分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 14

类型四川省南充市阆中市东风中学2021届高三英语上学期9月月考试题.doc

  • 上传人:a****
  • 文档编号:394697
  • 上传时间:2025-11-30
  • 格式:DOC
  • 页数:14
  • 大小:105.50KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    四川省 南充市 阆中市 东风 中学 2021 届高三 英语 上学 月月 考试题
    资源描述:

    1、四川省南充市阆中市东风中学2021届高三英语上学期9月月考试题第一部分 听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题;每小题l5分,满分75分) 听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有l0秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. What has caused the traffic accident? A. The thick fog. B. Heavy rain. C. Drivers carelessness.2. Why is Charlie dirty all over? A. Because i

    2、t was raining. B. Because he fell off his bike. C. Because the ground was muddy(泥泞的).3. What did the woman do a moment ago? A. She saw a film. B. She called her friend. C. She played games.4. What was the weather like yesterday? A. Sunny. B. Rainy. C. Cloudy.5. Why did the woman buy the bike for her

    3、 son?A. Because his old one is broken. B. Because he is in a new school. C. Because it is his birthday.第二节(共15小题;每小题l5分,满分225分) 听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独自读两遍。听第6段材料。回答第6、7题。6. How often did the man take pills? A. Once a day

    4、. B. Twice a day. C. Three times a day.7. What does the woman ask the man to do? A. Take other pills. B. Stop taking the pills. C. Have enough rest.听第7段材料,回答第8、9题。8. What did the man have for lunch yesterday? A. Noodles. B. Rice. C. Steamed fish.9. Why didnt the woman buy anything for the man? A. Be

    5、cause she was busy. B. Because she forgot it. C. Because she had no money.听第8段材料,回答第10至l2题。10. Where are the two speakers? A. In an office. B. In a shop. C. At home.11. What did the woman buy for her husband last Christmas? A. A coat. B. A wallet. C. A tie.12. Where are the wallets from? A. Italy. B

    6、. France. C. Britain.听第9段材料,回答第13至16题。13. How long will the kite festival last? A. 25 days. B. 5 days. C. 7 days.14. Who will like the food program? A. The womans husband. B. The woman. C. The womans cousins.15. How much prize money will be rewarded altogether? A. $10,000. B. $52,000. C. $23,000.16.

    7、 What program does the woman like most? A. The singing and dancing. B. The kite show. C. Nice food.听第l0段材料,回答第17至20题。17. Where are classes taught in the Farm School? A. In the open. B. In the classroom. C. On the farm.18. Who founded the school? A. Hamilton. B. Huff. C. Jenkins.19. How many language

    8、s does Huff speak? A. Three. B. Four. C. Two.20. What do the children feel about the school? A. Satisfied. B. Confident. C. Bored.第二部分 阅读理解(共两节,满分40分)第一节:(共l5小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。AThe Lake District Attractions GuideDalemain Mansion & Historic GardenHistory,Culture & Landsc

    9、ape(景观)Discover and enjoy 4 centuries of history,5 acres of celebrated and awardwinning gardens with parkland walkOwned by the Hasell family since 1679,home to the International Marmalade Festival Gifts and antiques, plant sales,museums & Mediaeval Hall TearoomOpen:29 Mar29 Oct, Sun to ThursTearoom,

    10、Gardens & Gift Shop:10.3017.00(16.00 in Oct)House:11.1516.00(15.00 in Oct)Town:Pooley Bridge & PenrithAbbot Hall Art Gallery & MuseumThose viewing the quality of Abbot Halls temporary exhibitions may be forgiven for thinking they are in a city galleryThe impressive permanent collection includes Turn

    11、ers and Romneys and the temporary exhibition programme has Canaletto and the artists from St IvesOpen:Mon to Sat and Summer Sundays10.3017.00 Summer10.3016.00 WinterTown:KendalTullie House Museum & Art GalleryDiscover,explore and enjoy awardwinning Tullie House,where historic collections,contemporar

    12、y art and family fun are brought together in one impressive museum and art galleryThere are four fantastic galleries to visit from fine art to interactive fun,so theres something for everyone!Open:High Season 1 Apr31 Oct:Mon to Sat 10.0017.00,Sun 11.0017.00 Low Season 1 Nov31 Mar:Mon to Sat 10.0016.

    13、30,Sun 12.0016.30Town:CarlisleDove Cottage & The Wordsworth MuseumDiscover William Wordsworths inspirational homeTake a tour of his Lakeland cottage,walk through his hillside garden and explore the riches of the collection in the MuseumVisit the shop and relax in the cafExhibitions,events and family

    14、 activities throughout the yearOpen:Daily, 09.3017.30(last admission 17.00)Town:Grasmere21. When is the House at Dalemain Mansion & Historic Gardens open on Sundays in July?A. 09.3017.30 B. 10.3016.00 C. 11.1516.00 D. 12.0016.3022. What can visitors do at Abbot Hall Art Gallery & Museum?A. Enjoy Rom

    15、neys worksB. Have some interactive funC. Attend a famous festivalD. Learn the history of a family23. Where should visitors go if they want to explore Wordsworths life?A. PenrithB. KendalC. CarlisleD. GrasmereB Jennifer Mauer has needed more willpower(意志力) than the typical college student to pursue(追

    16、求) her goal of earning a nursing degree. That willpower bore fruit(结出果实) when Jennifer graduated from University of Wisconsin-Eau Claire and became the first in her large family to earn a bachelors degree. Mauer, of Edgar, Wisconsin, grew up on a farm in a family of 10 children. Her dad worked at a

    17、job away from the farm, and her mother ran the farm with the kids. After high school, Jennifer attended a local technical college, working to pay her tuition (学费), because there was no extra money set aside for a college education. After graduation, she worked to help her sisters and brothers pay fo

    18、r their schooling. Jennifer now is married and has three children of her own. She decided to go back to college to advance her career and to be able to better support her family while doing something she loves: nursing. She chose the UW-Eau Claire program at Ministry Saint Josephs Hospital in Marshf

    19、ield because she was able to pursue her four-year degree close to home. She could drive to class and be home in the evening to help with her kids. Jennifer received great support from her family as she worked to earn her degree: Her husband worked two jobs to cover the bills, and her 68-year-old mot

    20、her helped take care of the children at times Through it all, she remained in good academic standing and graduated with honors. Jennifer sacrificed (牺牲) to achieve her goal, giving up many nights with her kids and missing important events to study. Some nights my heart was breaking to have to pick b

    21、etween my kids and studying for exams or papers, she says. However, her children have learned an important lesson witnessing their mother earn her degree. Jennifer is a first-generation graduate and an inspiration to her family - and thats pretty powerful.24. What did Jennifer do after high school?

    22、A. She helped her dad with his work. B. She ran the family farm on her own.C. She worked to pay her tuition. D. She taught her sisters and brothers at home.25. Why did Jennifer choose the program at Ministry Saint Josephs Hospital in Marshfield? A. To take care of her kids easily. B. To learn from t

    23、he best nurses. C. To save money for her parents. D. To find a well-paid job there.26. What did Jennifer sacrifice to achieve her goal? A. Her health. B. Her time with family. C. Her reputation. D. Her chance of promotion.27. What can we learn from Jennifers story? A. Time is money. B. Love breaks d

    24、own barriers. C. Hard work pays off. D. Failure is the mother of success.CIf you ever find yourself trapped in the wilderness without food, youll have to figure out how to feed yourself. Many plants in the wild are edible, but many are also poisonous(有毒的). So it is necessary to learn how to determin

    25、e whether the plants you find can be eaten safely.Avoid using this method without careful planning. Some plants can be deadly(致命的), and even if you follow these guidelines perfectly, there is always a chance that a plant will make you seriously ill. Prepare yourself for wilderness outings by learnin

    26、g about the local plants, and carry a guidebook to help you identify plants. Even if you are unprepared and cannot find food you know to be safe, remember that, depending on your activity level, the human body can go for days without food, and youre better off being hungry than being poisoned.Testin

    27、g the plant in your mouth is dangerous, so go forward very slowly and carefully. First, hold a small portion(部分) of the prepared plant part against your lip for 3 minutes. Do not put the plant in your mouth. If you notice any burning, tingling(刺痛),or other reactions, discontinue testing. Second, pla

    28、ce another small portion of the plant part on your tongue. Hold the plant on your tongue without chewing for 15 minutes. Discontinue testing if you notice any reaction. Third, chew the plant and hold it in your mouth for 15 minutes. Chew the plant well, and do not swallow. Discontinue testing if you

    29、 notice any reaction. Fourth, swallow the small portion of the plant. Wait 8 hours. Do not eat or drink anything during this period except purified(纯净的)water. If you feel sick, immediately throw up what you eat and drink plenty of water. If activated charcoal(活性炭)is available,take that with the wate

    30、r.28.Whats the meaning of the underlined world “edible” in paragraph 1?A.Suitable for using as food. B. Widely spread.C. Existing in large quantities. D. Not widely known.29.What can we know from paragraph 2?A.Planning is unnecessary when using the method.B.Not all plants in the wild can serve as fo

    31、od generally.C.Suffering hunger can be more dangerous than testing plants.D.Following the method perfectly can ensure safety.30.Which is the correct order of testing plants in the mouth? wait and see chew it in the mouth put it on the tongue put it against lips swallow itA . B.C.D.31.Where might the

    32、 passage come from? A. A students diary. B. A science report.C. A guide book for wilderness. D. A doctor s notebook.DThe new study shows that we spend more time using the mobile Internet to read newspapers and magazines or do some other things. According to the Interactive Advertising Bureau(IAB), t

    33、he average European spends 4.8 hours reading newspapers & magazines but 1.6 hours more using the mobile Internet per week.The IAB questioned 15,000 people in 15 European countries, looking at how people were using the Internet and its influence on their everyday lives. It found that the mobile Inter

    34、net is increasingly finding its way into the public awareness. Over 71 million Europeans now have Internet access on their mobile phones. In the UK, 10 million people now access the Internet through their mobile phones and spend 6.3 hours doing so per week averagely.Unsurprisingly, young generations

    35、 in the UK are leading the way, with nearly half of the countrys 16-to 24-year-olds and a quarter of 25-to 34-year-olds using the Internet, spending 6.5 and 6.2 hours online each week.Entertainment plays a main role in our mobile Internet lives, with one in five British people using their phones for

    36、 online games, a third listening to the online radio and 39 percent watching films, TV or other videos at least once a week. One third of those using an Internet phone said they received videos, images or other multimedia on their mobile.From a communication point of view, 80 percent of those questi

    37、oned agreed that the Internet had made it easier for them to stay in touch with friends and family.Alison Fennah, director of the IAB, said the use of the mobile Internet had come to the point that marketers should be looking to strategies(策略)that connect them with consumers more effectively. “Bette

    38、r tools as well as improved consumer motivation that start coming together in 2020 can make a great difference to extending the online experience, ” Fennah said.32. How long does a European spend on the mobile Internet per week according to the IAB?A. 6.4 hours.B. 6.2 hours.C. 4.8 hours.D. 1.6 hours

    39、.33. What do people mainly use the mobile Internet for?A. Communication B. Entertainment. C. Study. D. Advertising.34. It can be known from the passage that.A. more than half of the people in the UK use the mobile InternetB. the Internet is the most effective way to stay in touch with friends and fa

    40、milyC. the UK has the largest number of people who use the mobile Internet in Europe D. better tools and improved consumer motivation help extend the online experience35. The author wrote the passage to tell us .A. how to use mobile phones to surf the InternetB. newspapers and magazines will disappe

    41、ar soonC. more and more people use the Internet in EuropeD. how the Internet influences our daily lives第二节(共5小题;每小题2分,满分10分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。Challenges are regular visitors in our life,and nobody is immune(不受影响的)to them36_However,we can use these challenges to make positive c

    42、hanges in our lifeFor instance:Develop your passion(热情)37_When you are setting your goals,you always want to be passionate(热情的) about those goals,because if you love what you do,you will be driven by the desire to achieve success38_When you have doubts about yourself,you are doing damage to your pro

    43、gressTherefore,you are supposed to see yourself as a winner, and trust yourself. Feeding your mind with positives will reinforce(加强) your beliefs and sweep any doubts out of your systemTrack your progressIt is important that you take note of every improvement you make39_Every step forward will give

    44、you a boost(推动),and accelerate(促进) your efforts to the achievement of your ultimate (最终的)goalLearn how to control your emotionsIt is important that you use your emotional intelligence when you encounter problems in your lifeYou are a product of your thoughts and feelingsAny negative emotions that sh

    45、ow up can negate(否定)the positive forward movement you enjoyed earlierSo approach any challenge with a positive attitude40_ Instead,strongly believe that you have all the tools you need in order to make positive changes in your lifeIt is in your hands to make the changes necessary and to take your li

    46、fe to new heightsAPractice makes perfectBConsider confidence as a must for successCThis will motivate(促进) you to work even harderDThey can make us lose hope and even give upEDont feel negative when you meet with difficultiesFThere is nothing to be gained from delaying decisions and thoughtsGHaving a

    47、n enthusiasm for something will inspire you to achieve your goals.第三部分 语言知识运用(共两节,满分45分)第一节(共20小题;每小题1.5分,满分30分)阅读下面短文,从短文后各题所给A、B、C和D四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项。Joan and Natty were two young mothers who lived across the street from each other. From their living room windows, each woman was able to 41 the

    48、activities of the other womans family.One day, Joan confessed(坦白)that shed been watching what 42 in Nattys front garden and that she envied her. “I dont know what you 43 ,” Natty said with a 44 look on her face.“Well, I often see your husband out in the front mowing your lawn(修剪草坪),and I 45 my husba

    49、nd would do the same thing, ” Joan said. “Your garden is 46 !”Natty 47 and then made her confession. “I have been doing the 48 things, Joan,” she said. “I watch your 49 in your front garden-and I have envied you!” Joan 50 her head with disbelief. “What 51 do you mean?” she asked.Natty replied, “I se

    50、e your husband playing ball with your son so 52 . How I wish Keith, my husband, would do the same thing! He never wants our boys to get in the 53 when he mows. To be honest, Joan. Would you rather have your husband 54 with your son than have a beautiful lawn?”“I had not 55 that before, but youre rig

    51、ht, Natty. I 56 have tall grass, but Eric, my husband is 57 about playing with little Johnny,” Joan concluded. We are very often blind to our own blessings(幸福的事)which are so 58 to others. Let us 59 the habit of concentrating on our several blessings rather than 60 about what we have.41. A. instructB

    52、. disturbC. command D. observe42. A. took off B. put down C. went off D. went on43. A. mean B. agreeC. refer D. laugh44. A. excited B. puzzled C. satisfied D. disappointed45. A. advise B. allow C. wish D. report46. A. beautiful B. terribleC. big D. small47. A. angered B. laughed C. asked D. ignored4

    53、8. A. same B. different C. normal D. active49. A. son B. daughter C. husband D. father50. A. stood B. lowered C. nodded D. shook51. A. in case B. on earthC. in advance D. with interest52. A. gently B. happily C. formally D. quietly53. A. way B. streetC. schoolD. world54. A. work B. talkC. play D. st

    54、udy55. A. look up B. looked after C. broken down D. thought of56. A. may B. dareC. need D. must57. A. wrong B. right C. careful D. serious58. A. obvious B. busy C. crazy D. fluent59. A. admitB. coverC. developD. avoid60. A. thinking B. believingC. considering D. complaining第二节(共10小题;每小题1.5分,满分15分) 阅

    55、读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。 Researchers who study online gaming have shown that it is more than just a form of 61. _(entertain). In fact, people may benefit from online gaming in a number of 62. _ (way). For example, multiplayer online gaming can improve social skills because players have to wor

    56、k together toward the same goals. In one study, researchers found that the 63. _ (frequently) most teens played games, the more socially successful and less lonely they felt. Online gaming may also improve thinking skills. In a recent study in Berlin, adults played a video game every day for two mon

    57、ths. Afterwards, researchers 64. _ (scan) the players brains. They noticed that the players had more neurons (神经细胞) in the parts of the brain 65. _are responsible for memory and planning. People who play online games for at least one hour a day are called “virtuoso” gamers.66. _(present), there are

    58、about 500 million virtuoso gamers in the world. Game designer Jane McGonigal predicts that in ten years there will be 1.5 billion. Non-gamers may think online gaming is 67. _ waste of time and money. Some have argued online games contribute 68. _ problems like children being overweight. However, McG

    59、onigal thinks online gamers could be an important 69. _ (globe) resource if we can design games that help them learn how 70. _ (handle)real-world problems.第四部分 写作(共两节,满分35分)第一节:短文改错(共10小题;每小题l分,满分l0分) 假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共有l0处语言错误,每句中最多有两处。每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。增加:在缺词处加个漏字符号(),并在其下面写

    60、出该加的词。 删除:把多余的词用斜线()划掉。修改:在错的词下画一横线,并在该词下面写出修改后的词。 注意:1每处错误及其修改均仅限一词; 2只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。 One Saturday morning, I suddenly notice my room was a completely mess, that really annoyed me. I realized too much useless things took up a lot of space. So I decided to throw it away and do some cleaning.

    61、 It took me a whole day get all the works done. Finally the room was tidy again and everything was in the order. This is also true for life: we add more and more to our life, hoped to get a better life. But sometimes the more we add, the bad our life becomes. After all, sometimes less is more.第二节:书面

    62、表达(满分25分)假定你是李华,与留学生朋友Bob约好一起去书店,因故不能赴约。请给他写封邮件,内容包括:1. 表示歉意2. 说明原因3. 另约时间注意:1.词数100左右 2.可以适当增加细节,以使行文连贯。答案:第一部分 听力1-5ABCBC 6-10 CBAAB 11-15ABBAC 16-20 AACCA第二部分 阅读理解A-应用文 人与社会-广告-湖区景点指南文章大意:本文主要介绍了几个湖区景点,包括其营业时间及地点等。21. C 考查细节理解根据 Dalemain Mansion and Historic Gardens部分的信息House:11.15-16.00可知22. A 细

    63、节理解定位Abbot Hall Art Gallery and Museum 部分的信息“the impressive permanent collection includes turners and romney and the temporary exhibition programme has canaletto and the artists from St Ives”23. D 细节理解:直接根据关键词定位B语篇类型:记叙文主题语境:人与自我生活与学习完善自我文章大意:本文介绍了Jennifer Mauer在各种不利因素下,不管身处哪一年龄阶段仍然坚持学习的事迹,她的经历告诉我们,

    64、一个人的努力付出是会有回报的。24C【命题意图】考查细节理解。【答案分析】根据第二段第三句中的“Jennifer attended a local technical college,working to pay her tuition(学费)a college education”可知,Jennifer在高中毕业之后上了一个工学院,上学期间的学费是自己打工挣来的,因为家里没有余钱供她上学。【干扰项分析】有的同学会误选D项,但是第二段最后一句话只是说Jennifer在毕业找到工作之后帮助弟弟妹妹支付学费,并不是教他们学习。25A【命题意图】考查细节理解。【答案分析】根据第三段中的“Jennif

    65、er now is married andbecause she was able to pursue her four-year degree close to homehelp with her kids”可知,Jennifer在婚后要照顾三个孩子,但是又想在事业上深造,为了两者兼顾,所以选择了离家较近的“UW-Eau Claire”项目。以期在学习的同时照顾到孩子,所以选择A项。【干扰项分析】有的同学选择D项,是对第三段第二句中的”better support her family”的曲解,她深造后很有可能会获得更好的工作让家里的经济情况得到改善,但并不是说在学习之地找到工作,所以D项中

    66、的“there”是明显的错误。26B【命题意图】考查细节理解。【答案分析】根据第四段第二句中的“giving up many nights with her kids andbetween my kids and studying for exams or papers”可知。Jennifer为了达成目标牺牲了很多,主要体现在为了学习在很多个晚上没有办法照看和陪伴孩子,所以选择B项。27C【命题意图】考查推理判断。【答案分析】文章介绍了Jennifer在家境困难的情况下依靠自己完成了学业,在婚后既要照顾家庭还想深造的情况下努力付出,最终实现了目标,她的经历表明一个人的努力付出是会有回报的,所以

    67、选择C项。C人与自然28. A 猜测词义题根据but这个词,转折,后面一句说的是但是很多植被有毒29. B 细节理解题根据第二自然段。一些植被是致命的,即使很好地遵循这些规则,一株植被仍然有机会让你感到严重不适,所以说排除D.根据第三排,排除A,应该事先做好计划。根据最后一句排除C.。30. D 细节理解题根据序数词,first,second, third,fourth直接排序31. C.推理判断 推理文章出处A.学生日记 B科学报道 c 野外指南 D医生的笔记本D本人是一篇说明文,研究表明越来越多的人使用移动互联网32. A 考查数字计算题, 根据第一自然段he average Europe

    68、an spends 4.8 hours reading newspapers & magazines but1.6 hours more using the mobile Internet per week.简单的数字相加33. B 考查细节理解题 根据第四自然段的第一句直接选出B答案34. D 细节理解题 根据最后一自然段Better tools as well as improved consumer motivation that start coming together in 2020 can make a great difference to extending the onli

    69、ne experience, 35. C 推理判断,作者写做意图文章的第一句是全文的主旨句 比起阅读,人们更倾向于手机上网。七选五:这是一篇议论文。文章作者对于在生活中,如何利用挑战,作出积极的改变这一问题,给出了一些建议。主旨主题句:0段落标题:38题段中过渡顺承:37题因果:40题总分:0转折:37题重述解释:39段末总结036.上文Challenges are regular visitors in our life,and nobody is immune(不受影响)to them说挑战是我们生活的常客,没有人不受它们影响。下文However,we can use these chal

    70、lenges to make positive changes in our life说然而,在我们的生活中,我们能用这些挑战进行积极的改变。该空承上启下,D选项“他们可能会让我们失去希望,甚至放弃。”切题,故选D。37.上文Develop your passion说开发你的激情。该空承接上文,G选项“对某事有热情会激励你实现自己的目标”切题,故选G。38.下文When you have doubts about yourself,you are doing damage to your progress说当你怀疑自己时,你正在做损害你进步的事情。该空引出下文,B选项“认为信心是成功的必须条件

    71、”切题,故选B。39.上文It is important that you take note of every improvement you make说记录你一点一滴的进步很重要。下文Every step forward will give you a boost,and accelerate your efforts to the achievement of your ultimate goal说向前地每一步会给你一个推动,促进你的努力,实现你的最终目标。该空承接上文,C选项“这将激励你更加努力地工作。”切题,故选C。40.上文So approach any challenge wit

    72、h a positive attitude说所以接近有积极态度的任何挑战。下文Instead,strongly believe that you have all the tools you need in order to make positive changes in your life说相反,坚信你有所有你需要的工具,以在你的生活中做出积极的改变。该空承上启下,E选项“当你遇到困难时,不要感到消极。”切题,故选E。完形填空答案本文通过Joan和Natty的故事及对话,告诫我们要珍惜自己拥有的一切幸福,不要只是去羡慕别人。名词2形容词5词组或短语3动词9副词1正确答案A6 B4 C4 D

    73、641文内线索 Joan and Natty were two young mothers who lived across the street from each other确定答案 D。由于Joan和Natty隔街而住,所以她们每天都能“观察”到对方家里的一些活动。42文内线索One dayJoan confessed(坦白)that shed been watching what 2 in Nattys front garden确定答案D。Joan向Natty坦白,她最近一直在观看对方家的前花同里“进行发生”的一切。take off“脱衣服;起飞”;put down“镇压”;go of

    74、f“爆炸”。43文内线索“I dont know what you 3 ”Natty said with a 4 look on her face确定答案A。听到Joan嫉妒自己Natty不明白对方的“意思”。44文内线索“I dont know what you 3 ”Natty said with a 4 look on her face确定答案B。由于不明白对方的意思Natty的脸上是“困惑的”表情。45文内线索Well,I often see your husband out in the front mowing your lawn.确定答案C。Joan对Natly说:我多么“希望”

    75、我的丈夫也能像你丈夫那样(精心修剪草坪)。由于从句里用了虚拟语气形式would 46文内线索WellI often see your husband out in the front mowing your lawn.确定答案A。根据上文可知Joan对Natty丈夫修剪的草坪很羡慕,所以这里选择A项。47文内线索Natty 7 and then made her confession确定答案B。听了,对方的夸奖Natty应该是“笑”了然后她也开始坦白。48. 文内线索“I watch your 9 in your front garden-and I have envied you!”确定答案

    76、 A。根据下文可知,Natty也在做着和对方“同样的”事。因为她也在观察着对方丈夫在花园里的活动。49文内线索“I see your husband playing ball with your son”确定答案C。根据第五段Natty所说的“I see your husband playing ball with your son”一句,可知她是在观察Joan的丈夫在花园里的活动。50文内线索Joan lo her head with disbelief确定答案D。根据后面的with disbelief(怀疑地)可以判断Joan这里是“摇头”。shake ones head“摇头”;nod

    77、ones head“点头”。51文内线索What 11 do you mean?” she asked确定答案B。Joan问对方“究竟”是什么意思? in case“万一,假使”;on earth“究竟;到底”;in advance“提前”;with interest“有兴趣地”。52. 文内线索How l wish Keith,my husband,would do the same thing!确定答案B。既然Natty很羡慕Joan的丈夫,这说明他跟孩子在草坪里是“快乐地”玩。53文内线索He never wants our boys in the 13 when he mows确定答案

    78、A。Natty接着抱怨:我丈夫在修剪草坪时从来不让孩子们“挡路”。in the way是固定短语,意为“挡道”。54文内线索would you rather have your husband 14 with your son than have a beautiful lawn?确定答案C。Natty表达的意思是:比起一个漂亮的草坪来,她更喜欢看到丈夫跟孩子一起“玩”。55文内线索I had not 15 that before,but youre right Natty确定答案D。听了的Natty话,Joan说:我以前没有“想到”这些。look forward“期待,盼望”;look af

    79、ter“照看”;break down“出故障”;think of想到;想起”。56文内线索I l6 have tall grass,but Erie,my husband.确定答案A。Joan接着说:我家草坪里的草“可能”长一些(由于没有及时修剪)。57文内线索my husband is l7 about playing with little Johnny.确定答案B。显然这里Joan开始夸奖和肯定自己的丈夫,她认为:丈夫跟孩子一起玩这一做法是“正确的”。58文内线索we are very often blind to our own blessings(幸福的事)which are so

    80、l8 to others确定答案A。最后一段是作者对本文主题的概括。我们经常对一些自己的幸福熟视无睹,而在别人看来却是非常“明显的”。59文内线索let us 19 the habit of concentrating on our several blessings rather than 20 about what we have确定答案C。作者最后告诫读者:我们应该“养成,这样一个习惯,那就是多想想我们自己的幸福,而不是抱怨自己拥有的一切。60. 文内线索Let us l9 the habit of concentrating on our several blessings rathe

    81、r than 20 about what we have确定答案D。最后一句是对全文主题的概括,作者奉劝我们要珍惜自己的幸福,而不是“抱怨”自己拥有的一切。语法填空题61. entertainment. 娱乐方式62. ways 考查a number of 后接名词的复数形式,表示许多方式63. more frequently .考查的句型是the more.,the more, frequently 是个多音节的词,其比较级在前面加more64. scanned整个句子缺少谓语动词,根据语境应用一般过去时65. that/which 考查定语从句, 定语从句缺主语,先行词是brain66.

    82、Presently, 单独用一个词,表示不久,马上67. a 考查固定短语 a waste of浪费68. to 固定短语contribute to 促成,有助于69. global 形容词修饰名词70. to handle how后跟动词要用不定式改错71. Notice改为noticed。考查时态72. completely改为complete。考查形容词。mess是名词,其前应用形容词作修饰语。73. that改为which。考查定语从句。分析句子结构可知,此处引导非限制性定语从句,在从句中作主语,先行词为前面的 “my roommess”,故用which来引导。【知识储备】what可以

    83、引导名词性从句,如主语从句,宾语从句,表语从句,但是不可以引导定语从句。74. much修饰不可数,所以把much变为many75. it改为them。考查代词。此处指代上文中的“things”,为复数概念,故把it改为them。76. day后加to。考查动词不定式。it takestook sbsome time to do sth是固定句型,在此句型中it作形式主语,真正的主语为后面的动词不定式。77. works改为work。考查名词。work此处意为”工作”,是不可数名词,故把works改为work。78. 删除order前的the。考查固定用法。in order是固定用法,意为”有

    84、条理”。79. hoped改为hoping。考查非谓语动词。分析句子结构可知,动词hope与其逻辑主语we是主谓关系,故用其现在分词形式作伴随状语。80. bad改为worse。考查比较级。句意:但是有时我们添加得越多,我们的生活就变得越糟糕.”the+比较级,the+比较级”是固定句型,意为”越越”。第二节 作文Dear Bob, Im writing to express my sincere apologies to you for not going to the bookstore with you at our appointed time. Im sorry for the in

    85、convenience it may cause you. The reason why I wont be available at that time is that my grandfather felt ill suddenly yesterday and now he is in hospital. My family are taking turns to take care of him in the hospital. So I have to stay with him that day. I sincerely hope you can accept my apologies. Meanwhile, I will appreciate it if you could allow me to fix another date. If its convenient for you, shall we meet at 8:00 am next Saturday? If not,please keep me informed in advanced of what time suits you best. Sorry again for the inconvenience caused. Yours, Li Hua

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:四川省南充市阆中市东风中学2021届高三英语上学期9月月考试题.doc
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-394697.html
    相关资源 更多
  • 齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf
  • 齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf
  • 黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf
  • 高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx
  • 高中英语音标与口型.swf高中英语音标与口型.swf
  • 陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf
  • 陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf
  • 陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf
  • 重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf
  • 重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf
  • 新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf
  • 二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc
  • 人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt
  • 全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx
  • 《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt
  • 《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1