全国统考2022届高考英语一轮复习练习选修6Unit2Whatishappinesstoyou课时作业含解析202103251104.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
2 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 全国 统考 2022 高考 英语 一轮 复习 练习 选修 Unit2Whatishappinesstoyou 课时 作业 解析 202103251104
- 资源描述:
-
1、十七选修6Unit 2What is happiness to you?(限时35分钟). 阅读理解A(2021惠州模拟)I was selfish as a teenager. I usually spent my time thinking about myself and taking care of my own needs. I let my older brother do most of the work around the house until he left for college. I let my mom and dad worry about our bills a
2、nd problems while I read books, played, and lost myself in my own imagination. This didnt change even when I went to college either. I studied hard but only to make my own life better. Even when I started to explore my faith, it was only to increase my own happiness. I married after graduation and d
3、ecided to start a family. Of course, I had no idea what hard knocks reality had in store for my selfish soul. Soon I found myself unemployed, deeply in debt, and with a new baby on the way. I found out that life has little sympathy for spoiled people. In fact, all of the struggles I was going throug
4、h were beating the selfishness slowly out of me. Still, I didnt give up on happiness. I knew that there must be a way to find it. I finally realized, however, that it had to include more than just my own needs, wants, and desires. The answer began to make itself clear one night shortly after my baby
5、 boy was born. I got a bottle and held him in my arms. As I was feeding him I looked down and saw his big, innocent, trusting eyes. I smiled and talked to him. Then he smiled and I could feel my heart growing, expanding with love. I felt such peace and joy. At that moment I had a hint of the truth:
6、it is by growing our hearts with love that we find our happiness. Carolyn Arends wrote:“The more people you let into your heart, the bigger your heart gets. The more love you get, the more love you have to give. It just keeps growing. ” So, keep loving, keep living and keep caring. Keep growing your
7、 heart today, tomorrow, and always. 【文章大意】本文是一篇夹叙夹议文, 主要讲述作者由一个自私的人成长为一个心中对他人有爱的人, 也明白了“爱他人即幸福”的道理的经历。1. What do we know about the author from the first paragraph? A. He often helped his brother with housework. B. He studied hard for his family. C. He put his own needs above others. D. He was concer
8、ned about his family. 【解析】选C。推理判断题。根据第一段中的“let my older brother do most of the work” “let my mom and dad worry about our bills and problems” “This didnt change even when I went to college either. ” “I studied hard but only to make my own life better. ”和“it was only to increase my own happiness”的描述可推
9、知, 作者在青少年时期较为自私, 行为处事总是只考虑自己, 几乎不为家人考虑, 即他把自己的需要放在别人的需要之上, 故选C。2. What did the author realize after he suffered in life?A. Spoiled people cant survive the hardship of life. B. Life is cruel to spoiled people. C. Spoiled people are never happy in life. D. Selfishness is helpful. 【解析】选B。细节理解题。根据第二段中的“
10、Soon I found myself unemployed, deeply in debt, and with a new baby on the way. I found out that life has little sympathy for spoiled people. ”可知, 作者在经历了人生的失意后, 终于发现生活对被宠坏的人是残酷的。3. What can be inferred from the passage?A. The author loved kids. B. The author often fed his baby. C. The author realize
11、d the importance of happiness. D. When caring for his baby, the author got inspired. 【解析】选D。推理判断题。根据第三段中的“As I was feeding him I looked down and saw his big, innocent, trusting eyes. I smiled and talked to him. Then he smiled and I could feel my heart growing, expanding with love. I felt such peace
12、and joy. At that moment I had a hint of the truth: it is by growing our hearts with love that we find our happiness. ”可推知, 作者在照料孩子的过程中领悟到了通往幸福的途径。4. Which can be the best title of the passage?A. Loving Others, a Way to HappinessB. The Elder One Grows, the More He GetsC. Help Others, Help OneselfD. K
13、eep Growing to Live a Happy Life【解析】选A。标题归纳题。根据最后一段中的“The more people you let into your heart, the bigger your heart gets. The more love you get, the more love you have to give. It just keeps growing. So, keep loving, keep living and keep caring. Keep growing your heart today, tomorrow, and always.
14、”描述可推知, 这篇文章的主旨是“爱他人即幸福”。【知识拓展】 长难句分析The more people you let into your heart, the bigger your heart gets. The more love you get, the more love you have to give. 分析:本句是the more. . . , the more. . . 句型, 表示“越, 越”。翻译:你接纳的人越多, 你的心就越宽广。你得到的爱越多, 你付出的爱也越多。BNearly half the worlds population, close to some 5
15、billion people, will develop near-sightedness by 2050 according to a study recently published in the journal Ophthalmology. The paper also estimates that one-fifth of these people will have a significantly increased risk of becoming blind from the condition if recent trends continue. The number of n
16、ear-sightedness cases is rapidly rising across the globe, making it one of the most common sight diseases of the modern world. This increase is attributed to “environmental factors(nurture), principally lifestyle changes resulting from a combination of decreased time outdoors and increased near-work
17、 activities, among other factors”, according to a new study from Brien Holden Vision Institute, University of New South Wales Australia and Singapore Eye Research Institute. Even worse, if the current trends continue, the paper warns that well see a sevenfold increase in near-sightedness from 2000 t
18、o 2050. Near-sightedness will also become one of the leading causes of permanent blindness by that date. But why?Its mostly due to the way we use our eyes today. For most purposes, our eyes are good at spotting far away objects, but they have been mostly overused to short distances nowadays. Our dai
19、ly activities involve a lot of “near-work activities”, such as using a computer, scrolling on a smart phone or reading. Constantly keeping focus on a short distance leaves the crystalline lens in our eyes set on them, in a sense, and unable to effectively focus on objects farther away. 【文章大意】本文是一篇说明
20、文。文章告诉我们近视可能导致失明。5. What caused the increase in near-sightedness across the globe?A. Environmental factors. B. Increased near-work activities. C. Decreased time outdoors. D. All above. 【解析】选D。 细节理解题。由第二段的“This increase is attributed to environmental factors(nurture), principally lifestyle changes re
21、sulting from a combination of decreased time outdoors and increased near-work activities, among other factors”可知, 导致近视的原因共有三个, 分别是环境因素、户外活动时间的减少以及近距离活动的增加, 故选D。6. Which can not be listed as a near-work activity?A. Play football with friends. B. Use a computer. C. Focus on a smart phone. D. Reading.
22、【解析】选A。 细节理解题。由最后一段的“such as using a computer, scrolling on a smart phone or reading”可知, 近距离活动包括用电脑、玩手机、阅读, 而踢足球属于户外活动, 故选A。7. Which of the following statements is not true to prevent the near-sightedness?A. Spend time in the park. B. Put your smart phone away. C. Buy a pair of glasses. D. Take a br
23、eak when reading. 【解析】选C。 推理判断题。由最后一段的“such as using a computer, scrolling on a smart phone or reading”可知, 用电脑、玩手机、阅读会导致近视, 但并未提到买眼镜可以防止近视, 故选C。8. We can infer that the passage will appear in the column of a newspaper. A. SportsB. ScienceC. EntertainmentD. Suggestions【解析】选B。 推理判断题。纵观全文, 该篇文章主要讲了近视是一
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-422961.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
一年级下册语文课件-童年的问号_湘教版 (共24张PPT).ppt
