全国统考2022届高考英语一轮复习练习选修7Unit1Livingwithtechnology课时作业含解析202103251107.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
1 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 全国 统考 2022 高考 英语 一轮 复习 练习 选修 Unit1Livingwithtechnology 课时 作业 解析 202103251107
- 资源描述:
-
1、二十选修7 Unit 1Living with technology(限时35分钟). 阅读理解A(2021北京模拟)Alzheimers AIAn estimated 5. 7 million people in the U. S. have Alzheimers diseasethe most common type of dementia(痴呆)-and that number is expected to more than double by 2050. Early diagnosis is crucial for patients to benefit from the few t
2、herapies available. But no scans can deliver a conclusive diagnosis while a person is alive; instead doctors have to conduct numerous and complicated clinical and neuropsychological tests. So there is growing interest in developing artificial intelligence to identify Alzheimers based on brain imagin
3、g. Researchers at the University of California, San Francisco, have now successfully trained an AI algorithm(算法)to recognize one of the early signs of Alzheimersa reduction in the brains glucose(葡萄糖)consumptionin positron emission tomography (PET) imaging. The algorithm accurately predicted an event
4、ual Alzheimers diagnosis in nearly all the test cases, according to the study. In PET imaging, a very small amount of a radioactive compound is injected into the body, producing three-dimensional images of metabolism(新陈代谢), circulation and other cellular activities. PET is well suited for an AI diag
5、nostic tool because Alzheimers leads to subtle changes in the brains metabolism that begin years before neural(神经的) tissue starts to go downhill, says study co-author Jae Ho Sohn, a radiologist at UCSF. These changes are “very hard for radiologists to pick up, ”he notes. The algorithm was trained an
6、d tested on 2, 100 PET brain images from about 1, 000 people 55 years and older. The images came from a 12-year study that tracked people who would ultimately be diagnosed with Alzheimers, as well as those with mild memory declines and healthy control participants. The algorithm was trained on 90 pe
7、rcent of the data and tested on the remaining 10 percent. It was then retested on a second, independent data set from 40 patients monitored for 10 years. The algorithm was highly sensitive and was able to recognize 81 percent of the patients in the first test group and 100 percent in the second who
8、would be diagnosed with Alzheimers six years later, on average. The findings were published in February in Radiology. The algorithm is based on deep learning, a machine-learning technique that uses artificial neural networks programmed to learn from examples. “This is one of the first promising, pre
9、liminary(初步的) applications of deep learning to the diagnosis of Alzheimers, ” says Christian Salvatore, a physicist at Italys National Research Council, who was not involved in the study. “The model performs very well when identifying patients with mild or late diagnoses”, he says, “but catching it
10、in the earliest stages remains one of the most critical open issues in this field. ”【文章大意】本文主要介绍了利用人工智能诊断老年痴呆症能够较早确诊。1. People are increasingly interested in using AI to identify Alzheimers because . A. the number of people suffering from dementia is more than doublingB. diagnostic methods that are
11、both reliable and convenient are in needC. there are only a limited number of effective therapies for the patientsD. diagnosing Alzheimers disease through AI is still an unexplored area【解析】选B。推理判断题。根据第一段可知, 早期诊断对于患者是至关重要的, 但是, 在一个人还活着的时候, 医生必须进行大量复杂的临床和神经心理学测试。因此, 人们需要既可靠又方便的诊断方法, 所以越来越有兴趣开发人工智能来识别基
12、于大脑成像的老年痴呆症。故选B。2. What can we learn about PET imaging?A. It recognizes the worsening of the neural tissue. B. It reduces the glucose consumption in the brain. C. It changes the pattern of the brains metabolism. D. It photographs various kinds of cellular activities. 【解析】选D。细节理解题。根据第三段的“In PET imagi
13、ng, a very small amount of a radioactive compound are injected into the body, producing three-dimensional images of metabolism(新陈代谢), circulation and other cellular activities可知, PET影像拍摄各种细胞活动。故选D。3. According to Paragraph 4, . A. 90% of the people in the study were trained on the algorithmB. the pa
14、rticipants in the study consist of people both young and oldC. 81% of the people in the first test group were diagnosed with AlzheimersD. the algorithm managed to recognize all the patients in the second test group【解析】选D。细节理解题。根据第四段The algorithm was highly sensitive and was able to recognize 81 perc
15、ent of the patients in the first test group and 100 percent in the second who would be diagnosed with Alzheimers six years later可知, 该算法成功地识别了第二试验组的所有患者。故选D。4. What can be inferred from Paragraph 5?A. The algorithm serves as a promising treatment of Alzheimers. B. Deep learning has been widely applie
16、d in diagnosing Alzheimers. C. To detect Alzheimers in its earliest stages calls for more exploration. D. Whether to use the model to detect Alzheimers remains a critical issue. 【解析】选C。推理判断题。根据第五段but catching it in the earliest stages remains one of the most critical open issues in this field. 可知, 要
17、在最早的阶段发现老年痴呆症, 需要更多的探索。故选C。【知识拓展】长难句分析The algorithm was highly sensitive and was able to recognize 81 percent of the patients in the first test group and 100 percent in the second who would be diagnosed with Alzheimers six years later, on average. 分析:该句是复合句。主句中and连接并列谓语was highly sensitive和was able
18、to recognize, 81 percent of the patients in the first test group and 100 percent in the second是并列宾语, 作recognize的宾语;who引导的是定语从句, 修饰先行词patients。翻译:该算法非常敏感, 能够识别第一个测试组中81%的患者和第二个测试组中100%的患者, 平均6年后被诊断为“老年痴呆症”。【加固训练】 阅读理解If you live in Washington D. C. or Redwood, Calif. , you may have glimpsed a small,
19、boxy robot rolling along a local sidewalk, minding its own business, but attracting the attention of many a curious onlooker. The robots, which look like electric rice cookers with wheels, were part of a pilot program last year by Starship Technologies focused on delivering meals from local restaura
20、nts in dozens of cities around the world. This week, the company revealed plans to broaden its delivery service beyond food to include packages, a move that made it “the worlds first robot package delivery service”. The package delivery service is only available in some cities in the US. The wheeled
21、 robots have a top speed of 4 mph and can detect barriers from as far as 30 feet away. “The robot can operate through just about anything, ” says Nick Handrick, head of operations for Starships D. C. office, “If you have something in the way, its able to climb it. ” By giving customers control of wh
22、en deliveries occur, Starship Technologies is promoting its service as a way to combat package theft. To sign up for the service, which costs a little more than $10 per month, customers need to download the companys app. Customers then create a “Starship Delivery Address”, a unique address inside a
23、Starship facility, instead of a home address, where they can have packages sent from places such as Amazon. com. Once a package is delivered to the Starship address, customers receive a text notice that allows them to schedule a home delivery via robots. The robots are opened by customers with a mob
24、ile phone code (代码). 【文章大意】本文为说明文。文章主要讲了在美国的一些城市, 包裹可以由机器人运送了。1. What do we know about Starship Technologies company?A. Packages are delivered by its robots all round America. B. Its robots have taken on package delivery for a long time. C. It is the first to provide robot package delivery service.
25、D. Its delivery service is the best of all in the world. 【解析】选C。细节理解题。根据第三段This week, the company revealed plans to broaden its delivery service beyond food to include packages, a move that made it “the worlds first robot package delivery service”. (本周, 该公司公布了将送货服务从食品扩展到包裹的计划, 此举使其成为“世界上第一家送货机器人”。)由
26、此可知星际飞船技术公司是第一家提供机器人包裹递送服务的公司, 故选C。2. What does the underlined word “combat” in Paragraph 4 probably mean?A. Delay. B. Prevent. C. Report. D. Discover. 【解析】选B。词义猜测题。由第四段By giving customers control of when deliveries occur(通过让客户控制何时发货), 可以推断出下文Starship Technologies is promoting its service as a way t
27、o combat package theft. 意思是星际飞船技术公司正在提升其服务, 作为一种防止包裹盗窃的方式。combat意思是“防止”。故选B。3. What can we learn about robot package delivery service?A. Customers cant open the robots without a mobile phone code. B. Starship Delivery Address is the customers home address. C. Customers have to pay a little more than
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-422967.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
