全国统考2022届高考英语一轮复习练习选修8Unit3Theworldofcoloursandlight课时作业含解析202103251113.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
6 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 全国 统考 2022 高考 英语 一轮 复习 练习 选修 Unit3Theworldofcoloursandlight 课时 作业 解析 202103251113
- 资源描述:
-
1、二十六选修8 Unit 3The world of colours and light(限时35分钟). 阅读理解A(2021文山模拟)Chinese delivery driver Gao Zhixiao, was featured on the cover of Time magazine in March because of his remarkable sense of commitment. Alongside five others, he was picked by the magazine as one of the heroes amid COVID-19 outbreak
2、. Ever since COVID-19 broke out, many restaurants shut down or switched to takeout-only services. Millions of people have been staying at home to avoid getting infected. “People choose to order food online or buy fruit and vegetables to cook at home, ” Gao told Time. As a result, delivery orders dra
3、matically increased, placing a huge burden on delivery couriers. Born into a poor family in the Ningxia Hui autonomous region, Gao started to make a living in Beijing at age 16. After COVID-19 broke out, Gao hesitated for a second to continue working, but then picked up orders because he thought cus
4、tomers might be in need. Due to the danger of person-to-person transmission, Gao must take precautions to avoid spreading viruses during his route around Beijing, including taking a regular health test and spending 20 minutes disinfecting his motorcycle and clothes each morning. Besides delivering g
5、oods, Gao once willingly cooked for an elderly customer who was living alone at her home. It is the commitment of ordinary people like Gao that has made the biggest contributions in the fight against COVID-19. 【文章大意】本文主要介绍了中国外卖员高治晓因在疫情期间不顾自身生命安全, 仍坚守在工作岗位为隔离在家的人们配送外卖因而登上了时代杂志。1. What can we know fro
6、m Paragraph 1?A. Gao manages a delivery company. B. Gao is the only one to deliver food during COVID-19 outbreak. C. Gao was chosen on the cover of Time magazine due to his selfless commitment. D. Gao comes from a poor family. 【解析】选C。细节理解题。根据第一段“Chinese delivery driver, Gao Zhixiao, was featured on
7、the cover of Time magazine in March because of his remarkable sense of commitment. ”可知, 由于高治晓在疫情期间的无私奉献被选入时代杂志的封面人物。故选C。2. Why delivery orders dramatically increased according to the passage?A. People were too lazy to go out for meals. B. There was a discount if people chose delivery orders. C. Peop
8、le were afraid of being infected COVID-19 by going out. D. People were asked to order food online by the government. 【解析】选C。细节理解题。根据第二段Millions of people have been staying at home to avoid getting infected. 可知, 人们是因为害怕被感染新冠肺炎, 不敢外出, 故而使得外卖订单骤增。故选C。3. Which of the following words can best describe Ga
9、o Zhixiao?A. Selfless and warm-hearted. B. Brave and humorous. C. Hardworking and honest. D. Caring and selfish. 【解析】选A。推理判断题。通读全文可知, 从高治晓冒着被新冠肺炎感染的风险配送外卖, 同时还帮助一个年迈的独居老人做饭这两件事, 可推测出他是一个无私且热心的人。故选A。4. Whats the best title of this passage?A. A Delivery HeroB. The Horrible PandemicC. A Brave Heart Bea
10、ts AnythingD. Never Say Never【解析】选A。主旨大意题。第一段Chinese delivery driver, Gao Zhixiao, was featured on the cover of Time magazine in March because of his remarkable sense of commitment. 是全文的主题句, 结合全文内容, 可知全文主要讲了一个外卖小哥疫情期间, 无私地坚守岗位, 为人们用心配送外卖, 实属英雄行为, 所以“A Delivery Hero”(一名外卖员英雄)作为文章标题最为合适。故选A。【知识拓展】长难句分
11、析1. After COVID-19 broke out, Gao hesitated for a second to continue working, but then picked up orders because he thought customers might be in need. 分析:本句是复合句。after引导时间状语从句;because引导的是原因状语从句, 其中, customers might be in need是宾语从句, 省略了that, 作thought的宾语。翻译:新型冠状病毒爆发后, 高治晓犹豫了一下是否继续工作, 但随后接单, 因为他认为客户可能需要
12、帮助。2. Due to the danger of person-to-person transmission, Gao must take precautions to avoid spreading viruses during his route around Beijing, including taking a regular health test and spending 20 minutes disinfecting his motorcycle and clothes each morning. 分析:本句是复杂的简单句。due to the danger of perso
13、n-to-person transmission是介词短语作原因状语, Gao是主语, must take 作谓语, precautions是宾语; to avoid spreading viruses during his route around Beijing, 是不定式短语作目的状语, including taking a regular health test and spending 20 minutes disinfecting his motorcycle and clothes each morning是现在分词短语作precautions的定语 ;其中and连接两个动名词短
14、语taking a regular health test 和 spending 20 minutes disinfecting his motorcycle and clothes each morning作including的宾语。翻译:由于存在人与人之间传播的危险, 高治晓必须采取预防措施, 避免病毒在北京周边地区传播, 包括定期进行健康检查, 每天早上花20分钟给摩托车和衣服消毒。B(2021哈尔滨模拟)Claude Monet, Pablo Picasso and Leonardo da Vinci. . . the art world has never lacked talent
15、. And now, a new painter is ready to join the list, although this one isnt even human. Next month, auction house(拍卖行) Christies Prints and Multiples will make history by offering the first piece of art created by artificial intelligence (AI) for sale. The painting is a portrait of a man called Edmon
16、d De Belam, and is expected to be sold for up to $10, 000 (69, 000 yuan). The work, which features a man with a mysterious look on his face, was created by software developed by the French art group Obvious. Laugero-Lasserre, an art collector, called the work “odd and amazing at the same time”. This
17、 isnt the first example of AI-produced artwork, as AI has already been used to write poems and compose songs. However, many people doubt whether it should be called art at all. According to Russian writer Leo Tolstoy (18281910), art is about creating emotion. Its “a means of. . . joining people toge
18、ther in the same feelings” he once said. So, if the emotion behind art is what makes it, the ability to create and use tools is what makes human beings different from other species. And as a tool itself, the AI technology used to create the portrait is the result of a lot of effort made by several d
19、esigners. Together, they “fed” the AI a huge collection of paintings from the 14th to the 18th centuries, until it was able to work out how to make similar paintings of its own. The introduction of AI art could be the beginning of a new artistic movement. However, not everyone is ready to welcome th
20、ese high-tech artists just yet. “The human mind is whats behind the AI technology. And the human mind is not a cold, hard fact, ” Oscar Schwartz, a professor of AI, said during a Ted X Sydney speech. “Rather, it is something thats created with our opinions and something that changes over time. ”【文章大
21、意】本文主要介绍了人工智能创作了自己的绘画作品以及人们对此的态度。5. Why are Monet, Picasso and da Vinci mentioned at the beginning of the passage?A. To list world famous talented artists. B. To highlight the inhuman painter by contrast. C. To show the prosperity of the art world. D. To introduce a new painter as great as them. 【解析
22、】选B。推理判断题。根据第一段And now, a new painter is ready to join the list, although this one isnt even human. 可知, 在文章的开头提到莫奈、毕加索和达芬奇是为了通过对比突出非人类的画家。6. Why does the painting mentioned in Paragraph 2 gain special concern?A. Itll be auctioned in a famous auction house. B. Its the first AI-produced artwork for sa
23、le. C. Its the portrait of a man with mysterious look. D. Its auction price is expected to be the highest. 【解析】选B。细节理解题。根据第二段Next month, auction house Christies Prints and Multiples will make history by offering the first piece of art created by artificial intelligence (AI) for sale. 可知, 拍卖行将创造历史出售第
24、一件由人工智能(AI)创作的艺术品。由此可知, 第二段提到的那幅画受到特别关注, 是因为这是出售的第一个AI制作的艺术品。7. Which of the following statements may Leo Tolstoy agree with?A. AI technology is a tool for artistic creation. B. AI is taught to express human emotions in art. C. AI copied paintings of the 14th18th centuries. D. AI art joins people to
25、gether in the same feelings. 【解析】选A。细节理解题。根据第五段And as a tool itself, the AI technology used to create the portrait is the result of a lot of effort made by several designers. 可知, 人工智能技术是艺术创作的工具。8. What might be the future of the new artistic movement?A. Predictable. B. Unacceptable. C. Popular. D. U
26、nclear. 【解析】选D。推理判断题。根据最后一段Rather, it is something thats created with our opinions and something that changes over time. 可知, 新艺术运动会随着实践的流逝而改变, 其未来不清晰。【知识拓展】长难句分析Next month, auction house Christies Prints and Multiples will make history by offering the first piece of art created by artificial intelli
27、gence (AI) for sale. 分析:该句是复杂的简单句。by offering the first piece of art是介词by+动名词短语作方式状语, created by artificial intelligence (AI) for sale. 是过去分词短语作art的定语。译文:下个月, 佳士得版画和拍品拍卖行(Christies Prints and Multiples)将创造历史, 推出第一件由人工智能(AI)创作的艺术品。. 完形填空阅读下面短文, 从短文后各题所给的四个选项(A、B、C和D)中, 选出可以填入空白处的最佳选项。(2021大连二模)The mo
28、ment when a mother sees her new born baby for the first time is a joyous, special occasion. 1, sometimes there are cases where that special moment is followed by 2 and pain. As a volunteer for Operation Smile, I have experienced the joy and the 3 that comes with this type of work. Whandas story is o
29、ne that 4 with this kind of doubt and fear. After almost 30 hours of labor, 28-year-old Whanda passed out while giving birth to her first and only daughter, Yuleyssy. When she 5 Whanda took one look at her husbands face and knew that something was 6. The couple left the hospital 7 and confused, but
30、certain that they would love and care for this baby no matter what happened. “I saw the people 8 at my baby. I knew then that I needed to love her enough 9 no one else would love her other than me and my 10. Many mothers of children born with cleft lip (兔唇) 11 the same fear and uncertainty as Whanda
31、 every day. Every three minutes, a child 12 in the world is born with a cleft. But thanks to the 13 of Operation Smile medical volunteers, there are thousands of children who receive the 14 of a smile every year. Operation Smile works in more than 60 countries to 15 free, safe reconstructive surgery
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-422975.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
二年级下册语文课件-12.寓言两则_人教(部编版)(2016)(共31张PPT).ppt
