2020版一轮复习英语新课改人教版训练:选修八 UNIT 1 课下语篇提能练 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
1 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020版一轮复习英语新课改人教版训练:选修八 UNIT 课下语篇提能练 WORD版含解析 2020 一轮 复习 英语 新课 改人教版 训练 选修 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、选修八 Unit 1 课下语篇提能练.阅读理解(2019广东省百校联盟第二次联考)Many people wrongly think that cities dont have farms and that fruits and vegetables are only grown in the country.Believe it or not, there are more and more urban farms popping up in cities all over the world.Alexandra Sullivan, a food system researcher in N
2、ew York City, studies urban agriculture.Urban agriculture is another name for farming and gardening in a city environment.Ms.Sullivan studies everything from tiny gardens in empty lots between buildings to bigger fields that have been planted and grown.According to Ms.Sullivan, “Urban agriculture ha
3、s existed since cities have, across the world.”The number of humans living in urban areas, or cities, is increasing.The amount of people who want to garden in urban areas is also rising.Ms.Sullivan says, “In small gardens, on rooftops and indoors, they grow fruits, vegetables, grains, and herbs, and
4、 raise animals to produce milk, eggs, honey, and meat.They use these foods as supplements to food produced by rural agriculture.” Even though some people who live in urban areas grow crops, urban residents still need to rely on food grown in rural areas.This is because a city doesnt have enough spac
5、e to grow enough food for everyone living in it.In New York City, urban farmers have come up with many different ways to grow their own produce, even though there isnt a lot of room.For example, Brooklyn Grange is a farming operation that has two rooftop vegetable farms in New York City.All together
6、, the farms are made up of 2.5 acres of rooftop space.This makes Brooklyn Grange one of the largest rooftop farming operations in the world.Brooklyn Grange grows all kinds of things.The farming company sells its vegetables to local residents and restaurants.And because the farms are on rooftops, the
7、y are specially adapted to their urban location.They use available space that is not needed for anything else.As more urban farmers find ways to grow food in cities, urban residents will be better able to get fresher materials for their meals.语篇解读:许多人认为城市里没有农场,水果和蔬菜仅生长在农村。实际上,越来越多的都市农场在世界各地的城市里流行起来。
8、1Which of the following is Ms.Sullivans opinion according to the text?AThe number of people living in cities is increasing slowly.BUrban residents still rely on food grown in rural areas completely.CUrban agriculture has a history as long as cities.DUrban agriculture can provide huge income.解析:选C细节理
9、解题。根据第二段最后一句“According to Ms.Sullivan, Urban agriculture has existed since cities have, across the world.”可知,Sullivan女士认为都市农业拥有与城市一样长的历史,故选C。2What does the underlined word “they” in Paragraph 3 refer to?AFarmers.BCity residents.CRural residents. DCompanies.解析:选B代词指代题。根据第三段前两句可知,住在城市里的人的数量在增长,想要在城市里从
10、事园艺的人的数量也在增长,并结合该段Sullivan所说的话可推断they指的是“城市居民”,故选B。3What can we learn about Brooklyn Grange in New York City from the text?AIt has large farming areas.BIt can only grow single products.CIt produces enough food for citizens.DIt makes use of rooftop space to grow vegetables.解析:选D细节理解题。根据第四段第二句“For exa
11、mple, Brooklyn Grange is a farming operation that has two rooftop vegetable farms in New York City.”可知,Brooklyn Grange利用屋顶上的空间种植蔬菜,故选D。4What may be the best title for the text?AFarms in CitiesBFuture Food SystemCFood Grown in CitiesDAgriculture of New York City解析:选A标题归纳题。纵观全文可知,文章主要讲述城市里的都市农场,城市居民利用
12、有限的空间,充分利用屋顶,花园和室内种植蔬菜、水果、谷物和药草,并饲养动物。文章就是围绕城市农场这一中心展开的,因此A项作为标题最合适。.完形填空On June 23, 1970, I had just left the Army after completing my oneyear duty in Vietnam. I was on _1_returning home in Texas. I had been warned about the _2_ of our fellow countrymen. There was no hometown welcome for us when we
13、 came home from that unpopular war.I sat, in uniform, in a window seat,_3_eye contact with my fellow passengers. No one was sitting next to me, which added to my _4_. A little girl suddenly appeared in the passage. She _5_ and, without saying a word,_6_ handed me a magazine. I accepted her _7_, her
14、quiet “welcome home.” All I could say was, “Thank you.” Her small gesture of _8_ was the first I had experienced in a long time.It doesnt _9_ why she gave me the magazine. The _10_ thing is what she did.Since then, I have followed her example to do the _11_ for different people. Like me on that plan
15、e ride long ago, they will _12_ know why a stranger gave a hand. But I absolutely know that my _13_ since then are all because of that little girl. Her kindness of offering a magazine to a _14_, scared and lonely soldier has been _15_ throughout my life.语篇解读:作者在越南服役一年后回到美国。在回国的飞机上,他感到孤独冷落。一个小女孩给作者送去
16、了一本杂志,并对他说“欢迎回家”,这件事情让作者颇为感激。从那时起,作者以小女孩为榜样,以同样的方式为身边不同的人带去温暖和友善。1A.busBtrainCplane Dboat解析:选C根据常识可知从越南回到美国的Texas应该会坐飞机(plane)。最后一段第二句“on that plane”亦是提示。2A.stories BdifficultiesCunfriendliness Denthusiasm解析:选C根据下句“There was no hometown welcome for us when we came home from that unpopular war.”可推知,“
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-393698.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
