2020版高考英语(人教)新探究大一轮复习练习:选修7 UNIT 5 课后达标检测 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
7 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020版高考英语人教新探究大一轮复习练习:选修7 UNIT 5课后达标检测 WORD版含解析 2020 高考 英语 人教 探究 一轮 复习 练习 选修 课后 达标 检测 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、阅读提速练 阅读理解A(2019成都毕业班摸底测试)Beginning life at college naturally develops both excitement and anxiety for many reasonsFor some students, this feeling is quickly overcome as they adapt to a new environment; for others the change takes longer and sometimes appears as homesickness.If you are homesick, you
2、 might notice changes in the followings:Low energy or motivation.Trouble sleeping.Increases/decreases in appetite.Having difficulty with school.Increased use of drugs or alcohol.Lack of interest or involvement in new surroundings.CausesThe distance from homethe farther you go, the worse it may be.Un
3、happiness when things are different from your expectations of college life.You have finally arrived at college after working toward it for so long.A heavy workload.Students who are homesick often feel they have no control over their environment.What might help?Keep in good contact with the people yo
4、u have left behind, but also give yourself time within the college to begin to get involved there.Be realistic about what to expect from college life and from yourselfSet up a balance between work and leisure.If work is proving too difficult, you may need to improve your study skills or your organiz
5、ation of time.Remember to get enough food and sleep! These affect you emotionally as well as physically.Make contacts and friends through shared activities such as sports or other interests.If you stop being able to do normal social and academic things, seek professional help either from your advise
6、r or dean or the counseling service.【解题导语】本文对大学新生会出现的想家现象进行分析并提出了解决办法。1What might be a sign of feeling homesick?AFeeling like quarreling with someone else.BBecoming interested in study than ever before.CFinding food or fruit less attractive.DParticipating in almost all activities in college.C解析:细节理解
7、题。根据文中“If you are homesick, you might notice changes in the followings:”下面的第三点“Increases/decreases in appetite”可知,想家的时候会出现的现象有很多,没有食欲是其中的一种。因此正确答案为C。A项未提及;B项与文中“Having difficulty with school”意思相反,所以是错误的。选项D“参加大学中几乎所有的活动”与文中的“Lack of interest or involvement in new surroundings”不一致,所以也是错误的。2New colleg
8、e students might be homesick because _.Athey are never far away from their parentsBthey feel upset about something unexpectedCthey suddenly do not have anything to doDthey do not like the college they are inB解析:细节理解题。根据Causes下面的第二点“Unhappiness when things are different from your expectations of coll
9、ege life”可知,当事情和他们预料的大学生活不一样时而出现不开心的情绪是大学新生想家的原因之一。故正确答案为B。3Which of the following measures might be helpful for homesick students according to the text?AKeeping their old friends left behind.BReminding themselves to keep busy and forget it.CForcing themselves to stay in their dorms on weekends.DMak
10、ing friends through sports.D解析:细节理解题。根据What might help?下面的内容“Make contacts and friends through shared activities such as sports or other interests”可知,通过参加体育运动交朋友有助于缓解学生的想家情绪。因此正确答案为D项。B(2019石家庄质量检测二)After shopping for deals in stores on“Black Friday”, or online on “Cyber Monday”, Americans and peopl
11、e worldwide are preparing for newly popular “Giving Tuesday”Starting in 2012, now the global event that is celebrated annually on the Tuesday after Thanksgiving is the brainchild of 92nd Street Y, a cultural center in New York City and the United Nations Foundation.As the name indicates, “Giving Tue
12、sday” is meant to restart the charitable season and therefore observed by raising funds for local nonprofits and schools, organizing food and clothing drives, and conducting random acts of kindnessIn 2015, 700, 000 people from 71 countries came together to donate $ 1167 million in cashAn additional
13、$ 108 million was spent on gifts.While the easiest way to participate is by donating to your favorite charity, this day can be celebrated in many other ways tooYou can give back by volunteering at your local shelter or food bank, or even by donating bloodIf all else fails, a purchase from the growin
14、g number of organizations that give a portion of their sales to charity will do the trick.But perhaps the best way to celebrate the day is by helping those nearest and dearest to youAssist a family member with a simple chore like folding laundry, cooking dinner, or even reading to a younger siblingN
15、o matter what you do, be sure to share your good deed on social media and inspire others to celebrate “Giving Tuesday” as well!【解题导语】本文是一篇文化风俗类说明文,介绍了Giving Tuesday(“给予星期二”)这项慈善活动的初衷和做法,号召人们通过做各种力所能及的活动来献爱心。4Which of the following has the shortest history?ACyber Monday.BGiving Tuesday.CBlack Friday.
16、DThanksgiving Day.B解析:细节理解题。根据第一段第一句话“After shopping for deals in stores on Black Friday,or online on Cyber Monday,Americans and people worldwide are preparing for newly popularGiving Tuesday”可知,Giving Tuesday出现在Black Friday和Cyber Monday之后;再根据下一句“Starting in 2012, now the global event that is celebr
17、ated annually on the Tuesday after Thanksgiving is.”可知,Giving Tuesday是2012年才出现的,而Thanksgiving Day(感恩节)的历史非常悠久。故答案是B。5Whats the main purpose of “Giving Tuesday”?ATo persuade more people to shop online.BTo make Thanksgiving Day enjoyable.CTo encourage more people to do charity.DTo get voluntary work b
18、etter known.C解析:细节理解题。根据题干中的关键词purpose定位到文章的第二段。根据第二段第一句话“As the name indicates,Giving Tuesday is meant to restart the charitable season and therefore observed by raising funds for local nonprofits and schools, organizing food and clothing drives, and conducting random acts of kindness”可知,这项活动是为了重启慈
19、善季,募集资金、食物、衣服等帮助有需要的人们。故答案是C。6Why does the author advise sharing good deeds on social media?ATo donate money to local schools.BTo keep a record of ones experience.CTo help people make new friends.DTo make “Giving Tuesday” more popular.D解析:细节理解题。根据题干中的关键词sharing定位到文章的第四段。根据第四段最后一句“No matter what you
20、do,be sure to share your good deed on social media and inspire others to celebrate Giving Tuesday as well!”可知,作者主张把做的好事分享到社交媒体上,是为了鼓励别人来参与“给予星期二”活动。故答案是D。 7Which section of a website does the text probably come from?ABusinessBLifestyle.CEducation.DCulture.D解析:文章出处题。文章着重介绍了一项慈善活动Giving Tuesday,这不属于商务
21、、生活方式及教育范畴,而属于文化风俗类,故答案是D。C(2019石家庄检测一)I dropped out of college after my freshman yearThree years later, I quit a deadend job and returned to collegeI saw school as my way out.But I quickly found myself facing the same roadblocks that had caused me to quit before: I was confused about collegelevel a
22、lgebra and a heavy workload of reading and writing assignmentsMoreover, I was unsure of my career directionI was ready to drop out againThen a smartlydressed woman walked confidently to the front of my English composition class“Look at you! Look at each and every one of you, ” she said“Youre here to
23、 change your lives for the betterAnd youre going to make it!” I cant remember the rest of the speech, but it changed the course of my college career, and my life.MrsSmith didnt know me from any of the other 40 faces in her classroom, but I felt she was speaking directly to meHaving trouble keeping u
24、p with the workload? Break it down into small pieces, and set up a schedule that suits youIf college algebra is too difficult, drop back to introductory college mathAs for English composition, she gave us writing assignments we could relate to“Go for the best, kidsYoure worth it, ”shed say.I graduat
25、ed from that college and went on to get my bachelors degreesToday, as a college instructor, each fall when I stand in front of a new class, I think of MrsSmith and how much teachers can affect their studentsShe couldnt have known it when she gave that pep talk, but she made a huge difference to my l
26、ife.【解题导语】本文是一篇记叙文。“我”回忆起对“我”影响深远的一位老师:MrsSmith。8Why did the author want to quit school again?AHe wanted to return to his former job.BHe decided on his future career.CThe academic pressure seemed unbearable.DMany changes took place in his life.C解析:推理判断题。根据第二段中的“I was confused about collegelevel alge
27、bra and a heavy workload of reading and writing assignmentsMoreover,I was unsure of my career directionI was ready to drop out again”可知,因为学不会大学代数和繁重的读写任务,“我”想再次退学,因此学业上难以忍受的压力是“我”想退学的原因,故选C。 9How did MrsSmith help the author?AShe made him feel relaxed.BShe helped him with algebra.CShe talked to him
28、directly.DShe brought him courage and faith.D解析:推理判断题。根据第二至四段的内容尤其是第三段中的“Go for the best,kidsYoure worth it”和第四段最后一句可知,Smith老师鼓励的话语对“我”的生活产生了巨大影响,她给“我”带来了勇气和信心。 10What can we infer about the author?AHe learnt to be a better teacher.BHe didnt finish his college education.CHe became MrsSmiths favorite
29、 student.DHe didnt understand the writing assignments.A解析:推理判断题。根据最后一段中的“Today, as a college instructor, each fall when I stand in front of a new class, I think of MrsSmith and how much teachers can affect their studentsShe couldnt have known it when she gave that pep talk, but she made a huge diffe
30、rence to my life”可知,受到Smith老师的影响,“我”学着去做一个更好的老师。11What can be the best title for the text?AAlways Believe in YourselfBNever Quit Before TryingCExperience Is Worth ValuingDA Lady Changed My Life in TimeD解析:标题归纳题。根据全文内容尤其是最后一段中的“I think of MrsSmith and how much teachers can affect their studentsShe co
31、uldnt have known it when she gave that pep talk, but she made a huge difference to my life”可知,这篇文章主要讲述了Smith老师对“我”的影响,她改变了“我”的生活。故D项最适合作标题。D(2019合肥高三调研)Babies teach their older brothers and sisters empathy(共鸣), according to a new studyEmpathy means understanding and entering others feelingsUntil now
32、, younger kids have generally been regarded to learn plenty from their older brothers or sisters but dont give back muchBut this study, published in Child Development, confirms that younger siblings(兄弟姐妹) ensure their big brothers and sisters dont grow into disgusting peopleno easy task.“Although it
33、s assumed that older siblings and parents are the primary socializing influences on younger siblings development, we found that both younger and older siblings positively contributed to each others empathy over time, ” study coauthor Marc Jambon said in a statementPrior sibling studies have focused
34、on the influence of older brothers and sisters, probably because their impacts are most obviousAs one review of literature notes, studies have shown that older siblings influence everything from their younger siblings motor development to their risk of smoking later in lifeAnd although separate stud
35、ies have tried to pin down effects that younger siblings have on their older siblings, the specific influence of baby brothers and sisters remains unclear. For this new study, Jambon and his colleagues recruited(招募) a diverse group of 452 Canadian sibling pairs between the ages of 18 months and four
36、 yearsAt the start of the study, individual researchers assessed childrens baseline empathy levels by visiting the kids at home and then pretending to hurt themselves or break a valuable itemEighteen months later, they found small but significant increases in empathy.One unexpected exceptionolder si
37、sters did not appear to experience increased empathy after 18 months living with their little brothers, specificallyThe researchers arent sure why this exception appeared, and they recommend that future studies dive into more complex phenomena.【解题导语】该文主要介绍了婴儿对哥哥和姐姐共鸣的影响。12What has been found in the
38、new study?AYoung kids could show more sympathy on others.BYoung siblings know more about empathy than the older.CYounger siblings could contribute to their older ones empathy.DYounger kids can learn a lot from their older brothers or sisters.C解析:细节理解题。根据第一段第一句“Babies teach their older brothers and s
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-391692.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
