2021-2022学年新教材高中英语 综合检测(B卷)作业(含解析)新人教版必修第三册.docx
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
1 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021-2022学年新教材高中英语 综合检测B卷作业含解析新人教版必修第三册 2021 2022 学年 新教材 高中英语 综合 检测 作业 解析 新人 必修 第三
- 资源描述:
-
1、综合检测(B卷)(时间:90分钟满分:120分)第一部分阅读理解(共两节,满分30分)第一节(共10小题;每小题2分,满分20分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。AThere is an English saying,“Laughter is the best medicine.” Until recently,few people took the saying seriously.Now,however,doctors have begun to look into laughter and the effects it has on the human
2、body.They have found that laughter really can improve peoples health.Tests were carried out to study the effects of laughter on the body.People watched funny films while doctors checked their heart,blood pressure,breathing and muscles.It was found that laughter has similar effects to physical exerci
3、ses.It increases blood pressure,the heart beating and breathing.It also works several groups of muscles in the face,the stomach,and even the feet.If laughter exercises the body,it must be beneficial.Other tests have shown that laughter appears to be able to reduce the effect of pain on the body.In o
4、ne experiment doctors produced pain in groups of students who listened to different radio programs.The group that tolerated(忍受) the pain for the longest time was the groups which listened to a funny program.The reason why laughter can reduce pain seems to be that it helps to produce a kind of chemic
5、als in the brain which diminish both stress and pain.As a result of these discoveries,some doctors in the United States now hold laughter clinics,in which they help to improve their patients condition by encouraging them to laugh.They have found that even if their patients do not really feel like la
6、ughing,making them smile is enough to produce beneficial(有益的) effects similar to those who are caused by laughter.1.The main idea of the passage is .A.laughter and physical exercises have similar effectsB.smile can produce the same effects as laughterC.pain can be reduced by laughterD.laughter is th
7、e best medicine答案:D解析:主旨大意题。根据文章内容,特别是第一段中的“ThereisanEnglishsaying:Laughteristhebestmedicine.”可知,本文介绍的是微笑是最好的良药,故D项正确。2.The underlined word “diminish” is similar to .A.test B.stopC.reduceD.increase答案:C解析:词义猜测题。根据画线词前的“Thereasonwhylaughtercanreducepainseemstobethatithelpstoproduceakindofchemicalsinth
8、ebrainwhich.”可知,微笑能够减轻痛苦的原因是它能够帮助阻碍大脑中产生一种减轻压力和痛苦的化学物质,由此可知画线词词义为“减轻、减少”,故C项正确。3.Doctors hold laughter clinics .A.to give better condition to their patientsB.in order to improve patients healthC.to make patients smile all the timeD.to prove smile and laughter have the same effect答案:B解析:细节理解题。根据最后一段中
9、的“Asaresultofthesediscoveries,somedoctorsintheUnitedStatesnowholdlaughterclinics,inwhichtheyhelptoimprovetheirpatientsconditionbyencouragingthemtolaugh.”可知,一些医生开微笑诊所是为了通过鼓励人们微笑从而改善他们的健康,故B项正确。BTeachers Day is,interestingly,not celebrated on the same day all over the world.In some countries it is mar
10、ked by a holiday,in others it is a working day.International Teachers Day is celebrated on October 5.Being held ever since 1994,it is in honor of teachers organisations worldwide.Its aim is to encourage supports for teachers and to meet the needs of students.ChinaIn 1939,Teachers Day was set for Aug
11、ust 27,Confucius birthday.In 1951,the celebration was stopped.However,it was founded again in 1985,and the day was changed to September 10.IndiaTeachers Day is celebrated on September 5 in honor of Dr Sarvepalli Radhakrishnan,the second president of India,whose birthday falls on that day.RussiaIn Ru
12、ssia,Teachers Day was celebrated on the first Sunday of October between 1965 and 1994.Since 1994,the day is observed on the October 5,just the same day as World Teachers Day.TheUSIn the US,Teachers Day is non-official holiday.It is celebrated on the Tuesday of the first full week of May.A number of
13、activities are organised in schools to honor teachers.The celebrations can continue for the whole week of May.ThailandIn Thailand,National Teachers Day is celebrated every year on January 16.The first Teachers Day was held in 1957.The day is a holiday in schools.4.What country celebrates Teachers Da
14、y in October?A.India.B.Russia.C.Thailand.D.The US.答案:B解析:细节理解题。根据第五段第一句“InRussia,TeachersDaywascelebratedonthefirstSundayofOctoberbetween1965and1994.”可知俄罗斯的教师节在十月份,故正确答案为B项。5.Which of the following has the same meaning as the underlined word “observed”?A.stoppedB.heldC.celebratedD.fell答案:C解析:推理判断题。根
15、据第五段第二句“Since1994,thedayisobservedontheOctober5,justthesamedayasWorldTeachersDay.”可知该句仍在讲庆祝教师节。结合第五段第一句“InRussia,TeachersDaywascelebratedonthefirstSundayofOctoberbetween1965and1994.”中的celebrate可推知observed意为“庆祝”,故正确答案为C项。6.Which of the following is possibly true?A.China has celebrated Teachers Day si
16、nce the year 1931.B.Teachers Day is an official holiday in the United States.C.Teachers Day is a working day in schools of Thailand.D.Dr Sarvepalli Radhakrishnans birthday is in September.答案:D解析:细节理解题。根据第四段“TeachersDayiscelebratedonSeptember5inhonorofDrSarvepalliRadhakrishnan,thesecondpresidentofInd
17、ia,whosebirthdayfallsonthatday.”可知DrSarvepalliRadhakrishnan的生日在九月份,故正确答案为D项。7.From the passage we can learn that .A.the first Teachers Day was held in 1965 in ThailandB.Teachers Day falls on Confucius birthday in ChinaC.International Teachers Day aims to benefit the studentsD.a lot of activities are
18、 held on Teachers Day across the world答案:C解析:细节理解题。根据第二段最后一句“Itsaimistoencouragesupportsforteachersandtomeettheneedsofstudents.”可知C项正确。CThe first drawings on walls appeared in caves thousands of years ago.Modern graffiti(涂鸦) seems to have appeared in Philadelphia in the early 1960s,and by the late s
19、ixties it had reached New York.The new art form really took off in the 1970s,when people began writing their names,or “tags(标签)”,on building all over the city.In the early days,the “taggers” were young street men who were trying to mark their space.They worked in groups and called what they did “wri
20、ting”the word “graffiti” was first used by TheNewYorkTimes and the author Norman Mailer Art galleries in New York began buying graffiti in the early seventies.But at the same time it began to be considered as an art form.John Lindsay,the mayor of New York,announced the first war on graffiti.By the 1
21、980s it became much harder to write on subway trains without being caught and instead many of the graffiti artists began using roofs of buildings.The argument over whether graffiti is art is still going on.Peter Vallone,a New York City Councilor thinks that graffiti done with permission(许可) can be a
22、rt,but if it is on someone elses property it becomes a crime(犯罪).On the other hand,Felix,a member of the Berlin-based group Reclaim Your City,says that graffiti shows freedom and makes cities livelier.Graffiti is now sometimes big business.The Frenchman Blek le Rat and the British artist Banksy have
23、 become internationally famous by producing works which often make humorous points.Works by Banksy have been sold for over $100,000.8.When did graffiti really take off?A.In the 1960s.B.By the late sixties.C.In the 1970s.D.By the late seventies.答案:C解析:细节理解题。根据第一段中的“Thenewartformreallytookoffinthe1970
24、s”可知,涂鸦艺术真正获得发展是20世纪70年代,故选C项。9.Who created the word “graffiti”?A.Some street artists.B.Art galleries in New York.C.A newspaper and a writer.D.The mayor of New York.答案:C解析:细节理解题。根据第二段中的“TheyworkedingroupsandcalledwhattheydidwritingthewordgraffitiwasfirstusedbyTheNewYorkTimesandtheauthorNormanMailerA
25、rtgalleriesinNewYorkbeganbuyinggraffitiintheearlyseventies.”可知,最先使用graffiti这个词的是纽约时报和作家NormanMailer,故选C项。10.How did things change after the first war on graffiti?A.New York looked a lot cleaner.B.People gave up doing graffiti.C.It became safe to take subway trains.D.Many graffiti artists began using
26、 roofs of buildings.答案:D解析:推理判断题。根据第二段中的“JohnLindsay,themayorofNewYork,announcedthefirstwarongraffiti.Bythe1980sitbecamemuchhardertowriteonsubwaytrainswithoutbeingcaughtandinsteadmanyofthegraffitiartistsbeganusingroofsofbuildings.”可知,纽约市对涂鸦发动第一次战争之后,人们很难在地铁列车上涂鸦,取而代之,他们开始在建筑物屋顶涂鸦,故选D项。第二节(共5小题;每小题2分
27、,满分10分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。Although many Chinese students say that their knowledge of English grammar is good,most would admit that their spoken English is poor.Whenever I speak to a Chinese student,they always say,“My spoken English is poor.”11 I would like to suggest that ther
28、e may be some reasons for their problems with spoken English.First,they fail to find suitable words to express themselves due to a limited vocabulary.12 However,you can speak with a limited vocabulary,if you choose a positive attitude.Others will follow you as long as you use the words that you know
29、.13 Sometimes they make mistakes when they are speaking because they are shy and nervous.Yet students should remember that their goal should be FLUENCY NOT ACCURACY.Your aim in writing is to be accurate following the rules for grammar and using the right words and spelling them correctly.However,in
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-392917.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
2019-2020学年苏教版高中语文必修五学练测课件:专题三 第12课 报任安书(节选) .ppt
