内蒙古杭锦后旗奋斗中学2020-2021学年高一英语上学期期中试题(含解析).doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
7 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 内蒙古 杭锦后旗 奋斗 中学 2020 2021 学年 英语 学期 期中 试题 解析
- 资源描述:
-
1、内蒙古杭锦后旗奋斗中学2020-2021学年高一英语上学期期中试题(含解析)第一部分 听力第一节 (共5小题;每小题1分,满分5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. Where are the speakers?A. At a swimming pool. B. In a clothing shop. C. At a school lab.2. What will Tom do next?A. Turn down the music. B. Postpon
2、e(推迟) the show. C. Stop practicing.3. What is the woman busy doing?A. Working on a paper. B. Tidying up the office. C. Organizing a party.4. When will Henry start his vacation?A. This weekend. B. Next week. C. At the end of August.5. What does Donna offer to do for Bill?A. Book a flight for him. B.
3、Drive him to the airport. C. Help him park the car.第二节(共5小题;每小题1分,满分5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。6. Why does Pete call Lucy?A. To say that hell be late.B. To tell her about his work.C. To invite her to di
4、nner.7. When is Pete going to see Lucy?A. At 6:00 pm. B. At 6:45 pm. C. At 8:00 pm.听第7段材料,回答第8至10题。8.Why does Cathy want to quit her job?A. Shell join another firm.B. Shell run her own business. C. Shes fed up with it.9. What is Marks attitude towards Cathys decision?A. Forgiving.B. Sympathetic.(同情)
5、 C. Supportive.10. What might Cathy do for the present company?A. Apply for a project.B. Train a new person.C. Recommend an engineer.第二部分 阅读理解(共两节,满分30分)第一节 (共10小题;每小题2分,满分20分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。ANew rules and behavior standards (行为规范)for middle school students came out in March. Middl
6、e school is going to use a new way to decide who the top students are. The best students wont only have high marks. They will also be kids who dont dye (染) their hair, smoke or drink. The following are some of the new rules.Tell the truth. Have you ever copied someone elses work on an exam? Dont do
7、it again! Thats not something an honest student should do. If you have played computer games for two hours in your room, dont tell your parents you have done homework.Do more at school. Good students love animals and care for other people. April is Bird-loving Month in China. Is your school doing an
8、ything to celebrate? You should join! That way, you can learn more about animals and how to protect them. When more people work together, it makes it more fun for everyone.Have you ever quarreled with your teammates when our basketball lost? Only working together can make your team stronger. Be frie
9、ndly to the people you are with. Try to think of others, not only yourself.Be open to new ideas. Have you ever thought that people could live on the moon? Maybe youll discover Earth II someday. Dont look down on new ideas. Everyones ideas are important. You should welcome them, because new ideas mak
10、e life better for everyone.Protect yourself. Has someone ever taken money from one of your classmates? Dont let it happen to you. If you have to go home late you should let your parents know.Use the Internet carefully. The Internet can be very useful for your studies. But some things on the Internet
11、 arent for kids, so try to look at Web pages that are good for you. You can use the Web for fun or homework. Cant you find any good Web sites for children? Here are some:1. The school new rules will help kids by telling them _.A. what is right and what is wrongB. what they should do at schoolC. how
12、they can study wellD. how they can protect themselves2. According to the passage, which of the following is NOT true?A. Take care of yourself when you are out.B. Tell the truth even when you are wrong.C. Keep some animals to protect them.D. Use the Internet, but keep away from bad things.3. The main
13、 idea of the fourth paragraph is about _.A. making the team weakerB. working together with othersC. being a good friend to othersD. getting on badly with others【答案】1. A 2. C 3. B【解析】【分析】本文是一篇说明文。文章介绍了学校的一些新规定的内容和好处。【1题详解】推理判断题。根据第一段“The best students wont only have high marks. They will also be kids
14、 who dont dye (染) their hair, smoke or drink.(他们也会是不染头发、不抽烟、不喝酒的孩子。)”以及下文讲述的一些具体的规定可知,学校的新规定将帮助孩子们,告诉他们什么是对的,什么是错的。故选A。【2题详解】细节理解题。根据第三段“Good students love animals and care for other people. April is Bird-loving Month in China. Is your school doing anything to celebrate? You should join! That way, y
15、ou can learn more about animals and how to protect them.(好学生热爱动物,关爱他人。在中国,四月是爱鸟月。你们学校有什么庆祝活动吗?你应该加入!这样,你可以了解更多关于动物和如何保护它们。)”可知,养一些动物来保护它们这是不正确的。故选C。【3题详解】主旨大意题。根据第四段“Only working together can make your team stronger. Be friendly to the people you are with. Try to think of others, not only yourself.(
16、只有合作才能让你的团队更强大。对和你在一起的人要友好。试着为别人着想,而不仅仅是自己。)”可知,第四段的主要内容是关于与他人一起工作。故选B。BOne should be moderate in all things. Moderation is always the safest way to do things, and a virtue we should have. Lets take the student life for example. There are some students who study too hard and play too little, while t
17、here are others who play too much and study too little. On the one hand, it is harmful to his health if he has too few physical exercises, and on the other hand, it is harmful to his mind if he plays too much.In the matter of eating one also should be moderate. Do not eat too much or too little. Eat
18、ing too much will make you sick, while eating too little will make you weak. The man of progress is he who neither has too high opinion of himself nor thinks too poorly of himself. If he thinks too highly of himself, he is surely to become very proud, but if he has too poor an opinion of himself, he
19、 will have no courage to make an advance. Both conditions above will make you lose your aim in life. A broadminded man is he who always moves within the orbit of reasonableness. In any activities in ones life, moderation is one of the best ways to enjoy real happiness.4. “Someone is moderate ”means
20、_.A. he walks neither too fast nor too slowlyB. he shows good sense(正确的判断力) and never goes to extremes(极端)C. he is not only safe but also successfulD. he is either tall or short5. In the passage the writer suggests that a student should _.A. only study hard without anytime to playB. spend most of hi
21、s time playing different gamesC. have much more time to study than to playD. correctly arrange his time for study and play6. According to the writer, one should eat _ .A. neither too much nor too littleB. food rich in fatC. a little amount of food so as not to be fatD. as much food as one can if the
22、 food is tasty7. If one wants to be broadminded, he must _.A. be full of courageB. enjoy real happinessC. do everything reasonablyD. believe in himself【答案】4. B 5. D 6. A 7. C【解析】【分析】本文是一篇议论文。文章介绍了中庸之道的真理和好处。【4题详解】推理判断题。根据第一段“There are some students who study too hard and play too little, while there
23、 are others who play too much and study too little. On the one hand, it is harmful to his health if he has too few physical exercises, and on the other hand, it is harmful to his mind if he plays too much.(有些学生学习太努力,玩得太少,而有些学生玩得太多,学习得太少。一方面,如果他体育锻炼太少对他的健康有害;另一方面,如果他玩得太多对他的精神有害。)”可推断,“Someone is mode
24、rate ”指的是某人显出处了良好的判断力,从不极端。故选B。【5题详解】推理判断题。根据第一段“There are some students who study too hard and play too little, while there are others who play too much and study too little. On the one hand, it is harmful to his health if he has too few physical exercises, and on the other hand, it is harmful to h
25、is mind if he plays too much.(有些学生学习太努力,玩得太少,而有些学生玩得太多,学习得太少。一方面,如果他体育锻炼太少对他的健康有害;另一方面,如果他玩得太多对他的精神有害。)”可推知,文章中作者建议学生应该正确安排学习和玩耍的时间。故选D。【6题详解】细节理解题。根据最后一段“In the matter of eating, one also should be moderate. Do not eat too much or too little.(在饮食方面,一个人也应该有节制。不要吃得太多或太少。)”可知,根据作者的说法,一个人不要吃得太多或太少。故选A。
26、【7题详解】细节理解题。根据最后一段“A broadminded man is he who always moves within the orbit of reasonableness.(一个心胸开阔的人总是在合理的范围内行动。)”可知,如果一个人想心胸开阔,他必须做任何事都要理性。故选C。CAfter a busy day of work and play, the body needs to rest. Sleep is necessary for good health. During this time, the body recovers from the activities
27、of the previous day. The rest that you get while sleeping enables your body to prepare itself for the next day.There are four levels of sleep, each being a little deeper than the one before. As you sleep, your muscles relax little by little. Your heart beats more slowly, and your brain slows down. A
28、fter you reach the fourth level, your body moves back and forth from one level of sleep to the other.Although your mind slows down, from time to time you will dream. Scientists who study sleep say that when dreaming happens, your eyeballs begin to move more quickly (Although your eyelids are closed)
29、. This stage of sleep is called REM, which stands for rapid eye movement.If you have trouble falling asleep, some people recommend breathing very deeply. Other people believe that drinking warm milk will help make you drowsy. There is also an old suggestion that counting sheep will put you to sleep!
30、8. A good title for this passage is _.A. SleepB. DreamsC. Good HealthD. Work and Rest9. The word drowsy in the last paragraph means _.A. sickB. a little sleepyC. stand upD. lie down10. During REM, _.A. you are restlessB. you never dreamC. your eyes move quicklyD. your eyes are moving fast before dre
31、aming【答案】8. A 9. B 10. C【解析】【分析】本文是一篇说明文。文章介绍了睡眠的四个深浅程度以及各自的特征,介绍了几个有助于睡眠的方法。【8题详解】主旨大意题。根据第二段“There are four levels of sleep, each being a little deeper than the one before.(睡眠分四层,每一层都比前一层更深一些。)”可知,这篇文章介绍了睡眠的四个深浅程度。所以“Sleep”作为文章标题最为合适。故选A。【9题详解】词义猜测题。根据最后一段“If you have trouble falling asleep, some
32、people recommend breathing very deeply. Other people believe that drinking warm milk will help make you drowsy. (如果你难以入睡,有些人建议深呼吸。另一些人认为和热牛奶会让你drowsy)”可知,另一些人认为喝热牛奶会使你昏昏欲睡。所以drowsy是“昏昏欲睡的”之意。故选B。【10题详解】细节理解题。根据第二段“Scientists who study sleep say that when dreaming happens, your eyeballs begin to move
33、 more quickly (Although your eyelids are closed). This stage of sleep is called REM, which stands for rapid eye movement.(虽然你的思维变慢了,但有时你会做梦。研究睡眠的科学家说,当做梦时,你的眼球开始快速移动(尽管你的眼皮是闭着的)。这个睡眠阶段被称为快速眼动(REM),即快速眼动。)”可知,在REM阶段你的眼球移动得很快。故选C。第二节(共5小题,每小题2分,满分10分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。We accompl
34、ish our goals one step at a time, doing a little each day. So, starting your day on the right foot is most important. _11_ Get up an hour early.People who get up early in the morning have a jump on the day. In American English, we like to say, “The early bird gets the worm.” _12_ This expressions me
35、ans that people who rise up early have a head start and, therefore, are more likely to succeed. Dont answer e-mail or jump into social media as soon as you get up.Weve all done it. You see a Facebook post from a friend you havent seen for a long time. He is angry about some political issue and the h
36、eated discussion pulls you in. _13_ You hurry out the door so as not to be late for work. This is not the best way to start your day. Exercise!Physical fitness experts and trainers often suggest some form of exercise in the morning because the middle of the day is a busy time for most people. By the
37、 days end, you may not have the time or energy to exercise. _14_ Think about your day at nightTake time at the end of the day to think back on all the things that have happened. _15_ It may help you to prepare if you take a few minutes to think about what you need to do the next day.A. And spend a l
38、ittle time to think about tomorrow.B. Here, if youre a bird, the worm is the reward.C. In fact, the morning may be the most productive part of your day.D. Exercising in the morning prevents that from happening.E. Avoid jumping into social media as soon as you get up.F. Here are four ideas on how to
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-394652.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
2023年福建省泉州市安溪县小升初数学试卷.pdf
