吉林省普通高中联合体2019-2020学年高二上学期期末联考英语试题 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
5 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 吉林省普通高中联合体2019-2020学年高二上学期期末联考英语试题 WORD版含解析 吉林省 普通高中 联合体 2019 2020 学年 高二上 学期 期末 联考 英语试题 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、吉林地区普通高中友好学校联合体第二十七届基础年段期末联考注意事项:1.本试卷答题时间为120分钟,满分150分。2.本试卷分第卷(选择题)和第卷(非选择题)两部分。3.考生作答时务必将选择题答案用2B铅笔涂在答题卡指定位置上,将非选择题答案用0.5毫米黑色签字笔写在答题卡指定位置上;在本试卷上答题无效。4.考试完成后,将答题卡上交,其它试卷考生自己留存。第卷 (选择题 共115分)第一部分 听力(共两节,满分30分)做题时,先将答案标在试卷上。录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题卡上。第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从
2、题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10分钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. When should Jane go to see Professor White?A. At 9:00 B. At 10:00 C. At 11:002. What did Eva do this afternoon?A She had an English class.B. She had a history class.C. She didnt have any class.3. What does the man mean?A.
3、The woman should stay at home.B. The woman should go to the library.C. The woman should tell her neighbor to stop making noise.4. Which T-shirt would the woman like to buy?A. The green one B. The red one C. The white one5. Where is the woman now?A. In New York B. In Chicago C. In California第二节听下面5段对
4、话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话或独白后,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。6. What is wrong with the man?A. He overslept again.B. He failed the exam again.C. He couldnt tell the truth to the woman.7. Why didnt the man pass the exam?A. He did not make full pr
5、eparations .B. He overslept.C. He helped someone cheat in the exam.听第7段材料,回答第8至9题。8. What does the woman want to do?A. To find out the best way to New York.B. To find out information on traveling by bus.C. To find out the cheapest way to get to New York.9. Is the woman going to take the bus?A. Yes B
6、. No C. Shes not decided yet.听第8段材料,回答第10至12题。10. Where did the boy paint his pictures?A. At home B. In the kitchen C. At school11. What are in the sky in the boys pictures?A. A tree B. A plane C. His mother and the trees12. What does the woman think of the boys pictures?A. She thinks the pictures a
7、re beautiful.B. She can hardly understand them.C. She thinks the pictures are ugly.听第9段材料,回答第13至16题。13. Whats the probable job of the man?A. A firefighter B. A bodyguard (保镖) C. A policeman14. What had happened to the man?A. He had been burnt B. He had been hurt. C. He broke his legs.15. Whats the r
8、elationship between the man and the woman?A. Mother and son B. Wife and husband C. Friends16. What did the man think of this job?A. He loved this job. B. He had no interest in this job. C. He disliked this job.听第10段材料,回答第17至20题。17 Who do you think the speaker is?A. A visitor to the park. B. A clerk
9、of the Park Service. C. A stranger18. When did the National Park Service begin?A. In the early 1800s B. In the late 1800s C. In the 1700s19. What does the speaker say about the Yellowstone National Park?A. It was the first national park.B. It is not managed by the National Park Service.C. The govern
10、ment hasnt declared its position in the world.20. What is one of the duties of the speaker?A. To build fires B. To guide nature walks C. To train animals.第二部分 阅读理解(共20小题;每小题2分,满分40分)第一节 阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C、D)中,选出最佳选项。AThe Cambridge Science Festival Curiosity ChallengeDare to Take the Curiosity C
11、hallenge!The Cambridge Science Festival (CSF) is pleased to inform you of the sixth annual Curiosity Challenge. The challenge invites , even dares school students between the ages of 5 and 14 to create artwork or a piece of writing that shows their curiosity how it inspires them to explore their wor
12、ld.Students are being dared to draw a picture, write an article, take a photo or write a poem that shows what they are curious about. To enter the challenge, all artwork or pieces of writing should be sent to the Cambridge Science Festival, MIT Museum, 265 Mass Avenue,Students who enter the Curiosit
13、y Challenge and are selected as winners will be honor at a special ceremony during the CSF on Sunday, April 21st. Guest speakers will also present prizes to the students. Winning entries will be published in a book. Student entries will exhibited and prizes will be given. Families of those who take
14、part will be included in celebration and brunch will be served.Between March 10th and March 15h, each winner will be given the specifics of the closing ceremony and the Curiosity Challenge celebration. The program guidelines and other related information are available at :http:/ cambridgesciencefest
15、ival.org.1. Who can take part in the Curiosity Challenge?A. Cambridge locals.B. School students.C. CSF winners.D. MIT artists.2. When will the prize-giving ceremony be held?A. On February 8th.B. On March 10th.C. On March 15thD. On April 21st.3. What type of writing is this text?A. An exhibition guid
16、e.B. An art show review.C. An announcement.D. An official report.【答案】1. A 2. D 3. C【解析】【分析】本文为应用文,题材为新闻广告类。本文介绍了剑桥科学节即将举办的一项鼓励学生们参加的好奇心挑战活动。叙述了第六届剑桥科技节的通知,通知要求5至14岁的学生可以报名参加,参赛作品可以是一张画、一篇文章、一张照片或一首诗,作品能够鼓励人们探险世界。将在剑桥科技节4月21日给优秀作品颁奖。【1题详解】细节理解题。谁能够参加好奇心的挑战?根据“The challenge invites , even dares school
17、 students between the ages of 5 and 14 to create artwork or a piece of writing that shows their curiosity how it inspires them to explore their world.” 这个挑战甚至鼓励5到14岁的学生创作艺术品或作品来表达他们的好奇心,以激发他们探索自己的世界。可知是514岁的学生可以参加比赛。故选A。【2题详解】细节理解题。颁奖仪式什么时间举行?根据“Students who enter the Cambridge Challenge and are sel
18、ected as winners will be honored at a special ceremony during the CSF on Sunday,April 21st.” 参加剑桥挑战赛并被选中的学生将在4月21日(周日)的CSF特别典礼上获得荣誉。可知颁奖仪式在4月21日星期天举行,故选D。【3题详解】推理判断题。这篇是属于什么体裁的文章?根据短文的内容及“The Cambridge Science Festival (CSF) is pleased to inform you of the sixth annual Curiosity Challenge. ” 剑桥科学节(C
19、SF)很高兴地告诉您第六届年度好奇挑战赛的信息。由此判断出,这是一个通知。故选C。【名师点睛】阅读理解主要考查学生对文章的理解能力,本文为应用文,这种文章注重对主旨大意和细节的理解。题型考查最多的细节理解题以及推理判断题,此次阅读的解题采用区域解题的方法。所谓的区域解题,就是考生通过依次而下或关键词定位的方式找到题目在文中所对应的位置,然后根据一题一区域的基本方法,通过该区域的内容排除错误选项,其它段落内容对于该题没有直接影响。例如:文章的第1题,由文中第一段The challenge invites, even dares school students between the ages o
20、f 5-14 to create artwork or a piece of writing that shows their curiosity。可知,514岁的学生可以参加比赛。故A选项School students学校的学生正确。B选项剑桥人, C选项CSF 赢家,D选项MIT艺术家均不符合。文章的第2题,由文中第二段结尾Students who enter the Cambridge Challenge and are selected as winners will be honored at a special ceremony during the CSF on Sunday,
21、April 21st.可知,April 21st进行颁奖,故B选项正确。3.文章的第3题是推理判断题,推测本篇文章的体裁。根据本文最后的内容The program guidelines and other related information are available at:http:/cambridgesciencefestival.org. 可推知这是一个通知,故选项C正确。选项A展览指导或说明,如果是这一项的话,短文应该写出展览的时间及地点,那么让学生参加比赛及颁奖部分的内容就是多余的;故不符合原文;选项B艺术展回顾或评论,它的内容应该写的是对这种展览过后的评价,因而短文的句子的时态
22、不会用将来时,而应该用一般过去式;而这篇短文用的是将来时;故排除B。选项D一个官方的报道。根据The Cambridge Science Festival (CSF) is pleased to inform you Of the sixth annual Curiosity Challenge.可知这里是剑桥科技节的名誉写的通知,而并非官方,故排除D。BThe morning had been a disaster. My tooth was aching, and Id been in an argument with a friend. Her words still hurt: “Th
23、e trouble with you is that you wont put yourself in my place. Cant you see things from my point of view?”I shook my head stubbornly-and felt the ache in my tooth. Id thought I could hold out till my dentist came back from holiday, but the pain was really unbearable. I started calling the dentists in
24、 the phone book, but no one could see me immediately. Finally, at about lunch time, I got lucky.“If you come by right now,” the receptionist said, “the dentist will fit you in.”I took my purse and keys and rushed to my car. But suddenly I began to doubt about the dentist. What kind of dentist would
25、be so eager to treat someone at such short notice? Why wasnt he as busy as the others?In the dentists office, I sat down and looked around. I saw nothing but the bare walls and I became even more worried. The assistant noticed my nervousness and placed her warm hand over my ice-cold one.When I told
26、her my fears, she laughed and said, “Dont worry. The dentist is very good.”“How long do I have o wait for him?”I asked impatiently.“Come on, he is coming. Just lie down and relax. And enjoy the artwork,” the assistant said.“The artwork?” I was puzzled.The chair went back, suddenly I smiled. There wa
27、s a beautiful picture, right where I could enjoy it :on the ceiling. How considerate the dentist was! At that moment, I began to understand what my friend meant by her words.What a relief!4. Which of the following best describes the authors feeling that morning?A. Cheerful.B. Nervous.C. Upset.D. Sat
28、isfied.5. What made the author begin to doubt about the dentist?A. The dentists agreeing to treat her at very short notice.B. The dentists being as busy as the other dentists.C. The surroundings of the dentists office.D. The laughing assistant of the dentist.6. Why did the author suddenly smile?A. B
29、ecause the dentist came at last.B. Because the assistant kept comforting herC. Because she could relax in the chair,D. Because she saw a picture on the ceiling.7. What did the author lean from her experience most probably?A. Strike while the iron is hot.B. Have a good word for ones friendC. Put ones
30、elf in others shoesD. A friend in need is a friend indeed.【答案】4. C 5. A 6. D 7. C【解析】本文为记叙文。作者讲述了自己牙疼去看牙医的经历。牙医为了减轻病人看病时的痛苦,在天花板上设计了一幅美术作品让病人欣赏,由此作者感悟到:要设身处地为他人着想。【4题详解】推理判断题。根据第一段The morning had been a disaster. My tooth was aching. And Id been in an argument with a friend. Her words still hurt:一大早
31、牙疼,且与朋友争吵了,她的话深深伤害了我,由此判断出作者那天早上心情很不悦。故选C项。【5题详解】细节理解题。根据第三段But suddenly I began to doubt about the dentist. What kind of dentist would be so eager to treat someone at such short notice? Why wasnt he as busy as the others?”可知,但是我突然开始怀疑牙医。什么样的牙医会如此急切地在如此短的时间内治疗一个人?为什么他不像其他人一样忙?所以作者对这个牙医在这么短时间就这么迫切想给病
32、人医治的行为表示怀疑。故选A项。【6题详解】细节理解题。根据文章倒数第二段Suddenly I smiled. There was a beautiful picture, right where I could enjoy it: on the ceiling. 正是天花板上的漂亮的图片让作者会心的笑了。故选D项。【7题详解】推理判断题。根据文章倒数第二段提到I began to understandby her words.(开始理解朋友所说话的意思),而在文章第一段提到The trouble with you is that you wont put yourself in my pla
33、cestubbornly.作者与朋友争吵了,朋友说作者的问题是不会为她着想。由此可推知作者感悟到:要要设身处地为别人着想。故选CCWhy do Americans struggle with watching their weight, while the French, who consume(消耗) rich food, continue to stay thin? Now a research by Cornell University suggests how life style and decisions about eating may affect weight. Resear
34、chers concluded that the French tend to(往往,倾向于) stop eating when they feel full. However, Americans tend to stop when their plate is empty or their favorite TV show is over. According to Dr. Joseph Mercola, a health expert, the French see eating as an important part of their life style. They enjoy f
35、ood and therefore spend a fairly long time at the table, while Americans see eating as something to be squeezed(挤出) between the other daily activities. Mercola believes Americans lose the ability to sense when they are actually full. So they keep eating long after the French would have stopped. In a
36、ddition, he points out that Americans drive to huge supermarkets to buy canned and frozen foods for the week. The French, instead, tend to shop daily, walking to small shops and farmers markets where they have a choice of fresh fruits, vegetables, and eggs as well as high-quality meats for each meal
37、.After a visit to the United States, Mireille Guiliano, author ofFrench Women Dont Get Fat, decided to write about the importance of knowing when to stop rather than suggesting how to avoid food. Today she continues to stay slim and rarely goes to the gym.In spite of(尽管) all these differences, evide
38、nce shows that recent life style changes may be affecting French eating habits. Today the rate of obesity or extremeoverweight among adults is only 6%. However, as American fast food gains acceptance and the young reject(拒绝) older traditions, the obesity rate among French children has reached 17% an
39、d is growing.8. In what way are the French different from Americans according to Dr. Joseph Mercola?A. They go shopping at supermarkets more frequently.B. They squeeze eating between the other daily activities.C. They regard eating as a key part of their lifestyles.D. They usually eat too much canne
40、d and frozen food.9. This text is mainly the relationship between _.A. Americans and the FrenchB. life style and obesityC. children and adultsD. fast food and overweight10. The text is mainly developed _.A. by contrast(对比)B. by spaceC. by process(变化过程)D. by classification(分类)11. Where does this text
41、 probably come from?A. A TV interviewB. A food advertisementC. A health reportD. A book review(书评)【答案】8. C 9. B 10. A 11. C【解析】本文是一篇议论文。主要讨论了美国和法国的生活方式的不同,以及他们的生活方式与肥胖之间的关系。作者认为美国人在与肥胖作斗争而法国人享受着美食且保持身材苗条,由此引出话题,并展开讨论。【8题详解】细节理解题。根据第二段的第一句“ According to Dr. Joseph Mercola, a health expert, the French
42、 see eating as an important part of their life style.”可知法国人将饮食当作生活重要的一部分,故选C。【9题详解】主旨大意题。通读全文可知,文章主要介绍了美国和法国的生活方式的不同,而且美国的饮食宜造成肥胖,而法国的饮食可保持身体苗条,因此推断文章主要介绍生活方式与肥胖之间的关系,故选B。【10题详解】推理判断题。纵观全文可知,作者在讨论生活方式与肥胖的关系的时候,使用对比手法,对比了美国人与肥胖作斗争而法国人则享受着美食并保持身材苗条。故选A。【11题详解】推理判断题。本文主要介绍了美国和法国生活方式的不同以及生活方式带来的体型变化等,故应
43、是来源于健康报告。故选C。DAs Internet users become more dependent on the Internet to store information, are people remember less? If you know your computer will save information, why store it in your own personal memory, your brain? Experts are wondering if the Internet is changing what we remember and how.In a
44、 recent study, Professor Betsy Sparrow conducted some experiments. She and her research team wanted to know the Internet is changing memory. In the first experiment, they gave people 40 unimportant facts to type into a computer. The first group of people understood that the computer would save the i
45、nformation. The second group understood that the computer would not save it. Later, the second group remembered the information better. People in the first group knew they could find the information again, so they did not try to remember it.In another experiment, the researchers gave people facts to
46、 remember, and told them where to find the information on the Internet. The information was in a specific computer folder (文件夹). Surprisingly, people later remember the folder location (位置) better than the facts. When people use the Internet, they do not remember the information. Rather, they rememb
47、er how to find it. This is called “transactive memory (交互记忆)”According to Sparrow, we are not becoming people with poor memories as a result of the Internet. Instead, computer users are developing stronger transactive memories; that is, people are learning how to organize huge quantities of informat
48、ion so that they are able to access it at a later date. This doesnt mean we are becoming either more or less intelligent, but there is no doubt that the way we use memory is changing.12. The passage begins with two questions to _.A. introduce the main topicB. show the authors attitudeC. describe how
49、 to use the InternetD. explain how to store information13. What can we learn about the first experiment?A. Sparrows team typed the information into a computer.B. The two groups remembered the information equally well.C. The first group did not try to remember the formation.D. The second group did no
50、t understand the information.14. In transactive memory, people _.A. keep the information in mindB. change the quantity of informationC. organize information like a computerD. remember how to find the information15. What is the effect of the Internet according to Sparrows research?A. We are using mem
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-390715.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
高二新人教版英语必修5课件 UNIT 1 GREAT SCIENTISTS WARMING UP .ppt
