全国统考2022届高考英语一轮复习练习选修6Unit4Helpingpeoplearoundtheworld课时作业含解析202103251106.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
1 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 全国 统考 2022 高考 英语 一轮 复习 练习 选修 Unit4Helpingpeoplearoundtheworld 课时 作业 解析 202103251106
- 资源描述:
-
1、十九选修6Unit 4Helping people around the world(限时35分钟). 阅读理解(2021菏泽模拟)It is a well accepted assumption that students come to colleges to get good grades and that they are usually too busy to do anything else. But Connie Snyder Mick, an academic director of the Center for Social Concerns at the Universit
2、y of Notre Dame, says it is just half of the truth. There are many volunteering centers like hers at the colleges and universities in the United States. Mick says these centers help students seek an experience that may not be directly related to a students academic progress, but that is still import
3、ant. Volunteering is not uncommon in higher education. Many college groups organize volunteer events for different causes. Officials in charge of student housing often organize such events to help build a sense of community. Participation in these kinds of activities is good for students, Mick says.
4、 For example, the busy nature of college life can create a lot of stress for students. Doing something completely unrelated to a students studies can help calm them by putting their mind on other things. For a more meaningful addition to their college experience. Mick urges students to visit centers
5、 like the one she heads. She says these centers exist to create volunteer opportunities that are more complex and meaningful than just a day spent cleaning a local park or raising money, for example. “Such volunteering centers often partner with local organizations that serve the people of the nearb
6、y communities. Even for students with little interest in building a connection with the local communities, there is still value in what volunteer centers have to offer, ” Mick says. She notes some opportunities can push students to use what they are learning in the classroom out in the real world an
7、d having that kind of experience can make a student appealing to employers in the years to come. 【文章大意】本文是一篇说明文。圣母大学社会问题中心的学术主任康妮施耐德米克介绍了美国大学中的各类志愿者中心对学生成长的重要性并鼓励学生们积极参与志愿者活动。1. What does the underlined word “that” in Paragraph 2 refer to?A. Academic progress. B. College education. C. Volunteering e
8、xperience. D. Center for Social Concerns. 【解析】选C。词义猜测题。根据画线词所在句Mick says these centers help students seek an experience that may not be directly related to a students academic progress, but that is still important. 可知, 米克说, 这些中心帮助学生寻求一种体验, 这种体验可能与学生的学业进步没有直接关系, 但那仍然很重要。由此可知, that指代的是“通过志愿活动中心获得的体验”。
9、故选C。2. What is the housing officials main purpose in organizing those events?A. To give students good part-time jobs. B. To raise money for different celebrations. C. To help build a closer bond among the students. D. To improve the living conditions for the students. 【解析】选C。细节理解题。根据第三段中的Officials i
10、n charge of student housing often organize such events to help build a sense of community. 可知, 负责学生宿舍的官员经常组织这样的活动来帮助建立社区意识。由此可知, 宿管人员希望借助这些志愿活动增强学生之间的联系。故选C。3. How can these centers activities benefit the students according to Mick?A. By helping them focus on their study. B. By offering chances to t
11、est their knowledge. C. By protecting them from the local communities. D. By increasing their competitiveness in the job market. 【解析】选D。细节理解题。根据最后一段中的She notes some opportunities can push students to use what they are learning in the classroom out in the real world and having that kind of experience
12、 can make a student appealing to employers in the years to come. 可知, 她指出, 一些机会可以促使学生将课堂上学到的知识运用到现实世界中, 拥有这样的经验可以让学生在未来吸引雇主。由此可知, 这些活动有助于提高学生的就业竞争力。故选D。4. What is the best title for the text?A. Colorful College Life in the USAB. Guidelines for Volunteering Center SelectionC. Volunteering: A Meaningfu
13、l Addition to College LifeD. A Valuable Platform: Micks Center for Social Concerns【解析】选C。主旨大意题。通读全文可知, 圣母大学社会问题中心的学术主任康妮施耐德米克介绍了美国大学中的各类志愿者中心对学生成长的重要性并鼓励学生们积极参与志愿者活动。由此可知, C. Volunteering: A Meaningful Addition to College Life(志愿活动:大学生活中有意义的一部分)适合做本文最佳标题。故选C。【知识拓展】长难句分析It is a well accepted assumpti
14、on that students come to colleges to get good grades and that they are usually too busy to do anything else. 分析:本句是复合句。 It is +动词过去分词+ that. . . 的结构。 It 为形式主语, that从句引导真正的主语, 从句中是and 连接的两个并列句。翻译:人们普遍认为, 学生上大学是为了取得好成绩, 他们通常都太忙了, 无暇做其他事情。. 完形填空Whatever New Yorker Katy Benson wears, other people notice
15、. It might be something she herself has made, or it might be a(n) 1 combination of things she has put together. Her friends may not always 2 her latest creation, but then they just 3 Katys unusual taste and say “Thats kind of strange, but it looks OK on you”. Other times, though, they cannot wait to
16、 4 her. All over America, clothing manufacturers are creating “cutting-edge” kids like Katy. They know what these 5 young people are wearing today will be worn by millions of others tomorrow. This youth market is a big business. 6, fashions change quickly, and manufacturers have a 7 job. The right p
17、roduct has to be 8, produced and shipped to the stores at the right time. To help, they often 9 “edge kids” like Katy to discuss new products and fashions. These teenagers do not have to 10 anything. They are paid good money for their 11, which are very 12 when a company is deciding directions it sh
18、ould and should not take. “Influencers” are another important group. They do not invent new trends, 13 they are quick to adopt the ones they see in the shops. They have 14 among their friends, who are likely to follow their choices. 15, the things they do not choose never become mainstream. Sam Olek
19、si is an influencer. He always looks for things that are 16, and he shops everywhere. People sometimes 17 his latest clothes, but they may well buy the 18 things a few months later. Like Katy, Sam earns money from his sense of 19 . Edge kids and influencers together make up fewer than one in five of
20、 their generation. However, they largely 20 what will soon be worn by the others. 【文章大意】本文是一篇说明文。在美国有一群走在时尚前沿的青少年, 他们引领着其他青少年的着装。1. A. differentB. strangeC. attractiveD. obvious【解析】选B。different不同的; strange奇怪的;attractive吸引人的;obvious明显的。根据下文中的unusual 和strange可知, 有时候Katy的衣服搭配很奇怪, 故选B。2. A. likeB. notic
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-422964.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
