2019高考英语精编优选练:阅读七选五提升练 精编优选练(二十二) WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
8 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2019高考英语精编优选练:阅读七选五提升练 精编优选练二十二 WORD版含解析 2019 高考 英语 精编 优选 阅读 七选五 提升 十二 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、精编优选练(二十二)阅读七选五2(限时:35分钟)AAs a teacher living in Bristol, I earned enough to get by. I spent whatever I wanted without a thought for the future. My wardrobe (衣柜) was filled with clothes I never wore.1Then one day I learned about an American lady who had lived on “just necessities” for a year. It was
2、 an inspiration for me.2 So I made a decisionI would survive on an average of 1 a day for a whole year.I quickly became interested in food bargains and well acquainted with the discount shelf in the supermarket. Eating healthily on so little money was harder, but not impossible.I became an expert at
3、 making perishables (容易腐坏的东西) last:storing red cabbages in the dark so they kept longer; mixing leftover vegetables into soup.3 On top of this,I even organised clothes swap parties with my friends.Of course, looking back,there were countless times I wanted to put my head in my hands and weep. But ov
4、er the course of the year, I learned so much about myself and others.I realised how much I was wasting and indeed how much we waste as a nation. 4 Then theres the money on shoes we never wear, books we never read and coffees we buy because we cant think what else to do.So many peoplelike my former s
5、elfare constantly in debt, living beyond their means.5 But if we could open our eyes wed see there is a different and more satisfying way to live.AI made use of everything.BFood soon became a worry.CThey were littered with dirty tins.DMy fridge was full of outofdate food.EMoney rules our lives witho
6、ut us realizing it.FBritain throws out 17 million tons of food a year.GI realised I didnt need to spend all the money I earned.语篇解读本文是一篇记叙文。作者是一名普通的美国女教师,她坚持了一年每天只花一英镑的生活。她以自己的实际行动证明了我们的生活可以很简单。1解析:D项“My fridge was full of outofdate food.”和该空前的“My wardrobe was filled with clothes I never wore.”构成并列结
7、构。答案:D2解析:根据该空后作者的决定“I would survive on an average of 1 a day for a whole year”可知,作者意识到没有必要把挣的钱都花掉。答案:G3解析:根据该空前的“mixing leftover vegetable into soup”可知,作者不管什么东西都物尽其用。答案:A4解析:F项中的Britain和该空前的a nation相呼应。答案:F5解析:根据该空前的“constantly in debt,living beyond their means”可知,金钱统治着我们的生活,我们却毫无知觉。答案:EBThough Tha
8、ler, a behaviorism psychologist, hasnt specifically studied the field of communication, his principle works just as well if your mission is to reach and engage your audience.“If you want to get somebody to do something,make it easy.”1Herere the ways of applying Thalers approach:Develop a single high
9、 concept to summarize your message. The idea is that to make it easy for your audience, you should distill (提炼) what youre trying to convey in a short phrase or sentence. Lead with your point. And now that youve figured out the most important message to communicate, you should make that your headlin
10、e or subject line. 2 It attracts their attention. It promises the solution to a problem.Emphasize the benefit. Answer your audiences key questions: “3” “Whats in it for me?”Be briefer than you ever thought possible. Dont worry about the word count; just cut and cut until only the most important is l
11、eft.4 Were living in a visually mediated society, and most people would much rather watch a video or scan a photo or spend time on an infographic (信息图) than read.Reduce friction. In communication, friction occurs when an audience member is intrigued (使着迷) by a topic, but then meets with resistance o
12、n his or her quest (追求) to engage with content.5Provide a clear way to learn more. Most people will want just a bite of information, but some will long for a snack. So provide an easy way to get more substance.AWhy do you think so? BHow does this affect me? CUse visuals to instantly convey your mean
13、ing.DThats the first thing audience members notice. ESo you should lower your voice before the audience. FSo think about how to make the experience easier. GHow does this relate to improving communication?语篇解读本文是一篇说明文,主要介绍了与观众交流沟通时的一些技巧。1解析:该空前讲到Thaler所提出的原理同样适用于与观众的交流沟通中,空后的句子“Herere the ways of ap
14、plying Thalers approach”表示作者下面要介绍Thaler的原理如何适用于与观众的交流沟通中,故空处为一个过渡句,而G项“这与改善交流沟通有什么关系?”符合文意,所以选G项。答案:G2解析:根据该空前的句子“And now that youve figured out the most important message to communicate, you should make that your headline or subject line.” 可知,把最重要的信息置于头条,这样观众第一眼就能够注意到,所以选D项。答案:D3解析:根据该空前的句子“Answer
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-394462.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
六年级上册语文课件-1.苏武牧羊作业(B组)_长春版 (共13张PPT).ppt
