2020-2021学年通用版高一英语专题同步精练学案:5月第02期(考点01阅读理解) WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
2 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020-2021学年通用版高一英语专题同步精练学案:5月第02期考点01阅读理解 WORD版含解析 2020 2021 学年 通用版 英语 专题 同步 精练 02 考点 01 阅读 理解 WORD
- 资源描述:
-
1、考点01阅读理解2020-2021学年高一英语专题同步精练学案:(1)河北省承德第一中学2020-2021学年高二下学期第4次月考英语试题AWhat could make a five-year-old dancer any happier? I had my mother and grandmothers full attention. I was wearing makeup like a big girl, and I was dressed in a white tutu (芭蕾舞短裙). I was so happy.As I stepped backstage, I couldnt
2、 wait to see Mommy and Grandmothers faces; they would be so proud of me.Grandparents, mothers, fathers and friends started to pour into the room. My eyes searched wildly for my mother and grandmother. All around me I saw each performer holding her bouquet (花束) of flowers in their arms. “Esther.” I h
3、eard my name being called.“Mommy,” I replied, rushing into her arms. My eyes glanced over to my grandmother. There were no flowers. Was I not good enough? Why didnt I get flowers? Tears began to stream down my cheeks.“Esther, whats the matter? You were so good on stage. Why are you crying?”“Flowers,
4、” I said, as I started to cry uncontrollably. “Where are my flowers?”My mother was upset and said that this was the first recital (独舞表演) in your family so she did not know about this tradition. My grandmother said that she didnt know she should bring flowers, either. My mother drew me into her arms.
5、 My tears got absorbed into her sweater.On our way home along the riverside, which was dotted with wildflowers, our car stopped. My grandmother picked a bouquet of flowers for me. She told me that I was her perfect dancer. This made the waterfall on my face run even faster.As I look back on that day
6、 of my first dance recital, I realized that the bouquet my grandmother had picked for me was the most meaningful and loving bouquet that I would ever receive. Each flower that she picked was a flower of love.21. Why did the author cry after seeing her mother and grandmother?A. She was very nervous.B
7、. She was extremely happy and excited.C. She did not want to stay in the room.D. She did not receive flowers.22. The authors first dance recital was _?A. successful B. a failure C. held at home D. held when she was ten23. Why didnt the authors mother and grandmother bring flowers?A. They forgot to b
8、ring them.B. They didnt know they should.C. They thought it was unnecessary.D. They wanted to pick wildflowers for her.24. Which of the following would be the best title for the passage?A. My first dance recitalB. My grandmothers bouquetC. My mothers big dancerD. My loving flowers.【答案】21-24 D A B BB
9、If you do someone a good turn today, dont expect a thank you. Cheers, ta or even wicked is the more likely response, if a survey(调查) is to be believed.Research among computer users suggests that people have stopped using the traditional expression of gratitude(感激).Almost half of those surveyed said
10、they now use cheers more often than thank you.Four out of ten said thank you sounded too formal and made people feel unnatural- so they used more attractive, chatty words such as fab, lovely or wicked. A third said they would often just use a quick wave instead of saying thank you. And 77 percent sa
11、id that any of the words used to say thanks were irrelevant, believing a pleasant gesture works just as well. The survey of 3,000 people was carried out by the online gift store Me to You.Spokesman Caroline Weaver said, While the great British public might feel uncomfortable saying thank you these d
12、ays, they do like to show their gratitude in other ways. People in the survey felt it didnt matter how you thanked someone for their kind actions, as long as you did so in a friendly and polite way. Most importantly, everyone knows that a big smile and some form of acknowledgment is all it takes to
13、show we are grateful.Two thirds of people in the survey believed Britain was a rude nation and 84 percent thought others should make more of an effort to show gratitude.25. Among people surveyed, most _.A. consider thank you attractive wordsB. use wicked more often than thank youC. think a gesture c
14、an also express gratitudeD. use a quick wave instead of saying thank you26. The underlined part “did so” in the fourth paragraph refers to “_”.A. did good deeds B. showed gratitude C. said thank you D. presented a big smile27. What can be inferred from the survey?A. Computer users like formal words.
15、B. Most British people consider themselves friendly.C. People sometimes get embarrassed at saying thank you.D. Computer users are more likely to do people a kindness.【答案】25-27 C B CCWhen visiting New York City with your kids, there are many things to do with kids that will entertain their spirits an
16、d feed their minds. The Whispering Gallery Make your way to the Whispering Gallery. The Whispering Rooms architecture allows for a phenomenon that usually makes people laugh. Once inside the gallery, place one person facing the corner at one end of the room and then place another person facing the c
17、orner at the opposite end. Ask one of the participants to whisper a phase or a quick sentence or two and the person on the opposite end will be able to hear every word that was said. E. 42nd St 212-771-5322 The American Museum of Natural History The American Museum of Natural History was founded in
18、1869. In addition to its impressive exhibits, permanent attractions bring the cool factor home to kids. They can enter the Fossil Halls and see the impressive dinosaur skeletons(骨架). And the Milstein Hall of Ocean Life educates kids about the fragility(脆弱) of the ocean.Central Park West at 79th St 2
19、12-769-5606 amnh.org The Scholastic Store Most parents want their children to read, and moreover, to enjoy reading. Scholastic helps to make that wish a reality by publishing interesting, well written stories that are popular with children. With such classics as “Clifford the Big Red Dog,” “The Magi
20、c School Bus,” and “Harry Potter,” the Scholastic Store will delight your children. 557 Broadway 212-343-6100 Ellens Stardust Diner The restaurant is a place where each person in your family can find something to eat. Arugula salads, grilled cheese, burgers and meatloaf are all on this varied menu.
21、A hall of beauty queens, a drive-in theatre and wait staff that sing to you add to this unique dining experience. 1650 Broadway, corner of 51st St.212-956-5151 28. Which of the following websites helps kids learn about animals? A B C. amnh.org D. 29. To develop your kids interest in reading, you can
22、 bring them to_. A. the Whispering Gallery B. the Scholastic Store C. Ellens Stardust Diner D. the American Museum of Natural History30. It can be learned from the passage that _.A. sound travels well in the Whispering GalleryB. people can enjoy music in the Scholastic StoreC. Ellens Stardust Diner
23、mainly provides western foodD. the America Museum of Natural History has a history of 200 years31. The passage is intended for _.A. kids B. educators C. parents D. environmentalists【答案】28-31 C B A CDDulas is a computer-generated (计算机生成的) character created by Julia Borbolla, a Mexican child psycholog
24、ist(心理学家). It is one of the several “emotional agents” Borbolla has invented that are being recognized in Mexico City as able of coming into the inner lives of children.Dulas, like all of these characters, has big eyes and radio antennas(天线). The characters collectively go by the name Antenas becaus
25、e they all have antennas and come from a planet called Antenopolis. Dulas knows nothing about the life on earth, not even what a mother or father is. Wearing rabbit slippers in hospital, he doesnt like to talk with adultsso children can trust his companionship.Over the past five years, Borbollas cha
26、racters have been used to help 2,000 children from 3 to 14 years old, and have been employed in three Mexico City hospitals and a center for disabilities in another city, Morelia.Researchers have been using puppets(木偶)to help children express and deal with their feelings for decades. But Borbolla, w
27、ho has been working with children for 30 years, has taken this kind of work as a step further.The children meet the characters in a room, without adults present; doctors monitor (监控)with cameras. They have to handle the information carefully. One principle of the work is that a doctor must not make
28、it known that he knows something that was said to an Antenas character privately. This keeps the trust of the childs relationship with the character.Borbolla originally got the idea to use a drawing of a cartoon character to communicate with children when she was working as a school psychologist in
29、the 1980s. Years later, in private practice, she worked with a puppet maker to develop a software version(版本). She spent six years improving the tool.So far, Antenas hasnt been carefully studied, and Borbolla is working with researchers to examine its effect. “I see how powerful it is,” she told me.
30、 “ It can be used to get into the souls of children.”32. According to the passage, Dulax _.A. knows a lot about life on earthB. was developed by a Mexican childC. likes chatting with doctors and patientsD. is a cartoon character created by a psychologist33. We learn from the passage that Borbolla _.
31、A. hopes to study Antenas furtherB. developed Antenas all on her ownC. spent sixteen years improving AntenasD. started to create Antenas in 1990s34. When children meet the characters, _.A. their parents should be presentB. their doctors have to stay with themC. their parents will handle the informat
32、ionD. doctors involvement should be kept secret from them.35. The passage is written mainly to _.A. explain why children are interested in cartoon charactersB. introduce an effective tool to understand childrens feelingsC. discuss the importance of cartoon characters in childrens lives.D. show some
33、effective medicines to treat psychological diseases【答案】32-35 D A D B(2)黑龙江省哈尔滨市第三十二中学2020-2021学年高一下学期期中考试英语试题阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C、和D)中,选出最佳选项,并在答题卡上写出。A The conflict(争执) over what or how much homework should be comes partly from the fact that people cant seem to agree on the purpose of homework.
34、What teachers think? Some teachers think that homework is necessary to reinforce(巩固)what is learned in school. And so they ask their students to memorize what was discussed in class through homework. Some teachers think the point of homework is to cover material that the class didnt have time to get
35、 to, so their homework is to let students learn additional things. Other teachers like homework simply because they want students to form work habits and still others believe homework is necessary because it is the best way for parents to learn what their children do in school. Parents Ideas. But ma
36、ny parents seem to have different ideas. Elissa Cohen,who has twins at Lafayette Elementary School, doesnt like the fact that third-grade students in DC elementary schools are asked to write about 25 book summaries a year. “They do the same thing over and over without really getting into alternate(交
37、替) ways of thinking about books and thinking about reading and writing. ” Experts opinions. Some education reformers (改革者), such as Howard Gardner, a Harvard University, professor well-known for his theory on multiple intelligence(智力), think that Cohen is on the right track. But it is often hard to
38、persuade overworked teachers to give much thought to homework tasks. 1. How many opinions do the teachers have on homework? A. 3. B. 4. C. 5 D.62. According to the experts opinions,_ A. teachers should give necessary work to the students B. teachers should not work too hard or too long C. teachers s
39、hould let the students repeat what they didnt have time to get in class D. what Cohens thinking about is correct3. Whats the problem with Elissa Cohens twins in writing about their book report? A. They find homework really hard. B. They simply copy one repeatedly. C. They arent given much thinking a
40、bout what they read. D. They get different ways of thinking about their work.4. According to the passage, you think the school nowadays is _. A. prosperous B. aimless C. troublesome D. improving5. We should improve our school education by A. increasing homework B. changing schoolsC. changing teacher
41、s D. reducing homework1-5 BDCCCBAfter we meet people it is up to us to make them our friendsLet us stop a moment and consider what really makes a friendThe major qualities like faithfulness, devotion, friendly company, flash through our mindsBut it is the large number of very small particular qualit
42、ies that make up ones whole character, such as cheerfulness, friendliness, and punctuality (守时).After all, “ to make a friend, be a friend” is not such a big and difficult orderThere are particular favorable qualities, which attract others to us, and some elements which do have an effect on people i
43、n fundamental psychology(基础心理学) or not.If you are in the presence of a shy person, talking and asking casual (随意的) questions may bring him out of his shellThink of what would be most acceptable to the other person, for you to talk, or to listenEither way the goal is to make yourself pleasant.Always
44、remember to listen, but listen intelligentlyTo have anyone “ hang on our words” is the most unnoticeably clever way in the world to please somebodyFor a few extremely happy seconds we are the center of attraction, but when it is our turn to be audience, let us remember how we felt as the actor, and
45、lets be genuinely (真正地) interested in what the other fellow is saying.Other people will like us, if we like themIf you want friends, keep your mind and heart open to friendshipBe alive to the other persons world.6.This passage is mainly about_.Athe ways of talking to a shy personBsome favorable qual
46、ities to be a psychologistChow to make yourself attractive to your listenersDhow to make a friend and be a friend7.The words “ bring him out of his shell” in this passage most probably means _.Amake him become activeBmake him feel more nervousChelp him understand the question betterDhelp him listen
47、intelligently8. According to the passage, an important way in making friends is to _.Aattract them Bbe attracted Clisten attentively Dtalk widely9. The words “ Be alive to” in the last sentence of this passage most probably means_.Abe aware of Bkeep with Cdeal with Dbe ignorant of10. Of the qualitie
48、s in a friend,which of the following is NOT mentioned in the passage?AFaithfulness.BDevotionCPunctuality.DUnselfishness.6-10 DACADCVisiting Joshua Tree National Park, California Joshua Tree National Park is nearly 800,000 acres (英亩) large and surrounds parts of the Mojave and Colorado Deserts in Sou
49、th-central California. Althoughbarrenat first sight, the park is full of wildlife and provides a variety of entertainment activities from hiking to climbing. Within a three-hour drive, Joshua Tree National Park takes at least a full day to visit.Things to do Hiking opportunities within the park incl
50、ude several choices, from 12 self-guided nature routines to all-day back-country hikes. Joshua Tree NP has nine camping grounds, and back-country camping is also allowed. Rock climbing is a popular activity in the park, which has 10 mountains greater than 5, 000 feet in height.When to visit Joshua T
51、ree NP is open 365 days a year, although the best time to visit is October through April, when temperature is milder. The peak season is when the wild flowers bloom, and the summer months are the least crowded.What to bring In addition to your camera and telescope, be sure to carry lots of water. Pa
52、rk and guiding maps can be picked up at any of the three visitor centers.Fees Parking fees: You can buy a seven-day vehicle permit (周票) for $ 15, a single entry permit for $ 5, or Joshua Tree National Park annual pass for $ 60.Camping fees: They vary by camping ground11.The underlined word “barren”
53、in the first paragraph can be replaced by”_”.A .rich B .deserted C .useless D .beautiful12. When is the best time to visit Joshua Tree NP?A .September B .May C .June D .March13. If one goes to Joshua Tree NP by car and stays there for 9 days, how much at least one should pay for the parking fees?A .
54、$ 60 B .$ 25 C .$ 15 D .$ 3014. What can be inferred from the text?A .There are guides for nature trails.B .Tourists can easily visit the whole park within a day.C .The camping fees at the nine camping grounds are different.D .Tourists must take park and trail maps with them when they visit the park
55、15. Which is not mentioned to bring when you visit Joshua Tree NP?A .camera B .water C .food D .park and guiding maps11-15 BDBCC(3)湖北省武汉市第三十九中学2020-2021学年高一下学期英语线上期中考试AAs the novel coronavirus rapidly spreading to about 70 nations, many countries are canceling their major sporting and cultural event
56、s.Already, major domestic (国内的) events in China, including the National Peoples Congress and the World Athletics Indoor Championships, have already been postponed (推迟). Now the rest of the world seems to be following suit.The world of soccer is also being affected. In Italy, several matches in Febru
57、ary were played behind closed doors (without spectators). Meanwhile, entire soccer leagues in Japan, South Korea, and Chinas Super League have all been placed on hold (暂停). There is also the possibility that Euro 2020 an international soccer tournament for European teams could be cancelled. When ask
58、ed about the cancellations, FIFA president Gianni Infantino said, The health of persons is much more important than any football game. If games have to be postponed, then we have to go through that.The outbreak is also impacting cultural events around the world. Facing Europes largest COVID-19 epide
59、mic, with over 2,000 confirmed cases (确诊病例) so far, Italy also cut short its iconic Venice carnival (狂欢节) and Milan Fashion Week show. The latter was being live-streamed from an empty theater.Now, the biggest event in doubt is the Tokyo 2020 Olympic Games. Held every four years, the event attracts h
60、undreds of thousands of people and has not been postponed since 1944 due to World War II. Set to begin on July 24, Japanese officials remain optimistic. In a press conference, Toshiro Muto, Tokyo 2020 CEO said, both the Olympics and Paralympics (残奥会) will go ahead as planned. He added, The situation
61、 of the coronavirus infection is difficult to predict, but we will take measures so that well have a safe Olympic Games.Speaking to the Washington Post about the Games, infectious (传染的) disease researcher Yvonne Maldonado said, You bring many people together, and then you ship them back all over the
62、 world: Thats the perfect way to transmit. If you want to disseminate (传播) a disease, that would be the way to do it.On Feb 26, the World Health Organization said the virus was spreading faster outside China than inside for the first time, prompting (敦促) many countries to follow Chinas strict isolat
63、ion measures.(1)What does the underlined phrase following suit in Paragraph 2 probably mean? A.Doing what you want.B.Doing what you are told.C.Doing what others are doing.D.Doing what others dont do.(2)What do we know about some events in different countries? A.Venice Carnival was live streamed this
64、 year.B.Euro 2020 will probably not be held as planned.C.Many soccer matches were canceled in Italy last month.D.Soccer leagues in Japan and South Korea played behind closed doors.(3)What would Yvonne Maldonado suggest to Japanese officials about the 2020 Olympics? A.They should put it off.B.They sh
65、ould give it up.C.They should hold it as scheduled.D.They should change to another city.【答案】(1)C (2)B(3)A 【解析】【考点】推理判断题,词义猜测题,细节理解题,新闻报道类 【解析】【分析】本文是一篇新闻报道,虽然日本相关官员近日表示,东京奥运会正按原计划进行准备,没有改变,但随着新冠肺炎疫情在日本及全球范围内持续蔓延,外界担忧并未消除。 (1)考查词义猜测。根据第二段“ Already, major domestic (国内的) events in China, including the
66、National Peoples Congress andAlready, major domestic (国内的) events in China, including the National Peoples Congress and the World Athletics Indoor Championships, have already been postponed (推迟). Now the rest of the world seems to be following suit.”在我国国内,全国人民代表大会、世界田径室内锦标赛等大型活动都已延期。如今世界各国似乎也开始纷纷效法。
67、可知选C。 (2)考查细节理解。根据第三段中的“There is also the possibility that Euro 2020 an international soccer tournament for European teams could be cancelled. ”2020年欧洲杯足球赛 一场欧洲球队的国际足球锦标赛 也有可能被取消,可知选B。 (3)考查推理判断。根据第六段中的“You bring many people together, and then you ship them back all over the world: Thats the perfect
68、 way to transmit. If you want to disseminate (传播) a disease, that would be the way to do it.”将许多人聚集到一起,然后再让他们回到世界各地去:这是传播的完美途径。如果想要传播一场疾病,这就是传播的方法。可推知选A。 【点评】本题考点涉及细节理解,词义猜测和推理判断三个题型的考查,是一篇新闻报道,考生需要准确捕捉细节信息,并根据上下文进行分析,推理,从而选出正确答案。BThere you are, facing your biggest fear. It could be a giant spider,
69、falling from the sky, or being chased by a monster (怪兽). All of a sudden, you wake up in your bed and your fear is nowhere to be found.It was only a nightmare (噩梦)! Even though it wasnt real, your heart is still racing and you are scared that it might become real. And, even worse, a perfectly good n
70、ight of sleep is ruined! Is there any way to stop nightmares from happening?Recently, some new studies say that people can control nightmares with lucid (清醒的) dreams. A lucid dream is where the person dreaming is aware that they are in a dream and might even be able to control it.Unfortunately, nigh
71、tmares are just a part of life that we have to deal with. But sometimes, nightmares can get out of control. When nightmares become a frequent problem, it is called a nightmare disorder.According to Rachel Salas, a sleep disorder expert and an associate professor (副教授) of neurology (神经学) at Johns Hop
72、kins Medicine in Baltimore, US, nightmares are very complex, and researchers are still trying to understand them.What researchers do know is that many dreams happen during what is called rapid eye movement (REM) sleep. Interestingly enough, brain scans (扫描) of people in REM sleep showed similar brai
73、n activity as if they were awake. When we go into REM sleep, our muscle activity decreases. Otherwise, wed act out our dreams, Salas said.If you suffer from nightmares, learning how to control them with lucid dreaming might be something that can help. Srgio Arthuro Mota-Rolim, a postdoctoral researc
74、her at Federal University of Rio Grande do Norte in Natal, Brazil, suggests that the best way to stop a nightmare in its tracks is by making yourself wake up.Its normal to have nightmares every once in a while. But, if you find yourself losing too much sleep from nightmares, it might be time to try
75、out lucid dreaming. Choose the best answer:(1)What is the article mainly about? A. A way to stop nightmares.B. Harmful effects of nightmares.C. How to get quality sleep.D. What causes nightmares.(2)What do we know about lucid dreams? A. Lucid dreamers feel especially good when they wake up.B. Lucid
76、dreamers tend to act out their dreams while sleeping.C. Lucid dreamers know theyre dreaming and can even control it.D. Lucid dreaming often causes people to have nightmare disorders.(3)What does Dr Mota-Rolim tell us in the article? A. It is easy for researchers to understand nightmares.B. Youd bett
77、er wake yourself up to stop a nightmare.C. People cant have a good rest during REM sleep.D. Nightmares are the main reason for sleep problems.【答案】 (1)A (2)C (3)B 【考点】主旨大意题,细节理解题,科普环保类,说明文 【解析】【分析】本文是一篇说明文,介绍了一个阻止做噩梦的方法。 (1)考查主旨大意。纵观全文可知,本文介绍了科学家对于人们做噩梦的研究,以及阻止做噩梦的方法,故选A。 (2)考查细节理解。根据第三段“ Recently, s
78、ome new studies say that people can control nightmares with lucid (清醒的) dreams. A lucid dream is where the person dreaming is aware that they are in a dream and might even be able to control it.”最近,一些新的研究说人们可以通过清醒梦控制噩梦。清醒梦是做梦的人意识到自己在做梦并能控制,故选C。 (3)考查细节理解。根据倒数第二段中的“Srgio Arthuro Mota-Rolim, a postdoc
79、toral researcher at Federal University of Rio Grande do Norte in Natal, Brazil, suggests that the best way to stop a nightmare in its tracks is by making yourself wake up.”Srgio Arthuro Mota-Rolim,巴西纳塔尔联邦大学的博士后北里约格朗德,建议阻止噩梦发生的最好方法,就是让自己醒来。故选B。 【点评】本题考点涉及细节理解和主旨大意两个题型的考查,是一篇科研类阅读,考生需要准确捕捉细节信息,并根据上下文的
80、逻辑关系,进行概括和归纳,从而选出正确答案。COn June 28, my parents celebrated 70 years of marriage.Mom and Dad live in Calverton. They have been through years of hard work and good times, always supporting each other.As a child, I remember my parents working side by side for spring, fall, winter, and summer cleaning or
81、working in the yard, or painting, and wallpapering.My parents bought a house in Elmont. They never believed theyd be able to own their own home, and to them, it was their castle. They worked hard to decorate it and kept it looking beautiful. They taught us to work hard and to appreciate everything w
82、e had.Mom likes everything sightseeing, clubs, anything, and everything. Dad, even today, cant understand why she always wants to go out!Mom is still active with the Red Hatters womens group and her gardening club. Dad spoils her by taking care of the house, but also watches a lot of baseball and do
83、es jigsaw puzzles (拼图游戏).The key to their successful marriage is that they respect each other.With the help of my brother, they also stay current with new technology. Their latest acquisition is an iPad.My brother, who is 67, and I (now 69), have always known we are lucky to have such great parents.
84、 They have shown us what love is, what hard work is, and what respect is all about.My daughter and I try to see them almost every weekend when we play cards together and catch up on the weeks news.My parents are the glue that holds our whole family together, making holidays and ordinary days special
85、 to us all.I know we are lucky to have them both, I even save all of their voice-mail messages, just so Ill have their voice to hear when eventually they are not here. But Mom keeps telling us all shes definitely (绝对地) going to live to be 100. So we will have a few more holidays, birthdays, and memo
86、ries to experience.(1)What is the main idea of Paragraphs 2-7? A.How different the authors parents are.B.How life has changed for the authors parents.C.How the authors parents support each other.D.How the authors parents managed to buy a house.(2)What do we know about the authors family? A.They only
87、 get together for major holidays.B.All the family members get along very well.C.Her parents are too strict with her and her brother.D.They only share important things with their parents.(3)Which word can best describe the authors mother? A.Brave. B.Quiet. C.Honest. D.Cheerful.(4)What is the authors
88、purpose in writing the article? A.To encourage old people to keep up with new technology.B.To show how her parents have influenced them overtime.C.To tell readers how important it is for old people to have hobbies.D.To express her gratitude to her parents for building a happy family.【答案】(1)C (2)B (3
89、)D (4)D 【解析】【考点】推理判断题,段落大意题,人物故事类,记叙文 【解析】【分析】本文是一篇记叙文,讲述了作者的父母亲是如何相互深爱对方,如何努力工作,如何相互照顾以及尊重彼此,就正因为父母之间浓厚的感情才有了一家幸福美满的家庭。(1)考查段落大意。根据第二段到第七段的内容可知,讲述了作者父母,在生活中怎样互相支持的,故选C。(2)考查推理判断。纵观全文可知,作者所有的家庭成员相处的都非常好,故选B。(3)考查推理判断。根据文章的描述,母亲对于一切事情都感兴趣,母亲是个积极快乐的人,故选D。(4)考查写作意图。本文讲述了作者的父母亲是如何相互深爱对方,如何努力工作,如何相互照顾以及尊
90、重彼此,就正因为父母之间浓厚的感情才有了一家幸福美满的家庭。在此作者因父母建造了一个快乐的家庭,而向他们表示感谢,故选D。 【点评】本题考点涉及推理判断,段落大意和写作意图三个题型的考查,是一篇故事类阅读,考生需要根据上下文的逻辑关系,进行分析,推理,概括和归纳,从而选出正确答案。(4)湖北省武汉市钢城第四中学2019-2020高一下学期期中考试英语试题阅读下列短文。从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。ATurtle time!, loudly called out by one of my newly-found friends, meant the beginning of
91、 either a morning or afternoon shift at Turtle Camp in Nusa Penida, Indonesia. Upon arrival at the project each day, we would look eagerly for our names on the whiteboard to see which task we would be undertaking. Would it be the highly desirable turtle feeding, the pretty fun tank cleaning, the exc
92、iting medicine administering or the less appealing fish cutting? Fine in theory but not when every fly in Indonesia decides to crowd onto these dead fish while youre cutting!Life at the turtle project was fun because twice a day we got to hang out with sea turtles. By hang out, I obviously meant wor
93、k, as we were on shift, but it certainly didnt feel like work. Another fun thing was getting to know the other volunteers! With volunteers from all over the world, it was just common to hear Finnish being spoken, Australian slang mixed with French expressions and Swedes making plans to visit newly-f
94、ound friends in the USA. Of course, not all the time at Turtle Camp was consumed by volunteering. Scheduled activities included a trip to Crystal Bay, a beautiful paradise for swimming and sunbathing, an awesome beach bonfire complete with a beautiful sunset as well as our local coworkers showing of
95、f their guitar playing and singing skills.Our time at Turtle Camp was capped off by setting free two of our turtles into the sea to begin their journey as independent turtles! Hopefully, the love and care provided at the turtle project would ensure that these turtles had a greater chance of survival
96、 in the big, wide and scary ocean. 21.Which task is less fun to the volunteers at Turtle Camp? A. Turtle feeding. B. Tank cleaning. C. Medicine Administering. D. Fish Cutting. 22. What does the underlined sentence imply?A. The volunteering was a challenge.B. The time at the camp was difficult.C. The
97、 work at the project was a delight.D. Communication was time-consuming.23. When setting free the two turtles, the volunteers felt a sense of _.A. achievement B. belongingC. loss D. independenceDCABEvery day around the world, thousands of people with little to no scholarly training in art history wal
98、k into museums. They may or may not read notice boards that share relevant information of the artworks or artists. Imagine, before being permitted to direct their eyeballs to the art on the walls, museum visitors were required to read a 15- or 20-page introduction to each piece or each artist. How m
99、any people would go to museums if that were the case?Yet this seems to be the expectation when it comes to reading classic literature. Classic novels typically come with 15- or 20-page introductions, which often include spoilers, assuming that readers do not come to classic books to discover, be abs
100、orbed in, and be surprised by the story world. Also, apparently, we mustnt read classics alone, without experts guiding our experiences.However, classic literature is in a unique position to show us that were not alone in our pains and joys. By taking us out of our time, classic books free us to see
101、 beyond the set of beliefs we stick to and to connect human experiences that remain alive across time and place. What could be more grounding, more comforting, than seeing ourselves in the battles, longings, and pleasures that have played out across hundreds, thousands of years of human history? Our
102、 personal engagement is the first step of a longer journey of discovery that deepens our knowledge and understanding of ourselves and our world. We may, for example, feel for Hester Prynne from Nathaniel Hawthornes The Scarlet Letter though we despair of the world she lived in.While were letting go
103、of things, lets stop worrying about understanding everything. We cant. It will be fun if we embrace curiosity, the pleasure of working out a mystery, and our common relationships as humans. We can feel, for example, the power of self-sacrifice in Charles DickensA Tale of Two Cities even when we lack
104、 full understanding of the cultural references and language. 24. Most museum goers _.A. enjoy reading notice boardsB. understand the artworks wellC. lack professional art knowledgeD. share common interest in artworks25. What can the spoilers in Para.2 possibly be ? A. Story writers. B. Readers expec
105、tations. C. Guiding experts. D. Plots given away in advance. 26. What prevents readers enjoying reading classics?A. Showing curiosity about the writers. B. Letting go of things. C. Trying to understanding everything. D. Working out mysteries.27. What message is mainly conveyed in the passage?A. We s
106、hould find more fun from classics. B. Reading classics is a personal exploration.C. Experts need to give readers better guidance.D. Classic literature benefits readers a great deal.CDCBCIn 1971, UN scholar Paolo Lugari started an ecosocial experiment in Gaviotas, Colombia. Located in one of the most
107、 extreme climates, Gaviotas was described as a sustainable, selfsufficient village in an area that Lugari called just a big, wet desertThey always put social experiments in the easiest places, Lugari said.We wanted the hardest place. We figured if we could do it here, we could do it anywhere.Lugari
108、just thought that someday the world would become so crowded that humans would have to learn to live in the planets least desirable areas, wrote Alan Weisman, author of Gaviotas: A Village to Reinvent the World.Today, Gaviotas is an ecovillage with about 200 people. They farm organically. They use wi
109、nd and solar power. Since 2004, Gaviotas has been 100% fossil fuel independent. The residents also enjoy free housing, schooling, and community meals. Shockingly, there are no weapons, no police, no jail and no mayor. But though these elements would make any social experiment a success, perhaps the
110、most remarkable accomplishment is the planting of 1.5 million pine trees and palm trees. The various results of this new tree growth have been incredible. The shade of the trees has inspired the return of many rainforest species that were once native to the region. Additionally, the residents of Gav
111、iotas enjoy a sustainable source of income from the resin(松香) harvested from the trees.The United Nations named Gaviotas a model of sustainable development. The Colombia novelist and Noble Prize winner Grabriel Marquez called Lugari the inventor of the worldA new study by a team of researchers has f
112、ound that natures capacity to store carbon is steadily falling as the worlds farmers expand croplands at the cost of the native ecosystem such as forestsConsidering this disturbing factand as the world population increases towards an estimated 9 billion by the year 2050 and global warming continues
113、to increase the planets surface temperatureGaviotas stands as one shining example of how things could be different.28. Before the year 1971,_A. there was never any rain in GaviotasB. Gaviotas was one of the hardest places to live on the planetC. scientists did many social experiments in GaviotasD. L
114、ugari often visited Gaviotas929. Gaviotas has developed into a sustainable, selfsufficient village thanks to_A. the governments great support B. peoples organic farmingC. Lugaris great contribution D. the United Nations research30. The fourth paragraph is intended to tell us _A. the income of people
115、 in Gaviotas B. the public security situation of GaviotasC. the rainforest species in Gaviotas D. the living conditions of people in Gaviotas31. What is the passage mainly about?A. A village that reinvented the world. B. A person who planted many trees.C. How a small village turned into a business c
116、enter.D. The importance of protecting the environment.BCDADIf you are taking vitamin supplements to reduce your risk of heart disease or cancer, a group of health experts want you to know that those vitamins may actually increase your risk of cancer.The US Preventive Services Task Force came to this
117、 conclusion after reviewing dozens of studies.Nearly half of adults in the US take at least one vitamin or mineral supplement on a regular basis. These pills are advertised as a way to promote general health. In some cases, manufacturers promote them as cancer fighters and heart protectors.Studies i
118、n animals and in laboratory dishes suggest that oxidative(氧化性的) stress contributes to diseases like cancer and heart disease. If so, there is a reason to believe that antioxidantsincluding betacarotene, vitamins A, C, and Ecould be useful as preventive medicines.But when the Task Force examined the
119、medical evidence on vitamins, it found “inadequate(不充分的) evidence” to support the claims that vitamin and mineral supplements benefit healthy adults.“Cardiovascular(心血管的) disease and cancer have a significant health impact in America, and we all want to find ways to prevent these diseases,” Dr. Virg
120、inia Moyer, who heads the Task Force, said in a statement. But so far, she added, the medical evidence does not show that taking vitamins is helpful in this regard.However, the Task Force did find “adequate evidence” that people with a raised risk for lung cancer actually increase their risk further
121、 by taking betacarotene, a precursor of vitamin A.The Task Force recommendations of taking vitamins regularly apply to healthy adults aged 50 and older who dont have “ special nutritional needs”. The advice does not apply to children, women who are pregnant or may become pregnant, people with chroni
122、c illnesses, or people who have to take supplements because they cant get all their essential nutrients from their diet.32. Studies in animals and in laboratory dishes find out_A. ample evidence that taking vitamins are helpful for treating lung cancerB. cardiovascular disease spreads very fast in A
123、mericaC. oxidative stress can lead to heart disease and cancerD. people must take vitamins on a regular basis33. What can we conclude from Task Forces findings?A. Scientists want to control cardiovascular disease.B. In some regard, taking vitamins is not useful.C. Manufacturers cannot produce medica
124、luse vitamins.D. Vitamins must be useful to prevent cancer and heart disease.34. Who can take vitamins regularly according to the advice of the Task Force?A. A 60yearold healthy worker.B. A 15yearold boy with shortsightedness.C. A 34yearold pregnant lady.D. A 40yearold man who never eats vegetables
125、or fruits.35. Whats the best title for the text?A. An Inside Look at Vitamins B. Task Force: Ending to VitaminsC. Vitamins: To Live or to Kill D. Taking Vitamins to Prevent Cancer May FailCBAD(5)湖南省宁乡市第一高级中学2020-2021学年高一4月入学考试英语试题阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。AW is the UKs biggest and best onli
126、ne guide to the performing arts including theatre, opera, classical music, dance and so on. The Lion KingMusical: The stage adaptation of the Disney film taken from an original African story. A young lion grows up and learns that taking over the pride requires wisdom and maturity(成熟).Place: Lyceum T
127、heatre, Wellington Street, LondonTelephone: 0870 243 9000Date: Friday, 18 Nov. 2015Ticket price: 37.5 OliverMusical: Dickens story of a boy in a London workhouse and his adventures on the way to his family. The songs include “Food glorious food”, “Youve got to pick a pocket or two”, “Who will buy th
128、is wonderful morning”, “I am reviewing the situation” and “Consider yourself at home.”Place: Theatre Royal, Catherine Street, LondonTelephone: 020 7494 5061Date: Thursday, 17 Nov. 2015Ticket price: 25, but now save 20% Jersey BoysMusical: It tells the story of Frankie Valli and the Four seasons: the
129、 blue-collar kids from New Jersey formed a singing group and became famous. The musical features many of the groups popular songs such as “Big girls dont cry”, “Oh, what a night” and “Cant take my eyes off you”.Place: Prince Edward Theatre, Old Compton Street, LondonTelephone: 0870 850 9191Date: Sat
130、urday, 19 Nov. 2015Ticket price: 22.5 Alls Well That Ends WellPlay: A romantic story. Helena, daughter of a poor physician, loves Bertram, son of a Countess(女伯爵).Place: Shakespeares Globe Theatre, Park Street, LondonTelephone: 020 7401 9919Date: Sunday, 20 Nov, 2015Ticket price: 40.51. If Mary is av
131、ailable on Friday, which of the following should she call to buy a ticket?A. 0870 850 9191B. 020 7494 5061C. 0870 243 9000D. 020 7401 99192. If you want to buy a ticket at a discount, you should go to _.A. Shakespeares Globe TheatreB. Lyceum TheatreC. Prince Edward TheatreD. Theatre Royal3. What is
132、the main purpose of the text?A. To show the importance of WB. To give some information about the performing artsC. To introduce some famous English theatres.D. To teach readers how to use the online guide.【答案】1. C 2. D 3. B【解析】【分析】本文是一篇应用文。W作为英国最大最好的表演艺术在线指南,给人们提供包括戏剧、歌剧、古典音乐、舞蹈等的最新资讯。文章介绍了其中的一些表演信息
133、。【1题详解】细节理解题。根据文章中“The Lion King”的资讯可知,这部音乐剧的上演时间也是在“Date: Friday, 18 Nov. 2013”星期五,其电话为Telephone: 0870 243 9000,故若是Mary在星期五有空,就可打电话 0870 243 9000买票去看这部剧。故选C。【2题详解】细节理解题。根据文章中“Oliver”的资讯可知,Ticket price: 25 but now save 20%,Place: Theatre Royal, Catherine Street, London,该音乐剧票价为25并且现在可以节省20% (即打八折),又根
134、据其上映的地点Theatre Royal,故选D。【3题详解】推理判断题。本文属于广告类阅读,主要告诉我们W是英国最大最好的表演艺术在线指南,给人们提供包括戏剧、歌剧、古典音乐、舞蹈等的最新资讯。故B项正确。【点睛】本文属于广告类阅读,此类文章主要考查细节题。以小题1为例,只要找到这部音乐剧的上演时间也是在“Date: Friday, 18 Nov. 2013”星期五,其电话为Telephone: 0870 243 9000。即可知道答案。在完成细节题的时候,要特别注意干扰项的特点。干扰项也是以文章中的某个细节设题,若不仔细辨别,很容易把它当成正确选项。干扰项有以下特征:1、将原文内容扩大或缩
135、小。把原文中的限定词去掉或替换,使该选项看似正确,实际上却是错误选项。2、把未然当已然。改变文中某句话的时态,如把将来时变成现在时,把未发生的事情当成已发生的事情。3、无中生有。即选项内容是根据主观想象或推测得出的结论,而文中并未涉及。4、偷换概念。把原来做该事的“张三”换成“李四”,所述细节确实与原文一致,一不小心就会误选。5、文不对题。这类题最不容易辨别,选项中的描述与原文完全一致,确属原文中的一个细节,这时要回到题干,看该选项是否能回答题干所提的问题。BAll her life, my mother wanted busy children. It was very important
136、that her house should remain at all times clean and tidy.You could turn your back for a moment in my mothers house, leave a half-written letter on the dining room table, a magazine open on the chair, and turn around to find that my mother had “put it back where it belonged,” as she explained.My wife
137、, one of her first visits to my mothers house, placed a packet of biscuits on an end table and went to the kitchen to fetch a drink. When she returned, she found the packet had been removed. Confused(疑惑的), she set down her drink and went back to the kitchen for more biscuits, only to return to find
138、that her drink had disappeared. Up to then she had guessed that everyone in my family held onto their drinks, so as not to make water rings on the end tables. Now she knows better.These disappearances had a confusing effect on our family. We were all inclined to(有的倾向) forgetfulness, and it was commo
139、n for one of us, upon returning from the bathroom, to find that every sign of his work in progress had disappeared suddenly. “Do you remember what I was doing?” was a question frequently asked, but rarely answered.Now my sister has developed a second-hand love of clean windows ,and my brother does t
140、he cleaning in his house, perhaps to avoid having to be the one to lift his feet. I try not to think about it too much, but I have at this later time started to dust the furniture once a week.We have all become busy persons.4. Which of the following is TRUE about my mother?A. She enjoyed removing ot
141、hers drinks.B. She became more and more forgetful.C. She preferred to do everything by herself.D. She wanted to keep her house in good order.5. My wife could not find her biscuits and drink in my mothers house because _.A. she had already finished themB. my mother had taken them awayC. she forgot wh
142、ere she had left themD. someone in my family was holding them6. The underlined part in the fifth paragraph suggests that my sister _.A. is happy to clean windowsB. loves to clean used windowsC. is fond of clean used windowsD. likes clean windows as my mother did7. This passage mainly tells us that _
143、.A. my mother often made us confusedB my family members had a poor memoryC. my mother helped us to form a good habitD. my wife was surprised when she visited my mother【答案】4. D 5. B 6. D 7. C【解析】这是一篇记叙文。本文主要讲述了母亲喜欢干净整洁,在她的影响下,我们全家都养成了这个习惯【4题详解】细节理解题。根据第一段“It was very important that her house should r
144、emain at all times clean and tidy.”可知(母亲)希望她的房子整天保持清洁有序。故选D项。【5题详解】推理判断题。根据第二段“You could turn your back for a moment in my mothers house,leave a half-written letter on the dining room table,a magazine open on the chair,and turn around to find that my mother had “put it back where it belonged,” as sh
145、e explained.”可知如果你把读了一半的书放在椅子上走开,母亲会把书放回原位。由此判断出我妻找不到饼干是母亲把它拿走放回了原位置。故选B项。【6题详解】词句猜测题。短文主要讲述了母亲喜欢干净整洁,在她的影响下,我们全家都养成了这个习惯,在根据所划线句子后面半句“and my brother does the cleaning in his house.”可知,我哥哥在家里一定要打扫卫生。根据上下文可以判断出,我姐姐和我妈妈一样喜欢干净的窗户。故选D项。【7题详解】主旨大意题。根据第一段“All her life, my mother wanted busy children. It w
146、as very important that her house should remain at all times clean and tidy.,母亲的一生中,都再让自己的孩子保持忙碌,让他们养成了打扫卫生的习惯。她的房子必须时刻保持干净整洁,这一点很重要以及最后一段“We have all become busy persons.”我们都成了忙碌的人。所以本文主要讲述了母亲喜欢干净整洁,在她的影响下,我们全家都养成了这个好习惯。故选C项。CKong Zi, also called Confucius (551479B.C.), and Socrates(苏格拉底) (469399 B.
147、C.) lived only a hundred years apart, and during their lifetimes there was no contact between China and Greece, but it is interesting to look at how the world that each of these great philosophers came from shaped their ideas, and how these ideas in turn, shaped their societies. Neither philosopher
148、lived in times of peace, though there were more wars in Greece than in China. The Chinese states were very large and feudal, while the Greek city-states were small and urban. The urban environment in which Socrates lived allowed him to be more radical (激进的) than Confucius. Unlike Confucius, Socrates
149、 was not asked by rulers how to govern effectively. Thus, Socrates was able to be more idealistic, focusing on issues like freedom, and knowledge for its own sake. Confucius, on the other hand, advised those in government service, and many of his students went out to government service. Confucius su
150、ggested the Golden Rule as a principle for the conduct of life: Do not do to others what you would not want others to do to you. He assumed that all men were equal at birth, though some had more potential than others, and that it was knowledge that set men apart. Socrates focused on the individual,
151、and thought that the greatest purpose of man was to seek wisdom. He believed that the superior class should rule the inferior (下层的) classes. For Socrates, the family was of no importance, and the community of little concern. For Confucius, however, the family was the centre of the society, with fami
152、ly relations considered much more important than political relations.Both men are respected much more today than they were in their lifetimes.8. Which of the following is TURE according to the first paragraph?A. Socrates and Confucius had much in commonB. Confucius had much influence on Socrates ide
153、as.C. The societies were influenced by the philosophers ideas.D. There were cultural exchanges between China and Greece.9. Socrates shared with Confucius the idea that _.A. all men were equal when they were bornB. the lower classed should be ruled by the upper classC. the purpose of man was to seek
154、freedom and wisdom10. What made some people different from others according to Confucius?A. Family.B. Potential.C. Knowledge.D. Community.11. This passage is organized in the pattern of _.A. time and eventsB. comparison and contrastC. cause and effectD. definition and classification【答案】8. C 9. B 10.
155、 C 11. B【解析】试题解析:【8题详解】根据文章第一段最后一句后半句“.and how these ideas in turn,shaped their societies”可知C项正确,而A项在第一段没有提及,B项与D项与第一段的“During their lifetimes there was no contact between China and Greece.”不符。【9题详解】根据第三段最后一句“Like Confucius,he believed that the superior class should rule the inferior classes.”可以判断。【
156、10题详解】根据文章第三段中“.and that it was knowledge that set men apart.”可以判断。【11题详解】文章的谋篇布局主要是以比较和对照来阐述两位伟大哲学家孔子与苏格拉底的哲学思想对社会的影响以及思想观点的相似与不同的。故B项正确。DMost rain forests lie close to the equator(赤道),where the climate is often mild and there are long hours of sunshine.The warmth of the land heats the air above,ca
157、using it to rise and tiny drops of water to fall as rain.The rainfall can reach at least 98 inches a year.This wet,warm world with plenty of sunlight is perfect for plants to grow,so the trees grow fast with green leaves all the year round.The trees themselves also have an effect on the climate.They
158、 gather water from the soil and pass it out into the air through their leaves.The wet air then forms clouds,which hang over the treetops like smoke.These clouds protect the forest from the daytime heat and night-time cold of nearby deserts,keeping temperatures fit for plant growth.Rain forests sligh
159、tly farther away from the equator remain just as warm,but they have a dry season of three months or more when little rain falls.Tree leaves fall during this dry season and new leaves grow when the wet season or monsoon(雨季) begins.Thus these areas are known as the “monsoon forest”.Another type of rai
160、n forest grows on tropical mountains.It is often called the “cloud forest” because clouds often hang over the trees like fog.The rain forest is the ideal place for the growth of many different trees.Most of them depend on animals to eat their fruits and spread their seeds.When the fruits are eaten,t
161、he seeds inside them go undamaged through animals stomachs and are passed out in their droppings.The seeds lying on the forest floor then grow into new trees.12. The climate of the rain forests near the equator is _.A. mild,wet and windyB. hot,rainy and foggyC. hot,wet and cloudyD. warm,wet and sunn
162、y13. We can learn from the passage that _.A. tree leaves are green all the time in the monsoon forestB. there is a dry season in the cloud forest on tropical mountainsC. clouds help the plants in the rain forest near the deserts to growD. the formation of climate in the rain forest has little to do
163、with the trees14. According to the passage,_ play the most important role in the spreading of seeds.A. animalsB. droppingsC. fruitsD. winds15. This passage is most likely to be found in _.A. a travel guideB. a story bookC. a technical reportD. a geography book【答案】12. D 13. C 14. A 15. D【解析】这是一篇说明文。本
164、文主要介绍了不同地区的热带雨林的情况和它们的生存方式以及它们的作用。【12题详解】细节理解题,根据第一段“This wet,warm world with plenty of sunlight is perfect for plants to grow”可知赤道附近热带雨林的气候是温暖、潮湿、光照强烈的。故选D项。【13题详解】细节理解题。根据第一段“These clouds protect the forest from the daytime heat and night-time cold of nearby deserts,keeping temperatures fit for pl
165、ant growth.”可知,这些云保护森林免受白天的高温和附近沙漠夜间的寒冷,使温度适合植物生长。所以这些云给沙漠的植物创造合适的温度来帮助它们生长。故选C项。【14题详解】细节理解题。根据最后一段“Most of them depend on animals to eat their fruits and spread their seeds.”可知植物依靠动物吃掉它们果实来传播种子。所以动物在种子的传播中起着最重要的作用。故选A项。【15题详解】推理判断题。本文主要介绍了不同地区的热带雨林的情况和它们的生存方式以及它们的作用,由此判断出在地理书上可以读到这篇文章。故选D项。(6)江苏省启
166、东中学2020-2021学年高一下学期期中考试英语试题AYou can find hundreds of free comedy(喜剧) movies online, saving you money, as well as the trouble of going out to rent a DVD or visit a movie theater.Hulu Free Comedy MoviesHulu has the best selection of free comedy movies that you can watch online right now. You can look
167、through newly added comedies or the most popular ones from today, this week, this month, or all time. Hulu also has a huge collection of funny free TV shows and movies available but youll have to watch advertisements placed like commercials throughout the shows or movies you are viewing.Free Comedie
168、s at PopcornflixPopcornflix is a legal website where you can watch full-length streaming movies in both the U.S. and Canada. Youll see lots of actors and actresses youll recognize here in some movies youve heard of and some you havent. You dont need to register, so youll be enjoying your chosen movi
169、e or TV show in seconds. However, this video streaming service is ad-supported, so you will have to sit through a few commercial breaks during your movie.Free Comedy Movies at Tubi TVThousands of free movies and TV shows are available through Tubi TV, and they can all be viewed on a number of mobile
170、 device in addition to a computer. Theres also a whole section at Tubi TV thats just for comedy videos. Some movies require you to log in to view them, but registration is free and only takes a few moments.Classic Cinema Onlines ComediesDozens of free classic comedies are available from Classic Cine
171、ma Online. What really makes Classic Cinema unique from the rest is its rather large selection of silent films. While therere only a large handful of movies at Classic Cinema Online, if you love classic and silent movies, you really need to check it out.1. What does Hulus Free Comedy Movies offer ap
172、art from free comedy movies?A. Free-books.B. Funny free TV showsC. Science fiction.D. Action movie2. What can we learn about Free Comedies at Popcornflix?A. No registration is required.B. Its movies are all popular.C. It has a whole section of comedy videos.D. Its movies can be watched anywhere.3. W
173、hat makes Classic Cinema Onlines Comedies stand out from the rest?A. Dozens of free classic comedies.B. A large selection of silent films.C. Rather fine video quality.D. The best selection of movies.【答案】1. B 2. A 3. B【解析】本文是说明文。介绍了几个能在家看喜剧的网站。【1题详解】细节理解题。根据Hulu Free Comedy Movies部分的Hulu also has a h
174、uge collection of funny free TV shows and movies available.可知Hulu还提供大量有趣的免费电视节目和电影。故选B。【2题详解】细节理解题。根据Free Comedies at Popcornflix部分的You dont need to register, so youll be enjoying your chosen movie or TV show in seconds.可知你不需要注册,可以在几秒钟内欣赏你选择的电影或电视节目。故选A。【3题详解】细节理解题。根据Classic Cinema Onlines Comedies部
175、分的What really makes Classic Cinema unique from the rest is its rather large selection of silent films.可知真正使这个网站有别于其他网站的是它大量的无声电影。故选B。BIt was a morning in January. The jet stream (急流)had dipped down, causing the Arctic cold to reach the mountains of my home. It was only 2 degrees outside, but the col
176、d wind made it feel like it was 15 below zero. Still, I was kneeling in the snow alongside my house trying to open a tiny door, so I eoukl get in. 1 had forgotten to leave my water dripping the night before and now my water pipes were frozen and my faucets(水龙头)were dry.The wind cut into me like a kn
177、ife while I struggled to get two electric heaters in place around the section of frozen pipes. The waterlines were buried except for a small piece that connected up to my house. I put a heater on each side of it, ran the extension cords(软线)into my house and plugged them in. Both heaters roared to li
178、fe and started blowing hot air on the frozen water pipes. My fingers had already started to go numb, so I stayed inside to wait. I could only hope that this bit of warmth could get my water flowing again. Finally, after twenty minutes, the water started flowing through my faucets again. I went back
179、outside into the biller cold and gathered my heaters up. I looked at the weak January sun shining on the frozen snow and smiled. Then I sent a joy filled with Thank you heavenward and returned inside to make myself a hot breakfast.Sometimes the coldness of this life can get to us as well. It can mak
180、e our hearts feel icy and frozen. It can keep our kindness and love from flowing out to others. Sometimes, though, all we need is a bit of warnth to get us going again. It can be a simple smile, a kind word, a heart-felt hug, a morning sunrise, a birds song or any gentle reminder of just how much Go
181、d loves us. Let us all be grateful for those bits of warmth that gel us going again. And let us all try to be that bit of wannth for others every chance we get.4. What was the direct reason why the water pipes were frozen?A. The jet stream.B. The low temperature.C. The cold wind.D. The author s own
182、carelessness.5. Which of the following can replace the underlined phrase roared to in Paragraph 2?A. Began functioning smoothly.B. Worked inappropriately.C. Broke down suddenly.D. Screamed out loudly.6. What did the author think of his work?A. Embarassed.B. Satisfied.C. Mad with joy.D. Cautiously op
183、timistic.7. What is the last paragraph mainly centered on?A. The coldness of life has a negative effect on our life quality.B. We meet with the coldness of life unavoidably and unwillingly.C. We should be thankful for bits of warmth of life.D. We should seize every chance to receive warmth of life f
184、rom others.【答案】4. D 5. A 6. B 7. C【解析】【分析】本文是记叙文。一个寒冷的冬天早晨,由于作者的粗心大意而使水管冻死,没水可用。作者只得想尽办法自己修复,最后得到了热水做了早餐。作者从这件事得出,不要让生活中的寒冷影响我们,要感激生活中给我们带来的每一个温暖。【4题详解】细节理解题。根据第一段中的信息“I had forgotten to leave my water dripping the night before and now my water pipes were frozen and my faucets (水龙头) were dry” 可知,头天晚
185、上我忘记了让水龙头的水一直处于滴水的状态,现在水管冻结了,水龙头也流不出水了。由此可知,导致水管冻结的直接原因是由于作者本人的疏忽。故正确答案为D。【5题详解】词义猜测题。根据该画线短语所在句子中的信息“. and started blowing hot air on the frozen water pipeafter twenty minutes, the water started flowing through my faucets again”可知,两个加热器开始向冻结的水管吹热空气,二十分钟后,水又开始流过我的水龙头。此处roared to life表达的含义应该是两台加热器开始正
186、常运转起来。分析选项可知A符合题意,故正确答案为A。【6题详解】推理判断题。根据第二段最后两句“I looked at the weak January sun shining on the frozen snow and smiled. Then I sent a joy filled with Thank you heavenward and returned inside to make myself a hot breakfast.”中的smiled和“a joy filled with Thank you”可知,作者对自己的工作很满意。故正确答案为B。【7题详解】主旨大意题。根据最后
187、一段,尤其是最后两句“Let us all be grateful for those bits of warmth that gel us going again. And let us all try to be that bit of warmth for others every chance we get.”可知,作者强调我们要感激生活中的每一个温暖,无论它们是多么的微不足道。故选C。【点睛】在阅读中我们经常会考查猜测词义题。事实上,阅读材料中的每个词与它前后的词语或句子甚至段落都有联系。运用逻辑推理猜测词义是使用最广考查最多也最易失分的猜词方式,这要求考生具备整合分散、复杂信息的能
188、力,充分利用上下文(各种已知信息)并结合具体的语境推测、判断某些词或短语的词义。如第2小题,根据该画线短语所在句子中的信息“. and started blowing hot air on the frozen water pipeafter twenty minutes, the water started flowing through my faucets again”可知,两个加热器开始向冻结的水管吹热空气,二十分钟后,水又开始流过我的水龙头。此处roared to life表达的含义应该是两台加热器开始正常运转起来。分析选项可知A符合题意,故正确答案为A。CAmericas late
189、st superhero Austin Perine,who calls himself President Austin,is now taking the country by storm.But he is not a typical superhero.Two things set him apart:He doesnt fight human enemies,but hunger and homelessness.Also,hes only four years old.Our superheros origin story started from the day when TJ
190、Perine,his father,took Austin to the Firehouse Ministries,a local shelter that provides housing,food and other services for the homeless.As they drove by the building,they saw a group of 25 homeless men standing on the street corner.That day,Austin used his allowance to buy each man a sandwich and h
191、anded the food out himself with his slogan,“Dont forget to show love!”After he returned every week for five weeks in a row,word of Austins kindness spread through social media.Austin and TJ could feed 25 to 50 people at a time before,and now,thanks to community support,they can feed 800 to 2,000 peo
192、ple.But Austin isnt merely filling stomachs.He has been improving the lives of the homeless people he meets.On that first trip to Firehouse Ministries,TJ and Austin talked to a poor man named Raymont.The respect Austin showed for him touched 41-year-old Raymont,who regained his confidence in life an
193、d finally found a job with the help of TJ.All that was made possible because a little boy took the time to care.Austins passion has become his familys calling.After raising money through a GoFundMe page,Audrey,TJs mother established the nonprofit Show Love Foundation,dedicated to fighting homelessne
194、ss. She now serves as president,and TJ oversees public relations for the foundation full time.They offer medical and mental health care as preventive steps against homelessness.As for President Austin,he continues to give out food,smiles,and his inspirational message of love.“It makes me feel like I
195、m saving the day,”he said proudly.8. Why has Austin become wellknown to the entire country?A. He has super power to fill the stomachs of the homeless.B. He fights hunger and homelessness at such a young age.C. He has removed the poverty of the local community.D. He has chosen an impressive and uniqu
196、e name.9. Which of the following can replace the underlined word“dedicated”in Paragraph 5?A. Exposed.B. Opposed.C. Devoted.D. Addicted.10. Why does the author introduce the example of Raymont in Paragraph 4?A. To show Austins positive influence.B. To persuade people to live off their own.C. To prove
197、 the personal ability of Austins father.D. To describe the difficult situation of poor people.11. What is the authors attitude towards what Austin does?A. Sympathetic.B. Humorous.C. Approving.D. Considerate.【答案】8. B 9. C 10. A 11. C【解析】本文是一篇记叙文,4岁的美国男孩Austin成为了美国的国家英雄,这是因为他努力帮助无家可归的人,并鼓励他们积极面对生活。他的善
198、意给那些无家可归者带来了积极的影响。【8题详解】细节理解题。根据文章第一段最后两句“Two things set him apart: He doesnt fight human enemies,but hunger and homelessness. Also,hes only four years old.”可知Austin的年龄以及他给无家可归者分发食物的善意行为这两个原因让他出名了。故B项正确。【9题详解】猜测词义题。根据划线词前面半句“After raising money through a GoFundMe page,Audrey,TJs mother established t
199、he nonprofit Show Love Foundation”可知受到Austin 的影响Audrey也创立了一个公益组织Show Love Foundation,努力帮助无家可归者。故该词意为“devoted努力的”,故C项正确。【10题详解】推理判断题。根据第四段前两句“But Austin isnt merely filling stomachs. He has been improving the lives of the homeless people he meets.”可知Austin不仅帮助无家可归者填饱肚子,还努力改善他们的生活。接下来列举Raymont的例子正是为了说
200、明他的善意对无家可归者的积极影响。故A项正确。【11题详解】推理判断题。根据文章第一句“Americas latest superhero Austin Perine,who calls himself President Austin,is now taking the country by storm.”可知Austin现在已经成为了美国的英雄,他努力为无家可归者提供食物并鼓励他们积极面对生活。他的善意给那些无家可归者带来了积极的影响。作者对Austin的行为持支持并满意的态度。故C项正确。DIt is well-known that twins are closer to each ot
201、her than most brothers and sisters - after all, they probably spend more time with each other. Parents of twins often notice that they develop special ways of communicating: they invent their own words and one can often finish the others sentence. In exceptional(例外) circumstances(情况), this closeness
202、 becomes more extreme: they invent a whole language of their own, as in the case of Grace and Virginia Kennedy from Georgia in the USA, who communicated so successfully in their own special language that they did not speak any English at all until after they started school.However, these special rel
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-392478.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
2020-2021学年英语外研版选修6课件:MODULE 5 SECTION Ⅳ WRITING——正反观点类议论文 .ppt
