新教材2021-2022学年英语人教版必修第二册课件:UNIT2 WILDLIFE PROTECTION PERIOD 1 READING AND THINKING (Ⅰ) .ppt
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
9 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 新教材2021-2022学年英语人教版必修第二册课件:UNIT2 WILDLIFE PROTECTION PERIOD READING AND THINKING 新教材 2021 2022 学年
- 资源描述:
-
1、Unit 2 Wildlife ProtectionPeriod 1Reading and Thinking()语篇研读课 自主素养储备.新词相知(一)词义匹配1.illegal2.alarm3.extinct4.mass5.habitat6.endanger7.concern8.adapt9.measure10.pressurea.make.suit for b.a large number of or amount ofc.banned by law or unaccepted rulesd.make sb.or sth.feel fear e.make sth.in danger f.p
2、laces where animals liveg.a force that makes sb.nervous or anxioush.die out because of some reasons i.be worried aboutj.the acts or ways to do sth.答案:1.c;2.d;3.h;4.b;5.f;6.e;7.i;8.a;9.j;10.g(二)结合语境从上面的表格中选择恰当的单词填空1.The passengers in the ship became _when the waves began to crash over the bow.2.I don
3、t know why some animals are _ so fast recently.3.Strict epidemic control _will stay following class resumption(恢复)in schools.4.Im really _about the habitats of the wild pandas.5.The world will be different,and we will have to be prepared to _to the change.alarmedendangered/extinctedmeasuresconcerned
4、adapt(三)根据语境写出斜黑体单词的词性和汉语意思1.Human beings often hunt wild animals illegally to sell them for a big profit.()2.A great many species are facing extinction with serious pollution.()3.Forests continue to be lost at“an alarming rate”in some countries,according to the UN Food and Agriculture Organization.
5、()4.Five hundred million different species of living creatures have appeared on Earth.()5.The study concerns what people want at the end of life.()adv.非法地n.物种adj.惊人的adj.活的vt.涉及.短语熟记选择恰当的短语补全语境die out,on earth,adapt to,aware of,under pressure,make progress,on average,concerned about1.I doubt whether
6、_there is any medicine that makes people clever.2.Many wild animals have already _and hundreds of others are becoming endangered.3.Fortunately,more and more people have become _this problem.on earthdied outaware of4.About 30,000 kinds of animals have reduced _each year.5.I am very happy that you hav
7、e _in learning Chinese.6.I have learned from your letter that you are _the environment.7.I hope you can _the new school life as soon as possible.8.Stress is a state of being upset that happens when we are _.on averagemade progressconcerned aboutadapt tounder pressure.课文浅触1.阅读课文“A DAY IN THE CLOUDS”,
8、体会文章是关于哪方面的话题?2.结合导图,谈谈你对“wildlife protection”的看法。【参考答案】(1)_(2)_ I think its necessary,because protecting wildlife is protecting ourselves,andwithout wildlife,we cannot live alone on the planet.I think its unnecessary,because protection wildlife will cost us a lot of timeand money.Besides,if one spe
9、cies die out,the other species continue.Step 1 Pre-readingLook at the pictures and answer the following questions.探究素养提能1.Whats the animal in the above pictures?_ 2.What happened to the animals in the picture?_.3.Why are these animals hunted?_.The Tibetan antelopes.The animals are hunted illegally b
10、y peoplePeople hunt the animals for their fur to make moneyStep 2 While reading1.What does the passage mainly talk about?It tells us something about _and the _of them.antelopesprotection2.Skim the passage and match the main idea of each part.Part 1(Paras 1、2)A.The reason for Zhaxis saving animals.Pa
11、rt 2(Para 3)B.What I thought of about the wildlifes protection.Part 3(Paras 46)C.What we saw on the plain and my feeling about antelopes.Part 4(Para 7)D.The bad time for antelopes and the governments protection programmes答案:Part 1.CPart 2.APart 3.DPart 4.B3.Choose the best answer(1)Why did the autho
12、r and his friends go to the Changtang National Nature Reserve?A.To climb the mountains.B.To watch Tibetan antelopesC.To enjoy the beautiful scenery.D.To catch the men who hunt antelopes.(2)Some people hunt antelopes _.A.for their valuable furB.to protect other animalsC.because of their mass populati
13、onD.to practise their hunting skills(3)What can be inferred from the last but one paragraph?A.The Tibetan antelope species is still endangered.B.The population of antelopes has been moved out of the reserve.C.The government has stopped protecting antelopes.D.The threats to the antelope still exist.(
14、4)Whats the authors attitude towards the wildlife protection?A.Unconcerned.B.Negative.C.Positive.D.Unmentioned.答案:(1)(4)BADCStep 3Post-readingTry to fill the blanks with correct words and then retell the passage.In order to 1._Tibetan antelopes,we make a hike to the ChangtangNational Nature Reserve.
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-393775.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
2019届中考语文专题突破-12.文言文概括分析与拓展探究题型课件.ppt
