2020版译林版高中英语选修六培优新方案练习:单元质量检测(一) WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
4 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020版译林版高中英语选修六培优新方案练习:单元质量检测一 WORD版含解析 2020 版译林版 高中英语 选修 六培优新 方案 练习 单元 质量 检测 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、高考资源网() 您身边的高考专家单元质量检测(一)(时间:100分钟 满分120分).阅读理解(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。AHeres something you need to know about camping in the San Pedro de Atacama Desert.The vehicleThe best way to get around is in some kind of camper van (货车) or 44 car with a roof tent, or a pickup truck
2、 that you can put your own tent in. I chose a Wicked camper van because it offered me everything I didnt have: wheels, cooking equipment, a place to sleep, and comfort in the cold desert.CostsA camper van is not very cheap. However, a rental (租的车) can be as cheap as a midrange private room, especial
3、ly if you choose a larger car and share it with several people. Buy and cook your own food instead of eating in town and that will help as well.Each of the natural areas has an entrance fee. The fees can run anywhere from 2,000 to 15,000 Pesos per person. Whether youre on a tour or alone, youll have
4、 to pay these fees.Where do you camp?There are plenty of places where you can simply follow car tracks off the road and find a nice spot for the night. It was how I found some amazing sunset spots.Does it get cold?Its hot during the day but pretty cold at night out there. Sometimes the camper van co
5、mpanies offer blankets, and sometimes they dont. Luckily, there are tons of Alpaca products all over the region and blankets always make a nice gift, so if you have to buy some, you can. Its wise to bring a hat and gloves as well because the desert gets really cold at night.1Why did the author choos
6、e a Wicked camper van?AIts rental was very cheap.BIt had a very big roof tent.CIt fitted in well with the authors needs.DIt was as big as a midrange private room.解析:选C推理判断题。根据第二段的“I chose a Wicked camper van because it offered me everything I didnt have .”可知,作者选择Wicked camper van是因为它提供一些设施,对作者来说很便利。
7、2What can people do to find the places to camp?APay 15,000 Pesos.BDrive along the road.CStay at the park entrance.DFollow car tracks for good spots.解析:选D细节理解题。根据第五段的“. where you can simply follow car tracks off the road and find a nice spot for the night”可知正确答案。3What can we learn about camping there
8、?AEating in town helps save money.BIt can be very difficult to get blankets.CPreparing for low temperatures is necessary.DPeople can get some Alpaca products for free.解析:选C推理判断题。根据最后一段的“Its wise to bring a hat and gloves as well because the desert gets really cold at night”可知,准备好御寒用品很重要。BMost of the
9、 things people are thankful for in life are the basics: health, family, life, a place called home and friends.Im a teenager with a lifethreatening and rare disease, so I live a very different life from most of the other teenagers of my age.Therefore, what I am thankful for is also quite different.Yo
10、u may not believe it, but Im thankful for the disease that I got.My life is terrible because of Gastroparesis (胃轻瘫), but it is a true blessing in disguise (伪装的)Since I got sick a few years ago, I have learned to love and value every minute of my life because I never know what is coming next.Without
11、this disease I wouldnt have learned to do that.Since I got the disease, I have learned to love the good, the bad and the ugly in life.I have learned family will support you when the situation gets hard.They have helped me fight the disease day in day out.Theyve helped me take my medicine, and theyve
12、 spent long days and nights in the hospital, sleeping on that uncomfortable chair.Having a strong family unit is important in my battle against the disease.Once the disease came along, I learned the importance of one simple text from a friend offering support and love.Ive learned the power of a pray
13、er from friends and even complete strangers who have never met me in my life.And the most important lesson Ive learned is that life is a miracle (奇迹)As a matter of fact, today is a miracle.So I value every moment that Im alive.And I hope everyone will value every moment that they live.语篇解读:作者患了一种叫胃轻
14、瘫的疾病,虽然这种疾病使得她的生活一团糟,但是也教会了她很多东西。4The author lives a very different life because she .Alacks the basics others haveBwas born with a rare diseaseCisnt thankful for what she hasDis suffering from a severe disease解析:选D细节理解题。由第一段“Im a teenager with a lifethreatening and rare disease”可知,因为作者患病,所以跟大多数同龄人过
15、着不一样的生活。由第二段“Since I got sick a few years ago”可知,作者的疾病不是天生的,B项错。5Why is the author thankful for her disease?AIt wont take her life away.BIt helped her family get together.CIt taught her many important lessons.DIt made her know who true friends are.解析:选C细节理解题。从文章第二段到最后可知,作者从疾病中学会了很多,疾病教会了作者很多东西,所以她对她
16、的疾病充满感谢。6The last paragraph mainly tells us that we should .Ado meaningful thingsBmake every day countCtake care of our healthDbelieve there are miracles解析:选B段落大意题。由最后一段“So I value every moment that Im alive.And I hope everyone will value every moment that they live.”可知,本段主要说明要珍惜生命中的每一分每一秒。7What is
17、the authors attitude towards life?APositive.BIndifferent.CCritical. DNegative.解析:选A作者态度题。作者虽然患了一种罕见的疾病,但她却由此明白了很多东西,对这个疾病心存感激。由此可知,她的生活态度非常积极。CCrosstalk, a traditional form of comic storytelling, is making a comeback in Chinas tea houses and theaters.Audiences can laugh the night away every Saturday
18、 at the Qianxiangyi Teahouse in Tianjin, entertained by the apprentices (学徒) of Hou Baolin, Ma Sanli or Yin Shoushan all leading crosstalk artists of years past for only 20 yuan ($2.40)The success in Tianjin has also caused the rejuvenation (复活) of crosstalk in Beijing and other places.Although the
19、art form originated in Beijing in the Qing Dynasty (16441911), Tianjin became a place where rising stars formed their styles and new pieces were tried out.The city was wellknown nationwide for the quality of its crosstalk performances.Known in Chinese as xiangsheng (literally,“face and voice”), cros
20、stalk was the predominant (支配的) form of comedy throughout most of the 20th century.In the old days in Tianjin and elsewhere, temple fairs and markets were the main places for crosstalkers to perform, although they occasionally also appeared in teahouses or theaters.Crosstalk pieces draw on every asp
21、ect of Chinese culture, from history and folk tales to social issues of the time.Although therere hundreds of traditional pieces, theyre constantly rewritten to suit the times and the audience, while new works are written as well.Its one of the features that have made crosstalk a public art form thr
22、oughout its history.“Crosstalk was in the doldrums (萎靡不振) with competition from other art forms, especially TV,” said Wang Xiaochun, headmaster of the Northern Storytelling Arts School of China (NSAS)“But it has regained its status with crosstalk fans, especially young people, growing aware of its r
23、are qualities.”“More and more students are coming to NSAS to study crosstalk, including some girl students,”said Wang, “Theyre sure that crosstalk will have a strong market.”8Crosstalk means “ ” in Chinese.AstorytellingBface and voiceCfolk tale Ddialogue解析:选B细节理解题。由第五段第一句中“literally, face and voice”
24、可知,相声在汉语里就是相貌和声音的意思。9According to the text, crosstalk is so popular throughout its history because .Ait is constantly changed and renewedBit is often performed at temple fairsCit is different from other artsDit is comic and humourous解析:选A细节理解题。由第六段可知,相声吸收了中国文化的方方面面,不断改编传统段子,同时编写新段子。不断地变革和更新才使得它一直很受欢
25、迎。10Crosstalk makes a comeback mainly because .Ait is a popular traditional art after allBthe pieces contain some famous folk talesCthe crosstalkers make it return to teahousesDthe pieces are made to suit the times and the audience解析:选D推理判断题。由第六段可知,相声如今得以再度复兴,是因为现在的相声段子都是以适应时代背景和观众的情趣为前提的。11We can l
26、earn that the future of crosstalk first lies in .Asetting up more storytelling art schoolsBbeating TV and other artsCyoung peoples awareness of its valueDa strong market解析:选C推理判断题。由最后两段可知,相声已经在fans中重塑形象,越来越多的学生到相声艺校学习,这是相声未来的希望所在。DReality TV has been charged with making the nation silly, but a study
27、 suggests part of its shows could be good for children.Massey University PhD student Jacinta Hawkins looked at the influence of TV programs on kids health knowledge, attitudes and behavior. She said programs which showed overweight people, such as The Biggest Loser, seem to be putting children off e
28、ating junk food. “The appearance of overweight people on TV is making children say I dont want to grow up like that”The research was part of Ms Hawkins paper on how schools improve health. She spoke to 92 children, aged from 7 to 13, from six Auckland primary schools to find out how they received in
29、formation on nutrition and physical activity. Some said they learnt from TV news programs, but most of them mentioned reality shows such as Fat Chance, Honey Were Killing the Kids and Downsize Me.Earlier studies had looked at the effect junkfood advertising had on children, Ms Hawkins said, but mess
30、ages within TV programs had not been explored. “Children from the six schools largely recognized program content, rather than advertising, as a source of food and physical activity messages. They are learning habits of eating and exercise from TV programs.”The children also recognized that their par
31、ents had a role to play in shaping health behavior. Talking about Honey Were Killing the Kids, which shows how people will look if they continue with good habits, children said they developed attitudes from their familys habits. Ms Hawkins said children remembered what they had seen and thought it w
32、as the parents duty to lead by example.语篇解读:本文是议论文。新西兰的一项研究发现,有些真人秀节目可能会对孩子的健康产生积极影响。12What did Hawkins find out about reality TV?AIt may teach kids much scientific knowledge.BSome shows may let kids develop bad habits.CIt may draw kids attention away from studies.DSome shows may help kids eat more
33、healthily.解析:选D推理判断题。根据第一段中的“but a study suggests part of its shows could be good for children”和第二段中的“She said programs . putting children off eating junk food”可知,Hawkins发现一些真人秀节目可能会帮助孩子们吃得更健康。13What method did Hawkins use to get her findings?ADoing interviews.BPerforming experiments.CStudying scien
34、ce reports.DComparing earlier studies.解析:选A细节理解题。根据第三段中的“She spoke to 92 children”可知,Hawkins的研究采用的是采访学生的方法。14How did most students get information on health?AFrom television ads.BFrom health experts.CFrom news reports.DFrom TV shows.解析:选D细节理解题。根据倒数第二段中的“Children from the six schools largely recogniz
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-393090.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
[原创]苏教语文必修三课件:《谏太宗十思疏》2.ppt
