四川省眉山市实验高级中学2020-2021学年高一英语10月月考试题(含解析).doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
7 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 四川省 眉山市 实验 高级中学 2020 2021 学年 英语 10 月月 考试题 解析
- 资源描述:
-
1、四川省眉山市实验高级中学2020-2021学年高一英语10月月考试题(含解析)(本试题满分150分,考试时间120分钟)第一部分听力(共两节,满分30分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并 标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段 对话仅读一遍。1. Which part of the exam did the woman find easy?A. Speaking. B. Listening. C. Writing.2. What are the speakers mainly talkin
2、g about?A. A sport. B. A team. C. A coach.3. What does the man want to do?A. Watch TV. B. Make a call. C. Go boxing.4. Why did the woman buy the vase?A. Because of its size.B. Because of its color.C. Because of its price.5. Where does the conversation take place most probably?A. In the hospital. B.
3、At home. C. In the classroom.第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22. 5分)请听下面5段对话或独白,选出最佳选项。请听第6段材料,回答第6、7题。6. What will the weather be like in Southern Utah today?A. Windy. B. Cloudy. C. Rainy.7. What program will be on after the weather forecast?A. A talk show. B. News. C. A TV series.请听第7段材料,回答第8、9题。8. Who is the
4、 woman?A. A high school student.B. A college graduate.C. A first-year college student.9. What does the man say about the childcare job?A. It pays well.B. Its challenging.C. It needs working experience.请听第8段材料,回答第10至12题。10. Why will the speakers use maps?A. To explain the background.B. To find some c
5、oastal cities.C. To show some factors.11. Which part of the topic will the speakers mainly focus on? A. The solutions. B. The risks. C. The influence.12. What will the speakers most probably do next?A. Give a talk. B. Draw a mind map. C. Surf the Internet.请听第9段材料,回答第13至16题。13. Where does the woman c
6、ome from?A. The USA. B. Canada. C. Australia.14. Why did the woman come to the UK?A For business B. For study. C. For pleasure.15. How long has the woman stayed in the UK?A. For a month.B. For a month and a halfC. For two months.16. What did the woman lose?A. Some cash. B. Her passport. C. Her credi
7、t cards. 请听第10段材料,回答第17至20题。17. How long is the flight from London to Athens?A.3 hours. B.4 hours. C.5 hours.18. What is the plan for the third day?A. To go to historical sites.B. To listen to Greek music.C. To enjoy Greek art.19. When will travelers have some free time most probably?A. On Thursday
8、night.B. On Friday morning.C. On Friday afternoon.20. What is the speaker most looking forward to?A. Visiting the museum.B. Going for a boat ride.C. Tasting the Greek food.第二部分阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项 涂黑。ASchool Progra1. Which school offers Mu
9、sic Programe?A. Hillbrook SchoolB. Emerson SchoolC. Monarch SchoolD. Almaden School2. If you are interested in group classes in art, you can call.A. 650-968-5957B. 650-903-0986C. 650-403-3575D. 650-720-16773. Which program helps improve thinking skills?A. Sports ProgramB. Art ProgramC. Development P
10、rogramD. Woodshop Program【答案】1. A 2. D 3. C【解析】本文是一篇应用文。文章是四篇课后活动小广告,含有学校名称,对活动简短介绍,联系方式和网址。【1题详解】细节理解题。根据文章第一则广告Hillbrook School 中的“Music Program is offered all year round to students of grades 1-5.(音乐课程全年开放给1-5年级的学生。)”可知,Hillbrook学校提供音乐课程。故选A。【2题详解】细节理解题。根据文章第三则广告Monarch School中的“Group classes in
11、art are offered every day. (每天都开设分组艺术课。)”和“TEL:650-720-1677(电话:650-720-1677)”可知,如果你对艺术分组课感兴趣,可以拨打电话650-720-1677。故选D。【3题详解】细节理解题。根据文章第四则广告Almaden behoof 中的“Our-Development Program helps students of grades 1-6 improve thinking skills.(我们的发展课程帮助1-6年级的学生提高思维能力。)”可知,发展课程可以帮助提高思维能力。故选C。BAmerican schools d
12、o not have separate classes for boys and girls. If boys want to cook or to sew, they can learn these things in classes that are no longer just for girls. If girls want to repair cars, they can now learn this in school. Most students like to have boys and girls on the same baseball team.Many boys and
13、 girls dress alike in school. They wear blue jeans and sport shirts. Some have long hair and some have short hair. Sometimes a boy has longer hair than a girl.Even the language is different. Students learn to say fire fighter instead of fireman, police officer instead of policeman, and letter carrie
14、r instead of mailman. A person does not need to be a man to fight a fire or to deliver the mail.Most people think that these changes are good. They give all people an equal chance to be happy and to do what they want to do with their lives. Fathers like to tell their sons that they can grow up to be
15、 president. Today, mothers can tell the same things to their daughters.4. We may infer from the text that in the past in American schools,_.A. there were many differences between boys and girlsB boys could do everything but girls couldntC. boys and girls were the same in everythingD. girls only lear
16、ned how to sew and cook5. What does “mailman mean?A. Milkman.B. Postman.C. Writer.D. Reporter.6. The underlined word They in the last paragraph refers to_.A. American schoolsB. these changesC. most peopleD. American students【答案】4. A 5. B 6. B【解析】这是一篇说明文。文章介绍了美国学校男生女生学习生活的现状。【4题详解】推理判断题。根据第一段“America
17、n schools do not have separate classes for boys and girls. If boys want to cook or to sew, they can learn these things in classes that are no longer just for girls. If girls want to repair cars, they can now learn this in school. Most students like to have boys and girls on the same baseball team.”(
18、美国学校不为男孩和女孩开设单独的班级。如果男孩想做饭或缝纫,他们可以在不再是女孩的课堂上学习这些东西。如果女孩们想要修理汽车,她们现在可以在学校学习。大多数学生都喜欢让男孩和女孩在同一个棒球队)可知,现在女孩子和男孩子的校园的学习生活没有什么差别了,由此推知,过去在美国学校里男孩和女孩之间有许多不同之处。故选A。【5题详解】词句猜测题。根据第三段“Students learn to say fire fighter instead of fireman, police officer instead of policeman, and letter carrier instead of mai
19、lman. A person does not need to be a man to fight a fire or to deliver the mail.”(学生学习中用fighter代替fireman,用police officer代替policeman,用letter carrier代替mailman。不再是只有男孩才能去救火或投递邮件)由此可知,“mailman指的是投递邮件的人,即邮递员。故选B。【6题详解】词句猜测题。根据画线词前面的句子“Most people think that these changes are good.”(大多数人认为这些改变是好的)结合画线词所在的
20、句子They give all people an equal chance to be happy and to do what they want to do with their lives.(它们给所有人一个平等的机会去变得快乐,去做他们想做的事情)可知,画线词they指的就是“这些改变”。故选B。CPeople sometimes say, Its raining cats and dogs!” when there is a heavy rain. Nobody has ever really seen cats and dogs falling from the sky, but
21、 there have been many reports of other strange things “raining” down. In 1956, the people of a town in the USA saw a small black cloud in the sky. It started to rain from the cloud normally, but only in a small area. The cloud then turned white, and fish started to fall to the ground. Most of them w
22、ere still alive.During a storm in July 1901, in Minneapolis, people heard something falling from the sky that did not sound like rain. When they went outside, they found all types of frogs covering four streets.There are other reports of strange “rains” failing from the sky including worms insects a
23、nd snakes.Can these strange “rains” be explained by science? Scientists usually say that a tornado (龙卷风)has picked up the animals from a river or ocean, carried them for miles, and then dropped them somewhere else. But this does not completely explain all of them. On May 15, 1890, in Italy, there wa
24、s a rain of blood-birds blood. Scientists said that flying birds must have been torn(撕碎)to pieces by strong winds. But if so, why did only their blood fall from the sky, and not other parts of their bodies? And anyway, there were no strong winds that day!7. What does it mean when people say, “Its ra
25、ining cats and dogs”?A. Cats and dogs are falling from the sky.B. Its raining heavily.C. Animals started to fall to the ground.D. There is a black cloud.8. Which of the following has not been reported as strange things failing from the sky?A. Cats and dogs.B. Worms and insects.C. Fish and blood.D. S
26、nakes and frogs.9. According to scientists, what can move things from the ground to the sky?A. Storms.B. Rains.C. Clouds.D. Tornadoes.10. Scientists explanation for rain of blood is that_.A. the tornado picked up the birds blood.B. there were no strong winds that day.C. flying birds were tom into pi
27、eces by strong winds.D. other parts of birds bodies did not fall with the blood.11. Which of the following can be the best title of the passage?A. Strange “Winds”.B. Strange “Clouds”.C. Strange “Rains”.D. Strange “Animals”.【答案】7. B 8. A 9. D 10. C 11. C【解析】这是一篇说明文。文章介绍了一些奇怪的“雨”,有的地方下雨降下的是鱼,有的是青蛙,有的是
28、昆虫,甚至有的是血。【7题详解】词句猜测题。由第一段中的“People sometimes say, Its raining cats and dogs!” when there is a heavy rain.”(当下大雨的时候,人们有时会说,“Its raining cats and dogs!”)可知是下大雨的时候,人们说Its raining cats and dogs! 可知Its raining cats and dogs!在此处意为“雨下得很大/下着倾盆大雨”。故选B项。【8题详解】细节理解题。由第一段中的“Nobody has ever really seen cats and
29、 dogs falling from the sky, but there have been many reports of other strange things “raining” down.”(没有人真的见过猫和狗从天上掉下来,但有很多报道说其他奇怪的东西“降雨”下来了。)可知没人看见天上落下猫和狗,没有这样的报道。故选A项。【9题详解】细节理解题。由最后一段中的“Scientists usually say that a tornado (龙卷风)has picked up the animals from a river or ocean, carried them for mi
30、les, and then dropped them somewhere else.”(科学家们通常说龙卷风把动物从河流或海洋中卷走,带到数英里外,然后扔到别的地方。)可知科学家的说法是龙卷风把东西从地面移到天上,然后落下来。故选D项。【10题详解】细节理解题。由最后一段中的“On May 15, 1890, in Italy, there was a rain of blood-birds blood. Scientists said that flying birds must have been torn(撕碎)to pieces by strong winds.”(1890年5月15日
31、,意大利下了一场血雨鸟的血。科学家们说飞翔的鸟一定是被强风撕成了碎片。)可知科学家对血雨的解释是飞鸟被大风撕成碎片了。故选C项。【11题详解】主旨大意题。由第一段中的“Nobody has ever really seen cats and dogs falling from the sky, but there have been many reports of other strange things “raining” down.”(没有人真的见过猫和狗从天上掉下来,但有很多报道说其他奇怪的东西“降雨”下来了。)第二段“During a storm in July 1901, in Mi
32、nneapolis, people heard something falling from the sky that did not sound like rain. When they went outside, they found all types of frogs covering four streets.”(1901年7月,在明尼阿波利斯的一场风暴中,人们听到了一些声音不像下雨的东西从天上落下。当他们出去时,他们发现四条街道上到处都是青蛙。)第三段“There are other reports of strange “rains” failing from the sky i
33、ncluding worms, insects and snakes.”(还有其他报道说,天空中会有奇怪的“雨”,包括虫子、昆虫和蛇。)最后一段中的“On May 15, 1890, in Italy, there was a rain of blood-birds blood.”(1890年5月15日,意大利下了一场血雨鸟的血。)可知本文讲述了有的地方下雨降下的是鱼,有的是青蛙,有的是昆虫,甚至有的是血,降雨降下的是奇怪的东西,C项“奇怪的“雨”符合文意,最适合作文章标题。故选C项。DTeens want structure in their lives, which means they
34、want their lives well-planned. To begin building structure, teens need love and trust. They need to know their parents are there to give them needed love and support(支持).Teens want to be sure that nothing can prevent parents from shouldering their responsibility for them not their growing maturity(成
35、熟), misbehavior, nor anger at something they have done. Teens want parents to keep control while allowing them to make some decisions.There are some ways you can help your teens create reasonable structure and remain close. One way is to spend time together. Parents often mistake their teens increas
36、ed interest in friends for a disinterest in the family.Teens would like to spend more time doing things with their parents, but watching TV is not counted as spending time together. As your teens mature, it is important for you and your teens spend time alone together, one to one. Your teens need ti
37、me to talk to you alone without any other family member present.Talk with your teens about their interests and concerns. Make sure you really show interest in what is happening. When talking with your teens, give full attention and do not stop them.The way to help your teens become adults is to let
38、your teens into your world. Sharing your emotions and concerns with your teens is important. Avoid causing needless worry.Trust your teens. Dont expect the worst. Hope for the best. Telling your teens you dont like their friends will cause the teens not to bring their friends home. If something shou
39、ld go wrong, believe that your teens didnt do it on purpose.It is very important that you treat your teens with respect. Teens need the same respect adults show for total strangers. Dont talk down to your teens.You need to be supportive of your teens. What may be a small problem to you may be troubl
40、ing to your teens. Teens dont have the experiences that adults have had. Let the teens know that you understand how much it hurts when something happens that is upsetting or hurtful to them. As they mature, they can look back at some problems they had and laugh at having been upset by something that
41、 now seems unimportant.The most important things to remember are: talk with your teens, listen to their worries and offer suggestions when needed. This will help your teens to live a well-organized life.12. According to Paragraph 1, teens_.A. can control themselves.B. expect direction and freedom.C.
42、 dont know how to make decision.D. dont have responsibility for the family.13. The underline part “counted as” in Paragraph 3 probably means “_”.A. compared withB. used asC. connected withD. regarded as14. To help teens organize their lives , parents should_.A. invite their teensfriends home.B. leav
43、e their teensproblems alone.C. share their feelings with their teens.D. pay little attention to their teens daily lives.15. What is the best title of the passage?A. Training Teens to Become Responsible Adults.B. Helping Teens to Build Reasonable Structure.C. Improving the Relationship with Your Teen
44、s.D. Stepping into Your TeensSecret Word.【答案】12. B 13. D 14. C 15. B【解析】这是一篇说明文。本文主要阐述在青少年成长的过程中,家长应该怎样帮助他们,让他们能够建立起合理的、让生活有条理的结构。【12题详解】细节理解题。根据文章第一段最后一句“Teens want parents to keep control while allowing them to make some decisions.(青少年希望父母能控制自己,同时允许他们做一些决定)”可知,青少年希望父母能帮助他们把握方向,又希望能有一定的自己做决定的自由。因此,
45、根据第一段,青少年B项“expect direction and freedom.(期待指导和自由)”符合题意,故选B项。【13题详解】词句猜测题。根据“Teens would like to spend more time doing things with their parents(青少年想花更多的时间和父母一起做事情)”以及该句中的“but”可知,句意发生了转折,由此推知,划线词所在句意为“但是看电视不能当作共度时光”,因此,划线词“counted as” 即划线词与D选项“regarded as(视为)”意思接近。故选D项。【14题详解】细节理解题。根据文章第五段“The way t
46、o help your teens become adults is to let your teens into your world. Sharing your emotions and concerns with your teens is important.(帮助你的孩子成为成年人的方法是让你的孩子进入你的世界。与青少年分享你的情绪和担忧是很重要的)”可知,家长与孩子分享他们的感受,是帮助孩子成长的一个好方法,因此C项“share their feelings with their teens.(与青少年分享他们的感受)”符合题意,故选C项。【15题详解】主旨大意题。通读全文,结合第
47、二段第一句“There are some ways you can help your teens create reasonable structure and remain close.(有一些方法可以帮助你的青少年建立合理的结构并保持亲密)”以及文章最后一句“This will help your teens to live a well-organized life.(这将有助于你的青少年生活地井井有条)”可知,本文主要阐述在青少年成长的过程中,家长应该怎样帮助他们,让他们能够建立起合理的、让生活有条理的结构。因此,B项“Helping Teens to Build Reasonabl
48、e Structure.(帮助青少年建立起合理的结构)”符合题意,最适合作文章标题。故选B项。第二节 共5小题(每小题2分,满分10分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项,选项中有两项为多余选项。Everyone knows that fish is good for health. _16_ But it seems that many people dont cook fish at home. Americans eat only about fifteen pounds of fish per person per year, but we eat twice a
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-391900.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
