全国统考2022届高考英语一轮复习练习选修7Unit3Theworldonline课时作业含解析202103251109.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
4 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 全国 统考 2022 高考 英语 一轮 复习 练习 选修 Unit3Theworldonline 课时 作业 解析 202103251109
- 资源描述:
-
1、二十二选修7Unit 3The world online(限时35分钟). 阅读理解A(2021泰安模拟)Each post on Twitter or Tweet to this online social network can run no more than 140 characters. Explaining a scientific concept in only 140 characters can be almost impossible. Ryan Becker teaches physical science. He didnt discover Twitter until
2、 2011, when he attended a technology conference with a session on using the network to connect with other teachers. “I knew nothing about Twitter or Facebook, ” he recalls. “But the description sounded interesting. ”Becker soon realized that he didnt want to limit Twitter to teachers interacting wit
3、h other educators. “I thought, Why cant kids realize all of these uses?” And to find out, he began including Twitter into his classes. Beckers school provides all of its students with net books. Becker let the kids set up Twitter accounts. For kids who do get accounts, Becker makes sure those accoun
4、ts are protected. By that he means each student has to approve all followers, and his or her tweets will not be visible to people outside that protected-follower list. Once his class had signed up, Becker had them Tweet during class time. He used Twitter himself to share science videos and articles
5、with his students as he ran across themthings he might not have had time to load and share during class periods. “One of my big reasons for using Twitter is that I try to get students to connect science to their own lives. ” he says. Becker stresses that his use of Twitter is only in the classroom.
6、“Usually if Im asking them to use it. Im giving them time in class, ” he notes. “Its not meant to supplant (代替) classroom learning. Its meant to complement and extend it. ”But teachers will need to be careful that the students who use Twitter in class dont have their horizons expanded too broadly, s
7、ays DeRosier. If inappropriate things end up filling students feeds, the teachers may pay the price, she warns, because “When things go wrong on the Internet, they go catastrophically wrong. ” She recalls the case of a high school teacher who was being filmed using Twitter with his class. 【文章大意】本文主要
8、介绍了美国的一个老师在课堂上使用Twitter, 用简洁的语言来传授科学知识的故事。1. What role does Beckers Twitter play in his class?A. To connect with his students easily. B. To engage students in meaningful science. C. To explain scientific concepts briefly. D. To replace classroom learning with Twitter. 【解析】选B。细节理解题。根据第六段One of my big
9、 reasons for using Twitter is that I try to get students to connect science to their own lives. 可知, 他在课堂上使用Twitter的目的是希望把自己教授的科学知识融入到学生们的生活中去。2. How did Becker protect his students Twitter accounts?A. They accept their parents as followers. B. Their tweets are open to all followers. C. All students
10、but others follow their tweets. D. They can tweet only 140 characters. 【解析】选C。细节理解题。根据第四段Becker makes sure those accounts are protected. By that he means each student has to approve all followers, and his or her tweets will not be visible to people outside that protected-follower list. 可知, 他让学生们互相成为
11、Twitter 的粉丝, 他们的推文外人是看不到的。3. What can we infer from what DeRosier said? A. Teachers need to end students feeds suitably. B. Teachers will pay for the cost of using Twitter. C. Teachers shouldnt film students with Twitter. D. Teachers should mind the content on Twitter. 【解析】选D。推理判断题。根据最后一段的内容可知, 她认为老
12、师在使用Twitter的时候, 要特别注意Twitter上的内容。4. What is the best title for the text?A. A teacher invites Twitter into classroomB. Twitter comes into the life of studentsC. Science is easily spread on TwitterD. Students learn about Twitter at class【解析】选A。主旨大意题。本文主要介绍了美国的一个老师在课堂上使用Twitter, 用简洁的语言来传授科学知识的故事。【知识拓展】
13、背景链接Twitter(中文统称推特)是一家美国社交网络及微博客服务的网站, 致力于服务公众对话。它可以让用户更新不超过140个字符的消息(除中文、日文和韩文外已提高上限至280个字符), 这些消息也被称作“推文(Tweet)”, Twitter被形容为“互联网的短信服务”。这个服务是由杰克多西(Jack Dorsey)在2006年3月与合伙人共同创办并在当年7月启动的。Twitter在全世界都非常流行, Twitter发布的财报显示, 截至2020年第二季度, Twitter的可变现日活跃用户达1. 86亿。BWeve heard of robots and AI(Artificial In
14、telligence)taking human jobs, but I bet mayors(市长)dont really think their jobs can be threatened any time soon. They were wrong, and the AI running for the mayor of a Tokyo district was clear proof of that. AI cant legally run for high-ranking public management positions yet, but one mayoral candida
15、te from Tama City, Tokyo, intended to maximize the use of Artificial Intelligence in running city affairs. He was running his campaign (竞选运动) as “AI Mayor”. Basically, he was suggesting replacing human public officials with AI and having them collect city data and create fair and balanced policies t
16、hat will benefit everyone. “For the first time in the world, AI will run in an election, ” human candidate Michihito Matsuda announced on Twitter. “Artificial Intelligence will change Tama City. With the birth of an AI Mayor, we will conduct balanced policies. ”The AI Mayor was campaigning very much
17、 like its human competitors. Posters were shown all over Tama City and campaign trucks were blaring out(大声鸣响)promises of an AI utopia (乌托邦)and asking for support. Some people called Michihito Matsudas campaign a stunt (噱头), as a human would still be the one legally in charge. However, others said th
18、at they were excited about the future of AI running things in the background, adding that it had to be a better choice. 【文章大意】本文为科技类阅读。我们听说过机器人和人工智能取代了人类的部分工作, 可是它们竟然参与竞选东京某区的市长, 这让人们唏嘘不已。5. Whats the advantage of the AI mayor according to Michihito Matsuda?A. Maximizing the use of AI. B. Replacing
19、human officials. C. Creating balanced policies. D. Bringing him beneficial effects. 【解析】选C。细节理解题。根据第二段最后一句Basically, he was suggesting replacing human public officials with AI and having them collect city data and create fair and balanced policies that will benefit everyone. 以及第三段内容可知, 人工智能市长的优势在于收集
20、城市数据, 制定公平、平衡的政策, 让每个人都受益, 这在世界上是首例, 也是它的优势。故选C。6. How will AI run for the mayor?A. It will abolish many old policies. B. It will ask for support on the Internet. C. It will make public speeches, dressed like a human. D. It will compete similarly to human competitors. 【解析】选D。细节理解题。根据第四段The AI Mayor
21、was campaigning very much like its human competitors. Posters were shown all over Tama City and campaign trucks were blaring out promises of an AI utopia and asking for support. 可知, 人工智能市长的竞选活动的方式和人类竞争对手非常像, 故选D。7. Whats the citizens attitude towards Michihito Matsudas campaign?A. They believe AI wi
22、ll win. B. All consider it to be tricky. C. It is supposed to be a failure definitely. D. Some think its worthy of expectation. 【解析】选D。推理判断题。根据最后一段最后一句However, others said that they were excited about the future of AI running things in the background, adding that it had to be a better choice. 可知, 有人
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-422970.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
