2019高考英语一轮选练习题Unit1Friendship含解析新人教版必修1.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
8 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2019 高考 英语 一轮 练习题 Unit1Friendship 解析 新人 必修
- 资源描述:
-
1、必修1Unit 1Friendship李仕才一、阅读理解ATaylore is a kid who passes by to ride sometimes and help us with chores. Barely 15, shes never short of advice, and one of her favorite pastimes is teasing me about being afraid to go too fast on a horse.Last summer four of us rode down the trail behind our woods: my wi
2、fe Karen, Taylore, Taylores friend Kendall and me. I was riding my 13-year-old, Tawny.We were two miles from home when, for some unexplainable reason,I pushed Tawny into a gallop(飞驰). The other horses were anxious to catch up, and just like that, the race was on.Taylore brushed past my left leg and,
3、 seconds later, Kendall went by on my right. I realized Tawny was covering ground faster than Id ever seen her. She strained every muscle in her body to catch up with the girls. It was like a truck winding over a mountain road without brakes (闸). Part of me felt perfectly in control, while another p
4、art screamed that I wasnt.In half a mile I knew wed be crossing the highway, so I prayed that the girls would be fine. I gave up calculating how long it might take before my horse would be tried enough to want to slow down.I was just about out of answers when I saw the girls slowing in front of me.
5、Their horses were relaxed and comfortable, not even breathing hard. Taylores face glowed. She gave me a high five. Wow, you did well, she said. I knew youd go fast when you were ready.No one in the group had even broken a sweat, except me. I was still nervous from the crazy pace. My heart pounded to
6、o, but not from exercise. Karen claims I was showing off for the girls that day, and maybe shes right. But I think I had something to prove. Because despite my wrinkles (皱纹), glasses and gray hair, I was feeling young at heart. And, like a horse on a warm summer day, Im always ready to kick up my he
7、els.1. How did the race between the girls and the author begin?A. His horses gallop made the other horses want to catch up.B. He wanted to show off his riding skills for the girls.C. They wanted to know whose horse could run fastest.D. They teased him about being afraid to go too fast on a horse.2.
8、During the race, _.A. the authors horse outran the girls horses the whole timeB. the author was confident that Tawny was in controlC. the girls were so anxious to win that they sweated a lotD. the authors good performance took Taylore by surprise3. When the race ended, the authors heart pounded beca
9、use _.A. he was feeling thrilled and youngB. it was really tough exercise for himC. he was worried that the girls might be in dangerD. he felt quite embarrassed that he had lost the race4. The phrase kick up my heels at the end can be replaced by _.A. devote myselfB. enjoy myselfC. accept my challen
10、geD. take part in running competition【文章大意】文章描述作者和两个女孩骑马比赛,这让作者感到兴奋,也感到虽然自己上了年纪,但是有一颗年轻的心。1.A【解析】细节理解题。根据文章第三段的We were two miles from home when, for some unexplainable reason,I pushed Tawny into a gallop(飞驰). The other horses were anxious to catch up, and just like that, the race was on.可知,作者的马飞驰起来使
11、得其它马想要赶上。故选A。3.A【解析】推理判断题。根据文章最后一段的I was still nervous from the crazy pace. My heart pounded too, but not from exercise. Because despite my wrinkles (皱纹), glasses and gray hair, I was feeling young at heart.可知,比赛结束的时候,作者的心狂跳因为他感觉兴奋而且年轻。故选A。BI think it was October, 1982. A friend had business dealing
12、s in the city of Reno, Nevada, and I was asked to accompany her on an overnight trip. While she conducted her business, I was aimlessly wandering down Virginia Street, heading into a most gloriously beautiful sunset. I had an urge to speak to someone on the street to share that beauty, but I couldnt
13、 make eye contact with anyone. Quickly I ducked into a department store and asked the lady behind the counter if she could come outside for just a minute. She looked at me as though I were from some other planet and said,“Well.” Surprisingly, she followed me out.When she got outside I said to her, “
14、Just look at that sunset! Nobody out here was looking at it and I just had to share it with someone.”For a few seconds we just looked. Then I said, “Gods in his heaven and alls right with the world.” I thanked her for coming out to see it and sharing the beauty. Four years later my situation had cha
15、nged considerably. I had come to the end of a twentyyear marriage. I was alone and on my own for the first time in my life. One day, while my clothes were going around, I picked up a Unity Magazine and read an article about a woman who had been in similar circumstances. She had come to the end of a
16、marriage, moved to a strange community, and the only job she could find was one she disliked: cosmetic sales in a department store. We had a lot in common. Then something happened to her that changed everything. She said a woman came into her department store and asked her to step outside to look at
17、 a sunset. The stranger had said “Gods in his heaven and alls right with the world,”and she had realized the truth in that statement and that she simply had not been seeing it. From that moment on, she turned her life around.【文章大意】本文是一篇夹叙夹议文。作者与陌生的女店员分享看到的日落美景,而这次经历改变了这位女店员的人生。文章旨在告诉读者用乐观积极的态度面对变化不定
18、的人生。【长难句分析】One day, while my clothes were going around, I picked up a Unity Magazine and read an article about a woman who had been in similar circumstances.(第四段第四句)分析:该句为主从复合句。“who had been in similar circumstances”为who引导的定语从句,修饰先行词a woman; while引导时间状语从句。译文:一天,我四处闲逛时在Unity Magazine上阅读到了一篇文章,该文章是关于一
19、位和我有着相同遭遇的女士的。1. Why did the writer duck into a department store?AShe found it was boring with nobody talking to her.BShe wanted to buy something for her friend.CShe wanted to find somebody to share the beautiful sunset.DShe thought it was her responsibility to share the natural beauty with others.答
20、案与解析:C考查细节理解。【关键句】While she conducted her business, I was aimlessly wandering down Virginia Street, heading into a most gloriously beautiful sunset. I had an urge to speak to someone on the street to share that beauty, but I couldnt make eye contact with anyone.(第一段第三、四句)译文:在她处理业务期间,我漫无目的地在Virginia大
21、街上闲逛,眼前便是辉煌壮丽的日落美景。我迫切地想在街上找个人和他分享美景,可是我一个人都没有找到。【解题思路】该题提问的是作者溜进商店的原因。根据关键句并结合文章第二段内容可知,作者溜进商店是为了邀请别人一起欣赏日落美景。故C项正确。2. What does the sentence “Gods in his heaven and alls right with the world” mean?AWe should be optimistic in the face of uncertainty.BWe should believe in God who can help us when we
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-394246.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
