四川省南充市2020届高三英语第三次适应性考试(6月)试题(含解析).doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
8 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 四川省 南充市 2020 届高三 英语 第三次 适应性 考试 试题 解析
- 资源描述:
-
1、四川省南充市2020届高三英语第三次适应性考试(6月)试题(含解析)第I卷(100分)第一部分听力 (共两节,满分30分)做题时,先将答案标在试卷上。录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题卡上。第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A 、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。例: How much is the shirt?A. &19.15. B. &9.18. C. &29.15.答案是C。1. What was
2、the weather like in the early morning?A. Rainy. B. Fine. C. Foggy.2. How did Grace get to school?A. By car B. By bus. C. By bike.3. Which button has the man lost?A. The one on the pocket.B. The one on the collar.C. The one on the sleeve.4. What will the man do next year?A. Look for a par-time job.B.
3、 Attend a marketing course.C. Continue to work in the company.5. What are the speakers mainly talking about?A. A dish. B. A supermarket. C. A restaurant.第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟。听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6
4、段材料,回答第6至7题。6. What is the woman dissatisfied with about the first dress?A. The wide belt.B. The long sleeves.C. The white flowers on the sleeves.7. What does the man ask the woman to do?A. Get her dress back from Angela.B. Borrow a nice dress from Angela.C. Give her short-sleeved dress to Angela.听第
5、7段材料,回答第8至9题。8. What is wrong with Shannon?A. She cannot find her dog.B. She cannot please her boss.C. She is under great pressure.9. What does the man try to do?A. Comfort the woman. B. Refuse the woman. C. Scold the woman.10. How does the woman feel?A. Satisfied. B. Upset. C. Busy.听第8段材料,回答第10至12题
6、。11. Why does the man want some furniture?A. To receive guests.B. To let his apartment out.C. To make his apartment look different.12. What does the woman offer to give the man?A. A sofa. B. A television. C. Two tables.13. Where will the man probably get a shelf?A. From a garage sale. B. From a furn
7、iture store.C. From his parents house听第9段材料,回答第13至16题。14. When did Elena decide to become a dancer?A. At the age of 7. B. At the age of 9. C. At the age of 11.15. What does Elena say about the ballet Cinderella?A. She saw it when she was little.B. The music was unfamiliar to her.C. It will be very p
8、opular with children.16. What does Elena often do for her fans?A. She gives them a flower.B. She sends them a free ticket.C. She gives away her photographs.听第10段材料,回答第17至20题。17. What is the purpose of the talk?A. To recommend a music course.B. To invite people to visit a music college.C. To attract
9、more students to Brownstoke College.18. What did Lena Phipps use to be?A. A teacher. B. A jazz singer. C. An opera singer.19. Why were there no more than ten students in Lena Phipps class?A. The classroom is not big enough.B. Students can get enough attention.C. Not many people are interested in the
10、 course.20. What does the speaker advise listeners to do?A. Cook their own meals.B. Make a reservation early.C. Perform songs confidently.第二部分 阅读理解(共两节 ,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的A.B、C和D四个选项中,选出最佳选项。AFour Sydney Youth Stamp Group (SYSG) workshops are held each year during the school h
11、olidays for children aged 7 to 17. We have a Junior group (7 to 11 year olds) and a Senior group (12to 17 year olds). The workshops are for children at home and abroad, who want to further their stamp collecting enjoyment and skills, and we especially welcome those who are new to this field.2020 Wor
12、kshop Dates:Friday 24 January 2020- Theme: ItalySaturday 18 April 2020-Theme: Sport in AustraliaSaturday 18 July 2020-Theme: USASaturday 10 October 2020- Theme: NetherlandsCost: FreeVenue: Philatelic Association of NSW, Inc. (Philas House) 17 Brisbane Street, Surry HillsTime: 10:30am to 3:00pm (chil
13、dren are to be seated by 10:30am. Parents, please arrive a little earlier to have your childrens names checked off)How to book: Download a registration form, click here (PDF 24kb). Complete the form and mail it to the Coordinator ( 协调者)。The Coordinator will send you an email confirming your booking.
14、 Bookings are accepted up to 28 days before each workshop. Parents can also email the Coordinator to add your name to our mailing list, you will receive a letter in the mail and registration form, about our next workshop.Items (物品) children can bring(we understand beginners may not have some of thes
15、e items, but do not worry, just come along):Stamp Album, with or without stampsLead pencil, coloured pencils, scissors, ruler, ballpoint or felt-tip penAustralian Stamp Catalogue (Seven Seas- - preferably a fairly recent edition)1. Who are most welcomed in the SYSG workshops?A. Junior group members.
16、B. Senior group members.C. Foreign stamp collectors.D. Beginners of stamp collecting.2. What does the last SYSG workshop in 2020 focus on?A. Sport in AustraliaB. NetherlandsC. ItalyD. America3. Where is the text most probably taken from?A. A website.B. A children magazine.C. A tourist brochure.D. A
17、newspaper.【答案】1. D 2. B 3. A【解析】本文属于应用文。介绍了悉尼青年邮票俱乐部每年在四个不同时间举办的工作坊的时间、地点、参加者的年龄要求、如何预定要参加的工作坊,以及参加者要带的物品等情况。【1题详解】细节理解题。第一段最后一句“we especially welcome those who are new to this field.”可知,工作坊特别欢迎那些初入集邮领域的新手,故选D。【2题详解】细节理解题。根据2020 Workshop Dates中的“Saturday 10 October 2020Theme: Netherlands”可知,2020年最后那
18、次工作坊的主题是Netherlands。故选B。【3题详解】推理判断题。根据How to book中的“Download a registration form,click here (PDF 24kb). Complete the form and mail it to the Coordinator”可知:请点击这里,下载登记表格,填完后,将其发送给协调人员。由此推知本文选自某一网站。故选A。BBeing stuck behind crowds of slow walkers when youre in a hurry is one of the most annoying things.
19、 But now, Lakeside Shopping Centre in Essex, one of the UKs largest shopping malls, has introduced its very own fast lane(通道) for shoppers in a hurry, aiming to help impatient shoppers avoid slow walkers and the anger that goes with them.The Lakeside Shopping Center in Essex has introduced a 720-foo
20、t “fast lane” reserved for fast walkers only, just in time for the Christmas rush. The Centers management team said, “The lane will help the shoppers who know where they want to go quickly and dont want to get caught in behind unhurried shoppers at the busiest time of the year.”The fast lane was int
21、roduced after a MasterCard survey found that 80 percent of consumers found slow walkers their biggest annoyance while shopping. The research also found that the average walking speed slowed down by 21 percent during the Christmas shopping period, as most shoppers spent more time window shopping duri
22、ng this period.Gary Mortimer, an expert from the Queensland University of Technology, said he wasnt surprised by the promotion about the launch of the fast lane, and thought the concept would appeal to shoppers all over the world. “Crowded parking lots and busy shopping centers tend to be two of the
23、 biggest complaints of shoppers over the festive season,” he said. “I think the fast lanes are a new approach. However, I suspect it will be a bit like fast lanes on the highway, so it might end up being more trouble than its worth.The MasterCard survey also identified the four most common types of
24、shoppers. They include“Skaters” who try and make their way through crowds politely, “Dodgers” who move down the paths to avoid slow walkers, “Bulldozers who push their way through crowds, and “Tutters” who express their frustrations to slow walkers.4. The fast lane is intended for the shoppers who_.
25、A. cant move quickly because of physical disabilitiesB. buy things on their shopping lists quicklyC. take their time to do window shoppingD. want to leave the mall quickly5. What is Gary Mortimers attitude to the fast lane?A. Supportive.B. Indifferent.C. Objective.D. Negative.6. Who patiently moves
26、behind a slow crowd?A. Skaters.B. Dodgers.C. Bulldozers.D. Tutters.7. What is the main idea of this passage?A. Shopping can be annoying sometimes.B. How to avoid “slow walkers” when shopping.C. The problems that shopping centers face during busy holidays.D. The shopping mall creates the fast lane to
27、 avoid“slow walkers”【答案】4. B 5. C 6. A 7. D【解析】本文是一篇议论文。本文主要讲述针对圣诞节期间的顾客,购物中心创造快速车道避免慢行者,并针对这一现象进行了讨论。【4题详解】细节理解题。根据第一段But now, Lakeside Shopping Centre in Essex, one of the UKs largest shopping malls, has introduced its very own fast lane(通道) for shoppers in a hurry, aiming to help impatient shoppe
28、rs avoid slow walkers and the anger that goes with them.(但现在,英国最大的购物中心之一埃塞克斯的湖畔购物中心(Lakeside Shopping Centre)为匆忙的购物者推出了自己的“快车道”,旨在帮助没有耐心的购物者避免走得慢的人以及随之而来的愤怒)可知“快车道”是专为那些在购物单上快速购物的人设计的。故选B。【5题详解】推理判断题。根据文中Gary Mortimer说的话:I think the fast lanes are a novel approach. However, I suspect it will be a bi
29、t like fast lanes on the highway, so it might end up being more trouble than its worth.(我认为快车道是一种新颖的方法。但是,我怀疑它会有点像高速公路上的快车道,所以它可能比它的价值更麻烦)可见他对于fast lane的评价是客观的,既说出它的优点也指出了它可能存在的问题,故选C。【6题详解】细节理解题。根据最后一段中They include Skaters-the 31 percent of shoppers who try and make their way through crowds politel
30、y可见,Skaters是礼貌地试着穿过人群。故选A。【7题详解】主旨大意题。根据第一段最后一句one of the UKs largest shopping malls, has introduced its very own fast lane for shoppers in a hurry, aiming to help impatient shoppers avoid slow walkers-and the rage that goes with them.(英国最大的购物中心之一,已经为匆忙中的购物者引入了自己的快车道,旨在帮助不耐烦的购物者避免慢步者-以及随之而来的愤怒)是本文的主
31、旨句,因此推断本文主要讲述购物中心创造快速车道避免“慢行者”,故选D。CPinocchio may be just a childrens fairy tale, but Spanish scientists at the University of Granada recently investigated the so-called Pinocchio effect and found that our noses dont grow when we tell a lie, but actually shrink a bit.Dr. Emilio Gmez Miln and his tea
32、m developed a lie detector test that used thermography to tell if people were lying, and found that whenever participants in their research were being untruthful, the temperature of the tips of their noses dropped up to 1.2, while the temperature of their forehead increased up to 1.5. Scientists als
33、o found that drop in temperature at nose level actually caused it to slightly shrink, although the difference is undetected by the human eye.One has to think in order to lie, which rises the temperature of the forehead, Dr. Gomez Milan explained the findings. At the same time we feel anxious, which
34、lowers the temperature of the nose. For this study, researchers asked a number of 60 students to perform various tasks while being scanned by thermal imaging technology. One of these tasks involved calling a 3 to 4 minutes call to their parents, partner or a friend and telling a significant lie. Par
35、ticipants had to devise the lie by themselves during the call, and the thermal cameras picked up this reverse Pinocchio effect caused by the fluctuation (起伏) in temperature in the nose and forehead.Interestingly, the thermal lie doctor picked up the temperature difference in 80 percent of test subje
36、cts, which is a better rate of success than that of any modern lie doctor.With this method we have achieved to increase accuracy and reduce the occurrence of false positives, something that is frequently with other methods such as the polygraph (测谎仪) , said Dr. Emilio Gmez Miln, who added that law e
37、nforcement interviewers could one day combine other lie detection technology with thermal imaging to achieve better results.The thermal lie doctor has been the most reliable in the world 10% more than the popular polygraph.8. Why does the author mention Pinocchio at the beginning?A. To tell a fairy
38、storyB. To warn us not to lie.C. To introduce a research.D. To inspire us to doubt old beliefs.9. According to the research, what might happen if you tell a lie?A. Your nose gets longer.B. Your nose becomes smaller.C. Your temperature gets higher.D. Your temperature remains stable.10. What can we le
39、arn about the research?A. Researchers conduct the study by interviewing.B. Researchers design difference lies for participants.C. The thermal lie detector will prove a popular one.D. The thermal lie doctor may assist law enforcement.11. Which might be the best title for the passage?A. Will lie detec
40、tors tell the truth?B. Will lying make your nose longer?C. Will lying make your temperature rise?D. Will thermal imaging technology be reliable?【答案】8. C 9. B 10. D 11. B【解析】这是一篇说明文。匹诺曹一说谎鼻子就变长? 文章由匹诺曹为切入点,介绍了一个研究,该研究发现人在撒谎时鼻尖温度会降低,这会导致鼻子稍微变小。这就是“匹诺曹效应”。【8题详解】推理判断题。根据第一段Pinocchio may be just a childr
41、ens fairy tale, but Spanish scientists at the University of Granada recently investigated the so-called Pinocchio effect and found that our noses dont grow when we tell a lie, but actually shrink a bit.(匹诺曹可能知识一个孩子们童话故事,但是西班牙Granada大学的科学家最近进行了一个名叫“匹诺曹”相应的研究,并且发现,我们撒谎时鼻子不会长长,而事实上会稍微缩小)以及下文内容可推测,第一段提到
42、匹诺曹是为了引出一个关于人们说谎时鼻子会稍微缩小的研究。C. To introduce a research.(为了引出一个研究)符合以上推测,故选C项。【9题详解】细节理解题。根据第二段的found that whenever participants in their research were being untruthful, the temperature of the tips of their noses dropped up to 1.2, Scientists also found that drop in temperature at nose level actually
43、 caused it to slightly shrink(发现参与者无论什么时候说谎,他们鼻尖的温度会下降多达1.2科学家们发现鼻尖温度的下降实际上会让鼻子稍微缩小)可知,研究发现说谎时鼻子会稍微缩小。B. Your nose becomes smaller.(鼻子会变得更小)符合以上说法,故选B项。【10题详解】细节理解题。根据倒数第二段With this method we have achieved to increase accuracy and reduce the occurrence of false positives, something that is frequentl
44、y with other methods such as the polygraph (测谎仪) , said Dr. Emilio Gmez Miln, who added that law enforcement interviewers could one day combine other lie detection technology with thermal imaging to achieve better results.(“埃米利奥戈麦斯米兰博士说:“用这种方法我们提高了测谎准确率,降低了误报的发生率,而用测谎器等方法经常会出现误报。”他还说,执法部门负责审讯的官员有一天将
45、能把热成像技术和其他测谎技术结合起来以达到更准确的结果。)可知,热感测谎医生在将来可能会帮助到执法部门。D. The thermal lie doctor may assist law enforcement.(热感测谎医生可能会帮助到执法部门)符合以上说法,故选D项。【11题详解】主旨大意题。根据文章的主要内容,尤其是第一段的Spanish scientists at the University of Granada recently investigated the so-called Pinocchio effect and found that our noses dont grow
46、 when we tell a lie, but actually shrink a bit.可知,匹诺曹一说谎鼻子就变长? 文章由匹诺曹为切入点,介绍了一个研究,该研究发现人在撒谎时鼻尖温度会降低,这会导致鼻子稍微变小。这就是“匹诺曹效应”。B. Will lying make your nose longer?(撒谎会让你的鼻子变长吗?)可以作为本文标题故选B项。DAnecdotal evidence has long held that creativity in artists and writers can be associated with living in foreign p
47、arts. Rudyard Kipling, Pablo Picasso, Ernest Hemingway, Paul Gauguin, Samuel Beckett and others spent years living abroad. Now a pair of psychologist has proven that there is indeed a link.As they report in the Journal of Personality and Social Psychology, William Maddux of INSEAD, a business school
48、 in Fontainebleau, France, and Adam Galinsky, of the Kellogg School of Management in Chicago, presented 155 American business students and 55 foreign ones studying in America with a test used by psychologists as a measure of creativity Given a candle, some matches and a box of drawing pins, the stud
49、ents were asked to attach the candle to a cardboard wall so that no wax would drip on the floor when the candle was lit. (The solution is to use the box as a candleholder and fix it to the wall with the pin.) They found 60% of the students who were either living abroad or had spent some time doing s
50、o, solved the problem, whereas only 42% of those who had not lived abroad did so.A follow-up study with 72 Americans and 36 foreigners explored their creative negotiating skills. Pairs of students were asked to play the role of seller of a petrol station who then needed to get a job and a buyer who
51、would need to hire staff to run the business. The two were likely to reach a deadlock because the buyer had been told he could not afford what the seller was told was his minimum price. Nevertheless, when both negotiators had lived abroad 70 % struck a deal in which the seller was offered a manageme
52、nt job at the petrol station in return for a lower asking price. When neither of the negotiators had lived abroad, none was able to reach a deal.Merely travelling abroad, however, was not enough. You do have to live there. Packing your beach towel and suntan lotion will not, by itself make you Hemin
53、gway.12. What is the purpose of mentioning the famous names in the opening paragraph?A. To show the relationship between creativity and living abroad.B. To indicate the link between artistic creation and life experience.C. To emphasize how great these artists are.D. To impress the importance of crea
54、tivity.13. What can be inferred from the text?A. William Maddux and Adam Galinsky have carefully designed the test.B. Negotiators who had lived abroad are more flexible in negotiating.C. American business students are less creative than those oversea students.D. Ones creativity is associated with th
55、e length one has spent abroad.14. What does the author mean in the last sentence of paragraph 4?A. There exist sharp differences between travelling and living abroad.B. You shouldnt lie on the beach when travelling.C. Only real experience of living abroad can help drive creativity.D. Living abroad i
56、s more meaningful than just travelling abroad.15. Where is the text most likely from?A. A diary.B. A magazine.C. A novel.D. A guidebook.【答案】12. A 13. B 14. C 15. B【解析】【分析】本文是一篇说明文,介绍了研究发现国外生活可以提升创造力。【12题详解】推理判断题。根据第一段中的“Anecdotal evidence has long held that creativity in artists and writers can be a
57、ssociated with living in foreign parts.”可知,长期以来,坊间证据表明,艺术家和作家的创造力可能与生活在外国有关,接下来提到那些著名的人物就是为了证明这一点,即:展示创造力和海外生活之间的关系,故A项正确。【13题详解】推理判断题。根据倒数第二段中的“when both negotiators had lived abroad 70 % struck a deal in which the seller was offered a management job at the petrol station in return for a lower aski
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
