新教材2021-2022学年译林版英语必修第一册课件:课时过程性评价 UNIT 2 EXTENDED READING .ppt
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
5 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 新教材2021-2022学年译林版英语必修第一册课件:课时过程性评价 UNIT 2EXTENDED READING 新教材 2021 2022 学年 译林版 英语 必修 一册 课件 课时 过程 评价
- 资源描述:
-
1、六 Unit 2Extended reading&Project【基础全面练】.单句语法填空1.She kicked at the door with her foot,and the _(press)was enough to open it.2.He was eager _(get)into politics.3.He had been a talented musician in his _(young).4.Female _(kangaroo)carry their babies in a pouch on their stomachs.5.Last summer Brian Will
2、iams _(rent)out his house and went camping.pressureto getyouthkangaroosrented6.They are now under a great deal of pressure to tighten their airport _(secure).7.My whole family came to my _(graduate).8.“I dont need a bag,”I told the cashier,_(figure)Id put my few items into a green bag.9.Every bank p
3、ays close attention to the speed and accuracy of its _(teller).10.The police have launched a major _(operate)against drug suppliers.securitygraduationfiguringtellersoperation.选词填空leave me alone,eager for,stress about,family outing,protect.from,make my own choice,be proud of,give up,look after,for th
4、e first time1.He sweated in long lines and _what he would need to buy on his first shopping trip.2.I feel annoyed right now.So you might as well _.3.Every weekend we enjoy a _to the Hutuohe River.4.When my own son was five years old,I became _another baby.stressed aboutleave me alonefamily outingeag
5、er for5.He _his children and blind to their faults.6.Dont _.You still have your whole life in front of you.7.Players must wear padding to _them _injury.8.I like to stay away from my parents for some time,because I can _ and be free to go anywhere.9.Ill never forget hearing this piece of music _.10.W
6、ould you _my goldfish while I am away?is proud ofgive upprotectfrommake my ownchoicefor the first timelook after【综合应用练】.阅读理解AJennifer Mauer has needed more willpower than the typical college student to pursue her goal of earning a nursing degree.That willpower bore fruit when Jennifer graduated from
7、 University of Wisconsin-Eau Claire and became the first in her large family to earn a bachelors degree.Mauer,of Edgar,Wisconsin,grew up on a farm in a family of 10 children.Her dad worked at a job away from the farm,and her mother ran the farm with the kids.After high school,Jennifer attended a loc
8、al technical college,working to pay her tuition(学费),because there was no extra money set aside for a college education.After graduation,she worked to help her sisters and brothers pay for their schooling.Jennifer now is married and has three children of her own.She decided to go back to college to a
9、dvance her career and to be able to better support her family while doing something she loves:nursing.She chose the UW-Eau Claire program at Ministry Saint Josephs Hospital in Marshfield because she was able to pursue her four-year degree close to home.She could drive to class and be home in the eve
10、ning to help with her kids.Jennifer received great support from her family as she worked to earn her degree:Her husband worked two jobs to cover the bills,and her 68-year-old mother helped take care of the children at times.Through it all,she remained in good academic standing and graduated with hon
11、ors.Jennifer sacrificed(牺牲)to achieve her goal,giving up many nights with her kids and missing important events to study.“Some nights my heart was breaking to have to pick between my kids and studying for exams or papers,”she says.However,her children have learned an important lesson witnessing thei
12、r mother earn her degree.Jennifer is a first-generation graduate and an inspiration to her familyand thats pretty powerful.【文章大意】本文是一篇记叙文。文章主要讲述了Jennifer在家里不能支付大学教育费用的情况下,通过自己的努力,以及家人的帮助完成了四年学业的故事。她的努力不仅让自己以优异的成绩毕业,还给家人,尤其是她的三个孩子树立了榜样,让他们得到了激励。1.What did Jennifer do after high school?A.She helped he
13、r dad with his work.B.She ran the family farm on her own.C.She supported herself through college.D.She taught her sisters and brothers at home.【解析】选C。细节理解题。根据第二段可知,高中毕业后Jennifer通过自己挣钱来完成大学教育,因为家里没有额外的钱。C.She supported herself through college.(她自食其力读完了大学)符合以上说法,故选C项。2.Why did Jennifer choose the prog
14、ram at Ministry Saint Josephs Hospital in Marshfield?A.To take care of her kids easily.B.To learn from the best nurses.C.To save money for her parents.D.To find a well-paid job there.【解析】选A。细节理解题。根据第三段中的内容可知,Jennifer选择位于马什菲尔德的圣约瑟夫医院的UW-Eau Claire项目是因为离家近,这样便于照顾她的三个孩子。A.To take care of her kids easil
15、y.(为了方便照顾她的孩子)符合以上说法,故选A项。3.What did Jennifer sacrifice to achieve her goal?A.Her health.B.Her time with family.C.Her reputation.D.Her chance of promotion.【解析】选B。细节理解题。根据最后一段第二句可知,为了实现自己的目标Jennifer放弃了和家人待在一起的时光。B.Her time with family.(她与家人的时光)符合以上说法,故选B项。4.What can we learn from Jennifers story?A.Ti
16、me is money.B.Love breaks down barriers.C.Hard work pays off.D.Education is the key to success.【解析】选C。推理判断题。根据最后一段中第一句和后半段的内容可知,Jennifer在艰苦的环境中通过自己的努力不仅以优异的成绩毕业,还给孩子树立了榜样,同时也让家人得到了激励。由此推测,我们可以从Jennifer的故事中学到:努力总会有回报。C.Hard work pays off.(努力会得到回报)符合以上说法,故选C项。BAndrea Yoch loves her adult sons,but woul
17、d also love to not live with them.This is especially true in the 2,200-square-foot rental in St.Paul,where she and her husband moved after the boys left their childhood home(a 5,000-square-foot property with a pool).But now Ben,20,and Ryan,23,are crammed with their parents in a house where a movie p
18、laying in one room can be heard in almost any other.After her sons showed up due to the lockdown after the Coronavirus crisis struckBen from Boston,where he is a college student,and Ryan from New York,where he was starting out as an assistant advertising account executiveMs Yochrushed to set up temp
19、orary offices in a bedroom and a basement that now also functions as a super crowded gym.“I would give anything for them to restart their lives,”she said.As the pandemic(疫情)continues,Wall Street bankers,Uber drivers,academics,artists and many other adults have given up their independent lives and mi
20、grated home.Some fled heavily-populated cities for the rural suburban houses where they grew up and the promise of home-cooked meals and free laundry.Others ended up in downsized spaces designed for empty nesters or in apartments already shared with other family members,such as grandparents or teena
21、ge siblings.Parents caught by the increase of layoffs and canceled contracts found themselves feeding grown children who were in the same position.Mothers who had grown accustomed to freedom were suddenly expected to go back to cooking and cleaning.“Some parents see this as a welcome surprise,but it
22、 can also add a lot of financial stress,”said Lindsey Piegza,chief economist at the investment bank Stifel.“You cant assume that parents are necessarily in a better-off position than their adult children;a lot of Americans live paycheck to paycheck and dont have enough savings to accommodate extra p
23、eople living in their households.”【文章大意】这是一篇记叙文。文章讲述了新冠肺炎爆发后,被居家隔离的孩子们对家长的生活产生了影响。成年子女因为疫情原因回到家里和父母居住,在生活上及经济上给父母带来了压力。5.Which word best describes Ms Yochs life with her two sons?A.Exciting.B.Inconvenient.C.Satisfying.D.Disappointing.【解析】选B。细节理解题。根据第一段中的第一句(Andrea Yoch爱她的成年儿子,但不喜欢与他们生活在一起。)及最后一句(但是现
24、在,20岁的本和23岁的瑞安和他们的父母挤在一间屋子里,一个房间里播放电影的声音几乎也可以在其他房间里听到。)可知,他们的生活很不方便。因此,Inconvenient(不方便的)这个词最能描述Yoch女士和两个儿子的生活。故选B项。6.What does the underlined phrase“empty nesters”in Paragraph 3 refer to?A.People without jobs.B.Children staying abroad.C.Grown-ups with no houses.D.Parents with no children around.【解析
25、】选D。词义猜测题。根据上文中的内容(许多其他成年人已经放弃了独立生活,移居家乡。一些人逃离人口稠密的城市,来到他们成长的郊区乡村住宅,并得到家常饭和免费洗衣的承诺。)以及此句中的Others ended up in downsized spaces(另一些人最终住在小型房间里)可以推测出这些“小房子”原本是为那些孩子没在身边的父母所设计的。因此此句中的empty nesters是指“孩子没在身边的父母”,故选D项。7.Why do some parents unwillingly welcome their children back home?A.Because they want the
26、ir kids to be independent.B.Because they dont like to do all the laundry.C.Because they are in no better financial situation.D.Because they have sold or rented out their houses.【解析】选C。细节理解题。根据最后一段第一句中的内容(一些家长认为这是一个值得欢迎的惊喜,但这也会增加很多经济压力)及后文的内容(你不能认定父母一定比他们的成年子女处于更好的境况:许多美国人靠薪水生活,没有足够的储蓄来容纳额外的家庭成员。)可知,
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-393898.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
