2020-2021学年英语人教版必修3综合能力测试:UNIT 1 FESTIVALS AROUND THE WORLD WORD版含解析.DOC
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
7 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020-2021学年英语人教版必修3综合能力测试:UNIT 1FESTIVALS AROUND THE WORLD WORD版含解析 2020 2021 学年 英语 人教版 必修 综合 能力 测试
- 资源描述:
-
1、综合能力测试一时间:120分钟满分:150分第一部分:听力(共两节,满分30分)第一节:(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1What is the woman doing?A. Walking.B. Driving.C. Running.2What book has the mans sister got?A. A medical book.B. A Chinese textbook.C. An E
2、nglish textbook.3Who is ill?A. The man.B. The woman.C. The mans brother.4What does the man imply?A. His brother will watch the game.B. He isnt interested in the game.C. His brother will play in the game.5What is the relationship between the speakers?A. Mother and son.B. Hostess and guest.C. Waitress
3、 and customer.第二节(共15小题;每题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6至8题。6What do the two speakers want to do?A. See a film. B. Go dancing. C. Have supper.7Why dont they go there on foot?A. They dont h
4、ave enough money left.B. The woman is too tired and hungry.C. Its too far.8How will they probably go there in the end?A. By bike. B. By taxi. C. By bus.听第7段材料,回答第9至11题。9When does the conversation take place?A. At the beginning of a class.B. In the middle of a class.C. Between the classes.10Why didnt
5、 the boy answer any questions on the homework?A. He found them difficult.B. He read the wrong chapter.C. He forgot to read the chapter.11How did the boy get to school this morning?AOn foot. BBy bus. CBy bike.听第8段材料,回答第12至14题。12Where does the conversation probably take place?AIn a library. BIn an off
6、ice. CIn a classroom.13How many brothers and sisters does the man have?A5. B3. C2.14What are the speakers mainly talking about?ALove. BFriendship. CFamily.听第9段材料,回答第15至17题。15What was the womans favorite subject in college?A. Law. B. English. C. French.16How long did the woman work in the last compan
7、y?A. About 4 years. B. About 6 years. C. About 9 years.17What is the womans greatest concern?A. Salary.B. Further education.C. Paid leave.听第10段材料,回答第18至20题。18What was the relationship between the speaker and Paul at first?A. Classmates.B. Workmates.C. Boyfriend and girlfriend.19How did the restauran
8、t owner acknowledge the speakers work?A. He offered her free meals.B. He gave her a discount on meals.C. He paid her a high salary.20What changed the speakers impression of Paul?A. His relationship with Sophie.B. His superb cooking.C. His devotion to work.听力答案及材料15BACCB610CBBCB1115ACABC1620ABAAB附:听力
9、参考材料Text 1M:Rose, there is a really good view over there.W:Sorry, we cant stop here. There is nowhere to park.Text 2W:Has your sister bought her books yet?M:She bought a medical book. The Chinese and English textbooks were sold out.Text 3W:Hello, John. How are you feeling now? Somebody said youve be
10、en sick.M:They must have confused me with my brother. He has been sick all week. But Ive never felt better in my life.Text 4W:You dont mind if we dont watch the soccer game tonight, do you?M:You must be joking. My brother is one of the star players.Text 5M:If you excuse me, I really should be off no
11、w.W:Not yet surely. Have another drink at least.M:No, thank you all the same. And thank you very much for the delicious meal.W:Not at all. See you.Text 6W:Im hungry! Lets go and get something to eat.M:I know there is a wonderful restaurant at the end of the street. Lets have our supper there.W:But h
12、ow far is it from here?M:Not very far. We can walk there in twenty minutes.W:But Im too tired and hungry. And I cant walk any longer.M:Look! There comes a taxi. Hi, taxi!W:Oh, its taken already!M:Lets wait here for a while. Im sure there will be another one soon.W:OK. Lets share the newspaper as we
13、are waiting.Text 7W:Dont forget to read Chapter Five and answer the question on page 99! Oh, Jonathan, just a minuteI want to speak to you.M:Yes, Mrs Fenway?W:Jonathan, why didnt you answer any questions on the homework?M:Oh, Im sorry, Mrs Fenway, but I read the wrong chapter last night.W:Oh, I see.
14、 But why didnt you read the right chapter after you looked at the questions?M:Well, I had to do too much other homework last night.W:And why were you late this morning?M:Oh, I had to walk to school because the bus got a flat tire.W:Oh, Im sorry to hear that, Jonathan. Well, hurry to your next class,
15、 or youll be late.M:I will, Mrs Fenway. See you tomorrow.Text 8W:How important are friends to you, Bill?M:Thats a kind of strange question for this setting. Dont you think so?W:Well, the teacher hasnt come in yet, class hasnt begun, and I was just wondering about it. So, what do you think about frie
16、nds?M:Ive never regarded them as particularly important. Perhaps thats because I come from a big familytwo brothers, three sisters and lots of cousins. Thats whats really important to me. What about you?W:My situation, you know, is different, so I have different ideas. To me friendship is the most i
17、mportant thing in life. Its more important even than love. If you love someone, you can always fall out of love again, and that can lead to a lot of hurt feelings and bitterness. But a good friend is a friend for life.Text 9M:Lets discuss your educational background. You were an English major, weren
18、t you?W:Yes. Thats right. But I liked French best.M:Fine. And could you tell me what kind of work experience youve had?W:My last position was with Loomis and Martin. That was from 2005 to 2009. Thats a law firm in Sacramento. Before that I worked for Biship and Baldwin. That was from 2003 to 2005.M:
19、Could you tell me what kind of salary you are expecting?W:Well, in my last job I was making $ 1,500 a month. I understand that this position has a starting salary of around $1,600 a month.M:Thats right.W:That would be fine with me. What I care about most is if the company provides opportunities for
20、further education.M:Yes, our employees are allowed to take up to six hours a week at full pay to attend college courses.Text 10Paul and I met when we were both at university. In fact, we hated each other at first. He was my best friend Sophies boyfriend. We were all in the same class at school. His
21、relationship with my friend didnt last long, but I didnt start to like him until we ended up working in the same restaurant. Hed become a chef by then and Id been called in to redesign the place to give it more atmosphere. The owner of the restaurant was so pleased with my work that I had free meals
22、 there whenever I wanted. Needless to say, I became a regular though I happily paid for the meals anyway. Pauls cooking was amazing and I realized that Id changed my mind about him too.第二部分:阅读理解(共两节,满分35分)第一节:(共10小题;每小题2.5分,满分25分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。AJohn Michael Thomas, 14, FloridaWh
23、en John Michael Thomas decided to honor his friend and classmate Elizabeth Buckley, who died from cancer, he remembered how much she loved peacocks (孔雀)He wanted to build a lifesized peacock fountain (喷泉) in Elizabeths favorite park in the city. He thought it could be a place for people to relax and
24、 be inspired.John Michael raised $52,000 to build the fountain. Barrett England, 13,UtahThe wheels began to turn for Barrett England when he heard about Karma Bike Shop, a place where young people can earn a free bike by reading and performing community (社区) service.Barrett visited Karmas owner with
25、 his idea: He would collect and repair used bikes and donate (捐赠) them to the shop.He expected to get about 10 donated bikes. In the end, Barrett received 39.Zachary Blohm, 15, WisconsinThe 25yearold playground at an elementary school near Milwaukee, Wis., was so small that only 70 of its 575 studen
26、ts could play on it at a time.Thats when Zachary Blohm saved the day: He and some volunteers built a huge playground. To raise money, Zac planned Tshirt and bake sales, sold tickets and more. He held monthly moneyraising events for more than a year. Overall, he collected $130,000enough to finish his
27、 project.Jack Zimmerman, 16, New JerseyFor some people, finding a meal is as simple as opening the refrigerator. For more than 366,000 hungry kids in New Jersey, its not that easy.That fact didnt sit well with Jack Zimmerman, who organized a drive to lessen childhood hunger in his state. His goal: C
28、reate 40,000 packaged meals that could be donated to those in need.On game day, Jack and his volunteers started their work. After the final count, the team had packaged 47,124 mealswell above Jacks goal.21The peacock fountain was built in a park _.Ato inspire peopleBfor the love of animalsCin memory
29、 of a teenagerDto encourage a cancer sufferer22What did Barrett do for Karma Bike Shop?AHe donated bikes to it.BHe repaired bikes there.CHe helped it win customers.DHe offered a reading service there.23Who improved a place for children to play?AJack. BJohn.CBarrett. DZachary.24What do the four peopl
30、e have in common?ATheyre top students.BThey care about others.CThey like various public activities.DTheyre money raisers for the poor.答案与解析本文是一篇记叙文。文章主要介绍了四位青少年的善举。21C细节理解题。根据第一段中的John Michael Thomas decided to honor.cancer可知,John修建孔雀喷泉是为了纪念已故的朋友。由John的年龄和他们的同学关系可知这位朋友是青少年。22A细节理解题。根据Barrett England
31、, 13, Utah部分中的He would collect and repair used bikes and donate (捐赠) them to the shop.可知,Barrett收集并修理二手车,然后将其捐赠给Karma Bike Shop。23D细节理解题。根据Zachary Blohm, 15, Wisconsin部分中的He.a huge playground.可知答案。24B推理判断题。根据文中介绍四人的故事可知,他们都在为身边的人做善事。BIndia is known for many colorful and fun festivals. But none is as
32、 popular as the festival of lights, Diwali, which is also called Deepavali.The celebration begins on October 21st, with Dhanteras. For those who love shopping, this is the best day of the celebration. Thats because in addition to honoring Lakshmi, the Hindu goddess of wealth, the day is also conside
33、red lucky to buy everythingfrom gold and silver ornaments (装饰品) to new clothes.The following day is Kali Chaudas, or Narak Chaturdashi. For some Indians it is celebrated with good food and fireworks. For others, it is the time to drive out bad spirits from homes. No matter how it is celebrated, ever
34、yones mind is already focused (集中) on the big day that comes afterDiwali!Diwali begins with a visit to temples where prayers (祷告) will be given. Then families and friends get together and celebrate by exchanging gifts and sweets. Those who missed the opportunity to buy gold on Dhanteras can make_up_
35、for_it on this equally lucky day. In the evening, households light up their homes with oil lamps and prepare delicious Indian food. Then starts the real funfireworks! What makes the displays exciting is that everyone gets to create his/her own show by lighting up their favorite fireworks.For Indians
36、, Diwali also marks the end of the year. They will celebrate the first day of the New Year the following day.The final day of the festival honors the relationships between brothers and sisters and is celebrated with more special food and prayers.For kids, Diwali is like Christmas, except earlier. Th
37、ey get a weeks vacation from school! It is no wonder that most kids consider Diwali the best festival of all.25On Kali Chaudas, people will do the following EXCEPT _.Aeat great food Bplay with fireworksChonor Lakshmi Ddrive out bad spirits26The underlined part “make up for it” in Para.4 probably ref
38、ers to “_”Ago shopping Breceive goldCgive prayers Dcelebrate Dhanteras27Which of the following is TRUE according to the passage?ADiwali is the longest festival in India.BIndian New Year starts from October 24th.CThe celebration of Diwali lasts for a week.DIndians think gold can bring them good luck.
39、答案与解析本文是一篇说明文。Diwali(排灯节)是印度很受欢迎的节日,每年的庆祝活动持续五天。25C细节理解题。根据文章第三段的内容可知,在Kali Chaudas期间,人们会品尝丰盛的食物、燃放烟花以及驱赶恶灵,不包括祭拜拉克希米女神这一项,故答案选C。26A推理判断题。根据画线部分前的Those who missed the opportunity to buy gold on Dhanteras可知,错过在Dhanteras购物的人可以在这一天弥补,因为这一天也是一个幸运的好日子,故答案选A。27B推理判断题。根据前文可知节日在10月21日开始,Diwali在庆典的第三日即23日,又根
40、据文章倒数第三段中的They will celebrate the first day of the New Year the following day.可知,在印度,10月24日是新年的第一天,故答案选B。CThe mind of an elephant should not be underestimated. They are intelligent animals born with both excellent memory and artistic talent. Elephants eat about 495 pounds of vegetarian food a day. T
41、hey spend about 16 hours a day eating, but must walk about 4 miles a day in search of food. The average (正常的) elephant lives about 70 years, and its sharp memory allows it to remember places where it has found food as long as 30 years earlier, even as a baby.In an elephants travels, it comes across
42、other elephants also looking for food. Some elephants are friendly, and some are not so nice. Elephants remember every elephant they have ever met. They can even recognize an elephant they perhaps havent seen for 30 years. They immediately remember whether this elephant is an enemy or a friend.When
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-392049.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
