吉林省松原市油田高中2017届高三上学期第一次阶段性测试英语试题 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
6 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 吉林省松原市油田高中2017届高三上学期第一次阶段性测试英语试题 WORD版含解析 吉林省 松原市 油田 高中 2017 届高三 上学 第一次 阶段性 测试 英语试题 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、吉林省松原市油田高中2017届高三上学期第一次阶段性测试英语试题第卷第一部分 听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题;每小题l.5分,满分7.5分) 听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有l0秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. How does the woman find the book? A. Appealing. B. Just so- so. C. Strange. 2. What happened to Susan? A. She lost her ticket
2、 B. She got her driving license C. She was fined for speeding3. What will the woman do? A. Cut down on food. B. Take her temperature. C. Take medicine with food. 4. What are the two speakers talking about? A. A new movie. B. A weekend plan. C. Steves cousin. 5. Where are the two speakers? A. On the
3、ground floor.B. By the European paintings.C. At the black and white photo show.第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分) 听下面5段对话或独白。毎段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。 听第6段材料,回答第6、7题。 6. What makes the woman upset? A. The deaf landlady.B. The u
4、nfair agreement.C. The poor electrical equipment. 7. What does the man suggest the woman do? A. Refer to the agreement.B. Sign a new document.C. Move out of the apartment. 听第7段材料,回答第8、9题。 8. What does the woman think travelling to Hawaii? A. Crazy. B. Interesting. C. Boring. 9. What will the man do?
5、 A. Go to Hawaii by himself. B. See his sister in Hawaii. C. Travel to Hawaii by ship. 听第8段材料,回答第10至12题。 10. Where does the conversation take place? A. In an office. B. In the street. C. On the subway. 11. Whats the relationship between the two speakers? A. Colleagues. B. Strangers. C. Roommates. 12
6、. What are the two speakers mainly talking about? A. High price of gas. B. Importance of exercise. C. Advantages of taking the subway.听第9段材料,回答第13至16题。 13. Why did the woman come to the office? A. To get her notice letter.B. To find her physics class.C. To offer her mailing address. 14. How did the
7、man deal with the womans enquiry? A. By giving her a notice letter. B. By checking on the computer. C. By confirming with the office. 15. When was the letter sent out to the students? A. A month ago. B. A fortnight ago. C. A week ago. 16. Who was responsible for the mistake? A. The woman. B. The man
8、. C. The postman. 听第10段材料,回答第17至20题。 17. How many hours a week can employees choose to work? A. Eighteen. B. Thirty two. C. Forty eight. 18. What will the new schedule help solve for the country? A. Unemployment. B. Low salary. C. Workload. 19. What benefit will employees get from the new schedule?
9、A. Higher pay. B. More spare time. C. Richer working experience. 20. What does the speaker think of the new schedule? A. Acceptable. B. Costly. C. Impractical.第二部分 阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题:每小题2分,满分30分)AI was driving from Harrisburg to Lewisburg last night, a distance of about eighty miles. It was la
10、te. Several times I got stuck behind a slow-moving truck on a narrow road with a solid white line on my left, and I was clinching (紧握)my fists with impatience.At one point along an open highway, I came to a crossroads with the traffic light. I was alone on the road by now, but as I approached the li
11、ght, it turned red and I braked to stop. I looked left, right and behind me. Nothing. Not a car, no suggestion of headlights, but there I sat, waiting for the light to change, the only human being for at least a mile in any direction.I started wondering why I refused to run the light. I was not afra
12、id of being arrested,because there were obviously no police around, and there certainly would have been no danger in going through it.Much later that night, the question of why Id stopped for that light came back to me. I think I stopped because its part of an agreement we all have with each other.
13、Its not only the law, but its an agreement we have, and we trust each other to honor it: we dont go through red lights.Its amazing that we ever trust each other to do the right thing, isnt it? And we do, too. Trust is our first tendency. We have to make a deliberate decision to mistrust someone or t
14、o be suspicious or skeptical. Those attitudes dont come naturally to us.Its a very good thing too,because the whole structure of our society depends on mutual trust, not distrust. This whole thing around us would fall apart if we didnt trust each other most of the time. We do what we say well do; we
15、 show up when we say we11 show up;we deliver when we say well deliver;and we pay when we say we11 pay. We trust each other in these matters, and when we dont do what weve promised, its far from the normal. It happens often that we dont act in good faith and in a trustworthy manner, but we still cons
16、ider it unusual, and were angry or disappointed with those badly-behaved people. Anyway I was so proud of myself for stopping for the red light that night.21. Why did the author feel impatient while driving?A. Because he had already driven for a long time.B. Because it was too far away from his dest
17、ination.C. Because he could not overpass a truck on a narrow road.D. Because something urgent happened in his family.22. The author stopped at the traffic light because_.A. there were passers-by crossing the roadB. some policemen were on duty just at that pointC. there was potential dangerD. the tru
18、st between people influenced the author23. What would happen if people didnt trust each other in most cases?A. The social system would be thrown into disorder.B. All the things would run normally.C. the social traditions would be abandoned.D. Strict rules and laws would be made.24. What is the theme
19、 of the passage?A. A bird in hand is worth two in the bush.B. Mutual Trust is the best policy.C. Actions speak louder than words.D. Among the blind the one-eyed is the king【答案】21.C22.D23.A24.B21.C细节理解题。根据第一段的“Several times I got stuck behind a slow-moving truck on a narrow road with a solid white li
20、ne on my left, and I became increasingly impatient.”可知:在一条狭窄的路上我几次被困在一辆开得很慢的卡车后面,左边是白线,无法超车。所以我变得越来越没耐心。故选C。22.D推理判断题。根据文章中的第四段I think I stopped because its part of an agreement we all have with each other. Its not only the law, but its an agreement we have, and we trust each other to honor it: we d
21、ont go through red lights.及后面最后一段第一句Its a very good thing too,because the whole structure of our society depends on mutual trust, not distrust.可知作者没闯红灯是因为受人们之间的信任及由此养成的社会公德的影响。故选D。【学法指导】高考英语主旨大意题答题技巧弄清文章的大意,关键是找到主题句。主题句的位置:主题句通常在文首、文末或首尾呼应,有时也在文中,或没有主题句,需根据文章所述内容进行归纳。各段的主题句也常在该段的首句或尾句。议论文和说明文一般有主题句,
22、但记叙文通常没有主题句,需要归纳。找主题句的四个小窍门:1.段落中出现表转折的词语(如however, but, in fact, actually, while, on the contrary, in contrast等)时,其后的句子很可能是主题句。2.首段出现疑问句时,对该问题的回答很可能就是主题句。3.作者有意识地反复强调的观点,通常是主旨;反复出现的词语,一般为体现文章主旨的关键词。4.表示总结或结论的话常有therefore,thus, in short,conclude, conclusion等。24.B主旨大意题。根据文章的最后一段 第一句Its a very good th
23、ing too,because the whole structure of our society depends on mutual trust, not distrust.可知本文的主题是社会上共同的信任是最好的政策。故选B。考点:考查社会生活类短文阅读 BGreat Yarmouth is an English seaside town situated at the mouth of the River Yare, about 120 miles to the northeast of London. Around 5 million people visit Great Yarmo
24、uth every year, making it one of Britains most popular seaside resorts.Formerly the home of one of the most profitable fishing industries, Great Yarmouth is a busy and very popular seaside resort. Undoubtedly, one of the most popular attractions is Great Yarmouth Pleasure Beach, a historic free entr
25、y pleasure park, which draws annually 1.5 million visitors. The two piers(突堤码头), Britannia Pier and Wellington Pier, both contain family-orientated entertainment. As well as the usual thrills one would expect on a classic British seafront, Great Yarmouth also has a quieter side, with a fascinating h
26、eritage quarter to explore. Not many people know that Great Yarmouth has the most complete city walls after York, with heritage walks to help you discover this medieval (中世纪的)attraction along with several museums and houses dating back to many centuries. If ghost walks are more your cup of tea, Eeri
27、e Tales and Yarmouth Yarns is the tour for you.Great Yarmouth is also a centre for the North Sea oil and gas industry and increasingly for offshore wind power. The Great Yarmouth Outer Harbour is a huge development currently taking place which can see larger ships coming to the town. The Great Yarmo
28、uth Maritime(海上的) Festival in September each year celebrates Great Yarmouths maritime heritage.Over the past few years, Great Yarmouth has seen significant construction spending to improve and modernize the popular seafront area and to ensure it is linked to the town centre. Regent Road has a brilli
29、ant ceiling of light which is lit up in the evenings and is now a lovely street leading from the town centre to the seafront area.25What can we infer about the tour of the heritage area?A. It must be thrilling.B. It is family-orientated.C. You are advised to keep calm.D. The visitors must love peace
30、.26Which of the following is making rapid progress?A. The fishing industry.B. The oil and gas industry.C. The wind power industry.D. The tourist industry.27What can we know about Great Yarmouth from the last paragraph?A. Money is spent handling the traffic jams.B. Efforts are made to make it more co
31、nvenient.C. The housing conditions are greatly improved.D. The service quality is being considered.28Whats the best title for the passage?A. A dreaming tourist place Great YarmouthB.A fishing town into a modern cityC. Main industries of Great YarmouthD. The rise of Great Yarmouth【答案】25.D26.C27.B28.A
32、26.C考查细节理解。根据第三段中的increasingly for offshore wind power可知,大雅茅斯的风能产业增长迅速。故选C。27.B考查推理判断。根据第四段中的construction spending to improve and modernise the popular seafront area and to ensure it is linked to the town centre. Regent Road has a brilliant ceiling of light which is lit up in the evenings.可知,为提升小镇旅游
33、品质,政府打通交通,安装路灯,扮亮小镇。故选B。28.A考查标题判断。本文介绍了英国海滨小镇大雅茅斯的位置、景点、产业等,主要目的是做旅游宣传。故A项作文章标题最佳。【名师点拨】推理题常以infer,imply,suggest,conclude,learn,intend,mean,describe,purpose等词提问。或提问中含有表示推测的情态动词,如can,could,might,would等和其他表示可能性的动词,如probably,most likely等。做此类试题要善于抓住某一段话中的关键信息,即某些关键词或短语去分析、推理、判断,利用逆向思维或正面推理,从而推断出这句话所隐含的
34、深层含义。25.D考查推理判断。根据第二段中的Great Yarmouth also has a quieter side, with a fascinating heritage quarter to explore可知,大雅茅斯也有安静的一面,即遗迹区。由此可推知,去参观遗迹的游客应是喜欢平静的。故选D。考点:考查说明文阅读CMy mom takes pride in the fact that I was talking in three and four word sentences before I was ten months old. Some say its a gift wh
35、ile others simply think I talk too much. As my thirties came to a close, I found myself reflecting on my life. Im very happy and have no significant regrets. However, when I looked back on those times of difficulty, I saw a clear common denominator(特征); I didnt seem to know when to stop talking. Whe
36、ther it was hurting someones feelings, or having carelessly told a secret, the incident could have been avoided had I closed my mouth sooner. So I decided to practice the power of quiet. To take this step, I needed to understand how people could sit comfortably in a group and not talk. Why does my h
37、usband feel completely content to say nothing in a conversation? Hes highly intelligent and has wonderful opinions but hell sit quietly and just listen. Even when hes asked a pointed question, hell answer with few words while still communicating effectively. What a talent! Can you imagine being happ
38、y just listening? In surveying those I know who talk less than I do, I got two answersthey either didnt feel confident enough to speak up, or they just didnt feel the need to participate in the conversation. Of course there were other reasons for not talking, but these were the two most popular answ
39、ers. The first one didnt work for me. Im just fine letting people know what I think about them, and hopefully it will make the conversation much more interesting. The second one didnt work either. I do feel the need to participate. I feel it physically like an electrical pulse through my body; somet
40、imes its so strong that it causes me to behave badly in the form of interrupting or speaking in an unusually loud voice. I had to look further. An interesting thing happened on this journey to the power of quiet. During my weekly yoga class, it came to me like an answer so clear that the words rang
41、in my head like soft, heavenly bells. I talked too much so people would know I cared about them. It was my way of taking care of those I love. I decided before my fortieth birthday, that from that day forward, those around me would know I loved them, and cared what they thought and felt, but I was g
42、oing to practice the power of quiet. As my forty-second birthday approaches, I can say that deciding to talk less has been more about focusing on quality rather than quantity. Ive found that listening more shows those who I care about that I really do care how they feel. Now when I break in, it mean
43、s more to them. Oh, sure, I still have my short periods of talking too much, but for the most part this has been one resolution that I can call a success.29. In Paragraph 3 the writer mentions her husband mainly _.A. to show how one communicates effectivelyB. to explain the reason for his silence in
44、 a conversationC. to give an example of those who have the power of quietD. to give her high opinion of his communication skills30. By “I had to look further”, the writer means she had to _.A. look into the future in order to succeed in practicing the power of quietB. try harder to prevent herself f
45、rom talking too muchC. survey people in other areas who talk littleD. find out other reasons why she should talk less 31. Which of the following best describe the writers character?A. Kind but pessimistic. B. Loving and active. C. Selfless but proud. D. Stubborn and sensitive.【答案】29.C30.D31.B30.D推理判
46、断题。根据第五段倒数第二句I do feel the need to participate. I feel it physically like an electrical pulse through my body; sometimes its so strong that it causes me to behave badly in the form of interrupting or speaking in an unusually loud voice.我确实感到需要参加。我感觉它像一个电脉冲通过我的身体,它是如此强烈结果它以一种不寻常的响亮的声音打断或说话的形式使我表现得很糟糕
47、。可知她通过“I had to look further”表明要找出其他让她应该少说话的原因,故选D。31.B推理判断题。根据第五段地二句Im just fine letting people know what I think about them, and hopefully it will make the conversation much more interesting. 我只是很好的让人们知道我对他们的想法,非常希望它将会使谈话更有趣。根据第二段最后一句So I decided to practice the power of quiet.所以我决定练习安静。可知作者有爱心,同时
48、又非常活跃。故选B。考点:考查人生百态类阅读 DA survey has shown that what you do on a plane can be determined by which nationality is listed on your passport. According to the results of an international passenger survey. Australians are the biggest drinkers on board with 36 percent choosing to down the hatch(干杯),compar
49、ed to 35 percent of Americans and 33 percent of Brits. The Airline Passenger Experience Association(APEX) spoke to around 1,500 people, aged 18 and older, who have travelled by plane at least once during the last three months and were living in the United States, United Kingdom, Germany, Japan, Chin
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-391561.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
