(新教材)2022版英语人教版一轮复习作业课件:提分练(十)阅读理解提能练 .ppt
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
1 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 新教材2022版英语人教版一轮复习作业课件:提分练十阅读理解提能练 新教材 2022 英语 人教版 一轮 复习 作业 课件 提分练 阅读 理解 提能练
- 资源描述:
-
1、高考题型提分练(十)阅读理解提能练(限时35分钟).阅读理解AGuan Shanyue Art MuseumMore than 130 Chinese Meticulous-style or Gongbi paintings by 57 young Chinese artists are being exhibited at the“Youth Koans:The Seventh Guan ShanyueArt Museum”until Aug.2.Entry is free and visitors are required to book their visit in advance on
2、 the museums WeChat account“gsyart.”Venue:Guan Shanyue Art Museum,Futian DistrictMetro:Line 3 or 4 to Childrens Palace Station,Exit F“Cosmos”The“Cosmos”exhibition(88 yuan),running until Sept.20,re-creates interactive scenes based on concepts or hidden physical laws found by scientists like Albert Ei
3、nstein,Felix Klein,David Hilbert,Hendrik Lorentz,Erwin Schrodinger and Stephen William Hawking.Venue:One Avenue,Futian DistrictMetro:Line 1 to Gangxia Station,Exit B“Blazing Element”Nineteen artists and studios are invited to explore the relationship between fire and three materials:metal,ceramics(制
4、陶业)and glass at the“Blazing Element”exhibition(38 yuan)running until Oct.11.New forms emerge from the combination of various materials,and the artists unique world views are inset within them.Venue:AN+Art and Design Center,3/F,PAFC Mall,Futian District Metro:Line 1 or 3 to Shopping Park Station,Exit
5、 DSea WorldThe“Values of Design:China in the Making”exhibition(68 yuan),running until Dec.20,showcases 138 Chinese works and explores the growing field of Chinese design.And Groundwork,an architecture studio based in Hong Kong,has built a soft space“Art-Toy”for visitors to play in until late August.
6、Venue:Sea World Culture and Arts Center,Nanshan DistrictMetro:Line 2 to Sea World Station,Exit A(SD News)【文章大意】这是一篇说明文广告,简单介绍了四项活动举办的时间、地点和乘车路线。1.What will be a good choice for a student interested in physics?A.Guan Shanyue Art Museum.B.“Blazing Element”.C.Sea World.D.“Cosmos”.【解析】选D。细节理解题。第一个是美术展览,
7、涉及中国工笔画;第二个是宇宙知识介绍,提到了爱因斯坦、霍金等科学家;第三个闪耀元素涉及化学知识,介绍火与三种材料的关系;第四个介绍建筑与设计。2.Which subway would you take if you want to appreciate painting exhibition?A.Line 1 or 3.B.Line 1.C.Line 3 or 4.D.Line 2.【解析】选C。细节理解题。美术展览是第一个,地点是关山月美术馆,乘车路线是地铁3号或4号线。3.Which costs least in the four activities?A.Guan Shanyue Art
8、 Museum.B.“Blazing Element”.C.Sea World.D.“Cosmos”.【解析】选A。细节理解题。比较判断四个活动的费用,第一个美术展览免费,第二个宇宙知识88元,第三个38元,第四个68元,故选A。BIf you are a student attending a formal exam,there is probably a pencil at hand.Have you ever wondered where pencils come from?Or how graphite(石墨)was really discovered,leading to the d
9、evelopment of numerous kinds and types of pencils that are currently available?Modern pencils owe a great deal to an ancient Roman writing instrument called a Stylus.It is basically a thin metal rod that was used by scholars to leave a light readable mark on the paper used in those times.However,the
10、 history of the ever-evolving pencils doesnt stop there.Then came the widespread use of graphite after a huge amount of graphite was discovered in England in the 1560s.Graphite was appreciated greatly for being really dark.However,it proved to be really fragile and soft.It required a proper holder f
11、or one to be able to contain it.At first,graphite sticks were wrapped in strings,and later,these sticks were presented in wood-cases,giving birth to the very first wood-cased pencil.Basically,the graphite was inserted(插入)in wooden sticks that were hollowed out(掏空).So it looked like sticks of graphit
12、e were being enclosed within similar-shaped wood cases or coverings.According to history,the first-ever pencils were mass-produced in Germany in 1662,making it the birthplace of these pencils.Companies like Faber-Castell and Steadtler came into existence,forming an active global pencil industry that
13、 continued to develop throughout the period of the 19th Century Industrial Revolution.Ever since the pencil industry began to flourish,different types and kinds of pencils were discovered and were categorized according to their hardness levels and the amount of black color they were able to produce.
14、They were also split in terms of how light or dark they were,as well as how heavy or light their lead was.【文章大意】文章介绍了人们对铅笔原材料石墨的应用及铅笔的发展历史。4.Why was graphite widely used in the sixteenth century?A.Graphite became greatly available.B.The Stylus was too heavy to hold.C.Scholars preferred using graphit
15、e.D.Industrial revolution took place.【解析】选A。细节理解题。文章提到the widespread use of graphite after a huge amount of graphite was discovered in England in the 1560s可知,在16世纪60年代英格兰发现了大量石墨,石墨开始被广泛使用。5.What is the disadvantage of using graphite?A.It is very rare.B.It is expensive.C.It breaks easily.D.It has dar
16、k color.【解析】选C。细节理解题。文章提及However,it proved to be really fragile and soft.可知,石墨易碎,由此得知C项正确。6.According to the passage,which country is the birthplace of modern pencils?A.Rome.B.Germany.C.Britain.D.France.【解析】选B。细节理解题。文章第四段提到the first-ever pencils were mass-produced in Germany in 1662,making it the bi
17、rthplace of these pencils可知,大规模量产的铅笔始于德国,使得德国成为铅笔的诞生之地。7.What does the underlined word“flourish”mean in the last paragraph?A.Take off.B.Break down.C.Fade away.D.Settle down.【解析】选A。词义猜测题。根据文章中different types and kinds of pencils were discovered and were categorized可知,各式各样种类繁多的铅笔被制造出来,可得知铅笔制造业开始繁荣起来。C
18、The tidying-up wonder known as Marie Kondo has a show on Netflix,and by all accounts,it seems to be popular among the masses.Kondos basic idea to determine whether we need something is to ask if something sparks joyand if it does not,then it is not needed.The writer Anakana Schofield,however,tweeted
19、 the following messages:“Do NOT listen to Marie Kondo or Konmari in relation to books.Fill your apartment&world with them.I dont care if you throw out your clothes but the woman is very misguided about books.Every human needs a library,not clean,boring shelves.”Now Schofield has penned an essay at T
20、he Guardian on the topic,noting that“Marie Kondo advises us to give up reading we dont find joyful.But ones personal library should do much more than get warm feelings.”Its such a good point.I look at the rows of books on my shelves and while I cant help but to notice that they are not tidy,I would
21、never toss them.Does every one of those books bring my joy?No.Some are hard.But toss them?No way!As collections,all of my books create their own narrative,an otherwise impossible timeline of my life.And beyond them being a part of my history,I think about what went into each book.Every word,of the m
22、illions of words living on my bookshelves,was written with thought;every sentence crafted with intention.My personal library is like a microcosm(缩影)of humanity,of my own design.And as for the unread books?That a book is unread should not be an indication of its uselessness,rather,a promise of its po
23、tential.Its like having a gift to open or a vacation to look forward to.A stack of unread books is a hallway of doors,each leading to an unknown adventure.【文章大意】本文是议论文。整理奇才近藤麻理惠在Netflix上有一个节目,很受人们的追捧,近藤认为不能激发快乐的东西都是不需要的东西,可以扔掉。作者家里有很多藏书,不是所有的书都能激发快乐,但作者并不认为需要扔掉这些书,他认为个人的图书馆就像自己设计的一个人性的缩影,一本未读的书,也并不应
24、表明其无用,而表明其有潜力,就像将要打开的礼物或期待的假期,一堆堆未读的书就像是门的走廊,每本书都通向一个未知的冒险。8.What does the underlined word“wonder”in Paragraph 1 refer to?A.Talent.B.Program.C.Attraction.D.Company.【解析】选A。词义猜测题。根据第一段第一句话“The tidying-up wonder known as Marie Kondo has a show on Netflix,and by all accounts,it seems to be popular among
25、 the masses.”可知,整理奇才近藤麻理惠在Netflix上有一个节目,从各方面来看,它似乎在大众中很受欢迎。所以wonder在这里是指“奇才,能干的人”,故答案为选项A。9.What is not needed according to Marie Kondo?A.Something that cant create wonder.B.Something that cant give you pleasure.C.Something that is not popular.D.Something that cant warm our feelings.【解析】选B。细节理解题。根据第
26、一段最后一句话“Kondos basic idea to determine whether we need something is to ask if something sparks joyand if it does not,then it is not needed.”可知,近藤确定我们是否需要某样东西的基本原则是询问某样东西是否激发快乐,如果没有,则不需要。故选B。10.What is Anakana Schofields attitude towards Marie Kondo about books?A.Disapproving.B.Favorable.C.Ambiguous.
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-355079.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
