分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 7

类型2020版高考英语大一轮(外研版)复习配套练习:选修8 MODULE 5 阅读理解专项练 WORD版含答案.doc

  • 上传人:a****
  • 文档编号:390786
  • 上传时间:2025-11-29
  • 格式:DOC
  • 页数:7
  • 大小:56KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    2020版高考英语大一轮外研版复习配套练习:选修8MODULE 阅读理解专项练 WORD版含答案 2020 高考 英语 一轮 外研版 复习 配套 练习 选修 MODULE 阅读 理解 专项 WORD
    资源描述:

    1、高考题型规范练(二十四)高考题型规范练第94页选修8Module 5:阅读理解专项练.阅读理解(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。AShopping is one of the best ways to relax after a stressful week.Nothing is more satisfying than finding a perfect itemand when Im bored with shopping for clothes I move on to make-up and shoes.I neve

    2、r shop in salesthe reason the items havent sold at full price is usually because they are badly made or horrible colours.BlancaI hate shopping and it bores me enormously.I really cannot understand such a useless and expensive habit.I only shop for clothes when I cant get out of it and when I do,I ma

    3、ke sure I buy good quality and as much as I can afford,to put off having to go again for as long as possible.I have friends who will spend a whole day going from shop to shop trying on lots of different clothes and not buying anything.Thats really stupid.PamI cant see the point in spending a lot of

    4、money on clothes,when they are so much cheaper abroad.I do most of my shopping when I go on holiday,and get great clothes for half the price.I love finding bargains!I also buy a lot in sales.The clothes may be out of fashion a bit,but theyre of good quality,and if you wait long enough,they come back

    5、 into fashion!MeghanI personally still spend half of my wage on clothes.I usually only wear something three times before I throw it in the back of my wardrobe (衣橱).I never wear a party dress more than once.If I lost my job and couldnt afford to buy lots of clothes,I would never be able to go out of

    6、the house again.Shelly【语篇导读】本文是应用文。文章介绍了四个人对购物的不同看法。1.What does Pam focus on when shopping for clothes?A.Price.B.Brand.C.Pattern.D.Quality.答案D解析细节理解题。由第二部分的“when I do,I make sure I buy good quality”可知,讨厌购物的Pam买衣服更注重质量。2.Who is a bargain hunter?A.Blanca.B.Pam.C.Meghan.D.Shelly.答案C解析细节理解题。由第三部分的“I lov

    7、e finding bargains!I also buy a lot in sales.”可知,Meghan是个专拣便宜货的购物者。3.Which of the following can best describe Shelly?A.She has no taste for clothes.B.She is addicted to shopping.C.She is always leading the fashion.D.She goes shopping only when necessary.答案B解析推理判断题。由最后一部分Shelly描述自己“I personally still

    8、 spend half of my wage on clothes.If I lost my job and couldnt afford to buy lots of clothes,I would never be able to go out of the house again.”可知,Shelly是个购物狂。BBorn in Cyrene (which is now Shahhat,Libya),Eratosthenes (276 BCE195 BCE) spent his time studying a wide variety of subjects under a lot of

    9、 teachers,including the Greek poet Callimachus.After leaving Callimachus,he spent the next several years studying in Athens,where he furthered his knowledge of the world around him.Eratosthenes was known as having a great deal of knowledge in a great number of different fields of study,but not doing

    10、 the best in any one of them.He did work in astronomy,mathematics,geography,history,and poetry,and also worked as a theatre critic in his spare time.He became known by the name “Beta” (the second letter of the Greek alphabet) because it was told that he was “second best in the world at everything”.E

    11、ratosthenes would go on to become director of the Great Library for over four decades,from 245 BCE to just before the beginning of the second century BCE.Eratosthenes is most famous for a measurement that he made,for he was the first to measure the size of the earth through direct means.He performed

    12、 a simple experiment and used basic mathematics to find the size of our home planet.The circumference (圆周) of the earth,he determined,was about 39,250 km (24,390 miles)the real distance is 40,075 km (24,901 miles)!And lets not forget that he didnt have the fancy instruments that geographers have tod

    13、ay.Famous for his studies of the earth,he is often called the “Father of Geography”.In a now-lost work titled Geographika ,the contents of which are known because of references (参考) from following books still in existence,he took a global view of the world.With its title,he invented a new wordgeogra

    14、phy.In his book,he divided the planet into climate zones and listed the names and locations of 400 cities.Setting aside mythological and traditional views of lands,he used written descriptions of wars and observations by travelers to try to find distances between places.【语篇导读】本文是记叙文。文章介绍了古希腊科学家埃拉托色尼

    15、,他曾经较为准确地推算出了地球的周长。4.Why was Eratosthenes given the name “Beta”?A.Because he loved the letter best.B.Because he was a very modest person.C.Because he often used the letter in his works.D.Because he knew quite a lot but not the most.答案D解析细节理解题。由第二段中的“not doing the best in any one of them”和“known by t

    16、he name Beta.because it was told that he was second best in the world at everything”可知,埃拉托色尼被称作Beta是因为他虽知识广博但却没有一门学科是最精通的。5.What did Eratosthenes do for most of his life?A.He was a poet.B.He was a teacher.C.He was a librarian.D.He was an engineer.答案C解析细节理解题。由第二段中的“Eratosthenes would go on to become

    17、director of the Great Library for over four decades”可知,埃拉托色尼一生大部分时间都在管理图书。6.What kind of feeling does the author express in Paragraph 3?A.Admiration.B.Sympathy.C.Worry.D.Doubt.答案A解析推理判断题。第三段介绍了埃拉托色尼没有精确仪器但却测量出了与真实的圆周相差并不多的数值,故作者在此段表达了对埃拉托色尼的敬佩之情。7.What can we learn about Eratosthenes Geographika ?A.

    18、 He told a lot of myths in it.B.He tried to use facts as its basis.C.It was based on a lot of old books.D.It was written as a geography textbook.答案B解析推理判断题。由最后一段中的“he used written descriptions of wars and observations by travelers to try to find distances between places”可知,埃拉托色尼撰写地理学概论的时候,努力以事实为基础。C

    19、In beautiful rural Montana can be found the town of Livingston.Around half the students in the Livingston School District qualify for free or reduced-price lunches,according to local educator Rachael Jones,known as “Farmer Jones.” She is the director of the Livingston Farm to School program,which us

    20、es the districts two greenhouses and four gardens to grow food that supplements school meals while offering kids hands-on lessons.Jones said,“In many places around the country,if you cant pay for your school meal,you dont eat.Well,here,we dont turn anyone away.”The towns school district and communit

    21、y members started the program eight years ago.Its part of the National Farm to School Network,which aims to increase access to local food and nutrition education across the country.Jones,who attended public school in Livingston as a kid,has headed up the local program since 2014.Farm to School enric

    22、hes curriculum in all of the schools through garden lessons,cafeteria and kitchen lessons,and classroom lessons.Research has shown that healthy school meals can enhance academic performance,including improved test scores.Though the Farm to School program is not aimed solely at lower-income students,

    23、Jones said such kids are more likely to eat lunch provided by the school.Eventually she wants to get healthy,affordable meals on the plates of every child in Livingston.It is important for kids to understand where their food comes from.Thats a life-changing experience for them.Jones said,“When I gre

    24、w up a big force in my life was my grandma Ethel.She taught me from a really early age the value of growing your own food.I worked in her gardens with her,and somehow,through all of those experienceseating her tomatoes and canning pickles with herit really built up my trust and knowledge in food sys

    25、tems.Im so thankful for her!”【语篇导读】本文是说明文。文章介绍了美国蒙大拿州利文斯顿小镇的农场入校项目。该项目既解决了贫困学生的伙食问题,又给学生们提供了亲近自然、了解自然的机会。8.Who is “Farmer Jones” according to the text?A.A local farmer.B.A school president.C.A teacher in a local school.D.A student in a local school.答案C解析细节理解题。根据第一段中的“local educator Rachael Jones”可知,

    26、Jones是一名当地的老师。9.Why is the Livingston Farm to School program set?A.To offer students food and lessons.B.To help local farmers make a living.C.To provide part-time jobs for students.D.To improve local environmental protection.答案A解析推理判断题。根据第一段中的“to grow food that supplements school meals while offerin

    27、g kids hands-on lessons”和第二段中的“which aims to increase access to local food and nutrition education across the country”可知,该项目旨在为学生提供食物和课程。10.What can we know from Paragraph 3?A.The program was short of money.B.Students were facing health problems.C.The program offered all students free meals.D.Studen

    28、ts performed better in their studies than before.答案D解析推理判断题。根据第三段中的“healthy school meals can enhance academic performance,including improved test scores”可知,学生们的学业进步了。11.What makes Jones so confident in food system?A.Her grandmas suggestions.B.Her childhood experiences.C.Her college education.D.Her h

    29、ealthy lifestyle.答案B解析细节理解题。根据最后一段中Jones说的话可知,Jones对该农场入校项目的信心来源于自己童年时期与祖母一起在院子里种植农作物的经历。DAt the turn of the 20th century,Mary Anderson made history by inventing automobile windshield wipers (挡风玻璃雨刷器).In 1902,while riding a trolley bus in New York City,she couldnt help noticing that the driver had t

    30、o continually stop in order to wipe snow and ice from the windshield.Anderson thought that there had to be a better way.In 1903,she invented a swinging arm with a rubber blade(刮片) that swung back and forth,removing rain and snow from the windshield surface.Andersons model was different from todays m

    31、odels,though,because it was hand-activated by a lever(控制杆) from inside the car.Similar devices had been attempted in the past,but Andersons was the first to work and the first to be successfully patented.Interestingly,she could not sell the rights to her invention.A Canadian company told her that dr

    32、ivers would find the movement of the arm too distracting.So even though Andersons windshield wipers became standard in cars after 1915,her invention did not make her much money.Anderson was not the only female inventor of her time.In fact,women have been responsible for many practical inventions.Jos

    33、ephine Cochran,for example,declared,“If nobody else is going to invent a dishwashing machine,I will.” After receiving a patent on December 28,1886,she presented her working dishwasher at the 1893 Worlds Fair.At first not a huge success,the machine was used only by hotels and large restaurants.Househ

    34、old dishwashers did not become popular until the 1950s.Historically,women have held a minority of patents.In early U.S.history,social and legal barriers often discouraged women from patenting inventions.In Anderson and Cochrans time,women lacked the same legal rights as men,which forced many women t

    35、o patent their inventions under their husbands or fathers names.It is unfortunate that the genius behind each of these inventions was not always rewarded or recognized,because these women helped to create the efficient world we take for granted today.【语篇导读】本文是说明文。文章介绍了汽车挡风玻璃自动雨刷器的发明者Mary Anderson以及洗

    36、碗机的发明者Josephine Cochran。12.Whats a feature of Andersons invention?A.It depended on electricity.B.It had to be controlled by hand.C.It was placed inside the car.D.It couldnt be used in the winter.答案B解析细节理解题。由第二段中的“it was hand-activated by a lever from inside the car”和“the movement of the arm too dist

    37、racting”可知,Anderson发明的汽车挡风玻璃雨刷器需要手动操作。13.What do we know about Anderson and Cochran?A.Both patented their inventions under others names.B.Both sold their inventions to Canadian companies.C.Both became very wealthy because of their inventions.D.Both their inventions received a cold welcome at first.答

    38、案D解析推理判断题。由第二段可知,Anderson虽然成功获得其发明的专利权,但却没权利售卖,故她没有因此而富有;再由第三段可知,Cochran于1886年获得专利的发明洗碗机出现在1893年世界博览会上,但起初并不成功,过了半个多世纪后才变得家喻户晓。由此推断,这两位女发明家的发明起初并不被世人接受。14.Whats the authors attitude towards inventors like Anderson and Cochran?A.Surprised and hopeful.B.Curious but distrustful.C.Grateful but sympathet

    39、ic.D.Critical and disappointed.答案C解析推理判断题。由文章末句可知,作者感激诸如Anderson和Cochran一样的女性发明家,因为她们的发明改变了世界,但又为她们没有获奖或得到世人的认可而表示同情。15.What would be the best title for the text?A.Women in HistoryB.Standards of InventionsC.Inventions That Break BarriersD.Inventors Who Created the World答案C解析主旨大意题。由最后一段可知,历史上获得专利权的女性

    40、少之又少,因为那时诸多障碍阻止了女性获得专利权,她们缺乏和男性一样的权利,但Anderson和Cochran的专利发明却打破了这些障碍。C项中break barriers更精准地总结了出自女性之手的发明打破了世界对女性的偏见。.七选五(共5小题;每小题2分,满分10分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。Self-esteem means feeling good about yourself.You can do things to feel better about yourself.Here are some tips to raise yo

    41、ur self-esteem:Be with people who treat you well.Some people act in ways that tear you down.Others lift you up by what they say and do.Learn to tell the difference.Choose friends who help you feel OK about yourself.Find people you can be yourself with.16.Accept whats not perfect.Its always good to d

    42、o the best you can.17,you cant feel good about anything less.Accept your best.Let yourself feel good about that.Ask for help if you cant get past a need to be perfect.Focus on what goes well.Are you so used to talking about problems that theyre all you see?Its easy to get caught up in whats wrong.18

    43、,it just makes you feel bad.Next time,catch yourself when you complain about yourself or your day.Find something that went well instead.Give and help.19.Tutor a classmate,help clean up your neighborhood,walk for a good cause.Help out at home or at school.Make it a habit to be kind and fair.Do things

    44、 that make you proud of the kind of person you are.When you do things that make a difference your self-esteem will grow.Set goals and work toward them.If you want to feel good about yourself,do things that are good for you.Maybe you want to eat a healthier diet,get more fit,or study better.20.Then m

    45、ake a plan for how to do it.Stick with your plan.Track your progress.A.Make a goalB.Say helpful things to yourselfC.Be that type of friend for othersD.But when you think you need to be perfectE.But unless you balance it with whats goodF.When you focus on whats good about yourselfG.Giving is one of t

    46、he best ways to build self-esteem答案与解析【语篇导读】本文是说明文。文章介绍了自尊的定义并给出了关于提高自尊心的几条建议。16.C根据本段主题句可知,本段建议和那些对你好的人待在一起,应该找那些让你成为真正自我的朋友们。而你也要成为别人这样的朋友。故选C项。17.D根据本段主题句可知,本段主要建议接受不可能完美的事实。但如果你事事需要完美,那只能是自找没趣。关键词perfect也是暗示。故选D项。18.E根据后半句“it just makes you feel bad”可知,E项“如果不能平衡两者关系”符合语境。19.G根据本段主题句“Give and help.”很容易找到G项话题符合语境。关键词give是答案提示。20.A本段主要建议设立目标。所以A项Make a goal符合本段话题,也和后一句“Then make a plan for how to do it.”语境一致。

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:2020版高考英语大一轮(外研版)复习配套练习:选修8 MODULE 5 阅读理解专项练 WORD版含答案.doc
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-390786.html
    相关资源 更多
  • 齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf
  • 齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf
  • 黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf
  • 高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx
  • 高中英语音标与口型.swf高中英语音标与口型.swf
  • 陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf
  • 陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf
  • 陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf
  • 重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf
  • 重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf
  • 新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf
  • 二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc
  • 人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt
  • 全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx
  • 《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt
  • 《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1