四川省成都市树德中学2020-2021学年高一英语下学期4月月考试题(含解析).doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
4 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 四川省 成都市 树德 中学 2020 2021 学年 英语 下学 月月 考试题 解析
- 资源描述:
-
1、四川省成都市树德中学2020-2021学年高一英语下学期4月月考试题(含解析)第一部分 听力(每小题 1.5 分,满分 30 分)1. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】Why is the girl worried?A. She didnt clean her floor.B. Therere too many books to read.C. The room is too crowded to keep clean.【答案】C【解析】【原文】M: Important guests from abroad are coming tomorrow. Have you gotten ever
2、ything cleaned up?W: No, we still have to put all our books away. With six people in a room, its hard to keep everything in order. Im a little worried. M: Well, were finished with everything but the floor.2. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】Where have the speakers probably just been?A. At a class party.B. At a gro
3、cery store.C. In a furniture store.【答案】B【解析】【原文】M: It sure does take a lot of food to hold a class party. Do you have the key? I cant unlock the door because Im carrying all these bags.W: Sorry. I left mine at home.M: Here, hold these, and Ill get the door open for us.3. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】Why havent
4、 the speakers taken a vacation these years?A. Their children were too young.B. They havent found cheap flights.C. Theyve been busy with their work.【答案】A【解析】【原文】W: We need a vacation. The kids are old enough now.M: Youre so right. We havent traveled anywhere in the last six or seven years, and the ki
5、ds will enjoy a change of scenery, Im sure.W: Ill check out flights. There should be some cheap deals out there.4. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】What is the man buying?A. A chair.B. A bookcase.C. A ladder.【答案】C【解析】【原文】W: What are you buying? Dont you already have a ladder at home?M: I do, but this is special. S
6、ee? It can bend. You can fold it and make it into a chair. And if its open, it becomes a bookcase.5. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】What are the speakers mainly talking about?A. How to deal with stress.B. Where to apply for jobs.C. When to go shopping.【答案】B【解析】【原文】M: Im going out to apply for jobs today. Do you
7、want to come with me? It might be less stressful.W: Sure. We should go to the mall. There are many jobs there you can apply for. We can also go shopping afterwards.听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】6. What do the speakers see up ahead on the road?A. There is construction going on.B. There is a long
8、 line at the traffic light.C. Some policemen are dealing with something.7. What are the speakers going to do next?A. Take another route.B. Turn on the radio.C. Call the womans mother.【答案】6. C 7. B【解析】【原文】W: Whats going on? I see flashing lights up ahead. It must be an accident of some kind, because
9、I see some policemen on the road.M: You know this part of the road has always been dangerous. Theres an accident at least once a year. I wonder when theyre finally going to put in a traffic light.W: It certainly doesnt help because this road is so dark. You can hardly see.M: Do you think we should t
10、urn around and go the long way round? It might be faster.W: Lets turn on the traffic report first and listen to what they say before we do anything. Maybe its just a construction crew.M: Well, Im not calling your mother to tell her well be late.听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】8. Where are the spe
11、akers now?A. At a lake.B. At a pool.C. On a plane.9. What does the man tell Molly?A. She should pay more attention.B. She should talk to her mother.C. She is very responsible.【答案】8. B 9. A【解析】【原文】M: I guess you didnt see the sign, Molly. Youre not supposed to dive.W: I didnt see it, but Ill probably
12、 have to dive in, anyway. How else am I supposed to get into the pool? M: You could dive in at the deep end, but its dangerous over here where the water is shallow. W: OK. Ill start paying attention to the signs more.M: Youre not in elementary school anymore, sweetie. I expect you to be a bit more r
13、esponsible. I shouldnt have to remind you about safety rules. W: I know. I love you, Dad!M: I love you, too. Now, not a word to your mother about our skydiving trip tomorrow! You got that? W: Were going to jump out of a plane? Oh, my Gosh!听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】10. Why does the man like
14、his math teacher?A. Hes cool.B. He helped the man to get an “A”.C. His teaching style is easy to understand.11. How does the woman feel about her teachers this year?A. Stressed.B. Satisfied.C. Disappointed.12. Who will teach the woman science in the new year?A. Mrs. Crowley.B. Mr. Bagwell.C. Mr. Bro
15、wn.【答案】10. C 11. B 12. C【解析】【原文】M: Mr. Falken has really helped make math easier for me. He helps me to grasp certain concepts, and he is always willing to help me after class.W: Yeah, I had him last year. I made the jump from a “B” to an “A”. M: How are your teachers this year? W: They are all righ
16、t, I guess. At least I didnt get Mrs. Crowley.M: Shes the social studies teacher, right? Yeah, she assigns a lot of homework. But shes really nice.W: For science, I got Mr. Bagwell. Hes leaving after Christmas, though, so the new teacher Mr. Brown is going to be talking over. Hes cool.M: I guess som
17、eone is going to have to fill his spot when he makes the switch.W: Yup. And Im torn between what languages to study. There are so many to choose from, and I want to pick the easiest one.听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】13. What is Andreas mother doing right now?A. Having a meal.B. Taking a walk.C.
18、 Playing cards.14. What effect will the medicine have on Andreas mother?A. It will reduce the pain in her back.B. It will make her blood pressure stable.C. It will lower her blood sugar level.15. What happened to Andreas mother?A. She had a heart attack.B. She was in bad spirits.C. She was suffering
19、 the pain in her leg.16. What does Andrea ask about at last?A. What causes dry mouth.B. When her mother can go home.C. When her mother can go skydiving.【答案】13. A 14. B 15. A 16. B【解析】【原文】M: Welcome back, Andrea. How is your mother doing today?W: She seems to be in good spirits. I took her for a walk
20、 outside in the garden, and we played some cards. She is eating now. M: Yes, and she is reacting well to the medicine we are giving her. It should bring her blood pressure back to a normal level. Now we are controlling her blood sugar level, as it tends to be high after a heart attack.W: She is comp
21、laining of pain in her back and neck. Is that normal?M: Completely. She will have some discomfort for the next little while. In fact, it is time for her medicine. W: Should she eat again? She says that she is suffering from dry mouth and hunger.M: She shouldnt eat too much. We dont want to put too m
22、uch stress on her heart. W: When do you think she can go home? M: Recovery from these types of things takes a while. She should be healthy by next month. W: Well, she wont be skydiving any time soon.M: Ha-ha, youre funny. Yes, I would strongly advise against that.听下面一段独白,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】17.
23、 Where was Giorgio Armani born?A. In Italy.B. In the United States.C. In England.18. Who persuaded Armani to start his own design shop?A. His brother Sergio.B. A teacher in Verona.C. A friend in Milan.19. What did Armani do in 1979?A. He created some perfumes.B. He worked in a military hospital.C. H
24、e started selling clothes in America.20. What did Armani design?A. English sports clothing.B. University team uniforms.C. Italian uniforms for the world Cup.【答案】17. A 18. C 19. C 20. A【解析】【原文】Today, were talking about Giorgio Armani. At present, we recognize him as one of the worlds most famous fash
25、ion designers, but he was not always interested in this field. He was born in Italy in 1934, where he was raised with his brother Sergio and his sister Rosanna. In high school, he was inspired to become a doctor, which led him to apply to the Department of Medicine at the University of Milan. He stu
26、died there for three years before deciding to join the army, where he was assigned to the military hospital in Verona. He returned home to work at a mens department store in Milan, and he became familiar with the marketing and designing aspects in clothing. A friend there convinced him to open up hi
27、s own design shop in 1973. Two years later, they had a clothing line under the name Giorgio Armani. He soon began designing womens clothing. In 1979, he began producing clothing for the United States market. In the early 1980s, he was persuaded to create perfumes for LORAL. He also designed the unif
28、orms for the Chelsea Football Club in England, as well as the Italian uniforms for the 2012 Olympics.第二部分 阅读理解(每小题 2 分,满分 30 分)AMaybe ten-year-old Elizabeth put it best when she said to her father, “But, Dad, you cant be healthy if youre dead.”Dad, in a hurry to get home before dark so he could go f
29、or a run, had forgotten to wear his safety belt a mistake 75% of the US population make every day. The big question is why.There have been many myths about safety belts ever since their first appearance in cars some forty years ago. The following are three of the most common.Myth Number One: Its bes
30、t to be “thrown clear” of a serious accident.Truth: Sorry, but any accident serious enough to “throw you clear” is also going to be serious enough to give you a very bad landing. And chances of dying after a car accident are twenty-five times greater in cases where people are “thrown clear.”Myth Num
31、ber Two: Safety belts “trap” people in cars that are burning or sinking in water.Truth: Sorry again, but studies show that people knocked unconscious due to not wearing safety belts have a greater chance of dying in these accidents. People wearing safety belts are usually protected to the point of h
32、aving a clear head to free themselves from such dangerous situations, not to be trapped in them.Myth Number Three: Safety belts arent needed at speeds of less than 30 miles per hour (mph).Truth: When two cars traveling at 30 mph hit each other, an unbelted driver would meet the windshield with a for
33、ce equal to diving headfirst into the ground from a height of 10 meters.21 The reason Father was in a hurry to get home was that he _.A. wasnt feeling very well.B. hated to drive in the dark.C. wanted to take some exercise.D. didnt want to be caught by the police.22. According to the text, to be “th
34、rown clear” of a serious accident is very dangerous because you _.A. may be knocked down by other carsB. may get seriously hurt being thrown out of the carC. may find it impossible to get away from the seatD. may get caught in the car door23. Some people prefer to drive without wearing a safety belt
35、 because they believe _ .A. the belt prevents them from escaping in an accidentB. they will be unable to think clearly in an accidentC. they will be caught when help comesD. cars catch fire easily【答案】21. C 22. B 23. A【解析】【分析】本文是一篇议论文。文章论述了对安全带的三个误解。【21题详解】细节理解题。根据第二段中的“Dad, in a hurry to get home be
36、fore dark so he could go for a run, had forgotten to wear his safety belt a mistake 75% of the US population make every day.(爸爸,急匆匆地在天黑前赶回家,以便他能出去跑步,却忘了系安全带这是75%的美国人每天犯的一个错误)”可知,父亲着急回家的原因是他想做些运动。故选C。【22题详解】细节理解题。根据第五段中的“Truth: Sorry, but any accident serious enough to “throw you clear” is also going
37、 to be serious enough to give you a very bad landing.(真相:抱歉,但任何足以“把你扔出去”的严重事故也会严重到给你一个非常糟糕的着陆)”可知,在一场严重事故中被“被扔出去”是非常危险的,因为被抛出汽车可能会严重受伤。故选B。【23题详解】细节理解题。根据第六段中的“Myth Number Two: Safety belts “trap” people in cars that are burning or sinking in water.(误解二:安全带将人“困”在燃烧或沉入水中的汽车里)”可知,有些人喜欢开车不系安全带,因为他们相信安全
38、带可以防止他们在事故中逃脱。故选A。BSilence is unnatural to man. He begins life with a cry and ends it in stillness. In between he does all he can to make a noise in the world, and he fears silence more than anything else. Even his conversation is an attempt to prevent a fearful silence. If he is introduced to anoth
39、er person, and a number of pauses occur in the conversation, he regards himself as a failure, a worthless person, and is full of envy of the emptiest-headed chatterbox. He knows that ninety-nine percent of human conversation means no more than the buzzing of a fly, but he is anxious to join in the b
40、uzz and to prove that he is a man and not a waxwork figure.The aim of conversation is not, for the most part, to communicate ideas; it is to keep up the buzzing sound. There are, it must be admitted, different qualities of buzz; there is even a buzz that is as annoying as the continuous noise made b
41、y a mosquito. But at a dinner party one would rather be a mosquito than a quiet person. Most buzzing, fortunately, is pleasant to the ear, and some of it is pleasant even to the mind. He would be a foolish man if he waited until he had a wise thought to take part in the buzzing with his neighbors.Th
42、ose who hate to pick up the weather as a conversational opening seem to me not to know the reason why human beings wish to talk. Very few human beings join in a conversation in the hope of learning anything new. Some of them are satisfied if they are only allowed to go on making a noise into other p
43、eoples ears, though they have nothing to tell them except that they have seen two or three new plays or that they had food in a Swiss hotel. At the end of an evening during which they have said nothing meaningful for a long time, they just prove themselves to be successful conversationists.24. Accor
44、ding to the author, people make conversation to _.A. exchange ideas.B. prove their value.C. achieve success in life.D. overcome their fear of silence.25. By “the buzzing of a fly” (Para.1), the author means “_”.A. the noise of an insect.B. a low sound.C. meaningless talks.D. the voice of a chatterbo
45、x.26. According to the passage, people usually talk to their neighbors _.A. about whatever they have prepared.B. about whatever they want to.C. in the hope of learning something new.D. in the hope of getting on well.27. What is the authors purpose in writing the passage?A. To discuss why people like
46、 talking about weather.B. To encourage people to join in conversations.C. To persuade people to stop making noises.D. To explain why people keep talking.【答案】24. D 25. C 26. B 27. D【解析】【分析】这是一篇说明文。作者认为人们通过交谈来克服对沉默的恐惧,交谈的目的也并不是为了交流思想,只是为了保持毫无意义的对话。文章主要分析了为什么人们一直在交谈的原因。【24题详解】细节理解题。根据第一段中“Silence is un
47、natural to man. He begins life with a cry and ends it in stillness. In between he does all he can to make a noise in the world, and he fears silence more than anything else. Even his conversation is an attempt to prevent a fearful silence. (沉默对人来说是不自然的。人以哭声开始生命,以寂静结束生命。在此期间,他竭尽全力在世界上制造声响,人最害怕的是沉默。甚至
48、谈话也是为了避免可怕的沉默)”可知,作者认为人们通过交谈来克服对沉默的恐惧。故选D。【25题详解】词句猜测题。根据第一段中“Silence is unnatural to man. He begins life with a cry and ends it in stillness. In between he does all he can to make a noise in the world, and he fears silence more than anything else. Even his conversation is an attempt to prevent a fe
49、arful silence. (沉默对人来说是不自然的。人以哭声开始生命,以寂静结束生命。在此期间,人竭尽全力在世界上制造声响,人最害怕的是沉默。甚至谈话也是为了避免可怕的沉默)”以及“but he is anxious to join in the buzz and to prove that he is a man and not a waxwork figure”可知,人们通过交谈来克服对沉默的恐惧,所以当一个人知道人类谈话的百分之九十九不过毫无意义的对话,他也还是会渴望加入其中,这一可以证明他是一个人,而不是一个蜡像人物。可推知“the buzzing of a fly”意思是“毫无意
50、义的对话”。故选C。【26题详解】细节理解题。根据第二段中“He would be a foolish man if he waited until he had a wise thought to take part in the buzzing with his neighbors.(如果他等到有了聪明的想法才参与到与邻居们的喧闹中去,那他就是一个愚蠢的人)”以及最后一段中“Some of them are satisfied if they are only allowed to go on making a noise into other peoples ears, though t
51、hey have nothing to tell them except that they have seen two or three new plays or that they had food in a Swiss hotel. (有些人对只要允许他们继续在别人耳朵里吵闹就满意了,尽管他们除了说看了两三出新戏,或在一家瑞士旅馆里吃过饭以外,没有别的可说)”可知,人们通常和邻居们谈论他们想要说的任何事情。故选B。【27题详解】推理判断题。根据第二段中“The aim of conversation is not, for the most part, to communicate id
52、eas; it is to keep up the buzzing sound.(大多数情况下,交谈的目的并不是为了交流思想;这是为了保持嗡嗡声)”结合作者认为人们通过交谈来克服对沉默的恐惧,交谈的目的也并不是为了交流思想,只是为了保持毫无意义的对话。文章主要分析了为什么人们一直在交谈的原因。可推知,作者写这篇文章的目的是解释为什么人们一直在谈话。故选D。CHoliday Inns and McDonalds. both saw unmatched growth in the 1960s. Their growth opened another direct business operatio
53、nfranchising.These operations have the same general pattern. The franchisor, the parent company, first establishes a successful retail business. As it expands, it sees a profit potential in offering others the right to open similar business under its name. The parent companys methods and means of id
54、entification with consumers are included in this right. The parent company supplies skill, and may build and rent stores to franchisees. For these advantages the franchisee pays the franchisor a considerable fee. However, some of the advantages and disadvantages are different.By extending a “proven”
55、 marketing method, a parent can profit in several ways. First, the franchisees purchase price gives the parent an immediate return on the plan. Then the sale of supplies to the franchisee provides a continuing source of profits. As new businesses are added and the companys reputation spreads, the va
56、lues of the franchise increases and sales of franchises become easier. The snowballing effect can be dramatic. Such growth, too, bring into play the economies of scale. Regional or national advertising that might be financially impossible for a franchisor with 20 franchises could be profitable for o
57、ne with 40.The parent, then, finds immediate gains from the opportunity to expand markets on the basis of reputation alone, without having to put up capital or take the risk of owning retail stores. Added to this advantage is a less obvious but material one, Skilled, responsible retail managers are
58、rare. People who invest their capital in franchises, though, probably come closer to the ideal than do paid managers. In fact, the franchisee is an independent store operator working for the franchisor, but without an independents freedom to drop supplies at will. Of course the factorys costs of sel
59、ling supplies are less. But also certainly the franchisee buying goods that have had broad consumer acceptance will not casually change supplies, even when the contract permits. If the hamburger is not what the customer expected, they may not return. Having paid for the goodwill, the franchisee wont
60、 thoughtlessly destroy it.28. Franchising refers to a business operation in which a successful parent company .A. sells name-brand goods to a private investorB. rents proven ideas and techniques for investmentC. sells the right, the guidance to a business under its nameD. takes no advertising respon
61、sibility for individual investors29. . The advantages of franchising to the parent company are all the following EXCEPT .A an immediate investment returnB. the profit from the sale of suppliesC. the ownership of additional retail storesD. the possibility of profitable advertising30. The passage main
62、ly tells the reader .A. the advantages and disadvantages of franchisingB. the benefits of franchising to the franchisorC. the unmatched economic growth in the 1960sD. some regional and national business operation31. . What will the author probably discuss after the last paragraph?A. More advantages
63、of franchising.B. Negative aspects related to franchising.C. The standard of consumer acceptance.D. Risks of investment besides franchising【答案】28. C 29. C 30. B 31. B【解析】【分析】本文是一篇说明文。文章主要讲了特许经营这种20世纪中叶出现的新的营销模式,告诉读者特许经营对特许人的好处。【28题详解】细节理解题。根据第二段中的“The franchisor, the parent company, first establishe
64、s a successful retail business. As it expands, it sees a profit potential in offering others the right to open similar business under its name.(授权人,即母公司,首先建立一个成功的零售企业。随着业务的扩张,它看到了向其他人提供以其名义开设类似业务的权利的潜在利润) ”可知,特许经营是指一个成功的母公司向其名下的企业出售权利和指导。故选C。【29题详解】 细节理解题。根据第三段“First, the franchisees purchase price
65、gives the parent an immediate return on the plan. Then the sale of supplies to the franchisee provides a continuing source of profits. As new businesses are added and the companys reputation spreads, the values of the franchise increases and sales of franchises become easier. The snowballing effect
66、can be dramatic. Such growth, too, bring into play the economies of scale. Regional or national advertising that might be financially impossible for a franchisor with 20 franchises could be profitable for one with 40.(首先,加盟商的购买价格给母公司提供了该计划的即时回报。然后,向加盟商出售供应品是持续的利润来源。随着新业务的增加和公司声誉的传播,特许经营的价值增加,特许经营的销售
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-392732.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
2017-2018学年高中语文必修四人教版课件:第3课 哈姆莱特 .ppt
