吉林省松原市油田高中2015-2016学年高一期初(4月)考试英语试卷 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
4 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 吉林省松原市油田高中2015-2016学年高一期初4月考试英语试卷 WORD版含解析 吉林省 松原市 油田 高中 2015 2016 学年 一期 考试 英语 试卷 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、 时间:150分钟 满分:150分第I卷 第一部分 听力(共两节, 满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分, 满分7.5分) 听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A,B,C三个选项中选出最佳选项, 并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题。每段对话仅读一遍。1. Why was the man late?A His car was out of petrol.B He couldnt mend his car.C He had to go back for clean clothes.2. When will the light be shu
2、t off?A At 10:15 B At 10:30 C At 9:453. How old is Mr Brandon now?A 40 B 45 C 554. Where will the man meet the woman?A At the restaurant. B In the market. C At the gym.5. What did the woman do last night?A She saw a movie. B She went to her sisters C She watched a football game第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22
3、.5分) 听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有见个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应的位置。每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。 听第6段材料,回答68题。6. Who is the woman speaking to ? A A police office. B A passer-by on the street. C A newspaper reporter.7. Where was the womans camera stolen? A Outside a hotel. B
4、 Outside a restaurant. C Outside her house8. What did the thief look like? A A young man around 28. B A young man with short dark hair. C A young man wearing a blue T-shirt.听第7段材料, 回答第9、10题。9. Why was Grandma surprised to see Harry? A Because she had expected his father instead of him. B Because he
5、had changed a lot.C Because she had thought he would be still at university.10. What does Grandma think of Harry? A He is a good student. B He doesnt study hard. C He looks like his father.听第8段材料,回答第11-13题。11. What is Jasons unusual job? A A street singer B A street dancer. C A street musician12. Wh
6、en do lots of people come to enjoy his performance? A In spring B In summer C In autumn13. Why does Jason decide to go to Paris next year?A Because he has difficulty with the police hereB Because he wants to become a better performerC Because he can learn more from other performers.听第9段材料,回答第14-16题。
7、14. What is the probable relationship between the two speakers? A Fellow students. B Family members. C Teacher and student.15. What did the woman do at the beach? A She did some studies. B She swam in the water. C She played some ball games.16. How did the man spend last weekend? A He went to a part
8、y. B He wrote a paper for Professor Blacks class.C He read books in the library.听第10段材料,回答 第17-20题。17. Who is the speaker talking to? A Visitors. B Citizens C Shoppers18. Which of the following is TRUE according to the speech? A If you need help, please turn to your teachers.B The traffic moves on t
9、he left side of the road in this country.C It is against the rule for anyone to buy alcohol.19. Who are not allowed to buy cigarettes? A Children under 16. B Children under 17. C Children under 18.20. What is the purpose of the speech? A Asking for opinion B Making an order . C Telling some rules. 第
10、二部分 阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题;第小题2分,满分30分) 阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。AJohn Smith was a writer, who wrote detective stories for magazines, though he never dealt with criminals. One evening he could not finish an end for a story. He sat in his study, but he had no ideas. So he decided to go to
11、 the cinema.When he came back, he found that he had had a visitor. Someone had broken into his house. The visitor had had a drink, smoked several of his cigarettes and had read his story. The visitor left him a note. “I have read your story and I dont think it is very good. Please read my suggestion
12、s and you can finish it. By the way, I am a thief. Im not going to steal anything tonight. But if you become a successful writer, I will return.”John read the thiefs suggestions. Then he sat down and wrote the rest of the story. He is still not a successful writer, and he is waiting for his “visitor
13、” to return. Before he goes out in the evening, he always leaves a half-finished story in his study.21. Detective stories are stories about_ . A. the futureB. the police C. children D. science22. John went to the cinema because_ . A. he could not finish his story and hoped to get some ideas B. he wa
14、nted to enjoy himself in the cinema C. he wanted to look for a thief D. he was too tired23. The visitor came to Johns house in order to_ . A. visit the writerB. have a drink C. steal somethingD. read the story【答案】 21B22A23C考点:考查记叙文阅读BThe morning had been a disaster. My tooth was aching, and Id been
15、in an argument with a friend. Her words still hurt:“The trouble with you is that you wont put yourself in my place. Cant you see things from my point of view?”I shook my head stubbornlyand felt the ache in my tooth. Id thought I could hold out till my dentist came back from holiday, but the pain was
16、 really unbearable. I started calling the dentists in the phone book, but no one could see me immediately. Finally, at about lunchtime, I got lucky.If you come by right now, ”the receptionist said, “the dentist will fit you in.”I took my purse and keys and rushed to my car .But suddenly I began to d
17、oubt about the dentist. What kind of dentist would be so eager to treat someone at such short notice?Why wasnt he as busy as the others?In the dentists office, I sat down and looked around. I saw nothing but the bare walls and I became even more worried. The assistant noticed my nervousness and plac
18、ed her warm hand over my ice-cold one.When I told her my fears, she laughed and said, “Dont worry. The dentist is very good.”“How long do I have to wait for him?”I asked impatiently. “Come on, he is coming. Just lie down and relax. And enjoy the artwork, ”the assistant said. “The artwork?”I was puzz
19、led.The chair went back. Suddenly I smiled. There was a beautiful picture, right where I could enjoy it:on the ceiling. How considerate the dentist was!At that moment, I began to understand what my friend meant by her words.What a relief!24. Which of the following best describes the authors feeling
20、that morning?A. SatisfiedB. Cheerful. C. Nervous. D. Upset.25. What made the author begin to doubt about the dentist?A. The surroundings of the dentists office.B. The laughing assistant of the dentist. C. The dentists agreeing to treat her at very short notice.D. The dentists being as busy as the ot
21、her dentists.26. Why did the author suddenly smile?A. Because the assistant kept comforting her. B. Because she could relax in the chair.C. Because the dentist came at last.D. Because she saw a picture on the ceiling.27. What did the author learn from her experience most probably?A. Have a good word
22、 for ones friend.B. Put oneself in others shoes. C. Strike while the iron is hot.D. A friend in need is a friend indeed.【答案】 24D25C26D27B25. C 推理判断题。根据第三段最后两句What kind of dentist would be so eager to treat someone at such short notice?Why wasnt he as busy as the others?我产生怀疑的原因是不相信这位牙医会在如此短的时间里就给我治疗
23、?为什么他不像其他的牙医那么忙碌?故C正确。26.D 细节理解题。根据最后一段前三句The chair went back. Suddenly I smiled. There was a beautiful picture, right where I could enjoy it:on the ceiling.可知当我躺下来的时候,看清天花板上有一副漂亮的图片。所以我才会笑。故D正确。27. B推理判断题。根据文章最后一段The chair went back. Suddenly I smiled. There was a beautiful picture,right where I co
24、uld enjoy it:on the ceiling. How considerate the dentist was!At that moment,I began to understand what my friend meant by her words.可知这位牙医在天花板上布置了一幅很大的漂亮的图片,让病人躺倒的时候可以看见美丽的图片,心情会更加愉悦。这正属于站在病人的立场上考虑事情,也就是Put oneself in others shoes。同时与文章第一段中叙述与朋友的争吵形成呼应。故B正确。考点:考查人生感悟类短文阅读CHeres a new warning from he
25、alth experts: sitting is deadly. Scientists are increasingly warning that sitting for long periods, even if you exercise regularly, could be bad for your health. And it doesnt matter where the sitting takes place-in the office, at school, in the car or before a computer or TV. Just the overall numbe
26、r of hours it takes matters. Several studies suggest people who spend most of their days sitting are more likely to be fat, have a heart attack or even die. While health officials have issued(发布) guidelines advising on the least amounts of physical activities, they havent suggested people try to lim
27、it how much time they spend in a seated position.“After four hours of sitting, the body starts to send harmful signals,” said Ekblom-Bak of the Swedish School of Sport and Health Sciences. She explained that genes controlling the amount of glucose(葡萄糖) and fat in the body start to shut down.Even for
28、 people who exercise, spending long periods of time sitting at a desk is still harmful. Tim Armstrong, a physical activity expert at the World Health Organization, said people who exercise every day but still spend a lot of time sitting might get more benefits if that exercise were spread across the
29、 day, rather than in a single hour.Still in a study that tracked more than 17,000 Canadians for about a dozen years, researchers found people who sat more had a higher death risk, whether they exercised or not. Experts said more research is needed to figure out just how much sitting is dangerous, an
30、d what might be possible to offset those effects.People should keep exercising because that has a lot of benefits,” Ekblom-Bak said. “And when theyre in the office, they should try to interrupt sitting as often as possible.”28. The underlined word “offset in Paragraph 6 most probably means_.A. get r
31、id of B. make use ofC. work out D. turn to 29. Sitting too much is dangerous because it can_ .A. increase glucose and fat in the bodyB. make a person become lazy C. destroy the balance of glucose and fat in the bodyD. make a person unable to exercise enough in a day30. In the opinion of Ekblom-Bak,
32、when at work, youd better have a rest by_ .A. taking a walk around your officeB. chatting online or playing computer gamesC. sending your friends emails D. listening to music while sitting31. Which of the following might be the best title for the passage?A. More and More People Sit Too Much B. Side
33、Effects of Sitting Too Much C.Dont Sit Too Much While WorkingD. Sitting Too Much Could Be Dangerous【答案】 28A29C30A31D30. A 推理判断题。根据文章最后一句Ekblom-Bak said. “And when theyre in the office, they should try to interrupt sitting as often as possible.”可知Ekblom-Bak建议当他们在办公室的时候,应该尽可能地不要久坐,也就是要经常走动。故A正确。31. D
34、标题概括题。文章第一句Heres a new warning from health experts: sitting is deadly.首先提出最新研究发现,即:久坐会致命。之后围绕该主题对研究进行介绍,并对此研究发现进行分析。故选D项。【名师点睛】本文第一句即为文章的中心句。首句是主题句的规律如下: 给予例证、解释或说明的段落; 下定义的段落; 对两个或两个以上的事物作比较或对比的段落; 表明原因和结果(往往结果交代在前)的段落。 主题句是首句的段落总是用演绎法撰写,遵循从一般到个别或特殊的写作程序,即以概述开段,随之辅以细说。这样的段落在文章中出现得最多,据专门研究阅读理论与技巧的专家
35、们统计,概率达到70%。请看下例: People who talk and sing to plants have no mental problems at all, according to an agricultural expert. In fact, singing and talking to plants makes them grow better, says Dr Braymar. The reason is quite simple. When we sing or talk to plants, we exhale(呼出) CO2 which plants need to
36、 survive (continue to live)and grow better. Plants absorb (take in) CO2 through their pores(小孔) during the sunlight hours and produce oxygen which people to survive. Singing and talking have good effect on plants, however, only during the daytime. Singing or talking at bedtime will not help plants t
37、o grow better or grow faster. 本段的首句是主题句,其后的句子或是解释说明“对植物说话或唱歌有益于植物”,或是为这一主题思想提供论据。本段的结尾句呼应主题句,在给予主题思想又一论据的同时,幽默地收尾。考点:考查科普类阅读DThe man sitting opposite Robert was the Financial Controller. Everybody called him “the FC” for short. He made all the decisions about money. Robert needed some more. That was
38、 why he had to see him. The two men did not get on very well. In fact, they had always disliked each other. “Your request is out of the question,” the FC said. Robert had difficulty in controlling himself, but he managed somehow. He explained that he wanted the money in order to make more programmes
39、. “And why do you want to do that?” the FC asked sharply. Again, Robert almost lost his temper. “Because more and more people are listening to my departments programmes. Theres great demand for them,” he answered. The FC did not seem to believe him. But Robert had a report on the numbers of listener
40、s to all EBC programmes. The FC became less confident (自信). Robert threw the report down on the table and told him to read it. The FC looked at it in silence. The figures (数字) proved that he had been wrong, but he did not want to admit it. “Well,” he finally said, “I may have made a small mistake.”
41、Robert noticed the word “may”. He got up to leave. But he had the feeling that he would get the money after all.32. In the story the Financial Controller was a person who was in charge of_. A. EBC programs. B. EBC money. C. both B and A. D. Roberts departments programs. 33. “Your request is out of t
42、he question.” Here “out of the question” means_. A. possible. B. impossible. C. with some question. D. without any question 34. Robert decided to make more programs because_. A. “the FC” disliked him B. he wanted to meet the needs of the listeners. C. he wanted to show himself off. D. the members of
43、 his department wanted him to do so. 35. Who do you think won the argument(争论)in the end? A. Nobody. B. The listeners.C. Robert. D. The Financial Controller. 【答案】32B33B34B35C34. B 细节理解题。根据第三段后两句“Because more and more people are listening to my departments programmes. Theres great demand for them,” h
44、e answered.可知因为越来越多的人听他的节目,人们对节目的要求很高。所以他想满足听众的需要,对节目做更多的投资。故B正确。35. C 推理判断题。根据文章最后两句Robert noticed the word “may”. He got up to leave. But he had the feeling that he would get the money after all.可知Financial Controller承认自己可能犯错,所以他很可能会批准这笔钱,同时Robert对此也有自信。故C项正确。考点:考查记叙文阅读 第二节(共5小题;每小题2分;满分10分) 根据短文内
45、容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。 The Meaning of DreamsSleep and dreams have interested people for centuries. Scientists are learning more about sleep, but they still know very little about why we dream. 36 First, we have most of our dreams during REM(rapid eye movement)sleep. At this time, the b
46、rain is very active. Second, everyone dreams, even if we cant remember doing so when we awaken. 37 While we are sleep, it works more slowly and sometimes puts our thoughts and memories together in strange ways. 38 . Some believe that our dreams are associated with thoughts and feelings that we exper
47、ience while we are awake. Many dream researchers think that a dream about death, for example, is really about an important life change. 39 . Dreams about a car or travel often represent (代表) feelings about your own life. Dreams about teethespecially broken or loose onesmay indicate(预示) stress or fea
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-391502.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
2022五年级语文下册 各考点题型讲解及典例专训 专项复习之四 阅读专项课件 新人教版.ppt
