全国统考2022届高考英语一轮复习练习选修7Unit4Publictransport课时作业含解析202103251110.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
4 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 全国 统考 2022 高考 英语 一轮 复习 练习 选修 Unit4Publictransport 课时 作业 解析 202103251110
- 资源描述:
-
1、二十三选修7Unit 4Public transport(限时35分钟). 阅读理解(2021合肥模拟)Every time we get on a plane, were asked to either turn off our phones or change them to flight modeits for “security reasons”. But according to The Conversation website, having to turn our phones off on a plane is “a service issue, not a safety on
2、e”. When we speak on our phones in the air, they can cause interference to the aircrafts radios and pilots can hear this interference in their headphones. “Its the same noise youll be familiar with, if you put your mobile too close to a speaker, ” the Mirror noted. “It is not safety-critical, but is
3、 annoying for sure. ” Though speaking on a phone during a flight isnt dangerous, from the viewpoint of service, it isnt still a good idea. When we make or receive a call on the ground, we connect to a cell tower that deals with all calls within an 80-kilometer radius (半径). As we move from place to p
4、lace we are “handed on” to different cell towers. As US scientist Sven Bilen explains, for this system to work, there are “built-in” expectations:There shouldnt be too many “handoffs” and people shouldnt be traveling faster than car speeds. “Of course, phone users should be close to the ground. ” he
5、 added. If we were to make phone calls while we flew, however, none of these expectations would be met. And even worse, our cellphones would stop working. But now things are beginning to change. If we still cant speak during a flight, we can use other phone functions. For example, Airbus A330 of Emi
6、rates Airlines has inflight WiFi to make passengers send and receive short messages in the air. In the future, as Bilen points out, it may be possible for air travelers to make and receive calls freely. The breakthrough could be “pico cells”, which are small cell towers on the plane itself. There wo
7、uld no longer be connections made between phones and the ground and therefore there would be no danger of disruption to phone service. One day, perhaps, we will be chatting in the air as much as we chat on the ground. 【文章大意】本文主要介绍了在飞机上需要关闭手机的原因以及未来对可以在飞机上拨打或接听电话的期望。1. Why are passengers required to
8、turn off their phones on a plane?A. Because using phones will pose a threat to their safety. B. Because using phones may cause annoying noise to pilots. C. Because turning off phones can ensure passengers a better service. D. Because phones will fail to be connected to the cell tower when in the air
9、. 【解析】选B。细节理解题。根据第一段When we speak on our phones in the air, they can cause interference to the aircrafts radios and pilots can hear this interference in their headphones. 可知, 乘客在飞机上必须关闭手机的原因是使用电话可能会给飞行员带来烦人的噪音。故选B。2. How many “built-in” expectations are mentioned by Sven Bilen to help make a phone c
10、all?A. One. B. Two. C. Three. D. Four. 【解析】选C。细节理解题。根据第二段As US scientist Sven Bilen explains, for this system to work, there are “built-in” expectations:There shouldnt be too many “handoffs” and people shouldnt be traveling faster than car speeds. “Of course, phone users should be close to the groun
11、d. ” he added. 可知, 一共有三个内置期望被提到来帮助打电话。一、信号转移的次数不应太多。二、人们移动的速度不应太快。三、使用手机时应常靠近地面。故选C。3. What can we infer from the passage?A. People should travel slower than airplane speeds to make a phone call successfully. B. Passengers are likely to make or receive phone calls freely on a plane in the future. C.
12、 “Pico cells” have been applied by airlines to provide passengers with good phone service. D. Passengers can receive calls on Airbus A330 of Emirates Airlines with the help of inflight WiFi. 【解析】选B。推理判断题。根据倒数第二段it may be possible for air travelers to make and receive calls freely可知, 航空旅客可以自由地拨打和接收电话
13、。故选B。4. Where is the text most likely from?A. A science fiction. B. A travel journal. C. A guidebook. D. A magazine. 【解析】选D。推理判断题。分析可知, 文章主要讲了在飞机上需要关闭手机的原因以及未来对可以在飞机上拨打或接听电话的期望。所以应该来自一本杂志符合题意。故选D。【知识拓展】长难句分析When we speak on our phones in the air, they can cause interference to the aircrafts radios a
14、nd pilots can hear this interference in their headphones. 分析:该句是复合句。when引导时间状语从句, 主句是and连接的并列句。译文:当我们在空中用手机通话时, 它们会对飞机的无线电设备造成干扰, 飞行员可以在耳机中听到这种干扰。. 完形填空(2021郑州模拟)Sports are fun, and children keep healthy while playing with others. However, sometimes playing sports can have 1 effects on children. It
15、may produce feelings of 2 self-respect or aggressive behavior in some children. Many children say they have been 3 at or called names while playing sports. This leaves many children with a bad 4 of sports. They think sports are just too 5. Many researchers believe adults are the 6 cause of too much
16、aggression in childrens sports and they are to blame. They believe children watch the aggressive adult behavior and 7 it. This behavior is then further 8 from one child to another. Parents and coaches are powerful teachers because children 9 look up to them. Often these adults 10 aggressively themse
17、lves, sending children the message that 11 is everything. Many parents go to childrens sporting events and shout insults at other players or cheer when their child behaves 12. Whats worse, children are also taught that hurting other players is 13 or are pushed to continue playing even when they are
18、injured. In addition, children watch adult sports games and see violent behavior replayed over and over on television. 14 it comes to how to solve this problem, parents and coaches in particular should act as better 15 to children. They also need to teach children better 16 of life. They should not
19、just 17 when children win or act aggressively. Besides, children should not be allowed to continue to play when they are 18. If adults 19 children to play when injured, this gives the message that 20 is not as important as winning. 【文章大意】本文介绍了青少年在运动中攻击性行为的现象、成因以及解决方法。1. A. nativeB. negativeC. active
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-422972.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
