important thing about this new type of pineapple was that it was twice as sweet as the hit-and-miss pineapples we had known.”和第三段的“In nutrition it was all good news too.”可知,这种菠萝卖得好,是因为它尝起来美味而且营养丰富。B选项符合以上说法,故选B项。34.词义猜测题。根据句意可知,这种菠萝卖得很快,且很快成为健康饮食者购物篮里的一个fixture。结合句意可知,划线部分的意思是“必不可少的东西”。A选项(总

    70、是存在的东西)符合以上猜测,故选A项。35.推理判断题。从文章最后一段内容可知,看到市场对他获奖菠萝需求的不断增长,Del Monte试图独占市场。但是其它水果公司也开始发开相似的菠萝。Del Monte向法律寻求帮助,但失败了。Del Monte想独自垄断市场,寻求法律帮助,结果没有成功。由此推测,该公司费了很大劲儿来控制这个菠萝市场。D选项符合以上推测,故选D项。第二节(共5小题;每小题2分,满分10分)【答案】36-40 BDEGF【解析】本文为说明文。文章主要介绍了如何做到不在乎别人的看法。36.根据下句“But the steps below should help.”可知,前句是点

    71、出问题,所以结合第一句点出的问题可知B正确。37.根据本段的小标题Ask yourself what matters to you.(问自己什么对自己最重要),可知D正确,即明确自己的内心。38.根据下句的“Most of the people around you are far too busy going about their own lives to think much about you.”可知,我们不是世界的中心,大部分人都在忙自己的事情,并没有在关注你,所以E正确。39.根据前句“There are a few cases where opinions will make a

    72、 difference.”可知,此处是举例说明,老板的观点很重要。故选G。40.空格处是小标题,根据下面第一句“You cant control peoples thoughts.”以及最后一句“You cant please everyone all of the time, and theres no need to try to.”可知,要接受你无法控制别人思想的事实。故选F。第三部分 英语知识运用(共两节,满分45分)第一节 完形填空(共20小题;每小题1.5分,满分30分)【答案】41-45 BABDC46-50 ACBDD51-55 CABDC56-60 AACBD【解析】本文是一

    73、篇夹叙夹议文。文章论述了什么让圣诞节如此难忘。漂亮的礼物?美丽的衣服?不,都不是。真正能够让人念念不忘的是和家人在圣诞节一起做的事,是家人们在一起度过的那段时光。41.考查动词。A. sent:寄派;B. received:收到;C. bought:买;D. chose:选择。根据下句所举例子可知,作者收到许多圣诞礼物。故选B项。42.考查动词。A. opening:打开;B. seeing:看见;C. ordering:命令;D. packing:包装。根据上句可知,本句中的them指礼物,而且作者的意思是想不起打开过这些礼物了。故选A项。43.考查名词。A. independence:独立

    74、自主;B. struggle:挣扎,奋斗;C. support:支持;D. influence:影响。根据Although可知,前后两句是转折、让步关系,因此此处所选词应带有负面意思。financial struggle指经济方面的困难。故选B项。44.考查形容词。A. busy:忙碌的;B. pleasing:令人愉快的;C. ordinary:普通的;D. extra:额外的。根据下文中的a little more cash可知,这是爸爸的兼职工作赚取的外快。故选D项。45.考查动词短语。A. apply for:申请;B. give away:赠送,泄密;C. bring in:引进,带

    75、来;D. set down:记下。爸爸从事兼职工作的目的是多赚钱。故选C项。46.考查情态动词。句意:这些礼物可能不是很贵,但是圣诞树下却有很多,足够孩子们挑选。A. may:可能;B. must:必须,一定;C. should:应该;D. would:将会。本句是对过去情况的一种推测,而且语气较弱。故选A项。47.考查名词。A. values:价值;B. features:容貌,特征;C. traditions:传统;D. principles:原则,原理。根据冒号后内容可知,这是圣诞节期间的家庭传统。故选C项。48.考查动词。句意:在幸福的回忆中,我们家的传统是,帮助爸爸妈妈把圣诞装饰品从

    76、阁楼里拖出来,和爸爸一起从基瓦尼挑选圣诞树,用一串串的蓝灯装饰圣诞树,圣诞节持续了一天又一天。A. borrow:借入;B. select:挑选;C. separate:分开;D. deliver:递送,发表。此处指作者和爸爸一起去Kiwanis挑选圣诞树。故选B项。49.考查介词短语。A. around:围绕;B. between:在两者之间;C. through:穿过;D. with:和一起。此处指用蓝色灯来装饰圣诞树,decorate sth. with sth.:用装饰,为固定搭配。故选D项。50.考查名词。A. lights:灯;B. decorations:装饰;C. toys:玩

    77、具;D. presents:礼物。此处指圣诞树下有许多包装着的礼物。故选D项。51.考查连接词。A. which:哪个;B. that:那个(引导名词性从句,不做句子成分);C. what:什么;D. as:当的时候。此处是宾语从句,并在从句中作主语,what引导,指代包裹里面的东西。故选C项。52.考查副词。句意:打开包装纸,终于看到报纸下面的内容,这一举动本身就令人兴奋和难忘。A. finally:最后;B. suddenly:突然;C. frequently:频繁地;D. usually:通常。此处所选词应体现出孩子渴望看到礼物的心情。故选A项。53.考查形容词。A. inspiring

    78、:鼓舞人心的;B. exciting:令人兴奋的;C. satisfying:令人满意的;D. puzzling:令人困惑的。所选词应体现出孩子们终于看到圣诞礼物的心情,结合下句可知,应指令人兴奋的。故选B项。54.考查名词。A. whispers:耳语;B. cries:哭声,喊声;C. complaint:抱怨;D. laughter:笑声。根据下句可知,孩子们喜欢这些礼物,且由上句可知他们很兴奋,因此此处指笑声。故选D项。55.考查名词。A. process:过程;B. arrangement:安排;C. experience:经历,体验;D. atmosphere:氛围。根据上下文可知

    79、,作者认为圣诞节真正令人难忘的不是礼物,而是和家人团聚以及家人的爱,这是一种经历。故选C项。56.考查连词。句意:最好的时刻,幸福的时刻不是礼物,而是团聚,是对家庭的爱。A. but:但是;B. or:或者;C. and:和;D. so:所以。not.but.是固定短语,意为:不是而是,符合语境。故选A项。57.考查名词。A. tiredness:疲劳;B. wandering:闲逛;C. sleeplessness:失眠;D. entertainment:娱乐。根据其后定语of late nights可知,兴奋了一天的孩子们在半夜感到困倦。故选A项。58.考查动词。A. depend:依靠;

    80、B. put:放;C. centre:集中,以为中心;D. work:工作。本句指圣诞节重要的不是礼物,而是在圣诞节所做的事。故选C项。59.考查动词。句意:因为它不是关于我们给予或接受什么礼物,而是关于我们做了什么,我们经历了什么。A. accept:接受;B. give:给;C. like:喜欢;D. require:需要。根据其后的or receive可知是指赠送或收到的礼物。故选B项。60.考查动词。A. differ:不同;B. happen:发生;C. mean:意味着;D. matter:重要。本句是对上文的概括,说明了这些和家人一起度过的时光才是重要的,才是值得我们记住的。故选

    81、D项。第二节(共10小题,每小题1.5分,共15分)【答案】61. those62. valuable63. Actually64. a65. congratulations66. happiness67. to68. that69. meeting70. to challenge【解析】本文是一篇议论文,主要介绍了幸福不是拥有大笔财富,而是在于你对待生活的态度。61.考查代词。句意:你不需要去欣赏那些拥有漂亮房子、大花园和游泳池的人,或者那些有着豪华汽车和巨额财富的人。根据句意可知,这里表达的意思是“那些拥有漂亮房子、大花园和游泳池的人”,所以既是复数含义又同时特指那些人,那么此处需要用th

    82、ose。故填those。62.考查形容词。此处需要用形容词valuable(有价值的)来修饰名词cars来作定语。故填valuable。63.考查副词。句意:事实上,只要你用心,你会发现幸福就一直在你身边。通过句意可知,此处需要用副词来修饰整句话。故填Actually。64.考查冠词。句意:你有困难时,你的朋友会帮助你。固定搭配lend sb. a hand:帮助某人。故填a。65.考查名词。句意:当你成功时,你的朋友会向你表示祝贺。根据空格前的with可知,此处填入可数名词congratulation作with的宾语。祝贺是多种多样的,所以要用可数名词的复数形式。故填congratulati

    83、ons。66.考查名词。句意:环顾四周,你会发现你被幸福包围着。根据空格前的with可知此处填入名词happiness作宾语。happiness是不可数名词。故填happiness。67.考查固定搭配。句意:幸福不一定与金钱有关。固定搭配be related to:与有关。故填to。68.考查定语从句。句意:当你很穷的时候,你也可以说你很有机会,因为你有一些钱买不到的东西。根据空格前的不定代词something可知,此处是定语从句。不定代词something作先行词,在定语从句中作主语,此时用关系代词that引导限制性定语从句,而不能用which。故填that。69.考查状语从句的省略。句意:

    84、遇到困难时,你可以大声地说你很高兴,因为你有更多的机会挑战自己。在状语从句中,如果从句的主语和主句相同,且谓语动词为be动词时,则可省略主语和be动词。主语you和谓语动词meet是主动关系,所以完整的状语从句为When you are meeting with difficulties,省去主语和be动词后为When meeting with difficulties。故填meeting。70.考查非谓语动词。句子的谓语动词为have所以challenge要以非谓语的形式出现。根据句意可知,此处是指挑战自己的机会,chance后常用不定式作定语。故填to challenge。第四部分 写作(

    85、共两节,满分35分)第一节 短文改错(满分10分)【答案】1.第一句,job改为jobs2.第二句,coolly改为cool3.第三句,five改为fifth4.第三句,too改为very/so5.第四句,在chemistry后加in/at6.第四句,or改为and7.第五句,They改为There8.第六句,amazing改为amazed9.第六句,去掉more10.第七句,is改为was【解析】这是一篇记叙文。文章讲述了作者从小到大自己的职业梦想随着求学经历不断改变的过程。1.考查名词的数。job(工作;职业)为可数名词,用different(不同的)修饰时意思为不同种类的工作,应该用名词

    86、的复数形式。故将job改为jobs。2.考查形容词。句中的looked(看起来)为系动词,系动词后需用形容词作表语。故将coolly改为cool。3.考查序数词。年级、班级是按数字顺序排列的,所以“在几年级”中的数词需要用序数词,故将five改为fifth。如果是grade在前,则可以用基数词。4.考查副词。so much在句中一般表达肯定意思,可与that连用表示“如此以至于”。而too much表示太多,一般与to搭配,表达否定意思“太以至于不能”。本句话表达肯定意思,故将too改为very/so。5.考查介词。“在高中”需要在地点名词前加介词in或者at,故在high school前加i

    87、n/at。6.考查连词。“重新考虑”与“决定当一名医生”之间是顺承关系,不是选择关系。故将or改为and。7.考查there be句型。句意:这项决定有两个原因。句中的they在前边句中找不到指代关系,且后边句子中的one与the other是对这两个原因的解释,故此处要用there be句型。故将they改为there。8.考查形容词。amazed意为“(使)大为惊奇”,amazing意为“令人惊奇的”。本句话中主语为I,表示感到惊奇,故将amazing改为amazed。9.考查形容词比较级。句中better为well的比较级形式,多音节的形容词或副词构成比较级用more加形容词或副词,即m

    88、ore不能与better连用。故将more去掉。10.考查一般过去时。本篇文章的基础时态是一般过去时,且与最后一句并列的“One was that.”用的也是一般过去时,所以最后一句话时态应为一般过去时。讲述当时做决定时的原因。故将is改为was。第三节 书面表达(满分25分)【范文】Dear Mike,Im glad to know that you are coming to China with your parents and spend the Mid-Autumn Day here.The Mid-Autumn Day is a traditional festival with

    89、a long history which is celebrated only by Chinese people. It falls on August 15th of the Chinese lunar year, when people of a family get together and enjoy the dinner together. After that they eat mooncakes, which stands for the spirits of the festival-unity. Often if the weather permits, they will go out of the house to enjoy the bright moonlight, talking about something pleasant. It is one of the most important festivals for Chinese people.I wish you a pleasant journey and Im sure you will like our traditional Mid-Autumn Day.Yours,Li Hua

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:吉林省扶余市第二实验学校2020-2021学年高一英语下学期第一次月考试题(B).doc
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-390644.html
    相关资源 更多
  • 四年级上册英语课件-《Unit 9 It’s one hundred》|湘少版(三起) (共11张PPT).ppt四年级上册英语课件-《Unit 9 It’s one hundred》|湘少版(三起) (共11张PPT).ppt
  • 2022高考英语复习:高考英语词汇400题及详解(三).docx2022高考英语复习:高考英语词汇400题及详解(三).docx
  • 四年级上册英语课件-《Unit 9 It’s one hundred》|湘少版(三起) (共18张PPT).ppt四年级上册英语课件-《Unit 9 It’s one hundred》|湘少版(三起) (共18张PPT).ppt
  • 2022高考英语复习:高考英语词汇400题及详解(七).docx2022高考英语复习:高考英语词汇400题及详解(七).docx
  • 四年级上册英语课件-《Unit 8 She wears a white and black sweater》|湘少版(三起) (共8张PPT).ppt四年级上册英语课件-《Unit 8 She wears a white and black sweater》|湘少版(三起) (共8张PPT).ppt
  • 2022高考英语复习:高考英语词汇400题及详解(一).docx2022高考英语复习:高考英语词汇400题及详解(一).docx
  • 四年级上册英语课件-《Unit 8 She wears a white and black sweater》|湘少版(三起) (共24张PPT).ppt四年级上册英语课件-《Unit 8 She wears a white and black sweater》|湘少版(三起) (共24张PPT).ppt
  • 2022高考英语备考:易错题典型题详解(四).docx2022高考英语备考:易错题典型题详解(四).docx
  • 2022高考英语备考:易错题典型题详解(五).docx2022高考英语备考:易错题典型题详解(五).docx
  • 2022高考英语备考:易错题典型题详解(二).docx2022高考英语备考:易错题典型题详解(二).docx
  • 2022高考英语备考:易错题典型题详解(三).docx2022高考英语备考:易错题典型题详解(三).docx
  • 四年级上册英语课件-《Unit 8 Dolls》|译林版(三起) (共8张PPT).ppt四年级上册英语课件-《Unit 8 Dolls》|译林版(三起) (共8张PPT).ppt
  • 2022高考英语备考:易错题典型题详解(一).docx2022高考英语备考:易错题典型题详解(一).docx
  • 四年级上册英语课件-《Unit 8 Dolls》|译林版(三起)(共8张PPT).ppt四年级上册英语课件-《Unit 8 Dolls》|译林版(三起)(共8张PPT).ppt
  • 2020-2021学年英语人教版必修3课件:UNIT 2 SECTION Ⅱ LEARNING ABOUT LANGUAGE AND USING LANGUAGE .ppt2020-2021学年英语人教版必修3课件:UNIT 2 SECTION Ⅱ LEARNING ABOUT LANGUAGE AND USING LANGUAGE .ppt
  • 四年级上册英语课件-《Unit 7 Whose is this》|湘少版(三起)(共12张PPT).ppt四年级上册英语课件-《Unit 7 Whose is this》|湘少版(三起)(共12张PPT).ppt
  • 2020-2021学年英语人教版必修3课件:UNIT 1 FESTIVALS AROUND THE WORLD 写作技巧点拨 .ppt2020-2021学年英语人教版必修3课件:UNIT 1 FESTIVALS AROUND THE WORLD 写作技巧点拨 .ppt
  • 四年级上册英语课件-《Unit 7 How much》|译林版(三起)(共20张PPT).ppt四年级上册英语课件-《Unit 7 How much》|译林版(三起)(共20张PPT).ppt
  • 四年级上册英语课件-《Unit 7 How much》|译林版(三起) (共13张PPT).ppt四年级上册英语课件-《Unit 7 How much》|译林版(三起) (共13张PPT).ppt
  • 2020-2021学年英语人教版必修3素养作业:UNIT 5 WARMING UP & READING WORD版含解析.doc2020-2021学年英语人教版必修3素养作业:UNIT 5 WARMING UP & READING WORD版含解析.doc
  • 四年级上册英语课件-《Unit 7 How much》|译林版(三起)(共52张PPT).ppt四年级上册英语课件-《Unit 7 How much》|译林版(三起)(共52张PPT).ppt
  • 四年级上册英语课件-《Unit 7 How much》|译林版(三起) (共38张PPT).ppt四年级上册英语课件-《Unit 7 How much》|译林版(三起) (共38张PPT).ppt
  • 2020-2021学年英语人教版必修3学案:UNIT 1 LEARNING ABOUT LANGUAGE WORD版含解析.doc2020-2021学年英语人教版必修3学案:UNIT 1 LEARNING ABOUT LANGUAGE WORD版含解析.doc
  • 四年级上册英语课件-《Unit 7 How much》|译林版(三起)(共21张PPT).ppt四年级上册英语课件-《Unit 7 How much》|译林版(三起)(共21张PPT).ppt
  • 2020-2021学年英语人教版必修3同步课件:单元素养提升 UNIT 3 A TASTE OF ENGLISH HUMOUR .ppt2020-2021学年英语人教版必修3同步课件:单元素养提升 UNIT 3 A TASTE OF ENGLISH HUMOUR .ppt
  • 四年级上册英语课件-《Unit 6 Turn right》|湘少版(三起)(共24张PPT).ppt四年级上册英语课件-《Unit 6 Turn right》|湘少版(三起)(共24张PPT).ppt
  • 四年级上册英语课件-《Unit 6 Turn right》|湘少版(三起) (共20张PPT).ppt四年级上册英语课件-《Unit 6 Turn right》|湘少版(三起) (共20张PPT).ppt
  • 2020-2021学年英语人教版必修2课时作业:UNIT 1 CULTURAL RELICS 4 WORD版含解析.doc2020-2021学年英语人教版必修2课时作业:UNIT 1 CULTURAL RELICS 4 WORD版含解析.doc
  • 2022高考英语北师大版一轮总复习课件:专题十一 特殊句式 .pptx2022高考英语北师大版一轮总复习课件:专题十一 特殊句式 .pptx
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1