2019高考英语(人教)一轮预热自练巩固题必修2U2及答案.DOC
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
6 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2019 高考 英语 人教 一轮 预热 巩固 必修 U2 答案
- 资源描述:
-
1、2019高考英语(人教)一轮预热自练巩固题必修2U2及答案*阅读理解The Amazon basin region is home to about 2.5 million insect species,tens of thousands of plants,and some 2 000 birds and mammals.To date,at least 40 000 plant species,3 000 fish,1 294 birds,427 mammals,428 amphibians,and 378 reptiles have been scientifically classif
2、ied in the region.One in five of all the birds in the world live in the rainforests of the Amazon.The warm wet forests have been in existence for 55 million years,and thrived even during glacial periods,allowing for the evolution of an unbelievable diversity of species.Radiocarbon dating(放射性碳年代测定)ha
3、s revealed trees of 10 centimeter diameter to be more than 300 years old,and some trees over 1 000 years old,indicating that untouched forests can experience unbelievable longevity.The first human inhabitants are thought to have settled in the Amazon region about 11 200 years ago.European explorers
4、arrived in the 16th century,bringing diseases which traveled faster than the explorers themselves,killing perhaps as many as 90% of the indigenous inhabitants(土著居民)By the late 17th century the Amazon basin was controlled by Portuguese and Spanish explorers.The Amazon rainforest has been described as
5、 the lungs of our planet because of its important role in recycling carbon dioxide into oxygen.But due to deforestation(采伐森林),rainforests now cover less than 5% of the Earths land surface,and experts believe that this is a big contributor to global climate change.Severe deforestation began in the 20
6、th century,with 587 000 square kilometers lost up to the year 2019.Most deforested land is used for grassland to raise farm animals and agriculture.The addition of transport routes has led to increased settlement and deforestation,and at the present rate,scientists estimate that the Amazon rainfores
7、t will be reduced by 40% in two decades.1Why are the figures mentioned in Paragraph 1?ATo prove the forest untouched.BTo classify species scientifically.CTo show the diversity of species.DTo attract more attention to Amazon.2Why did most indigenous inhabitants in the Amazon region die?AEuropean expl
8、orers brought diseases there.BPortuguese explorers treated them badly.CA lot of trees were cut down and burned.DThey got killed by Spanish explorers.3What can be inferred about the Amazon rainforest?AIt has the largest number of species.BIt covers over 5% of South America.CIt is becoming larger in a
9、rea.DIt is being endangered now.4What may be included in the following paragraph?AExamples of destroying forests.BMeasures to protect rainforests.CNew settlements in Amazon.DWays to stop global warming.【解题导语】本文是一篇说明文,主要介绍了亚马逊热带雨林正面临消失的危险。1C目的意图题。通读全文可知,第一段提到昆虫、植物和动物等物种的数量,是为了表明亚马逊热带雨林物种的多样性。故答案选C。2A
10、细节理解题。European explorers arrived in the 16th century, bringing diseases which traveled faster than the explorers themselves,killing perhaps as many as 90% of the indigenous inhabitants(土著居民)(第三段第二句)译文:十六世纪,欧洲探险家来到这里,带来了疾病,这些疾病的传播速度比探险家前行的脚步还要快,大约使多达90%的土著居民死亡。根据关键句可知,欧洲探险家把疾病带到亚马逊地区,导致大多数土著居民死亡。故答案选
11、A。3D推理判断题。The addition of transport routes has led to increased settlement and deforestation,and at the present rate,scientists estimate that the Amazon rain forest will be reduced by 40% in two decades.(最后一段最后一句)译文:运输路线的增加导致了定居点和滥伐森林的增加,根据目前的速度,科学家估计亚马逊热带雨林在二十年内将减少40%。根据关键句可推知,亚马逊热带雨林正面临消失的危险。故答案选D
12、。4B推理判断题。最后一段主要介绍了由于滥伐森林,亚马逊热带雨林覆盖率在下降,正面临消失的危险;由此可推知,文章接下来应是针对这种情况介绍如何保护亚马逊热带雨林。故答案选B。亮点句积累:The addition of transport routes has led to increased settlement and deforestation,and at the present rate,scientists estimate that the Amazon rain forest will be reduced by 40% in two decades.(最后一段最后一句)译文:运
13、输路线的增加导致了定居点和滥伐森林的增加,根据目前的速度,科学家估计亚马逊热带雨林在二十年内将减少40%。*语法填空Do you make friends _1_(easy)? Do a wallsit test and youll find out.Researchers at the University of Oxford did _2_study with 101 participants aged between 18 and 34. Participants first _3_(fill) out questionnaires about their social lives, a
14、nd they were then asked _4_ (press) against a wall with their _5_(knee) at right angles (直角) for as long as they could, _6_can be really painful.The results showed that the longer the participants held the position, the bigger _7_(they) outer networkor distant friends they contacted once or twice a
15、monthwas. That was_8_the brains painkilling system is associated_9_both pain tolerance and social bonding, which means that the more active this system is, the _10_(good) you are at both.1_ 2._ 3._ 4._ 5._ 6._ 7._ 8._ 9._ 10._ 篇章导读:本文是一篇说明文。文章介绍了一项和交友有关的调查,具体方法如下:身体贴墙,膝盖弯曲成直角,根据保持这个姿势的时间长短可以推断出你的社交能
16、力。1easily考查词性转换。此处修饰动词短语make friends,所以要用副词,故填easily。2a考查冠词。句意:牛津大学的研究者们做了一项调查,该调查由18岁到34岁之间的101个人参加。study “调查”,是可数名词,此处泛指“一项调查”,所以用不定冠词a。3filled考查动词的时态。句意:参与者首先填写了关于他们的社交生活的问卷,然后他们被要求尽可能长时间地身体贴墙,膝盖弯曲成直角,这可能很痛苦。分析句子结构可知,该空应填谓语动词,而且是描述过去的事情,所以用一般过去时,故填filled。4to press考查非谓语动词。ask sb. to do sth.为固定搭配,意
17、为“要求某人做某事”,此处是其被动结构形式be asked to do sth.。故填to press。5knees考查名词的复数。knee “膝盖”,是可数名词,其前有their修饰,所以要用复数形式,故填knees。6which考查定语从句的引导词。设空处引导非限制性定语从句,引导词指代整个主句的内容,并且在从句中作主语,故填which。7their考查代词。该空代替的是participants,而且后面有名词network,所以要用复数形式的形容词性物主代词,故填their。8because考查表语从句的连接词。句意:这是因为大脑的镇痛系统与疼痛的耐受性和社会关系都有关,这意味着这个系统
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
