2020版高考英语新设计一轮复习人教全国版精练:必修一 UNIT 2 课下语篇提能练 WORD版含答案.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
2 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020版高考英语新设计一轮复习人教全国版精练:必修一 UNIT 课下语篇提能练 WORD版含答案 2020 高考 英语 设计 一轮 复习 全国 精练 必修 WORD 答案
- 资源描述:
-
1、必修一 Unit 2课下语篇提能练.阅读理解A cycling session at Queen Mary homeless womens hostel (收容所) in London starts.Eleven women discuss what theyre hoping to achieve in todays session.Then they push their bikes to a basketball court to practise in an offroad environment.Supported by instructors, they practise ridi
2、ng by themselves.Sometimes these women feel a little tired because they take medicine, but they have all made up their mind for cycling training.Last year Queen Mary approached Sustrans (a charity) to set up a cycling club for women.Many of them have low levels of fitness.All have survived challengi
3、ng situations ranging from social isolation (孤立) to abusive (虐待的) relationships.The hostel staff, who are experienced mental health experts, try to develop cycling to build the womens confidence and give them access to other fields of society.The hostel is moving away from traditional treatment of m
4、ental health with the belief that cycling could be a really useful tool in helping the women live on their own.After the success of a 10week pilot project, the cycling club received financial support of 10,000 to continue the club.In modern society, homelessness and mental health problems often go h
5、and in hand.Studies have shown that physical activities, including walking and cycling, can be used to overcome and even prevent stress, depression and anxiety.They can be more effective than medical treatments.Women, however, are less likely than men to take part in physical activities.Women in the
6、 UK make nearly three times fewer cycling journeys than men.Two main causes of this are traditional barriers mostly because women still undertake most household tasks and fear of judgment.The network of bike routes has been expanded yet the “build it and they will come” approach ignores the fact tha
7、t not all people start from the same point.Social interventions (干预) are a useful way to achieve equality of access to cycling.语篇解读:本文是一篇说明文。Queen Mary无家可归妇女收容所联合慈善组织Sustrans成立了自行车俱乐部,为这些无家可归的女性提供骑行培训,目的是帮助她们树立自信,使她们能够重新融入社会,独立生存。1What can we learn about the women at Queen Mary?AThey are quite deter
8、mined.BThey used to be good athletes.CThey committed serious crimes.DThey teach themselves cycling.解析:选A细节理解题。根据第一段中“but they have all made up their mind for cycling training”可知,这些女性很有决心,积极参加骑行训练。2Whats the main purpose in setting up the cycling club?ATo raise money for the poor.BTo advocate the ben
9、efits of cycling.CTo help homeless women get a good job.DTo make homeless women better fit into society.解析:选D细节理解题。根据第二段中的“The hostel staff, who are experienced mental health experts, try to develop cycling to build the womens confidence and give them access to other fields of society.”可知,建立骑行俱乐部的主要
10、目的在于帮助这些女性树立自信,融入社会的不同领域。3What does the author stress in the third paragraph?AThe harm of mental problems.BThe causes of different mental states.CThe various treatments for mental illness.DThe positive effect of sports on mental health.解析:选D推理判断题。根据第三段的内容可知,本段主要介绍体育运动能够克服甚至预防精神方面的各种问题,可能比药物更有效。因此可推断
11、本段旨在强调运动对精神健康的重要性。4What is suggested for encouraging women to cycle?ABuilding more bike routes.BStarting purposeful activities.CProviding support in housework.DStrengthening education on equality.解析:选B推理判断题。根据最后一段的内容尤其是“Social interventions (干预) are a useful way to achieve equality of access to cycl
12、ing.”可知,为了让更多的女性骑行,文中给出的建议是要进行社会干预,开展针对性的活动。.完形填空One day, the sewer line (污水管道) under our house burst.My first _1_ was to call the plumber (水管工)“We dont do that,” he said, as if to tell me that even plumbers have their dignity.He did, however, _2_ someone.I made the call, expecting the man to _3_ of
13、 such a miserable job._4_, he simply asked, “The address?”An hour later, Steve arrived in his truck.I _5_ anxiously as he walked down into the damp depths.A few moments later he _6_, saying, “Its broken.”“Can you fix it?” I asked with a mixture of doubt and _7_.Steve looked at me as if scolding me f
14、or my lack of _8_, saying, “Sure.” Then he told me that he had to get a backhoe (挖土机) and _9_ the street to the main sewer line and that it wouldnt be done until evening.I didnt _10_ to watch the excavation (挖掘)All I wanted was to _11_, go somewhere, and, upon my _12_, see everything the way it was
15、before the damage.I felt somewhat _13_ upon driving off in my clean vehicle, leaving Steve to such a(n) _14_ task. I went into town and visited a few friends._15_, around 6 pm., my curiosity got the better of me.I went home and saw a sweeter _16_: the newlypaved street and a coveredup excavation acr
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-391448.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
