2020-2021学年译林版英语选修10单元综合检测 UNIT 2 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
7 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020-2021学年译林版英语选修10单元综合检测 UNIT WORD版含解析 2020 2021 学年 译林版 英语 选修 10 单元 综合 检测 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、单元综合检测(二).阅读理解(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)ANothing could stop Dad.After he was put on disability for a bad back,he bought a small farm in the country,just enough to grow food for the family.He planted vegetables,fruit trees and even kept bees for honey.And every week he cleaned Old Man McColgins chicken
2、house in exchange for manure(肥料)The smell really burned the inside of your nose.When we complained about the terrible smell,Dad said the stronger the manure,the healthier the crops,and he was right.For example,just one of his cantaloupes filled the entire house with its sweet smell,and the taste was
3、 even sweeter.As the vegetables started coming in,Dad threw himself into cooking.One day,armed with a basket of vegetables,he announced he was going to make stew(炖菜)Dad pulled out a pressure cooker and filled it up with cabbages,eggplants,potatoes,corns,onions and carrots.For about half an hour,the
4、pressure built and the vegetables cooked.Finally,Dad turned off the stove,the pot began to cool and the pressure relief valve sprayed out a cloud of steam.If we thought Dads pile of chicken manure was bad,this was 10 times worse.When Dad took off the lid,the smell nearly knocked us out.Dad carried t
5、he pot out and we opened doors and windows to air out the house.Just how bad was it?The neighbors came out of their houses to see if we had a gas leak!Determined,Dad filled our plates with steaming stew and passed them around.It didnt look that bad,and after the first wave had shut down my ability t
6、o smell,it didnt offend the nose so much,either.I took a taste.It would never win a prize in a cooking competition,but it was surprisingly edible,and we drank up every last drop of soup!【语篇解读】 本文是一篇记叙文。作者的父亲虽然背部有残疾,但是他积极肯干,用乐观的心态感染着自己的家人,而他的劳动成果也给家人带来了快乐。1Why did Dad clean Old Man McColgins chicken
7、house regularly?ATo earn some money for the family.BTo collect manure for his crops.CTo get rid of the terrible smell.DTo set a good example to us.【解析】细节理解题。根据第二段第一句话And every week he cleaned Old Man McColgins chicken house in exchange for manure(肥料)可知,父亲打扫鸡舍是为了换取粪肥。文章没有提到父亲清扫鸡舍是为了赚钱,因此排除A项;C项偏离了文章主
8、旨,故排除;文章也没讲到要为孩子们树立好榜样的问题,所以D项也可排除。【答案】B2What can we infer about Dads stew?AIt is popular among the neighbors.BIt contains honey and vegetables.CIt looks very wonderful.DIt tastes quite delicious.【解析】推理判断题。根据第五段最后一句话.edible,and we drank up every last drop of oup!可以得知大家喝光了最后一滴汤,这说明父亲做的炖菜很好吃,故选D项。由第四段
9、中的The neighbors came out of their houses to see if we had a gas leak!可知A项错误;由第三段中的.filled it up with cabbages,eggplants,potatoes,corns,onions and carrots.可知,炖菜中并没有放蜂蜜,所以B项错误,由最后一段中的It didnt look that bad.可知,C项中的very wonderful错误。【答案】D3What does the underlined word“offend”in the last paragraph mean?AT
10、o attract.BTo upset.CTo air.DTo shut.【解析】词义猜测题。由最后一段中的It didnt look that bad.it didnt offend the nose so much,either.可知,炖菜看起来没那么糟也没有那么 鼻子。由关键词either可知,闻起来也没那么差,因此也不会那么“刺激”鼻子,所以offend的意思为to upset。【答案】B4What can we learn about Dad from the text?AHe is an experienced cook.BHe is a troublesome father.CH
11、e has a positive attitude to life.DHe suffers a lot from his disability.【解析】推理判断题。从文章的内容来看爸爸虽然背部有残疾,但他勤劳肯干。例如,他通过做打扫鸡舍这种脏活儿来换取肥料,并且还为家人做菜。所有这些都体现出爸爸对生活积极向上的态度。【答案】CBWith all the wars, fighting and sadness in the world today, its not only necessary, but also essential to have a good sense of humor ju
12、st to help us get through each and every day of our lives. Putting a smile on someones face when you know they are feeling down in the dumps, makes me feel good and warms my heart.How would you feel if you could not joke around with your wife, husband, children, coworkers,neighbors, close friends, o
13、r even just someone that you are standing in line with at your corner store? I am always saying things that make others smile or laugh, even if I dont know the person Im joking around with. My grandma always found humor in everything she did, even if it was the hardest job anyone could imagine. This
14、 not only relieves stress in any situation, but also is common courtesy(礼貌)to speak to others that are around you.I know of a few people that dont have a funny bone in their bodies, as they say.Everyone around them could be rolling on the floor after hearing a great joke and they would sit there wit
15、hout the slightest smile on their face. They dont get the joke that makes others laugh. I am busting a gut while they just sit there, looking at me as if I were from outer space. How can people not get a really funny joke?Laughing is essential to keep your stress levels under control. Without humor
16、we would find ourselves with a lot of psychological problems, or on a lot of medications to keep us from going crazy. There is too much sadness in this present world. It drives people crazy. We all need to find a way to ignore the sadness and bring a little light into our lives. So, I believe our be
17、st medicine is to get together and tell some jokes and have some fun laughing together.【语篇解读】面对生活中的不如意,保持一种幽默精神可以让人变得心情更好。5According to the author, humor is useful in the aspect that Ait makes people more confidentBit can pick up peoples spiritsCit can help get rid of the cruelty in the worldDit can
18、 help people get on well with others【解析】细节理解题。从文章第一段和最后一段可以总结出答案。面对生活中的不如意,保持一种幽默精神可以让人变得心情更好。【答案】B6From the second paragraph, we can know that Athe writer is funny and politeBfamily members should play tricks on each otherCthe writers grandma is humorousDwe should relieve stress in any situation【解析
19、】细节理解题。从第二段后半部分可以看出作者举了她的grandma的例子,然后最后一句话又得出了结论。【答案】C7The phrase “busting a gut” in the third paragraph can be replaced by “ ”Aexplaining carefullyBspeaking loudCkeeping silentDlaughing hard【解析】词义猜测题。理解这个词组需要结合上下文。本段讲的主要是不具有幽默感的一些人在听到很幽默的笑话后也不笑,和那些很幽默很爱笑的人做了一个对比。理解到这点就可以选出正确的答案了。【答案】D8In writing t
20、he passage, the author mainly intends to Aencourage people to be humorous in daily lifeBtalk about his own understanding of humor Cintroduce a practical way to get through daily life Dconvince people of the power of being optimistic about life【解析】推理判断题。本题主要考查的是作者写作的意图。读完文章,不难发现作者是想让大家在生活中多笑笑,笑对生活中的困
21、难和烦恼。【答案】ACFor a while, my neighborhood was taken over by an army of joggers(慢跑者)They were there all the time: early morning, noon, and evening. There were little old ladies in gray sweats, young couples in Adidas shoes, middleaged men with red faces. “Come on!” My friend Alex encouraged me to join
22、him as he jogged by my house every evening. “Youll feel great.”Well, I had nothing against feeling great and if Alex could jog every day, anyone could. So I took up jogging seriously and gave it a good two months of my life, and not a day more. Based on my experience, jogging is the most overvalued
23、form of exercise around, and judging from the number of the people who left our neighborhood jogging army, Im not alone in my opinion.First of all, jogging is very hard on the body. Your legs and feet take a real pounding(重击)running down a road for two or three miles. I developed foot, leg, and back
24、 problems. Then I read about a nationally famous jogger who died of a heart attack while jogging, and I had something else to worry about. Jogging doesnt kill hundreds of people, but if you have any physical weaknesses, jogging will surely bring them out, as they did with me.Secondly, I got no enjoy
25、ment out of jogging. Putting one foot in front of the other for fortyfive minutes isnt my idea of fun. Jogging is also a lonely pastime. Some joggers say, “I love being out there with just my thoughts.” Well, my thoughts began to bore me, and most of them were on how much my legs hurt.And how could
26、I enjoy something that brought me pain? And that wasnt just the first week;it was practically every day for two months. I never got past the pain level, and pain isnt fun. What a cruel way to do it! So many other exercises, including walking, lead to almost the same results painlessly, so why jog?I
27、dont jog any more, and I dont think I ever will. Im walking two miles three times a week at a fast pace, and that feels good. I bicycle to work when the weather is good. Im getting exercise, and Im enjoying it at the same time. I could never say the same for jogging, and Ive found a lot of better wa
28、ys to stay in shape.【语篇解读】本文主要讲的是对慢跑的思考和议论,不是每个人都适合慢跑的,选择自己合适的锻炼方式最重要。9The underlined word “them”(Paragraph 3) most probably refers to “ ”Aheart attacksBback problemsCfamous joggersDphysical weaknesses【解析】词义猜测题。根据第三段最后一句“but if you have any physical weaknesses, jogging will surely bring them out, as
29、 they did with me.”可知“them”指代前面的physical weaknesses。【答案】D10What was the writers attitude towards jogging in the beginning?AHe felt it was worth a try.BHe was very fond of it.CHe was strongly against it.DHe thought it must be painful.【解析】推理判断题。首先应该看清题目中的“in the beginning”,然后根据第二段中的第一句和第二句不难推断出答案。【答案】
30、A11Why did the writer give up jogging two months later?AHe disliked doing exercise outside.BHe found it neither healthy nor interesting.CHe was afraid of having a heart attack.DHe was worried about being left alone.【解析】细节理解题。根据倒数第二段And how could I enjoy something that brought me pain? And that wasnt
31、 just the first week;it was practically every day for two months. I never got past the pain level, and pain isnt fun. What a cruel way to do it!由关键词isnt fun以及慢跑给作者带来伤痛可知。【答案】B12From the writers experience, we can conclude that Anot everyone enjoys joggingBhe is the only person who hates joggingCnoth
32、ing other than jogging can help people keep fitDjogging makes people feel greater than any other sport【解析】推理判断题。根据第二段第三句Based on my experience, jogging is the most overvalued form of exercise around, and judging from the number of the people who left our neighborhood jogging army, Im not alone in my
33、 opinion. 可知不是每个人都喜欢慢跑的。【答案】ADMy old digital camera broke down, so I wanted to buy a new one. Being the cautious type, I fancied a reliable brand. So I went on the Net, spent 15 minutes reading product reviews on good websites, wrote down the names of three top recommendations and headed for my near
34、est big friendly camera store. There in the cupboard was one of the cameras on my list. And it was on special offer. Oh joy. I pointed at it and asked an assistant, “Can I have one of those? ” He looked perturbed(不安). “Do you want to try it first? ”he said. It didn t quite sound like a question. “Do
35、 I need to?” I replied, “Theres nothing wrong with it. ” This made him look a bit offended and I started to feel bad. “No, no. But you should try it,” he said encouragingly, “Compare it with the others.” I looked across at the others: shelves of similar cameras placed along the wall, offering a wide
36、 range of slightly different prices and discounts, with each company selling a range of models based around the same basic box. With so many models to choose from, it seemed that I would have to spend hours weighing X against Y, always trying to take Z and possibly H into account at the same time. B
37、ut when I had finished, I would still have only the same two certainties that I had entered the store with: first, soon after I carried my new camera out of the shop, it would be worth half what I paid for it; and second, my wonderful camera would very quickly be replaced by a new model.But somethin
38、g in the human soul whispers that you can beat these traps by making the right choice, the clever choice, the wise choice. In the end, I agreed to try the model I had chosen. The assistant seemed a sincere man. So I let him take out my chosen camera from the cupboard, show how it took excellent pict
39、ures of my fellow shoppers.and when he started to introduce the special features, I interrupted to ask whether I needed to buy a carrycase and a memory card as well. Why do we think that new options still offer us anything new? Perhaps it is because they offer an opportunity to avoid facing the fact
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-392378.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
